מבולבלת

מירי,

New member
אה... ולגבי הצפיפות....

בדירה שמעלי (לא , לא פנטהואז - ממש בגודל של הדירה שלנו) גרה משפחה עם 4 ילדים , אנחנו עם שניים בקושי מסתדרים!

מלמלה

New member
יואוווו איזה שאלה קשה

הרבה נאמר והכל נכון זו שאלה לשניכם והזוגיות כאן היא במרכז כי מה שלא תחליטו ותעשו (וכן אני בכוונה כותבת ברבים) שניכם תחיו עם זה אז לפני שמחליטים כדאי לשבת ביחד וכל אחד גם את וגם בעלך צריך לשאול את עצמו האם הוא בטוח מה הוא מבקש מהד השני, והאם הוא היה מוכן לאותו ויתור.......... ואכן ההוצאות הן גדולות עכשיו זה הכסף הקטן אח"כ בא שכר אוניברסיטה, משכנתא וכו...........

לי יקרה,

אין לי עצות עבורך. אין לי מושג מה הייתי עושה במקומך. במבט ראשון על שאלתך עלו לי המון מחשבות שרציתי להעלות על הכתב, והעדפתי לא לעשות זאת. תבחרי מה שתבחרי, רציתי רק לכתוב לך על מנת לחזק את ידיך בכל מה שתחליטי לעשות ולומר לך שיש לך כאן בפורום אוזן קשבת וכתף תומכת, כך שאל תתביישי לחזור ולשוחח איתנו.

לאה_מ

New member
ילד זה לא כל כך נטל כלכלי.

אני לא יודעת מה מצבכם הכלכלי, אבל ילד שלישי הוא לא מעמסה כלכלית מאד גדולה. נראה לי שהדבר החשוב ביותר הוא השיקול הרגשי - האם אתם רוצים אותו, והרצון צריך להיות של שני ההורים.

אמיר.

New member
מישהו עשה חישוב...

שלגדל ילד עד גיל 18 יכול להגיע למאות אלפי שקל !!! תחשבו : חינוך, ביגוד, אוכל, צעצועים, בריאות, וכו´ וכו´.. מה שכן - זה בתשלומים ..
אבל הדיבידנד הוא משהו משו ? לא ?

למבולבלת שלום

קראתי את הודעתך בבוקר ולקח לי כמה שעות להחליט על תגובתי אלייך שתצא לא מהבטן אלא מהראש. אני חושבת שאין תשובה חד משמעית כיוון שאנחנו לא ממש מכירות את כל הסיטואציה שבה את נמצאית: מה מצב הקשר שלך עם בעלך? מה היחס שלך כלפי ההריון הזה? איך מתחלק הנטל בינך לבעלך בגידול הבנות? האם אתם באים ממשפחה מסורתית? אולי אלו נראות שאלות טריווייליות, אבל לפחות עוזרות לעשות סדר בראש. אני לא אומר מה נראה לי נכון לעשות כי מה שנכון בעיניי לאו דווקא נכון בעינייך, כי אני מגיעה מעולם מושגים וזוגיות שלי ולא שלך. בכל מקרה, שקלי טוב טוב את החלטתך ותהיי שלמה איתה בהצלחה

אמיר.

New member
התגובה הענינית רציונלית

הנה האתר של אגודת אפרת. במקום להתקל בפעילות לא סימפטיות (כפי שקרה למישהי כאן) קראי בזמך החופשי.

אפרת = ענינית רציונלית? לא מסכימה..

אמיר, בלי קשר לדעתי האישית על הפסקת הריון (שהיא חלה אך ורק על עצמי ולא על אישה אחרת) קשה לי להסכים איתך שאגודה שמעניקה לעצמה את השם "אגודה לעידוד ילודה" תתן מידע אובייקטיבי. הם גם טוענים שרוב האמהות המבצעות הפלה יזומה עושות זאת מתוך מצוקה רגעית ומבלי לשקול את כל ההשלכות של הענין. הגישה הזו היא מתנשאת לטעמי. מספיק לי הקישור של "יומנו של תינוק" כדי להבין עד כמה האתר איזה אינו ענייני או רציונלי שהרי איש אינו יודע איזה מחשבות, אם בכלל, יש לביצית מופרית. זו מניפולציה רגשית ולא גישה רציונלית. וברוך שובך מהמיל´...

אמיר.

New member
התגובה הרגשית.

מכיון שאני מכיר כמה וכמה זוגות שאבדו עובר או ילד שלא בטובתם מכיון שאני מכיר (וגם יש כאן בפורום) כמה זוגות שלהכנס להריון בשבילם היה מאד קשה (אם בכלל).. קשה לי נורא לשמוע על הרעיון להפסיק הריון ככה. כסף ?? הכל סדר עדיפות, לא ???

אמיר.

New member
התגבה הדתית.

לא. נכון, זו תגובה צפויה, אבל לא רציתי להמנע ממה. אולי לא כולם כאן יודעים שאני שומר מצוות (גילוי נאות)..

zimes

New member
התגובה של אמיר: לא

וגם שלי. אמא שלי תמיד רצתה ילד שליש, ואבא שלי התנגד משיקולים פרקטיים. היום, כשהיא כבר לא יכולה ללדת, היא כל כך מצטערת על זה !

חס וחלילה ולא לפנות לאפרת

מדובר בתנועה מסיונרית שמפעילה לחץ רגשי קשה (אם תפני פעם אחת, לא יעזבו אותך) וכל מטרתה למנוע הפלות. היה גם בעבר תחקיר בטלויזיה על דרכים פסולות שהם מפעילים על מי שפונה אליהם. לגופו של עניין- דעתי האישית בלבד- לדעתי 3 ילדים זה אידיאלי . גם לאימי יש שני ילדים והיא מצטערת שאין לה שלושה. מצד שני, חשוב מאוד התזמון ואם באמת זה לא מתאים לך ולבעלך את צריכה להתחשב גם בדעתו. אין לי צל של ספק שאם תצליחי לשכנע אותו להשאיר את התינוק, הוא יודה לך מאוחר יותר ואחרי שיהיה ילד מקסים תסתדרו פחות או יותר עם העניין הכלכלי . התוספת השולית של ילד אחד נוסף לשניים קימים היא קטנה יחסית וזה לא כמו ההבדל שבין להיות זוג ללא ילדים וזוג עם ילד אחד. בהצלחה בכל החלטה שתקבלי.

Li323

New member
תודה לכולכם ../images/Emo24.gif

אני מצטערת שלא עניתי קודם אני פשוט מאוד מתוסכלת אתמול הלכנו לרופא הנהדר שלי בכדי שיסביר לבעלי על כול הסיכוניים שכרוכים בהפלה אני בשבוע שישי והיום זה היום האחרון שאני יכולה לקחת כדור שיפיל את התינוק אני לא מסוגלת לחשוב על הפלה יש לי סיוטים בלילה וקשה לי לישון אתמול אחרי שחברה טובה הסבירה לבעלי שטעות אחת עשינו ולא צריך לעשות עוד טעות בלהרוג נשמה לשעה זה עבד ושמחתי מאוד אבל לקראת הערב הוא נכנכס לדיכאון והיום בבוקר הוא נשאר מצוברח אני יכתוב שוב בקרוב תודה רבה לכם לי

אמיר.

New member
אפשר לקרוא רק את אתר הבית שלהם

והערה. אני חולק מכל וכל על הרעיון של ´מספר אידאלי´ של ילדים. אפילו בראיה כללית, זה נראה מוזר לקבוע את זה. יש כל כך הרבה פרמטרים שלא הייתי קובע מספר כזה, אפילו אינדבידואלית. אישית, אני חולם על שבעה ילדים... אבל לא אתנגד ליותר אם הבורא יתן לנו כח.

זו שאלה קשה...

לדודה שלי יש 4 ילדים, כל ההריונות שלה היו קשים. הלידות שלה היו ארוכות, קשות ונגמרו בניתוחי, ההתאוששות היתה מזעזעת. והיום היא כל כך מצטערת שאין לה עוד ילד או שניים. לגבי הפן הכספי - לדעתי זה תלוי בסדר העדיפויות שלכם. דווקא בילד שלישי יש את רוב הדברים. אני רציתי תוספת של בגדים חדשים לתפארת ומצאתי בגדים מקסימים במחירים ממש סבירים (20-30 שקל).

anat30g

New member
מאוד קשה לתת תשובה

ראשית לא הבנתי מה זה אין לו כוח להתחיל הכל מההתחלה... בד"כ הכל נופל עלינו הנשים - אנחנו סוחבות את ההריון, אנחנו יולדות, אח"כ אנחנו מניקות... ובסופו של דבר אנחנו חוזרות לתפקידים המסורתיים של נשים - כי מבחינה ביולוגית - גברים לא מסוגלים לעשות את הדברים שציינתי... אז הוא בהחלט לא הולך להתחיל "הכל" מההתחלה - אלא את! ולכן השאלה היא מה את רוצה, מה את מרגישה? זה נכון שהוא האב של התינוק - אבל עם כל הכבוד לו - הוא בהחלט לא הולך לעבור "הכל" מההתחלה - אלא את. ביחס להוצאות - ילדים לא עושים משיקולים כלכליים, ילדים בהחלט מקלקלים את המאזן בבנק - ובהחלט כל בר דעת יודע שאנשים ללא ילדים (מבחירה) מצבם הכלכלי לרוב טוב יותר מאשר לאנשים מקבילים להם עם ילדים... מה גם שהבית שלהם בד"כ מעוצב ומסודר, אף פעם אין צעצועים בסלון, הקירות לא מקושקשים ובתוך מכשיר הוידאו אף פעם אין במבה - אלא קלטות איכותיות של הנשיונל ג´אוגרפיק... אבל כבר סטיתי מהנושא. בקיצור - לעשות ילדים זה לא כלכלי - ילדים זה עסק רגשי. זה נכון שצריך לעשות שיקול כלכלי לפני שמביאים ילד לעולם, אבל על זה צריך לחשוב לפני ההפרייה. מה גם שתחשבי טוב טוב עד כמה "לא תעמדו בהוצאות" - לא תוכלו לצאת לחו"ל פעמים בשנה? או לא תוכלי לקנות לחם וחלב????

Li323

New member
יותר על עצמי

להתחיל מהתחלה-"לקום בלילה כמה פעמים, החלפת חיטולים " לא מספיק משכנע אותי נראה לי שנפשית הוא מוטש כסף---יש אבל לא הרבה אנחנו חיים טוב כרגע רק שבחודשים האחרונים שקט בעבודה שנינו עצמאים אני מסבירה לו שכסף תמיד אפשר לבקש מההורים ושלא יחשוב על זה הלכנו לרופא פרטי דתי שמסרב לקחת כסף לעורך כול ההריון בכדי שאני לא יעשה הפלה את רוב הדברים יש לנו בבית מלול עגלה ומושב לאוטו אנחנו חילונים בעלי עוד לא דיבר עם ההורים שלו על ההריון או עם חברים קרובים וזה לפי דעתי טעות הבנות שלנו בנות שנתיים ושלוש כן השניה היתה לא מתוכננת לי

למעלה