מבוא לפנתאיזם
האל לא נמצא בכל מקום לכן יש אנשים משוגעים.
והסיבה שהם משוגעים היא שהם מנסים לשלוט בפעולותיהם על מעשי אנשים אחרים, מנסים לשלוט על משהו שהוא בלתי ניתן לשליטה. וזה בעצמו טירוף, כי הסיבה שהם מנסים לעשות את זה שוב ושוב היא בגלל שהם לא מצליחים להשתלט על עצמם, אין להם שליטה עצמית, ולכן הם בגיהנום.
אני לא בגיהנום, כי אף אחד לא יכול להשתלט עלי ואני לא מנסה להשתלט על אף אחד.
ובכן, לאדם כמוני קוראים בחברה *הנורמלית* משוגע .
זה היה מבוא לפנתאיזם .
אם כבר הזכרת את ההודעה הזאת
אני קצת מבולבל
באותו הקשר גם אמרת שאתה רואה חצי אמת או שליש במה שאמרתי אז לאיזה חצי בדיוק התכוונת ?
לחצי שאתה רוצה שיהיה או לחצי שאתה לא רוצה שיהיה.
וגם, באותו הקשר אתה חושב ש*החיים ניתנו או ישנם כדי שפשוט נחיה אותם בצורה הכי טובה האפשרית*.
נתחיל עם הנחת היסוד של הטענה שלך -החיים לא ניתנו, אתה בסך הכל כלי רכב למחשבות של אחרים ואני יכול להוכיח לך את זה. בעצם, הוכחת בעצמך, בזה שאמרת שאתה פנתאיסט בעוד שאין לך בכלל מושג במה מדובר, זה רק נראה לך מסתדר בראש. אבל זה בכלל לא מסתדר. כי הנה אתה מנסה להבין משהו פשוט ומיד קופצות לך בראש מחשבות של מישהו אחר שאין לך שום דרך לדעת מאיפה הם צצו.
אולי אתה חושב שאמרתי שהחיים הם גיהנום בעוד שאמרתי שאנחנו בגיהנום וגם שזו איזו סוג של בדיחה או התלוצצות שאפשר לבטל בגיחוך קל והכל יהיה בסדר.
אבל זה הדבר הכי נורא שתשמע בחיים שלך והדבר הכי אמיתי.
כל אחד לוקח חלק בלהפוך את המקום הזה שאנחנו נמצאים בו לגיהנום, כל אחד. והראיה היא שהמקום הזה יכול להפוך לגן עדן והוא לא.
אתה מבין ? זה הכל איך שאתה רוצה לראות את זה, אבל בסופו של דבר מאיזו פינה שלא תסובב את זה, זו המציאות .