מבד"קים לקצונה - כל מה שרציתם לדעת!

סיווש 1

New member
תגובה נגד

האם הייתם מפקירים את בריאותכם בידי רופא שהעתיק בבחינות? או טסים לחופשה עם טייס שהעתיק במבחנים? או שמא נותנים למפקד שהעתיק במבד"קים להוביל אתכם בקרב? אני לא מבינה מה הטעם במאמר הזה. אני קצינה בצה"ל,לדיוק ס.מ"פ בשטחים. כשהגעתי למבד"קים לא ידעתי מה מצפה לי... התוצאה שלי בסיום הייתה 19-גבוהה לכל הדעות. סיימתי קורס קצינים ואת ההשלמה החיילית בהצטיינות. למבד"קים ניגשתי מבלי לדעת מה מצפה לי, בניגוד לכל אותם נבדקים שנבחנו איתי. לגשת למבחן כשאתה יודע מה מצפה לך זהה להעתקה באותו מבחן. אם ציונות אמיתית תוביל אתם ורצון לתרום תעברו כל מבד"ק. לכותב המאמר- האם היית שולח את בנך למבצע אם אחד הקצינים שעבר את המבד"Eים רק משום שקרא את המאמר?????????????.

סיוון שלום. קודם כל, ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

לגבי מה שכתבת - אחת הרעות החולות של בני האדם היא הרצון לחזות ולדעת את העתיד. עשינו זאת מימי קדם - ואנחנו עושים זאת היום. ההודעה בשרשור הזה מתארת די במדוייק את תהליך המבד"קים - ואינני רואה זאת כמשהו פסול. בממד"ה כבר למדו מזמן ששיטת המיון לקצונה לוקה בחסר. המבדקים שנעשים כיום, נועדו לאתר את אותו אחוזון קיצון בשל השמאלי של עקומת גאוס. מעבר לכך, לא קיימת מטרה ממשית למבדקים. המיונים אמורים להתבצע ברמה החילית (מפקד שלא מאמין בחייל - צריך לשקף זאת בט.870 שהוא מצייד אותו בו). בהמשך, המיונים נעשים ברמת ההכנה - ולבסוף, בקורס הקצינים עצמו. לדידי, המיונים האלו לא עוזרים. מדי שנה מכשיר צה"ל אלפי קצינים. הערכה מטקסי הסיום היא מעל 5000 קצינים בשנה. זהו מספר גרנדיוזי שמהווה תקדים בעולם כולו. לצערנו, אחוז ממקבלי הכותפות לא ראוי לשאת את הדרגות האלו. חלקם אף ממשיכים לקצונה הבכירה. שובע של המודעות אולי יכול לעזור לעבור את המבד"קים (כך לדוגמא חרה לי לראות משפט כמו "אז תזכרו את הצורות שראיתם קודם לכן" היות וכאן אנחנו נתקלים באסימטריה מוחלטת בין קוראי המאמר לבין אלו שלא), אבל הוא לא יעביר אותך את המסלול - שאורכו כחצי שנה ברוב המקרים. בסופו של דבר, החשוב הוא הקידום העתידי שנעשה על-סמך סוציומטרי במהלך השירות כקצין, חוות דעת מפקדים, מבחנים וכו'. הפגיעה בשרשור זה הנה מזערית, ואולי גם לא מורגשת. לא הייתי משווה את מי שיודע מה הוא עתיד לעבור במבדק - למי שהעתיק במבחן.

המרחפת

New member
../images/Emo45.gif

סיוון- העתקה הינה ידיעת התשובות. ידיעת הפורמט אינה העתקה, זה כמו לומר שהבחינה בתנ"ך תהיה שאלות פתוחות על חמשת הפרקים הראושנים בבראשית או שפסיכומטרי כולל חלק מילולי עם משפטי היגיון, עם בחינת אוצר מילים ועם חידות, נתנו לך את הפורמט אך לא את התשובה עצמה. אי ידיעה מוקדמת של תוכן המבד"קים אינו מה שישקף טוב יותר את התאמתו של מועמד כלשהו לקצונה. שיהיה לך שירות פורה ומוצלח

גברת סיוון, הטעות היא שלך.

האם את מצפה מחייל המיועד להיות קצין בצה"ל, לשבת בחיבוק ידיים ולא לדעת מה מצפה לו ביום המבד"קים? אם את עשית כך...אז לדעתי זאת את שלא צריכה להיות קצינה. בדיוק כמו שחבריי לפורום הסבירו, אין לאף-אחד את התשובות למבחנים. אלא את מהלך סדר היום ונושאים כלליים, שיקבלו דגש. את רוצה לומר לי שהגעת בפעם הראשונה לצו ראשון ולא שאלת אף-אחד מהבוגרים שאת מכירה, מה תעברי שם? זה אותו דבר בדיוק. כניסה למצב של אי-ודאות, לפי כל התיאוריות הפסיכולוגיות המתעסקות בלחץ, תגרום למידת לחץ גבוהה. לחץ גבוהה יכול לגרום לכשלון מוחלט. לפי דעתי - חייל בעל טושייה, לא יעמיד עצמו במצב של אי-ודאות, אלא ינסה לברר כמה שיותר על מהלך המבד"קים.

ישנן כמה אפשרויות:

1. ברירת המחדל היא שמי שיש לו פרופיל מתחת ל45 לא מתאים לקצונה. בשביל לצאת לקק"צ יש לצאת על תקן כ"מ3 שנחשב תקן חריג שמאושר ע"י מפקד הבקו"ם. 2. בשביל לצאת לקצונה, צריכים קב"א 52. ניתן לצאת גם עם קב"א נמוך יותר בתור חריג נתונים. אלו שתי הסיבות היחידות שאני יכול לחשוב שתופיע לך הערה כזאת. שתיהן ניתנות לפתרון ע"י שלישות היחידה.

לא נעים אבל..

אולי אתה לא מתאים? חחחח אל תקח את זה קשה. זה לא משנה מה הקב"א שלך. אתה יכול להיות גם עם קב"א 55, אבל לא מתאים בכלל לקצונה.

אין לך מה להצטער אחי:)

מקסימום נגיש בקשה.. יידחו אז נגיש ערעור. יסרבו לקבל ערעור? נשתמש בפרוטקציות וקשרים. לא כזאת בעיה.. מוטיבציה יש, השאלה היא איך נלחמים עליה. עמי

פלפלת 19

New member
מאמר מדהימ../images/Emo45.gif קבלו ח"ח(חיבוק חזק)

חחחח פרשנות שונה מפיי :p:p בקיצר אהבתי תמאמרר זה ככה יקל על מי שרוצה להתנסותת ולא ייבוא לחוצצ ככה הוא ייבוא יותרר רגוע ושליוו ובקשר לס.מ"פ יש דברים נכונים במה שאת אומרת אבל שיהיה בכל אומרת יידע זה כח ודבר כזה יכולל להרגיעע חיילים שרוצים לעלות לקצונהה .... מקווה שיהיה לכם בהצלחהה בכל אופן אני בצבא ולמרות שקצונה זה כסף טוב זה גם הרבה אחריוותת ואני מעדיפההה לברוחח מזה כי אני לא אוהבת תצבאא טו מאצ'' לחצ יש שם מעדיפהה לסיימ תשירותת ולעוףף לאזרחות למרות שאין הרבה מה לעשותת חיים בקאנטייםם
שיהיה בהצלחההה

mieiel2

New member
ואם מישהו שעבר את השלב הזה...

ואם יש מישהו שעבר את השלב הזה והודיעו לו מהשלישות שהוא התקבל ופתאום בום משהו משתבש שם ומבטיחים לו שבעוד חודש חודשיים הוא שוב יצא למבדקים ואו לקצונה כי הלא הוא עבר את השלב של המבדקים ופתאום מתעוררת בעיה אחרת אומרים לו שהוא גדול מידי כדי ללכת לקצונה והקטע הוא שהוא מ"כ בצבא איזו צבא זו אחות של חייל ממורמר מהצבא

למעלה