סוף מעשה במחשבה תחילה
קודם כל אני רוצה לברך אותך שיש לך את השכל והתושיה לעצור ולהתייעץ לפני שאת עושה שטות.
ועכשיו אני אחלק את התשובה שלי לשני חלקים.
אחד פשוט: מה אני מעריך שקורה אצלך בראש
שתיים: מה ששאלת - מה לעשות?
אז מה שקורה אצלך בראש, שהערכתי כמובן, הוא קומבינה בין היצר לשכל.
היצר רוצה אהבה, עניין, ריגוש - ובמילה אחת: לחיות.[ואני אומר: זכותו המלאה]
השכל אומר: זהירות, בעייה גדולה. [ואני כמובן מסכים גם איתו]
אז באה הקומבינה ואומרת כך:
את נגיד רוצה X
בעלך נותן לך Y, שזה פחות מ-X.
השכן מוכן לתת לך Z (אם מישהו רואה בזה משחק מלים, זה על אחריותו בלבד).
אז את אומרת לעצמך: למרות שהשכן רוצה Z, אני לא אקח ממנו את זה, אלא רק בדיוק מהם שחסר לי, שזה X-Y.
עד כאן הכל מתמטיקה, פשוט ברור ונקי.
נשאלת השאלה האם זה שיעור במתמטיקה, כמו שאת מקווה, שיעור ביולוגיה, כמו שהשכן שלך מקווה, או שבכלל שיעור בפסיכולוגיה?
---.
לגבי מה לעשות, התשובה שלי היא כמובן "תלוי".
תלוי במה?
בעיקר כמה את חכמה ויש לך כוחות נפש.
כי אני לא מאמין ב- X-Y. לדעתי התוצאה הכמעט וודאית תהיה XYZ BOOM, כלומר פיצוץ רב מימדי.
אז אם את מאוד חכמה ויש לך כוחות נפש, את מאוד מאוד תתאפקי, ולא תעשי את זה, וזאת מכמה סיבות:
א' - את לא רוצה להסתבך עם לה מילגרוסה (גם אני לא)
ב' - אם כבר בגידה (לא שאני בעד) אז אילו בדיוק הנסיבות הכי גרועות: שכן, קרוב לבית, מכיר את בעלך... מתכון בטוח לפיצוץ.
ג' - גם אם הבגידה הייתה דה-לוקס, עדיין בגידה מסבכת את החיים, את הזוגיות, וגם לא פותרת את המחסור X-Y אלא לכמה רגעים בלבד, ולמחרת בבוקר הבור עמוק שבעתיים.
---
מה אני כן מציע?
תוכנית פעולה בשלבים:
1. לצנן את עצמך בכוס מים, מקלחת טובה, ואז לרוץ לקניון הקרוב ולקנות לעצמך משהו יקר ומפנק במיוחד.
2. לצנן את השכן תיכף ומיד, ולהסביר לו שלא הייתה לך שום כוונה, לא ל-X ,לא ל Y וגם לא ל Z, ושהכל חוסר הבנה תמים ופשוט, ואת בכלל מופתעת רצח מהכוונות שלו.
3. לקחת לעצמך פסק זמן לחשיבה קרה ושקולה בשאלה: מה אני רוצה מחיי.
4. אפשר להמשיך את החשיבה אצל איש מקצוע, באופן פרטני. לבעלך הייתי מספר שאני קצת בדיכאון, מסיבה שלא מובנת לך עצמך, ושאת רוצה לדבר על זה עם מישהו. נשמע לי לגיטימי ואף נכון.
כמו שאת רואה, אני בכלל לא נכנס לניתוח היחסים שלך עם בעלך.
אני גם לא אומר את מה שאני תמיד אומר, וזה שכמעט כל זוג יגיע לצומת שאליה הגעת.
ולמה אני לא אומר את זה?
כי עוד מוקדם בכלל לדון בזה.
קודם כל לכבות את השריפה.
תשובות מעמיקות למצב יגיעו רק אחר כך.
כרגע המח לא פנוי לשאלות רציניות כאלה.
---
אז זו התוכנית שאני הייתי מציע.
ואני מאחל לך המון הצלחה!
ואל תקחי ללב את כל מי שיורד עליך כאן (גם לא אותי). את אישה חכמה ולא פושעת. נקלעת באמת למשבר בחיים, ואת הוגנת וכנה בעניין. אז כל הכבוד לך.
אחד פשוט: מה אני מעריך שקורה אצלך בראש
שתיים: מה ששאלת - מה לעשות?
אז מה שקורה אצלך בראש, שהערכתי כמובן, הוא קומבינה בין היצר לשכל.
היצר רוצה אהבה, עניין, ריגוש - ובמילה אחת: לחיות.[ואני אומר: זכותו המלאה]
השכל אומר: זהירות, בעייה גדולה. [ואני כמובן מסכים גם איתו]
אז באה הקומבינה ואומרת כך:
את נגיד רוצה X
בעלך נותן לך Y, שזה פחות מ-X.
השכן מוכן לתת לך Z (אם מישהו רואה בזה משחק מלים, זה על אחריותו בלבד).
אז את אומרת לעצמך: למרות שהשכן רוצה Z, אני לא אקח ממנו את זה, אלא רק בדיוק מהם שחסר לי, שזה X-Y.
עד כאן הכל מתמטיקה, פשוט ברור ונקי.
נשאלת השאלה האם זה שיעור במתמטיקה, כמו שאת מקווה, שיעור ביולוגיה, כמו שהשכן שלך מקווה, או שבכלל שיעור בפסיכולוגיה?
---.
לגבי מה לעשות, התשובה שלי היא כמובן "תלוי".
תלוי במה?
בעיקר כמה את חכמה ויש לך כוחות נפש.
כי אני לא מאמין ב- X-Y. לדעתי התוצאה הכמעט וודאית תהיה XYZ BOOM, כלומר פיצוץ רב מימדי.
אז אם את מאוד חכמה ויש לך כוחות נפש, את מאוד מאוד תתאפקי, ולא תעשי את זה, וזאת מכמה סיבות:
א' - את לא רוצה להסתבך עם לה מילגרוסה (גם אני לא)
ב' - אם כבר בגידה (לא שאני בעד) אז אילו בדיוק הנסיבות הכי גרועות: שכן, קרוב לבית, מכיר את בעלך... מתכון בטוח לפיצוץ.
ג' - גם אם הבגידה הייתה דה-לוקס, עדיין בגידה מסבכת את החיים, את הזוגיות, וגם לא פותרת את המחסור X-Y אלא לכמה רגעים בלבד, ולמחרת בבוקר הבור עמוק שבעתיים.
---
מה אני כן מציע?
תוכנית פעולה בשלבים:
1. לצנן את עצמך בכוס מים, מקלחת טובה, ואז לרוץ לקניון הקרוב ולקנות לעצמך משהו יקר ומפנק במיוחד.
2. לצנן את השכן תיכף ומיד, ולהסביר לו שלא הייתה לך שום כוונה, לא ל-X ,לא ל Y וגם לא ל Z, ושהכל חוסר הבנה תמים ופשוט, ואת בכלל מופתעת רצח מהכוונות שלו.
3. לקחת לעצמך פסק זמן לחשיבה קרה ושקולה בשאלה: מה אני רוצה מחיי.
4. אפשר להמשיך את החשיבה אצל איש מקצוע, באופן פרטני. לבעלך הייתי מספר שאני קצת בדיכאון, מסיבה שלא מובנת לך עצמך, ושאת רוצה לדבר על זה עם מישהו. נשמע לי לגיטימי ואף נכון.
כמו שאת רואה, אני בכלל לא נכנס לניתוח היחסים שלך עם בעלך.
אני גם לא אומר את מה שאני תמיד אומר, וזה שכמעט כל זוג יגיע לצומת שאליה הגעת.
ולמה אני לא אומר את זה?
כי עוד מוקדם בכלל לדון בזה.
קודם כל לכבות את השריפה.
תשובות מעמיקות למצב יגיעו רק אחר כך.
כרגע המח לא פנוי לשאלות רציניות כאלה.
---
אז זו התוכנית שאני הייתי מציע.
ואני מאחל לך המון הצלחה!
ואל תקחי ללב את כל מי שיורד עליך כאן (גם לא אותי). את אישה חכמה ולא פושעת. נקלעת באמת למשבר בחיים, ואת הוגנת וכנה בעניין. אז כל הכבוד לך.