תראה כאן
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=348&MessageId=171822509
יש שתי תיאוריות בתזונה. התיאוריה המקובלת ותיאורית האינסולין.
המשפט הבא שלך זה משפט קלאסי של התיאוריה המקובלת..."אז ברור שאם אני יאכל מאה גרם שומנים במקום מאה גרם פחימה, אז אשמין יותר מהשומנים. לכן אני דווקא בעד הגישה של תזונה דלת שומנים!"
אבל על פי תיאוריית האינסולין המשפט שלך לא נכון. שכן על פי תיאוריית האינסולין, אצל 90-95 מהאנשים הכל מתחיל ונגמר ברמות אינסולין בדם.
ואם האינסולין בדם נמוך, לא משנה כמה שומן תאכל אתה לא תצליח לאגור אותו ולא תשמין.
ואם האינסולין אצלך בדם גבוה, אתה תשמין גם אם תאכל מעט.
אני חושב שאין טעם להתווכח כאשר אפשר לבדוק את זה.
יש כאן ניבוי מאד חזק!
הניבוי הוא כזה...אם נגביל את כמות הפחמימות שאנחנו אוכלים...נניח ל-50 גרם ביום, אז רמות הסוכר בדם לא יעלו ולכן גם רמות האינסולין יהיו נמוכות.
לכן נוכל לאכול כמה שומן שאנחנו רוצים (שלא מעלה סוכר בדם) ולא נשמין.
זה ניבוי מאד מפתיע. מאד לא צפוי.
כל אחד יכול לעשות את הניסוי הזה.
בעבר גם אני ספרתי כל כף שמן בסלט. כל כף טחינה. על השומן בבשר לא היה מה לדבר. טונה רק במים ולא בשמן.
עשיתי את הניסוי על על עצמי ונדהמתי. זה עבד!
העפתי את כל הדגנים, לחמים, פסטות, תפוחי אדמה, גבינות רזות וכולי מהתפריט. כמקור לפחמימות השארתי רק ירקות ובהתחלה פרי שנים ביום.
אני עושה לעצמי שוקולד מחמאת קקאו 100 אחוז שומן. מיונז בלי הגבלה. שומן כבש בלי הגבלה. טחינה גולמית בלי הגבלה. שמן זית בלי הגבלה.
הגדלתי את כמות הקלוריות היומית שלי לשומן מ-1700-2000 ל-3000 ואז ל-3500 ואז ל4500.
הפסקתי לספור את כמויות השומן שאני אוכל..
והמשקל נשאר יציב כל בוקר על הגרם. לא זז (לא רזיתי כי אני רזה גם ככה).
אדם שמן אמור גם להרזות בתזונה כזאת.
אנשים עם סוכרת 2 או כאלו שהם מאד עמידים לאינסולין יצטרכו לעבוד יותר קשה ולפעמים לעבור גם לתזונת אפס פחמימות מלא כדי לראות תוצאות.
אני אישית עברתי לאפס פחמימות גם שאני לא חולה סוכרת כי רציתי להיכנס לקטוזיס עמוק.
בעיני אפס זה הדבר האמיתי. זה אחר לגמרי מדל פחמימות ולא אכנס לזה כאן.
אבל גם דל פחמימות זאת תזונה מצוינת.
בקיצור, עד שלא תנסה לא תדע.
ברגע שעוברים לדל פחמימות מגלים עולם חדש עם הרבה אפשרויות.