מבולבלת וצריכה עיצה

מריוס זכריה

Member
מנהל
סוף מעשה במחשבה תחילה

קודם כל אני רוצה לברך אותך שיש לך את השכל והתושיה לעצור ולהתייעץ לפני שאת עושה שטות.

ועכשיו אני אחלק את התשובה שלי לשני חלקים.
אחד פשוט: מה אני מעריך שקורה אצלך בראש
שתיים: מה ששאלת - מה לעשות?

אז מה שקורה אצלך בראש, שהערכתי כמובן, הוא קומבינה בין היצר לשכל.
היצר רוצה אהבה, עניין, ריגוש - ובמילה אחת: לחיות.[ואני אומר: זכותו המלאה]
השכל אומר: זהירות, בעייה גדולה. [ואני כמובן מסכים גם איתו]
אז באה הקומבינה ואומרת כך:

את נגיד רוצה X
בעלך נותן לך Y, שזה פחות מ-X.
השכן מוכן לתת לך Z (אם מישהו רואה בזה משחק מלים, זה על אחריותו בלבד).

אז את אומרת לעצמך: למרות שהשכן רוצה Z, אני לא אקח ממנו את זה, אלא רק בדיוק מהם שחסר לי, שזה X-Y.

עד כאן הכל מתמטיקה, פשוט ברור ונקי.

נשאלת השאלה האם זה שיעור במתמטיקה, כמו שאת מקווה, שיעור ביולוגיה, כמו שהשכן שלך מקווה, או שבכלל שיעור בפסיכולוגיה?

---.

לגבי מה לעשות, התשובה שלי היא כמובן "תלוי".

תלוי במה?

בעיקר כמה את חכמה ויש לך כוחות נפש.

כי אני לא מאמין ב- X-Y. לדעתי התוצאה הכמעט וודאית תהיה XYZ BOOM, כלומר פיצוץ רב מימדי.

אז אם את מאוד חכמה ויש לך כוחות נפש, את מאוד מאוד תתאפקי, ולא תעשי את זה, וזאת מכמה סיבות:

א' - את לא רוצה להסתבך עם לה מילגרוסה (גם אני לא)
ב' - אם כבר בגידה (לא שאני בעד) אז אילו בדיוק הנסיבות הכי גרועות: שכן, קרוב לבית, מכיר את בעלך... מתכון בטוח לפיצוץ.
ג' - גם אם הבגידה הייתה דה-לוקס, עדיין בגידה מסבכת את החיים, את הזוגיות, וגם לא פותרת את המחסור X-Y אלא לכמה רגעים בלבד, ולמחרת בבוקר הבור עמוק שבעתיים.

---

מה אני כן מציע?

תוכנית פעולה בשלבים:

1. לצנן את עצמך בכוס מים, מקלחת טובה, ואז לרוץ לקניון הקרוב ולקנות לעצמך משהו יקר ומפנק במיוחד.

2. לצנן את השכן תיכף ומיד, ולהסביר לו שלא הייתה לך שום כוונה, לא ל-X ,לא ל Y וגם לא ל Z, ושהכל חוסר הבנה תמים ופשוט, ואת בכלל מופתעת רצח מהכוונות שלו.

3. לקחת לעצמך פסק זמן לחשיבה קרה ושקולה בשאלה: מה אני רוצה מחיי.

4. אפשר להמשיך את החשיבה אצל איש מקצוע, באופן פרטני. לבעלך הייתי מספר שאני קצת בדיכאון, מסיבה שלא מובנת לך עצמך, ושאת רוצה לדבר על זה עם מישהו. נשמע לי לגיטימי ואף נכון.

כמו שאת רואה, אני בכלל לא נכנס לניתוח היחסים שלך עם בעלך.
אני גם לא אומר את מה שאני תמיד אומר, וזה שכמעט כל זוג יגיע לצומת שאליה הגעת.
ולמה אני לא אומר את זה?
כי עוד מוקדם בכלל לדון בזה.
קודם כל לכבות את השריפה.
תשובות מעמיקות למצב יגיעו רק אחר כך.
כרגע המח לא פנוי לשאלות רציניות כאלה.

---

אז זו התוכנית שאני הייתי מציע.

ואני מאחל לך המון הצלחה!

ואל תקחי ללב את כל מי שיורד עליך כאן (גם לא אותי). את אישה חכמה ולא פושעת. נקלעת באמת למשבר בחיים, ואת הוגנת וכנה בעניין. אז כל הכבוד לך.

מריוס זכריה

Member
מנהל

קחי בחשבון שבגידה, גם קטנטנה, היא כדור שלג.....

כדור קטנטן שמישהו מתחיל לגלגל מראש הר, ולתחתית זה כבר יכול להגיע כמפולת שלגים מטורפת.
לא תמיד המפולת הזו היא משהו גרוע.

הייתי מתמקדת כרגע בשאלה המרכזית והחשובה ביותר- האם ליחסים שלך עם בעלך יש תקנה?
כי ברגע שהתעוררת על עצמך, אין דרך חזרה.
לא תוכלי להירדם שוב. לא תוכלי לספר לעצמך שוב את הקלישאות האלו של "נו, ככה זה בחיים.... ככה נראית זוגיות ארוכת שנים, זה מה שיש.... " (ואני אומרת את זה מהניסיון שלי... ישנתי עמוק עמוק עמוק... ברגע שהתעוררתי על החיים שלי- זהו. נגמר הסיפור. אי אפשר היה לחזור לישון. ותודה לאל- באמת לא חזרתי ואני ערה וחיה.).

אם את חושבת שיש תקנה עם בעלך, שבתהליך מסויים, או בפעולה מסויימת תוכלי להביא את היחסים שלכם למצב בו את מקבלת את מה שאת צריכה- אולי שווה להילחם על זה.
אם את חושבת שלא. ושמה שיש זה מה שיש.... לכי תעשי חיים ואל תדפקי חשבון.
לא ממליצה לעשות את זה עם מישהו שגם גם שכן וגם חבר, זה סתם להוסיף פגיעה על הפגיעה האינהרנטית שיש בבגידה/ פרידה ... וגם, שים בריסק מאוד גבוה את זה שהילדים שלך איכשהו גם יחשפו לזה (וזה משהו שאת ממש לא רוצה שיקרה!!!)
אבל אם החלטת "לפתוח את הראדר להזדמנויות נוספות" תאמיני לי שלא תצטרכי את השכן הזה.... כל מי שמסתובב עם ראדאר פתוח יודע היטב לזהות את האנשים הנוספים שפנויים להובלה..... והאפשרויות הן בלתי מוגבלות. רק תצטרכי לבחור.

שורה תחתונה- התעוררת על החיים. זו עובדה מוגמרת. ומשהו צריך לקרות. תנסי לשמור על שליטה מלאה לגבי מה יהיה המשהו הזה.

שילה1

New member
הופתעתי מהתגוהות כאן ולא לטובה.

התכתבה בלבד.מה קרה? אין חברוחות של אמת?נקיות מסקס,בין גבר לאישה?וכן בידיעת בני הזוג. ולנושא הבגידות-מה הצביעות הזו?יש בגידות של שנים רבות שנעשות בסופר דיסררטיות.יש המבוססות על סקס וחש על אהבה שלא תמומש. יש התורמים לצערכת הנישואין ויש המסתירים. וכן יד לנחות מציאותיים.את החוסרים'יד מי שמשלים מחוץ למערכת ומי מי שמגיע למריוס ושכצותו,לטיפול. כל אחד הוחר את דרכו.לכל אחד דרך המתאימה לו. ולכן-בחרי את דרכך.לכי עם הלב,אבל אל תרדימי את ההגיון. ובבקשה-הפסיקו להטיף מוסר מתוך האידיאלים שאמצתם.רובם קצת ארכאים.

La Milagrosa

New member
כן בובה, נאמנות ויושר לא באופנה היום. זה ארכאי.

גם כבוד לבן הזוג שהתחתנת איתו זה לא באופנה, אני יודעת.
תתביישו לכם.
אני רק מקווה- מאד מקווה- שבני ובנות הזוג שלכם יגלו כמה אתם גמישים ומודרניים בנושא הזה, ויצמיחו לכם קרניים של אייל צפוני.

שילה1

New member
סליחה-הערכים שלך אי ם של כולם.

והאיחולים שלך מיותרים ברור שחייך אידיאלים ולכן את תוקחת.לעצמך זכות.להטחף לאחרים. אז,בובה:יש מי שחושב אחרת ממך.זה מותר.

שילה1

New member
לא הכל שחור לבן ויש אמצע.

סולם הערכים שלך אינו ערך מוחלט. לא פשע לשוחח עם גבר.ויש המקבלים גם בגידה ומגדירים אותה. אחרים-דואגים מכל סיבוב ראש אחריי בני המין השני. והכל תלוי ביציבות מערכת זוגית ובהחתטות של בני הזוג

שלום

לבגוד אסור, אבל אם מחבבים אפשר להיות גם בידידות טובה או ביחסי עבודה טובים. התאהבות ומשיכה גורמים שוליים שאפשר להתעלם מהם. השקיעי היטב בקשר עם בעלך ואל תהרסי אותו בגלל דברים לא חשובים.
&nbsp

peraline

New member
כלל ברזל "אל תחרבן איפה שאתה אוכל"

לא צריך סקס כדי שמה שאת עושה ייחשב כבגידה.
אני לא חושב שלקחת בחשבון מה עלול לקרות בטווח הארוך.
יש סיכוי שתתאהבי ואז מה? תקומי כל בוקר זורחת אבל תלכי לישון "מתה" כל יום מחדש.
שנית, תחיי בהסתרה של הקשר והפחד שמישהו יראה אתכם, ואז כשזה יתפוצץ יהיו לכך השלכות על הסביבה הקרובה, המשפחות מכירות אחת את השניה, הדבר יפגע בילדים שלך, וזה יהיה הנושא המדובר בשכונה.
כל הזמן תמחקי הודעות מהטלפון ותחיי בחששות שמישהו בדיוק יסתכל לך בטלפון כשתקפוץ הודעה? תנהלי חיים כפולים?
נכון שאת עכשיו בהתלהבות ובפרפרים וכל הרגש אבל מבחינה הגיונית ברור לך שהתוחלת של קשר כזה לא תוביל למקום טוב.
אם תתאהבי את תחיי בסבל כי האהבה לא תמומש במלואה, ואם זה יוביל לפירוק כל הסביבה תזדעזע.
מציע לך לעבוד על הקשר הזוגי כי מה שאת עושה עכשיו זה תחילת תהליך שיוביל אותך לגירושים בוודאות.
לגבי הסקס שציינת, כגבר אני אומר לך שאין מצב שלא יתעורר מתח מיני ובשלב כלשהו זה יגיע.ותאמת שזה כבר לא משנה.
אישה או גבר שיוצרים כזה קשר זה לא לשיחות הא ודא, יש לזה משמעויות נרחבות.
קחי פסק זמן ותשקלי לעומק את כל המשמעויות ואל תשכחי שמעורבות פה משפחות שכנראה מכירות אחת את השנייה. מילא בן זוגך שאליו יש לך טענות אבל תחשבי על הילדים ומה זה יעשה להם אם יהיה פיצוץ.
מעבר לכך, אם תיפגשו זוגות, איך תוכלי להסתכל בעיניים לאשת החבר ואיך תרגישי? "חבר" של בעלך בטוח שהוא לא אם הוא כזה בנאדם.
מציע לך לחתוך את העניין לפני שייצא משליטה ולפני שייתעצמו הרגשות.

shayCn

New member
לכי תטפלי בבעיות זוגיות עם בעלך

לפני שיהיה מאוחר.
ההתפתות לבגוד בעולמך, היא בריחה מהבעיות שלך. תזכרי שגם הילדים שלך יסבלו מזה.

Afrodita10

New member
תחשבי טוב

כפי שאת עושה, מתייעצת, עוצרת לא נסחפת
מה שהוא עורר בך זה ממכר כמו סם
קחי בחשבון שייתכן שתדרשי כל פעם מנה גדולה יותר.
ככלל אל תערבבי בין עולמות. זה שהוא שכן זה בעייתי
כשזה ייגמר, את תצטרכי לראות אותו מול הפרצוף שלך.
קחי בחשבון שכיוון שזה נוצר על קרקע כזו, מימוש של מגע יהיה שאלה של זמן
האם תרצ להסתכן בזה?
תנסי להבין עם עצמך האם יש משהו שאת או בעלך יכולים לעשות כדי לתקן את המצב שהגעת אחיו. כמובן אל תחשבי את זה, אין טעם.
ותדעי שככל שתמשיכי זה רק ילך ויסתבך בפרט כשאת מציינת שיש לך חסך בבית.
מאחלת לך בהצלחה, תקשיבי לאמת הפנימית שלך ותיזכרי שהלב מתעתע, תשתמשי בשכל

למעלה