מאמר תזונה מעניין -

shaxuca

New member
הרבה התעסקות

ובישולים...
ובאמת את העוף אפשר לאכול עם העור? מעניין...
ומה עם כמויות? אפשר פשוט להעמיס?
 

poly parrot

New member
העור זה הכי טעים!

ברור שכשמדובר בעוף על הגריל ולא מכובס, כן?

בשר של עופות הוא מאוד מאוד יבש(הודו למשל, כמו שהאמריקאים אוכלים ב-thanksgiving זה הכי גרוע, בגלל זה הם מגישים לידו טונות של רוטב כבד), בשונה מבקר, כבש וחזיר
כך שהעור מוסיף המון טעם

בגלל זה כנפיים הם החלק הכי טעים
 
כל עוד לא אוכלים פחמימות אין מגבלה על הכמויות

ואת העוף אוכלים עם העור
ואפשר להעמיס...
את רק לא תרצי להעמיס

את תגלי שבשר ושומן לא עושים תאבון כל כך גדול
 

shaxuca

New member
מה עם בטטה?

בערב אפשר שתי ביצים עם חלמונים?
אני לא מתאמנת כל כך חזק שאוכל להעמיס ככה..
 

פסטרמה2

New member
שאלה לפיבונצי.

הרי היתרונות של פחמימה זה
1. מילוי מאגרי גליקוגן לפני אימון אשר אחראית על הATP של השריר,
2. הפרשת אינסולין אשר מונעת הפרשת הורמונים קטבולים אחרי אימון כגון קורטיזול ואדרנלין המפרקים שריר.
3 סינטזה טובה של חלבון לשריר.

האם אתה מדבר על דיאטה לאנשים שמנים שלא מתאמנים או גם כאלה שמפסיקים את תקופת המסה ומתחילים תקופת חיטוב שהמטרה היא שימור מסת שריר?

ושאלה אחרונה,האם אתה חושב שאדם שיאכל במאזן קלורי שלילי נגיד של 500 קלוריות בעזרת תפריט רק של חלבונים ושומנים ירזה ויהיה יותר שבע מאותו אדם אם יבחר באכילה של אותו מספר קלורי בעזרת רק פחמימות וחלבונים?
 
אפס אידיאלי לחיטוב...מדהים לחיטוב

אפס פחמימות יוביל אותך לחיטוב בגבולות הגנטיקה שלך וזאת כאשר אתה לא מגביל את כמות השומן שאתה אוכל.
לא תוכל להיות מחוטב יותר ממה שתהיה דרך תזונת אפס פחמימות.

לגבי 3 אני לא יודע. אבל בלי הוכחה אני לא מאמין
לגבי 2 אז זה נכון. הרבה פחמימות גורמת להפרשת אינסולין שגורם לעליה במשקל (שומן +שריר).
לא סתם באבקות גיינר יש פחמימות. כי החלבון לא יגרום לעליה במשקל.

לגבי 1. המוח לא יכול להשתמש בחומצות שומן אלא רק בגלוקוז.
אחרי יום יומיים מאגרי הגליקוגן מתרוקנים.
כאשר המאגרים מתרוקנים הכבד מתחיל לייצר קטונים בהם המוח משתמש במקום גלוקוז.
בדיוק כמו שקורה שאדם שובת רעב.
ואז אחרי יום צום כמות הקטונים בדם מגיעים ל-0.1 מילי מולר.
אחרי יומים..כבר ל-0.5
ואחרי כמה ימים עד שבוע זה מגיע לבין 3.5-5.0 מילי מולר שזה מאפיין קטוזיס עמוק.
בתזונת אפס אתה מכניס את הגוף לקטוזיס על ידי זה שאתה לא מספק לגוף פחמימות אבל כן מספק שומן ובשר.
שאתה בקטוזיס עמוק, הגוף הופך ממכונה ששורפת גלוקוז ולכן צריכה לתדלק כל כמה שעות, למכונה ששורפת שומן ויכולה להעביר ימים שלמים בלי תדלוק.
במצב כזה לא מרגישים רעב.

את מעט הגלוקוז שהגוף צריך הוא מקבל מפירוק חלבון.
אבל לא לדאוג, מאחר ובתזונה הזאת אתה אוכל הרבה יותר חלבון מתזונה רגילה, הגוף לא מפרק שריר.

אני יודע שזה עובד יופי בריצות ארוכות אחרי תקופת הסתגלות של חודש חודשיים.
לגבי אימוני כוח אני לא יודע אם זה פוגם בכוח.
לא חקרו את הנושא הזה עדיין. מי שרוצה להיות שפן ניסיונות מוזמן.

אנשים שמנים יתחטבו בתפריט הזה בטירוף. וזאת התזונה האולטמטיבית גם למישהו מתאמן שרוצה לרדת באחוזי השומן.
בתזונה הזאת אתה יכול לשכוח לגמרי מהמושג גרעון קלורי. שבדקתי אחורה במאמרים עד שנות החמישים גיליתי שזה מעולם לא היה מגובה במדע. זה תמיד היה הנחת עבודה שלא הוכחה. אם תהיה בגרעון קלורי של 500 קלוריות בעזרת פחמימות וחלבונים אתה גם תהיה רעב וגם החיטוב שלך יהיה פחות טוב (בגלל הפחמימות שמעלים את האינסולין בדם) מאשר אם תאכל חלבון ושומן בלי הגבלה. אומר לך יותר מזה, גם אם תהיה בדל פחמימות של 50 גרם פחמימות ביום, שלא מוגבל בקלוריות אלא אתה אוכל בלי הגבלה, החיטוב שלך יהיה הרבה יותר טוב מתזונה עם פחמימות מוגבלת בקלוריות. בתזונה דלת פחמימות לא סופרים קלוריות משומן. אני מכיר איש ברזל ומאמן כושר,בתזונת אפס, שאכל 800 גרם שומן בארוחה (שמבחינה קלורית זה בערך התקציב הקלורי שלך ל-4 ימים) וירד למחרת באחוזי השומן. תוך יומים שלושה של טירוף כזה של שומן הוא ירד מ-10.3 ו-8.3 והכל מגובה בתמונות של בטן מחוטבת.

מה לגבי תקופת מסה? אין מספיק מחקרים על זה. ממעט המידע שיש מהבלוג של פטר עתיה וממה שאנשים במקומות אחרים מספרים, אני כן יודע שאימון כוח עצים מעלה סוכר בדם ומוריד את הקטונים. זה בניגוד לאימון ריצה שמוריד סוכר ומעלה קטונים. תראה כאן בבלוג של עתיה
http://eatingacademy.com/nutrition/the-interplay-of-exercise-and-ketosis-part-ii
 

The Pinky P

New member
הייתי שם...

שנתיים בצבא.

בוקר חטיף אנרגיה.
צהריים בשר ירקות וטחינה.
ערב גבינות ביצים וירקות.

הגעתי למצב שאני הולך בזיגזג עם תשישות של בן אדם שלא ישן שנה ויש לו על הגב 100 טון.

השתחררתי חצי בן אדם, גופה עם דופק( חלש)
הרופאים היו בהלם איך החזקתי ככה שנתיים כחייל קרבי

למזלי יצאתי מזה.

חוץ מזה מי נתן לך את הזכות להמליץ בגאון ככה לאנשים על סמך כמה חודשים בודדים?!

בוא תחיה ככה 30 שנה ואז נדבר.

כמו שאמרו לפני - בולשיט במיץ.
 
בצבא אתה לא יכול לעשות דל פחמימות

אין לך מזון מתאים בשביל זה כי הכל שם זה פחמימות.

אנשים מבוגרים. כל אחד בוחר לעצמו
וכל המידע על התזונה הזאת ניתן בספר הזה דיאטת איטקינס החדשה לאני החדש. הנה 26 עמודים ראשונים בו.
המחברים הם סטפן פיני, ג'ק וולק ואריק וסטמן. החוקרים המובילים בתחם תזונה דלת פחמימות. הם מסתמכים על 150 מאמרים.

ואתה מוזמן להמשיך לאכול פחמימות. לא מכריח אותך לשום דבר. אם אתה לא רגיש לאינסולין, אתה גם תחיה טוב.

http://www.scribd.com/doc/117835503/דיאטת-אטקינס
 

פסטרמה2

New member
לפיבונצי

אוקי לפי מה שאתה אומר הבנתי לדעתך שדיאטה דלת פחמימות\אפס פחמימות הכי טובה בנושא החיטוב. הגוף מסוגל לחיות טוב בלי פחמימה. אני כרגע על 15 אחוז שומן ומסיים את תקופת המסה עם יחסית הרבה שומן אבל גם לא מעט שריר. המטרה היא לרדת ל10 אחוז שומן בעזרת ירידה של 6 קילו . אני מכור למתוקים מכור לבמבות מכור לקולות תפוזים ענבים חטיפים אבל מותר לי כי הרי אני בתקופת המסה. אתה מנבא לי כישלון בדרך שאני מתכנן בא שזה אומר אכילה של 500 קלוריות מתחת למאזן (אשר מבטיחה לי ירידה של חצי קילו בשבוע ו6 קילו תוך שלושה חודשים של תהליך) או שמה שאתה אומר שבהצעה שלך אני יאכל לעשות את זה רק תוך חודש עם שימור מסת שריר טוב יותר ופחות רעב ואירובי?
 
אם תחתוך 500 קלוריות מתחת למאזן

אתה תחתוך גם בפחמימות.
אם אתה לא עמיד לאינסולין, סביר שתרד במשקל.
ספורט אירובי מוריד סוכר ולכן מוריד גם אינסולין.
אז אם אתה אדם בריא זה יכול לעבוד לך.
עד גבול מסוים.

הנה מה שכתוב אצל גיל גרנות במדריך לחיטוב (גיל גרנות מאמין בספירת קלוריות)

http://www.israelbody.org/המדריך-לחיטוב-עיצוב-הגוף-וירידה-באחוז-שומן-המדריך-השלם

"שלב זה של החיטוב אינך אמור לרדת בשום אופן מ 90~ גרם פחמימות ליום (שהן בסה"כ 280 קלוריות)."
90 זה כבר לא רחוק מפלאו.
אלא שבתזונה הזאת, אתה תהיה רעב כמו כלב.

אם תעבור לאפס פחמימות..וזה לא קל להגיע לאפס...יש תקופת הסתגלות..
אתה תגיע לגוף אידיאלי.

יותר מזה, בתזונה הזאת אתה אוכל הרבה חלבון מספיק לכל הצרכים שלך.
אתה לא תאבד מסת שריר.
התזונה הזאת מופלאה.
ויסוט המשקל בגוף הופך להיות תקין.
ווסט המשקל לוקח אותך למשקל שהוא רוצה שתהיה בו.
יש כאלו שעולים במשקל ויורדים באחוזי שומן, מה שלא אפשרי בשום תזונה אחרת.
 

MidNight Flame

New member
הבולשיט הוא שלך

זה שאכלת לא מספיק והחלטת שאתה ללא ידע "בונה" לעצמך תפריט לא מעיד שומדבר.
אכלת "בשר" בצבא? מאוד מעניין. כנראה שירתנו בסוג אחר של צה"ל כי בזה שאני מכיר יש מעט מאוד . בשר שאפשר לקרוא לו בשר.
אפס פחמימה זה קיצוני מאוד אבל עובד נהדר למי שיש לו כוח לזה.
וכמעט שכחתי לומר - רוב הרופאים לא מבינים בתזונה כמו שאין להם מושג בתחום האימון הגופני ומרובם זה לא מונע לחלק המלצות למרות זאת.
 

פסטרמה2

New member
כן משה

מעניין אותי עתך לגבי מה שפיבונצי אמר.
הוא טוען שאם אני אחלט לאכול בגירעון קלורי של 500 קלוריות(ירידה של חצי קילו בשבוע) בעזרת אכילה מאוזנת של אבות המזון אני ארד פחות מאשר אני יאכל 4000 קלוריות של שומנים וחלבונים עם תזונה אפסית של פחמימות.
אשמח לדעתך בעניין כי לא רשום על זה שום דבר בקילוגרם
 
ברור שלא יהיה רשום על זה שום דבר בקילוגרם

כי קילוגרם (ואני) מתעסקים בעובדות ולא אג׳נדות. עם אג׳נדות לא מתווכחים כי אלו דעות ולא עובדות.
זה כמו שאני אגיד לך, בוא תוכיח שאין לי פה פיל ורוד בחדר שלי והוא מנסה לרדוף אחרי.
 

פסטרמה2

New member
ישראלבודי באמת לא משהו

כל האתר הזה זה אתר שיווק אחד גדול. הם כל הזמן מפרסמים את התוספים שלהם וכמה הם חשובים לדיאטה וכמה צריך חומצות אמינו ושורפי שומנים, גם המדריך של החיטוב והמסה שלהם מגוכחים
הם באים ואומרים תאכל הרבה תעלה במסה.
תאכל חלבונים וקצת פחמימות תרזה. ישראלבודי=חרטא אחד גדול
 
פלמינג היקר

האתר קילוגרם, מלא בשפע מידע איכותי המבוסס על מחקרים.
באמת, יש מעט אתרים איכותיים כאלו ברשת
למדתי ממנו המון.
לדוגמא, ששומן רוי זה לא רע.
שהחלקיקים הקטנים ב-LDL הם הגרועים ולא אלו הגדולים.

זה לא מפתיע שהמאמרים באתר קילוגרם מסתמכים על ההנחה שקלוריה זה קלוריה,
כי זה מה שהזרם המרכזי בתזונה טוען.

אבל הנקודה הזאת שנויה כיום מאד במחלוקת בתחום התזונה.
זה הוויכוח הכי חם כיום בתחום התזונה
האם קלוריה זה קלוריה? (מאזן קלורי מול תיאורית אינסולין)
והאם שומן רוי זה רע.

בעוד שבהודעות הראשונות שלי התנסחתי בנחרצות לגבי עליונתה של תיאורית האינסולין, בהודעה הזאת שלי כתבתי במפורש שיש שתי תיאוריות.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=348&MessageId=171822509

למעשה, ניסיתי לחקור בעצמי.
הלכתי אחורה לכל המאמרים שמדברים על מאזן קלורי עד שנות החמישים והארבעים
רציתי לדעת על מה הם מתבססים.
התברר שהם לא מתבססים על כלום.
זאת הייתה נקודת מוצא של חוקרים אמריקנים, בשנות הארבעים, שאם מה שמכניסים גדול ממה שמוציאים אז משמינים ולהפך.
כל מה שהם עושים במאמרים זה ניסיון לספק נתונים אימפירים.
בדיעבד ראיתי שגארי טאובס גם חקר את ההיסטוריה של איך התיאוריה הזאת התפתחה.
תראה במאמר שלו, את הפירוט ההיסטורי.

אז הרעיון שקלוריה זה קלוריה, גם הוא לא מבוסס מדעית.

ויש את תיאורית האינסולין של הגרמנים, שהשמנה קשורה לתקלה במנגנון ויסוט הורמונלי.
תראה את התמונה המפורסמת הזה של הילד הראשון שטופל באינסולין Leonard Thompson לפני ואחרי.
בלי האינסולין הוא עור ועצמות. אחרי האינסולין הוא כבר בן אדם (התמונה בתוך הקישור)
http://studentnursediaries.wordpress.com/2011/06/10/
ויש גם תמונה של מטופלת, שלפני הטיפול הייתה עור ועצמות ואחרי זה כבר בן אדם.
http://uaediabetics.com/45-2/did-you-know/
זה גרם לגרמנים לחשוד באינסולין כהורמון השמנה כבר ב-1922

נכון זה לא הוכחה במאה אחוז.
אם הייתי צריך להסתמך על מחקרים לא הייתי יודע באיזה תיאוריה לבחור.

אז ניסיתי בעצמי, על בשרי ושומני.
המסקנה שלי לגבי הניסוי שביצעתי על עצמי, כל כך חד משמעי קלוריה זה לא קלוריה.
בעבר התקמצנתי על כל כף טחינה, על כל כף שמן. הרי ספרתי קלוריות.
כיום אני לא סופר שומן בכלל וזה לא מעלה אותי במשקל כמו שהתיאוריה קלוריה זה קלוריה מנבאת.
קלוריה זה קלוריה הופרך על בשרי ושומני.

אני יכול לעשות לי 100 גרם שומן כבש במחבת ולאכול.
זה לא מעלה אותי במשקל.

יש קבוצות בפייסבוק שמונות אלפי אנשים שנמצאים בדל פחמימות וכאלו על אפס.
יש מישהו שאכל בארוחה 800 גרם שומן בקר (שבתיאוריה של קלוריה זה קלוריה זה אמור להספיק ל-4 ימים) אחרי כמה ימים כאלו הוא ירד מ-10.3 אחוזי שומן ל-8.3 אחוזי שומן והכל מגובה בתמונות.
דל פחמימות זה להיט בקרב הקרוספיט בעולם.
הפסקנו לספור שומן, כי שומן לא מזיז לנו. אני למשל בודק סוכר וקטונים. אני יודע שפחמימות מעלות סוכר ומורידות קטונים באופן משמעותי. במקום השני זה החלבון (כי הגוף הופך חלבון לגלוקוז). והשומן לא נספר בכלל. אנחנו צורכים ממנו בלי הכרה. רמות הסוכר אצלי גם אחרי ארוחה אף פעם לא עוברות את ה-100 (רמות סוכר תקינות זה בין 70-100 אחרי צום. עד 140 שעה אחרי ארוחה ועד 120 שעתיים אחרי ארוחה).

יש אנשים סוכרתיים שעיקר התפריט שלהם זה שומן מהחי וקצת חלבון (כי הרבה חלבון מעלה להם סוכר). בתזונה הזאת הם מאזנים את עצמם. כל בוקר הם על 80-90 ואחרי ארוחה הם על 97 סוכר. הם ירדו במשקל לגמרי כמה מידות במכנסיים. רמות הסוכר אצלם זה כמו אצל אנשים בריאים. אתה באמת חושב שאפשר לייצב סכרת על ידי תזונה של תזונאית מקופת חולים? הרי לתת לסוכרתיים לאכול לחם מלא זה כמו לכבות שריפה בנפט בטענה שהוא פחות דליק מדלק סילוני. אם זה מתאים לסוכרתיים, למה שזה לא יהיה טוב לאנשים בריאים?

אתה כמובן יכול לא להסכים.
אבל תדע שבצד השני לא בהכרח יושבים אנשים שאינם מבינים.
אני לא אומר שמבינים בצד השני הכל.
אבל גם בצד של קלוריה זה קלוריה, לא מבינים הכל.
 
אני לא הולך להיכנס לזה

אתה יכול לטעון מה שתטען. לטעון שקלוריה לא שווה לקלוריה זה כמו לטעון שקילו נוצות לא שווה לקילו ברזל. תלך להגדרה המקורית של מה היא קלוריה ותבין מה שאתה כותב זה פשוט nonsense אחד גדול.
 
למעלה