מאמר ששלח לי חבר מארה"ב על

Arfilit

New member
לא.

בטח שלא במדינת ישראל שבה גם לאישה אין זכות "סתם ככה" להפיל. כשאתה אומר שגבר אינו רוצה אבהות - אתה צריך לחדד למה כוונתך. אם מדובר בחוסר רצון לגדל את הילד בפועל, לאהוב אותו ולחנך אותו - זכותך זו היא מלאה. אם כוונתך - כפי שאמרו לפני - לענין המזונות - אין לך כל זכות להתנער, שכן, כפי שאמרו גם את זה לפני - טובת הילד היא זו שקובעת את חובות הוריו. הרצון של ההורים מתבטל מפני צרכי הילד (ולטעמי - בצדק רב. אבל זה ענין לויכוח אחר). אם כוונתך לרצונך שלא יהיה המשך גנטי שלך - בלי שום קשר להשלכות על חייך שלך, אלא פשוט שלא יגיע ילד שיש בו את ההטבעה הגנטית שלך לעולם, אז שוב עמדתך אינה רלוונטית, והיא מתבטלת מפני זכותה של האישה על גופה. לדעתי - גם זה בצדק. מה שתיארתי לעיל הוא המצב המשפטי, כפי שידוע לי, נכון לעכשיו. מעבר לזה - צריך להבין שבכל קביעה משפטית מוסרית קיים איזון בין אינטרסים שונים. בעניין הפלה וגידול ילדים - יש את זכות הגבר לא להיות אב, אל מול זכות האישה על גופה, אל מול זכויות העובר מלכתחילה והילד לאחר לידתו. כל קביעה משפטית מוסרית מחליטה בעצם איזה אינטרס גובר על איזה ומתי.

נברשת1

New member
במדינת ישראל יש לאישה זכות להפיל

גם "סתם ככה", למעשה. (להבדיל מאירלנד ולהבדיל מחלק מהמדינות בארה"ב). רק מה - קופות החולים יסבסדו הפלה רק במקרים מסויימים, ובמקרים אחרים אישה שרוצה להפיל תיאלץ לפנות לצורך זה לרפואה פרטית, ולשלם סכומים גבוהים יותר. גם אם מוגדר באיזשהו מקום בלשון החוק היבשה שתעשיית ההפלות הפרטיות היא "לא חוקית", מערכת החוק בארץ לא מעוניינת עקרונית להתערב בה, ואכן לא מתערבת, כל עוד אין מקרה חמור של רשלנות ונזק (ומקרה כזה היה נחקר עקרונית גם אם היה מתבצע ברפואה הציבורית).

שהגבר לא רוצה ילד יש לזה כמה סיבות

אני אישית (כפי שאת ואני דנו בעבר) עושה את צעדי בהדברת המין האנושי בדרך הטבעית. סיבה נוספת שאני יכול לחשוב, איש צעיר, תחילת שנות ה 20, ירצה ילד אבל משהו התפלק מוקדם מדי. הוא לא ירצה להקשר למשפחה עכשיו אבל גם לא להזניח את הפרי שלו. אני לא קבעתי דיעה. העלתי נושא. נכון שזכות האישה על גופה אבל בכל זאת, "את הולכת ללדת לי ילד עכשיו. אני לא רוצה לגדל אותו לפני שטסתי להודו וחרשתי את העולם, אבל גם לא להזניח אותו."

זה אכן מצב מורכב מאד.

אני מכירה את העניין מקרוב, מהצד השני (ובעצם גם מהצד שלך קצת) - יש לי חברה שהרתה בטעות במהלך מערכת יחסים קצרה עם גבר. רק לאחר שהם נפרדו היא גילתה שהיא בהריון (היא גילתה את ההריון בשלב מאוחר). מכיוון שהיא כן רוצה להביא ילדים לעולם, ומפאת גילה, היא החליטה שמכיוון שהמקרה כבר קרה היא רוצה להביא לעולם את הילד. היות וזו החלטה שלה, שהיא קיבלה לאחר שיחסיה עם האב הביולוגי הסתיימו, היא לו רצתה ממנו דבר, אבל היה נראה לה הגיוני להודיע לו על המקרה ועל ההחלטה שלה (ולא להסתיר את העניין, למשל). הבחור קיבל את זה רע מאד, והיה מעדיף שהיא לא תלד את הילד (בצירוף מקרים מצחיק נודע לי שהאב הביולוגי הוא מכר שלי ממקום ומהקשר אחר לגמרי). אני מבינה מאד את שניהם, וברור לי שזהו מקרה מורכב מאד. לא בחשתי בפרטים האינטימיים כדי לברר מה היה אופי התקלה שגרמה לקיום ההריון (לא נראה לי שזה היה קונדום קרוע, אבל מה אני יודעת?), ולכן גם קשה לי להציע דרכי 'התגוננות' לגבר (לאישה יש כמה דרכים פשוטות שפתוחות בפניה). ואולי כדאי להתחיל להפעיל לחץ על הממסד הרפואי והמחקרי שיתחילו לעבוד בעניין - גלולה לגבר (יש דבר כזה).

אם אין אמון, שיקחו שניהם

זה בדיוק הרעיון של הגלולה, לא? כל אחד אחראי לעצמו. בסה"כ, זה לא שיקרה אסון אם שני בני הזוג יקחו גלולות (עד כמה שידוע לי זה לא עלול להתפוצץ ביחד
)

עינת12

New member
תרגום של הקטע הראשון שמצא חן בעיני

מחקר סקוטי של 78 גברים ונשים ללא ילדים מבחירה וולונטרית מסיק: "ממצאי הסקר הזה עולה כי אי-הורות מבחירה היא לא ביטוי של נוירוזה או חוסר בשלות. נהפוך הוא: זוהי החלטה מורכבת שבה מכריע משקל היתרונות את מחיר הנון-קונפורמיות." אם יהיה לי זמן ו"מצב רוח תרגומי", אנסה לתרגם את כל המאמר.

prizman

New member
אשמח אם תמשיכי

לפחות את החלקים העקרוניים לדעתך, אם כי בטח מישהו יחלוק על הבחירה. אני נישברתי בשלב מוקדם ואשמח לסיוע.

עינת12

New member
פריזמן החלק הראשון כבר תורגם

ונמצא בעמוד זה. אשתדל לתרגם בהקדם גם את החלקים האחרים.

Arfilit

New member
אני מבינה את המורכבות

בעיני זכות האישה גוברת וזכות הילד לאחר לידתו גם היא גוברת. זו דעתי - היא ערכית מוסרית אישית שלי גרידא. מכל מקום - נדמה לי שהמקרים בהם נוצר הריון כתוצאה מקונדום שנקרע - הם מיעוט מבוטל ממש למול המקרים בהם הצדדים פשוט לא נזהרו. ומי שלא נזהר - על ראשו...

למעלה