מבד"קים לקצונה - כל מה שרציתם לדעת!

LordNor

New member
מבד"קים לקצונה - כל מה שרציתם לדעת!

כל מועמדת (כולל מתנדבים) המגיש בקשה לקורס קצינים מחוייב לעבור מבד"קים, הדבר נעשה דרך מפקדו הישיר ושליש\ת היחידה (העובדים מול הוגרמים הרלוונטים שמתעסקים בקצונה) של החייל\ת. כל עידכון בנושא, יובא לידעיתם של המועמדים ע"י המפקדים והשלישים. השלב הראשון: החייל מוזמן למדור פסיכוטכני בבקו"ם לבצע "אימות עברית" כדי לשפר את רמת העברית שלו. מה כולל אימות העברית? החייל יושב מול מאבחנת, מקבל מספר משפטים וצריך להסביר מספר מילים מסויימות (מילים קשות), המאבחנת מקריאה משפטים והחייל צריך להשלים לתוך דף, ואחרון: מקבלים 30 סיפורים ושאלה 2 שאלות אמריקאיות לכל סיפור ויש בדיוק 20 דקות לענות על הכל. חיילים בעלי סימול עברית ברמה 8 ומעלה (לעולים חדשים שנמצאים בארץ מתחת ל-7 שנים, יכולים להסתפק בציון 7 ומעלה) פטורים מזה וממשיכים הלאה. השלב השני: גיבושון של 3 ימים (קיים רק בחיל האוויר), מדובר בגיבוש שבוחן בעיקר את הכושר הגופני. בעלי כ"מ 3 פטורים (דורש אישור מיוחד מענף מיון רפואי במקרפ"ר!, הדבר נעשה דרך בקשה לתא מתנדבים) מהגיבוש הזה וממשיכים הלאה. השלב השלישי: יום מבד"ק בבקו"ם (מתחיל בשעה 7:30 בבוקר), מתייצבים במדור "מבד"ק". מדובר ביום ארוך ומתיש (מומלץ להצטייד במים ואוכל מראש, אל תאכלו בחד"א טירונים בבקו"ם כפי שיציעו לכם, פשוט זוועה). מה כוללים המבד"קים
כל חייל מקבל מספר מדבקות עם השם שלו+מספר אישי וברקוד המזהה אותו ונכנס לתוך חדר עם מספר עמדות מחשב ביחד עם טופס 870 (חוו"ד של המפקד על מועמד לקורס קצינים). כל ההוראות יהיו במחשב! - מבחן 1: כתיבת קורות חיים על דף שלם (אפשר לבקש עוד דף ולהמשיך לכתוב) - מבחן 2: המחשב יציג מספר שאלות על הקורות חיים\קורס קצינים ועוד..ועל החייל לענות על השאלות על דף (לשים לב שיש לכתוב את השאלה המודגשת באדום לפני שכותבים את התשובה). - מבחן 3: המחשב יציג מספר צורות, החייל צריך להשלים הצורות על הדף כפי שהן נראות על המסך. - המאבחנת מקבלת "התראה" בעמדה שלה, באה לקחת את כל הדפים שהחייל עשה - מבחן 4: החייל יתבקש לזכור את כל הצורות ממבחן 3 ולהשלים על דף חדש (כדאי שתתחילו להתמקד בזה, הרבה נפלו בזה) - מבחן 5: המחשב מציג מספר תמונות, על החייל לספר סיפור על כל תמונה (טיפים: לא להזכיר "מוות", "דיכאון" או כל דבר עצוב כזה) - הפסקת צהריים של שעה - מבחן 6: החייל מתבקש לצייר עץ, בית ואדם, על כל ציור צריך לתת משפט (כדאי לצייר יפה ומושקע ולא סתם משהו קטן ועלוב). - מבחן 7: המחשב מציג מספר משפטים ולחייל יש בדיוק 20 שניות לקרוא,להעתיק ולהשלים על דף כל משפט שמוצג (כלומר פרק הזמן ממשפט למשפט הוא 20 שניות!), אל תתחכמו להשאיר הכל לרגע האחרון, המאבחנת מקבלת דיווח במחשב שלה כאשר אתם מסיימים והיא לוקחת לכם את זה. - מבחן 8: מבחן 300 שאלות הידוע לשמצה, המבחן בודק רק את האישיות שלכם (אין שום דבר על ידע ולא משהו שבודק כמה אתם חכמים, כדאי לענות כמו שצריך, המבחן הזה בודק את העקביות של התשובות שלכם). - אתם מותשים וגמורים נכון? זה עדיין לא הסוף... - מבחן אחרון: ראיון אצל הפסיכולוג\ית (אחד אחד נכנסים לפסיכולוג\ית), ככל שהתור יותר ארוך כך משך זמן ההמתנה הוא ארוך יותר. זמן הראיון אצל הפסיכולוג\ית הוא 20 דקות בממוצע (אצלי זה היה 5 דקות). הפסיכולוג\ית שואלים דברים מהמבחנים שעשיתם, על הקורס ועוד. חשוב לשבת זקוף בלי התרגשות, להסתכל ישר בעיניים של הפסיכולוג\ית כל הזמן ולא לשקר! - אחרי הראיון, אתם חופשיים ללכת הביתה ולצבור שעות שינה ולקוות שעברתם! בהצלחה לכל מי שיגיש בקשה לקורס קצינים! נ.ב: כדאי לשים בקטגוריית "מאמרים".
 

LordNor

New member
כמה דברים ששכחתי:

- סיום משוער של המבד"קים --> 16:00-17:30 (תלוי במספר המועמדים שנגשים באותו היום) - אם יש 100 איש שמועמדים למבד"קים (כל אחד ביום אחר), זה אומר שיש 100 מקומות פנויים בקורס קצינים במחזור הקרוב, כך שאתם יכולים בטוחים שלא יעיפו אתכם בכוונה, פשוט הם רוצים לבדוק שהמועמד הוא אכן מתאים ביותר לקורס קצינים. פעם זה לא היה כך, אבל שינו את זה. - הציונים במבד"קים מתפלגים כך: ציון עובר זה 13-30 (ככל שהציון גבוה יותר כך אתם מגבירים את הסיכויים שלכם להיות בקורס הקרוב), ציון 7-12 זה מועמד שיש חילוקי דעות לגביו ולרוב לא יוציאו אותו לקורס, אך יש אפשרות להגיע לועדות של החיל שלו הוא שייך. ציון 1-4 זה נכשל (לא מתאים!) ויש אפשרות להיבחן שוב בעוד חצי שנה-שנה. - כל מה שדיברתי כאן זה בלשון זכר, אך מיועד לבנים ולבנות יחדיו. בהצלחה
 
תודה

אתה בטוח שכל מה שאמרת כאן נכון? (חחחח אני עושה המשך למבחן הפסיכולוגי). מנהלות יקרות, בבקשה שימו "עוגן". תוסיפו למאמרים(אם אני אזדקק לזה בבוא היום חחח)
 

LordNor

New member
אני עברתי את כל התהליך הזה

לגבי הציונים - זה מה שהיה רשום לי במחשב בתום המבחנים לגבי ההקצאות - הקצינה ממדור מבד"ק אמרה במפורש שאם יש 100% הקצאות למבד"ק אזי יש 100% מקומות פנויים בקורס הקרוב. אני אשמח אם דורון ודודי יגבו אותי.
 

Dizen

New member
../images/Emo45.gif

ואתה לא צריך להגיד שזה צריך להיות במאמרים, אני יודעת לבד
אתה מדהים איש, תודה
אני אחרי משמרת של 10 שעות... אני קרועה
 

TRANSFER

New member
פשוט תודה!!!!!!!!!!!

כל הכבוד על ההשקעה, למדתי הרבה. אם אפשר שתוסיף עוד קטע למאמר, איך מתחילים? כלומר לאן צריך לפנות? צריך לדבר עם רופא/ת היחידה? מתי רצוי להתחיל את התהליך ליציאה לקורס? שיהיה לך הרבה הצלחה, מקווה שיאשרו לך את הבקשה. אם אחרי שנתיים וחצי את רוצה לצאת לקצונה אני מאמין שעשית הרבה מאוד מאמצים כדי לעשות את המבד"קים. לא כך?
 

LordNor

New member
תראה

בד"כ לא מאפשרים לבעלי פז"מ חריג (מעל שנתיים בצבא) להתחיל בתהליך המיון לקק"צ, זה דורש המון מאמצים מצד המפקדים והן מצד החייל מול הגורמים הרלוונטים שמטפלים בתהליך המיון. אני פניתי לרלכ"א (ראש להק כוח-אדם, מדובר בתת-אלוף) בצירוף המלצות מהיחידה הקודמת והנוכחית+תעודת הצטיינות+תעודת גמר מהקורס שעשיתי ואכן אחרי מספר שבועות הבקשה שלי עלתה לועדת חריגים (ביוזמת רלכ"א) ואושרה. אני אישית ראיתי במבד"קים הרבה בעלי פז"מ חריג וזה לא נדיר..אבל בהחלט אפשרי. לגבי השאלות שלך: 1) מתחילים בהגשת בקשה לקק"צ למפקד הישיר שלך (בדרגת קצונה), המפקד צריך לערוך לך ראיון ועותק מהראיון שולחים לשליש\ה הבסיס או למש"קית קורסים (אם יש) ומשם הם מטפלים בבקשה שלך ואתה רק תקבל דיווחים במידה ויהיו עידכונים לגביך. 2) רופא\ה היחידה - אם אתה מתנדב, אתה פונה אליו לשם קבלת אישור רפואי להתחיל בקק"צ במתכונת כ"מ1 או כ"מ2, אם אתה מעוניין בכ"מ3 עלייך לפנות למקרפ"ר דרך תא מתנדבים.. 3) אפשר להתחיל בכל עת, אך רצוי מוקדם ככל האפשר כדי למנוע בעיות.
 
סחטיין ../images/Emo13.gif

האמת היא שאין אורך קבוע למבחנים. אני אישית סיימתי את הכל לפני ארוחת צהרים, יצאתי ב11:50 להפסקה ורואיינתי ע"י הפסיכולוג ב13:00. הייתי בבית כבר ב13:45. מי שמסיים ראשון מתראיין ראשון בד"כ. (אחת לכמה זמן הפסיכולוג נכנס לכיתה ולקח את האוגדנים של האנשים). יש כמה פסיכולוגים כמדומני בו זמנית. בכל מקרה, בהצלחה
.
 

hlvo

New member
כבוד...

ממש מתחת ל"אתם שואלים ושירלי לילו עונה" ..
 

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo79.gif וואו זה ../images/Emo15.gif../images/Emo18.gif

קשה מכפי שחשבתי... מקווה שכשיגיע זמני- אעבור. תודה על המידע.
 
בקשר למאמר פה על המבדקים לקצונה

זה נכון גם לגבי קרביים או כל חייל אחר שרוצה לצאת לקק"צ?
 
כעקרון - כן.

לקרביים יש נתונים נוספים שמשתכללים בסופו של דבר בציון הכללי, אבל המבדקים זהים עבור כולם.
 
המממ...

לחייל רגיל יש שלושה נתונים: 1. מבד"ק 2. קב"א 3. סוציומטרי טירונות. לחיילים קרביים יש ציונים נוספים שקיבלו במהלך המסלול שלהם.
 

Narciss

New member
איזה יתרונות יש בלהיות קצין?

זה מה שחשוב לדעת עוד יותר... יש לי במנילה קצין לוגיסיטיקה ועוד כמה קצונות מה טוב בלבחור בזה?
 
מה טוב.... :) קצת פרטים...

אז ככה... יש לי אישית קצת בעיה עם קצונה ייעודית (=המסלול שבו מתגייסים ומיועדים למסלול קצונה מראש) זה בגלל שמי ששורד את המסלול הזה נפשית ופיסית (לא פשוט כלל), מוצא עצמו קצין בצבא בפז"מ של שנה בצבא. זת'ומרת שכל שירותו הצבאי עד כה עבר פשוט מטירונות לקורס ועוד קורס. ולא ממש עשה צבא... קשה לדעתי לשים מישהו כזה לפקד על חיילים, כי הסיבה הפשוטה היא שהוא פשוט לא משופשף מספיק לתפקיד הזה. לדעתי, המסלול הרגיל לקצונה זה המסלול הנכון, כי גם מרגישים את הצבא, מכירים את התופעות השונות בצה"ל וגם משתפשפים... אה ו... עוד יתרון ביציאה יחסית מאוחרת (בפז"מ של שנה + )- זה שנכנסים לקבע יחסית מהר. שיהיה ברור, להיות קצין בצבא זה לא עסק פשוט. זה הרבה עבודה קשה, הרבה שעות של ללמוד את התפקיד ולהתמקצע (אין ממש חוקי מטכ"ל של 6 שעות שינה וכדומה...) . אז למה כן בעצם.... זה נותן המון ... המסלול לקראת הוא קשה ומייגע אבל מלא באתגרים: 1) עבודה במצבי לחץ 2) פיתוח שיתוף פעולה בעבודת צוות. 3) מכירים הרבה חברים חדשים בדרך. 4) מתמודדים עם חוויות בפעם הראשונה- ניווטים, העברת שיעורים, פיתוח יכולת המנהיגות, פיתוח האישיות. 5) הרחבת ידע כללי. 6) מפתחים את הכלים והיכולת להשפיע על הסובבים. ועוד ועוד. כשאני מסתכלת אחורה וחושבת למה א-נ-י בחרתי ללכת בדרך הזאת... אני יודעת שפשוט רציתי לקבל את הכלים כדי לשאת בכוח להשפיע ולשנות. וכן, היה מאוד איכפת לי אז ועכשיו ממה שקורה כאן בארץ וידעתי שהטון שלי חשוב ושיש לי את היכולת להשפיע בסביבה הצרה שלי אמנם, אבל עדיין... זה נותן הרבה סיפוק לקדם את הפקודים ולפתח אותם. מעבר לזה, כל התרומה הזאת למסגרת והעבודה היומיומית הלא פשוטה משפיעה לא מעט על האישיות מציבה בפננו חוויות ואתגרים חדשים מדיי יום. ככה אני רואה את זה ... בכל אופן, אם אתם רוצים לדעת עוד פרטים על המסלול עצמו, על מה שקורה אחרי שמסיימים ובכלל.. תרגישו חופשי לפנות... שבת שלום.. ושנדע רק טוב.. מאיה.
 
למעלה