מבוא לאתאיזם

pozetiv

New member
יש סיבה אחרת

אם לא שמעת אף פעם על המושג Ploidy ממליץ לך מאוד .
כי יש פולי ודיא כמו בסוכרים ויש גם טטרא.
רוב העשבים הם פולי ובגלל זה נמצאו בצמח הטבק 48 כרומוזומים.

וחוץ מזה, אתה רציני? בעלי חיים וצמחים ? אתה משווה אחד לשני ?

pozetiv

New member
אני רק מנסה להבין את הדברים, אולי בסוף אצליח.

בינתיים, עד שזה יקרה, לפחות אל תדבר על דברים שאתה לא מבין בהם .
אדם נורמלי מודע לרגשות ולמחשבות שלו -
אם הרגש הוא לא שלו,
ואם המחשבה היא לא שלו,
הוא מוגדר כלא נורמלי .
את הרגשות עוד ניתן להסתיר או לזייף במשחק טוב.
את המחשבות מיד מגלים כבר במשפט הראשון שיוצא לאדם מהפה.
האם זו מחשבה שלו או שהוא משקר ואומר משהו שמישהו אחר אמר,
שזה בעצם אותו הדבר .

מה אתה יודע ?
איזה מחשבה אתה מגדיר כשלך ?

לפחות דבר אחד מכל מה שכתבת נכון-
*אני כאתאיסט לא רואה את עצמי*

RonspotNL

New member
והנה עוד שטויות

כי לא כל אדם נורמלי מודע לרגשות שלו או למחשבות שלו לפעמים יש רגשות ומחשבות שאנחנו לא מודעים אליהם והם יוצאים בהפתעה במקרים מסויימים כשרגשות אי אפשר לזייף ואתה לא יכול להרגיש או לחשוב רגשות או מחשבות של אחרים אתה יכול לשער או לנחש ולמצוא רמזים בין השאר אבל לא ממש לדעת על בטוח אבל שוב אתה יכול להמשיך לכתוב שטויות אנשים כמוך מומחים בהפצת שטויות

pozetiv

New member
מודעות עצמית מתחילה בשליטה עצמית

אם אין לך שליטה עצמית בגלל שאתה מנסה לשלוט על משהו שהוא בלתי ניתן לשליטה
כמו על פעולות של אנשים אחרים שאתה רוצה שיעשו או לא יעשו, לא תהיה לך מודעות עצמית כי אין לך שליטה עצמית ולא יעזור לך שום דבר .
כמובן שזה מצב לא נורמלי, ועל זה בדיוק אני מדבר.
גם אם מישהו אומר לך שאתה מדבר שטויות ושאתה טיפש ועוד כל מיני דברים כדי שתפסיק, תהיה רגוע, הכל בסדר אצלך, זה רק איך שהוא רואה את המציאות.

RonspotNL

New member
כרגיל עוד שטויות

אתה טיפש מכיוון שאתה אומר דברים קצת לא קשורים כשלכל אדם יש שליטה עצמית כשאתה לא יכול להחליט על אחרים/רות וזה בדיוק מה שהדתיים והחרדים עם החבר הדמיוני מנסים לעשות

pozetiv

New member
מחשבה מאוד מעניינת .

אתה לא רואה קשר בין מה למה ?

עם כל הכבוד .
תסביר את עצמך . תדייק. תצביע על משהו שאפשר להתייחס אליו.

RonspotNL

New member
אז אתה אומר בעצם

" אין לי איך להגיב על זה כי הכל נכון "

outrigger

New member
רוב המדענים מאמינים בכוח עליון. לשיטתך אף הם חולי נפש?

https://www.pewforum.org/2009/11/05/scientists-and-belief/

אם כבר הרבה יותר אדיוטי להאמין כי דבר מורכב כשעון או רובוט יכול להווצר ע'י תהליך טבעי. אולם זה כבר עניין לדיון אחר.

pozetiv

New member
אבחנות כאלו ואחרות הן לא הנושא

חלילה לי לאבחן אדם, הצגתי תמונת מצב ואם מישהו מרגיש שהוא נפגע ממנה זאת לא הייתה הכוונה שלי .

מדע ואמונה הם שתי מערכות שונות. אחת פועלת בתוך המכניקה והתהליכים של החיים והאחרת עוסקת בחיים עצמם.
דבר מורכב מתחיל במחשבה ומחשבה מתחילה מדבר פשוט כמו במעגל לא סגור, מי שיש לו כוח לעקוב אחרי את התהליך הזה יכול להרכיב דברים מורכבים .
אבל ביסודו של דבר מחשבה היא תהליך טיבעי .

RonspotNL

New member
אם אתה מאמין בחבר דמיוני כשאתה אדם מבוגר

כנראה שאתה אכן חולה נפש כי רק חולי נפש וילדים מאמינים בחברים דמיוניים ....שעון או רובוט נוצרו ונוצרים על ידי בני אדם יחי ההבדל המשמעותי הזה

outrigger

New member
אם כך לשיטתך רוב המדענים חולי נפש?

"שעון או רובוט נוצרו ונוצרים על ידי בני אדם יחי ההבדל המשמעותי הזה"-

כנ'ל לגבי יצורים חיים.

RonspotNL

New member
יצורים חיים?

הסבר נמק פרט והרחב כשאם מדען מאמין בחבר דמיוני אז כן הוא חולה נפש רק חולי נפש וילדים מאמינים בחברים דמיוניים לאדם בוגר בריא בנפשו אין אמונה בחברים דמיוניים שכאלה

outrigger

New member
אם רוב המדענים חולי נפש לדעתך

אז מדוע אתה סומך עליהם?

RonspotNL

New member
זו בדיוק הטעות שלך

אנחנו לא סומכים על מדענים אלא על עובדות מדעיות כשתאוריות שפיתחו מדענים יכולות גם להשתנות (כי ככל שיודעים יותר הדברים מתפתחים גם כן)אבל שוב למה שאבלבל עם עובדות ?

RonspotNL

New member
תגיד אתה מבין עברית?

המדענים בוחנים עובדות כל הזמן וככל שיודעים יותר גם העובדות משתנות (או הטכנולוגיות) זה התהליך המדעי בעוד שלחבר הדמיוני שלך אין כל ראיה והוכחה והוא סתם יצירה של האדם כחלק מהדת בשביל אנשים חלשים שלא יכולים לחשוב בעצמם ללא עזרה מחוץ...

hnc

New member
אבל זה אתה שאמרת שהחיים הם גיהינום.

אז לך מה מתאים מה שכתבת: "לעומתם יש את אלו שחיים במציאות הקשה וחוו מיקרים נוראיים שלא נותר להם אלא להאמין שאלוהים הוא אכזר וחסר לב, זה לא שהם הופכים להיות כמותו, הם נמצאים במציאות קשה, כמעט לא שפויה. זאת המציאות הם אומרים. לא מדובר בכלל בהם, זו המציאות."
&nbsp
זה לא בדיוק עליך?
אגב, מה יש להוד חכמיותך לומר לגבי פנתאיסט כמוני?

pozetiv

New member
מבוא לפנתאיזם

האל לא נמצא בכל מקום לכן יש אנשים משוגעים.
והסיבה שהם משוגעים היא שהם מנסים לשלוט בפעולותיהם על מעשי אנשים אחרים, מנסים לשלוט על משהו שהוא בלתי ניתן לשליטה. וזה בעצמו טירוף, כי הסיבה שהם מנסים לעשות את זה שוב ושוב היא בגלל שהם לא מצליחים להשתלט על עצמם, אין להם שליטה עצמית, ולכן הם בגיהנום.
אני לא בגיהנום, כי אף אחד לא יכול להשתלט עלי ואני לא מנסה להשתלט על אף אחד.
ובכן, לאדם כמוני קוראים בחברה *הנורמלית* משוגע .
זה היה מבוא לפנתאיזם .

אם כבר הזכרת את ההודעה הזאת
אני קצת מבולבל
באותו הקשר גם אמרת שאתה רואה חצי אמת או שליש במה שאמרתי אז לאיזה חצי בדיוק התכוונת ?
לחצי שאתה רוצה שיהיה או לחצי שאתה לא רוצה שיהיה.
וגם, באותו הקשר אתה חושב ש*החיים ניתנו או ישנם כדי שפשוט נחיה אותם בצורה הכי טובה האפשרית*.
נתחיל עם הנחת היסוד של הטענה שלך -החיים לא ניתנו, אתה בסך הכל כלי רכב למחשבות של אחרים ואני יכול להוכיח לך את זה. בעצם, הוכחת בעצמך, בזה שאמרת שאתה פנתאיסט בעוד שאין לך בכלל מושג במה מדובר, זה רק נראה לך מסתדר בראש. אבל זה בכלל לא מסתדר. כי הנה אתה מנסה להבין משהו פשוט ומיד קופצות לך בראש מחשבות של מישהו אחר שאין לך שום דרך לדעת מאיפה הם צצו.

אולי אתה חושב שאמרתי שהחיים הם גיהנום בעוד שאמרתי שאנחנו בגיהנום וגם שזו איזו סוג של בדיחה או התלוצצות שאפשר לבטל בגיחוך קל והכל יהיה בסדר.
אבל זה הדבר הכי נורא שתשמע בחיים שלך והדבר הכי אמיתי.
כל אחד לוקח חלק בלהפוך את המקום הזה שאנחנו נמצאים בו לגיהנום, כל אחד. והראיה היא שהמקום הזה יכול להפוך לגן עדן והוא לא.

אתה מבין ? זה הכל איך שאתה רוצה לראות את זה, אבל בסופו של דבר מאיזו פינה שלא תסובב את זה, זו המציאות .

למעלה