פלמינג היקר
האתר קילוגרם, מלא בשפע מידע איכותי המבוסס על מחקרים.
באמת, יש מעט אתרים איכותיים כאלו ברשת
למדתי ממנו המון.
לדוגמא, ששומן רוי זה לא רע.
שהחלקיקים הקטנים ב-LDL הם הגרועים ולא אלו הגדולים.
זה לא מפתיע שהמאמרים באתר קילוגרם מסתמכים על ההנחה שקלוריה זה קלוריה,
כי זה מה שהזרם המרכזי בתזונה טוען.
אבל הנקודה הזאת שנויה כיום מאד במחלוקת בתחום התזונה.
זה הוויכוח הכי חם כיום בתחום התזונה
האם קלוריה זה קלוריה? (מאזן קלורי מול תיאורית אינסולין)
והאם שומן רוי זה רע.
בעוד שבהודעות הראשונות שלי התנסחתי בנחרצות לגבי עליונתה של תיאורית האינסולין, בהודעה הזאת שלי כתבתי במפורש שיש שתי תיאוריות.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=348&MessageId=171822509
למעשה, ניסיתי לחקור בעצמי.
הלכתי אחורה לכל המאמרים שמדברים על מאזן קלורי עד שנות החמישים והארבעים
רציתי לדעת על מה הם מתבססים.
התברר שהם לא מתבססים על כלום.
זאת הייתה נקודת מוצא של חוקרים אמריקנים, בשנות הארבעים, שאם מה שמכניסים גדול ממה שמוציאים אז משמינים ולהפך.
כל מה שהם עושים במאמרים זה ניסיון לספק נתונים אימפירים.
בדיעבד ראיתי שגארי טאובס גם חקר את ההיסטוריה של איך התיאוריה הזאת התפתחה.
תראה במאמר שלו, את הפירוט ההיסטורי.
אז הרעיון שקלוריה זה קלוריה, גם הוא לא מבוסס מדעית.
ויש את תיאורית האינסולין של הגרמנים, שהשמנה קשורה לתקלה במנגנון ויסוט הורמונלי.
תראה את התמונה המפורסמת הזה של הילד הראשון שטופל באינסולין Leonard Thompson לפני ואחרי.
בלי האינסולין הוא עור ועצמות. אחרי האינסולין הוא כבר בן אדם (התמונה בתוך הקישור)
http://studentnursediaries.wordpress.com/2011/06/10/
ויש גם תמונה של מטופלת, שלפני הטיפול הייתה עור ועצמות ואחרי זה כבר בן אדם.
http://uaediabetics.com/45-2/did-you-know/
זה גרם לגרמנים לחשוד באינסולין כהורמון השמנה כבר ב-1922
נכון זה לא הוכחה במאה אחוז.
אם הייתי צריך להסתמך על מחקרים לא הייתי יודע באיזה תיאוריה לבחור.
אז ניסיתי בעצמי, על בשרי ושומני.
המסקנה שלי לגבי הניסוי שביצעתי על עצמי, כל כך חד משמעי קלוריה זה לא קלוריה.
בעבר התקמצנתי על כל כף טחינה, על כל כף שמן. הרי ספרתי קלוריות.
כיום אני לא סופר שומן בכלל וזה לא מעלה אותי במשקל כמו שהתיאוריה קלוריה זה קלוריה מנבאת.
קלוריה זה קלוריה הופרך על בשרי ושומני.
אני יכול לעשות לי 100 גרם שומן כבש במחבת ולאכול.
זה לא מעלה אותי במשקל.
יש קבוצות בפייסבוק שמונות אלפי אנשים שנמצאים בדל פחמימות וכאלו על אפס.
יש מישהו שאכל בארוחה 800 גרם שומן בקר (שבתיאוריה של קלוריה זה קלוריה זה אמור להספיק ל-4 ימים) אחרי כמה ימים כאלו הוא ירד מ-10.3 אחוזי שומן ל-8.3 אחוזי שומן והכל מגובה בתמונות.
דל פחמימות זה להיט בקרב הקרוספיט בעולם.
הפסקנו לספור שומן, כי שומן לא מזיז לנו. אני למשל בודק סוכר וקטונים. אני יודע שפחמימות מעלות סוכר ומורידות קטונים באופן משמעותי. במקום השני זה החלבון (כי הגוף הופך חלבון לגלוקוז). והשומן לא נספר בכלל. אנחנו צורכים ממנו בלי הכרה. רמות הסוכר אצלי גם אחרי ארוחה אף פעם לא עוברות את ה-100 (רמות סוכר תקינות זה בין 70-100 אחרי צום. עד 140 שעה אחרי ארוחה ועד 120 שעתיים אחרי ארוחה).
יש אנשים סוכרתיים שעיקר התפריט שלהם זה שומן מהחי וקצת חלבון (כי הרבה חלבון מעלה להם סוכר). בתזונה הזאת הם מאזנים את עצמם. כל בוקר הם על 80-90 ואחרי ארוחה הם על 97 סוכר. הם ירדו במשקל לגמרי כמה מידות במכנסיים. רמות הסוכר אצלם זה כמו אצל אנשים בריאים. אתה באמת חושב שאפשר לייצב סכרת על ידי תזונה של תזונאית מקופת חולים? הרי לתת לסוכרתיים לאכול לחם מלא זה כמו לכבות שריפה בנפט בטענה שהוא פחות דליק מדלק סילוני. אם זה מתאים לסוכרתיים, למה שזה לא יהיה טוב לאנשים בריאים?
אתה כמובן יכול לא להסכים.
אבל תדע שבצד השני לא בהכרח יושבים אנשים שאינם מבינים.
אני לא אומר שמבינים בצד השני הכל.
אבל גם בצד של קלוריה זה קלוריה, לא מבינים הכל.