מאמר ענייני וממצה בעניין מאגרים ביומטריים

Gilliana

New member
זו באמת התשובה הכי ההזויה ששמעתי

פחד??? איזה פחד? את באמת חושבת שקיים איזשהו פחד במערכות האלו? ע"ע הירשנזון, אולמרט ועוד הרבה הרבה מושחתים בישראל ובשאר העולם. מתי הפחד עצר אותם? עשי לי טובה, לא מתאים לך...

Blutige Erde

New member
דיברתי על דבר מסוים.

אם היה מאגר DNA גלוי, סביר מאוד להניח שהיו משתמשים בו כמעט לכל דבר כמעט בכל הזדמנות. כשאת מכניסה כסף לבנק. כשאת מוציאה. כשאת קונה משהו. כשאת רוצה להזדהות. כשאת לא רוצה להזדהות. כרגע שימוש כזה, ודומיו, הם בלתי אפשריים. ראש הממשלה לא יכול להוציא לך כסף מחשבון הבנק בטענה שהוא את, גם אם יש לו איזה מאגר נסתר של DNA, פשוט כי המאגר הזה לא בשימוש באופן הזה מתוקף היותו לא רשמי, וכי הוא לא רוצה שידעו שיש כזה מאגר. זו עובדה, ועל זה דיברתי.

Gilliana

New member
את שמה לב שאת טוענת טיעון מעגלי, כן?

משום שאם היתה התנית DNA להוצאת כסף מחשבון הבנק שלך - הרי שכבר היה קיים מאגר DNA חוקי בבנק. מכיוון שאין התניה כזו, את לא יכולה להשתמש בדוגמה לדבר שאיננו קיים, ועוד עם פרדוקס לוגי שכזה. ולא, אין שום סבירות שיקימו מאגר DNA לצרכים שכאלו - לצרכי זיהוי ישתמשו בטביעות אצבעות או בסריקת רשתית משום שהקמת מאגר דנ"א היא עניין סבוך ויקר שלא ישתמשו בו לעולם לצרכים "פעוטים" כגון זיהוי, בפרט כאשר יש פתרונות אחרים טובים בהרבה. ולהיפך - כאשר המאגר לא רשמי, הוא מסוכן הרבה יותר - צאי וחישבי מה אפשר לעשות עם מאגר חשאי כזה, רק לדוגמא: 1. לשבט אותך 2. לשתול DNA שלך בזירת פשע ולהשתמש בו כראיה נגדך אלו דברים שיהיו הרבה יותר בעייתיים לביצוע אם יהיה מאגר DNA חוקי וגלוי.

0Pandemonium0

New member
אם מאגר ה-DNA יהיה בלתי רשמי, גילי, איך בדיוק

DNA שתול של אדם יוכל לשמש כראייה במשפט?

Gilliana

New member
אתה יודע מה?

אני אעמיד פנים שלא שאלת את השאלה הזו - תקרא אותה שוב טוב טוב טוב ותבין גם למה...

0Pandemonium0

New member
לא, גילי. אני רוצה שאת תעני.

אני וידידי מתנגדים למדיניות הממשלה ותומכים בפעולה אלימה נגדה. ידידי נרצח על-ידי סוכני ממשלה, וכעת הם מנסים להפליל אותי במשפט חוקי לגמרי, כיאה למדינה דמוקרטית. ברשות הממשלה נמצא מאגר DNA בלתי רשמי, בלתי חוקי, שאף-אחד אינו יודע על קיומו, ובעזרתו מצליחה הממשלה לשתול עקבות DNA שלי בזירת הרצח של ידידי. הפרקליט מטעם הממשלה מגיע לאולם בית המשפט ובידו הוכחות חותכות: DNA של החשוד! אבל רגע, מאיפה ה-DNA הזה הגיע? הרי כולם יודעים ש"אין" בידי הממשלה מאגר DNA של כל תושביה, והשאלה נותרת בעינה. מה יגיד אותו פרקליט מדינה לשופט ולתקשורת? אני מקווה שההסבר המפורט הזה עזר לך להבין את השאלה. עכשיו עני.

Gilliana

New member
עכשיו אני מבינה את הטעות שלך

הנה הסצנריו הנכון: א. בוצע רצח ב. המשטרה עוצרת אותך כחשוד ברצח ג. המשטרה לוקחת ממך דגימת דנ"א כדי להשוות לדנ"א שנמצא בזירת הרצח ד. הפלא ופלא, !We have a match היות והדנ"א שלך (או של כל אחד אחר לצורך העניין), מצוי במאגר לא חוקי של דנ"א, אין בעיה לשתול אותו בכל מקום - בדיוק כפי ששותלים סמים בדירותיהם ובבתי עסק של "חשודים" בסחר בסמים (אגב, רק לפני כמה ימים התפרסם מקרה כזה בארץ). דווקא במקרה הזה, אילו היה קיים מאגר חוקי של דנ"א - הרי שעו"ד שלך היה יכול לטעון כי לא ניתן לומר בודאות כי הדנ"א הגיע לזירת הרצח ממך ויתכן שהגיע מהמאגר. ברגע שאין מאגר, אי אפשר גם להעלות טיעון שכזה. .I rest my case

למעלה