מארקסיזם (סוציאליזם) וציונות

העולם כ"כ רחוק

מהעלמת כל הלאומים, שנות אור מרחק. זה כ"כ טבוע בנו כאנשים, גם בי ובך שלא נדבר על מאות מליוני אנשים ואולי אף מיליארדים שחיים כך, מאמינים בזה ונושמים את זה. לא בדורי ולא בדור נכדיי יהיה העולם חסר לאומים. בעולם שהחלוקה בו ללאומים היא כ"כ גמורה ומוחלטת אני באמת מאמין שעדיף שלכל לאום תהיה חירותו ואדמתו שבה יעשה כעולה על רוחו. מכך אני גוזר את הציונות המדינית, ושוב יש בציונות הרבה מעבר ליעד מדיני, ולכן אני מאמין במדינת שיראל כפיתרון היחידי לעם היהודי וגם הפיתרון המתירני ביותר, נותן חופש הפעולה הגדול ביותר והכלי החזק ביותר שניתן בידינו כדי לשנות את החברה בה אנו חיים ואם ירצה השם גם את שאר העולם.

אנרכיסטי כל העולם ההומניסטי התאחדו!

כמות האנשים בעולם שהם על-לאומים ובאמת שוללים עד היסוד את רעיון הלאומיות הם קומץ קטנטן של אנשים, ובדרך כלל הם שבעים או לחלופין כפר-סבאים. אני לא רואה סיבה לשלילת לאומים, זה משכיר לי את הרעיון הנחמד שהיה למדינה בראשיתה, שכדי ליצור את החברה היהודית החדשה יש למחוק לכולם את מורשתם התרבותית. רבים ראו בזה משהו שטותי והסכימו ב"נו, מילא...". אך אחרים ראו במעשים אלו פגיעה בכבודם ובמורשתם. למה אנחנו צריכים למחוק את הלאומים וליצור "כפר גלובלי"?

אוסישקין 80/3 רמה"ש

קודם כל בו נתייחס לטון של מה שכתבת או קיי. שזה לו אותו טון רגיל של אנשים שמתייחסים אליי כבוגד אנטישמי שרוצה להחריב את חייהם. זה הטון ההורי המזלזל שטוען שאני מדבר מתוך צליליו הנעימים של ג´ון לנון וחבריו לתנועת הפאנק. אז דבר ראשון אני צודק. אתה טועה. כן אני מאמין שחיים בלי לאומים יהפכו לורודים יותר ויש טעם לחתירה לכיוון כזה. אני רוצה לפנות לכל שאר האנשים שכותבים שאין מה לעשות ולאומים ישארו כי זה טבוע בנו (life is a bitch) אז קודם כל אל תשכחו!!! זה באמת bitch לעולם אל תשכחו את זה. כותרת חדשה אני טועה אתה צודק. אני לא מאמין בזה באנרכיזם ואנטי לאומיות אבל אין לי ספק שלאום ומדינה הם לא שלבים בסולם הערכים שלי. הם פחות חשובים מבני האדם, חייהם, וכל חשיבותם היא בשירותם. אין אני משוכנע שהמדינה מזיקה לאדם אבל אני בודק אל תדאג (ואם אגלה שככה זה לא אהסס להרים דגל נגד המדינה). לאום וזהות. הלאום הוא לפי דעתי צורת הגדרה שטוחה במיוחד (לעומת דת ו/או אידיאולוגיה) והיא הופכת חיבור בין אנשים ללא אמיתי ומטהפיסי (והוא לא מטהפיסי זה בטוח). לעומת זה אני לא נגד הגדרה עצמית ייחודית ואמיתית (אינדוודואלית או קולקטיבית) אבל עם היא קולקטיבית שתהיה אמיתי שתכיר את מי שאתה מרגיש שותף לו (תודה רבה). בעניין האנרכיזם תיראה אני משער שלא התכוונת ברצינות שאני אנרכיסט (למרות שזה מחמיא) אני לא מעורה כל כך ברעיונות האנרכיסטים אך!! אם אני לא טועה ישנם הוגים שאינם רוצים להפוך את העולם לכפר גלובלי ובעד לשמר קהילות וזהות אתנית. יש יותר יחס לדיכוי המדינה.

למעלה