"מבוסס על מקרה אמיתי"

nely21

New member
my way 2011

אחד מסרטי המלחמה העוצמתיים ,מרגשים ומרשימים שראיתי לפני כשנתיים וחצי.
הסרט מבוסס על אירועים אמיתיים מההיסטוריה בהם היה מעורב חייל קוריאני בשם - YONG KYOUNG JONG , שהיה לבוש במדי חייל גרמני כשמצאו אותו במחנה שבויים של הבריטים
לאחר הפלישה לנורמנדי במלחמת העולם השניה בשנת - 1944 .
החייל הקוריאני וקורותיו היוו השראה לכתיבת התסריט לסרט.
סיפור הסרט מתרחש בתקופת הכיבוש היפני בקוריאה.
הסרט פותח בסצינת ריצת מרתון באולימפיאדת לונדון 1948 כשרץ בעל שם קוריאני נראה מתחרה בה , ומהר מאוד מחזיר אותנו בזמן ל-1928 ומשם נמשך לאורך השנים עד לפלישה לנורמנדי ב- 1944.
זהו סיפורם של שניים שלאורך השנים הללו דרכיהם כמעט ולא נפרדות כשהם משני צידי המתרס כאויבים
וכשהם ביחד בשל אירועים במהלך המלחמה.
היפני נכד לקצין נכבד המוצב בקוריאה והקוריאני שאביו עובד כמשרת בבית הסב.
המפגש בין השנים נוצר דרך הריצה כשהשנים שואפים להגיע לתחרות ריצת המרתון היפנית כשהמנצח מביניהם יישלח להיתחרות.
ולא לטעות זהו סרט מלחמה כשהקוריאנים תחת כיבוש יפני ולא סרט העוסק בספורט.זהו סרט על תחרותיות עוינות שנאה של הנכבש לכובש השפלה של הכובש את הנכבש אכזריות ועוד ועוד- לא אקלקל צפייה בסרט.
בשל העובדה שזהו סרט מלחמה ויש בו יפנים.....גם סינים רוסים וגרמנים
יש גם סצינות לא קלות.
את הקוריאני כבוגר מגלם JANG DONG GUN אחד השחקנים הגדולים והנערצים בקוריאה. את היפני כבוגר מגלם השחקן היפני שאף הוא אינו מאכזב - JOE ODAGIRI .
בנוסף משתתפת גם השחקנית הסינית - FAN BINGBING.
יש שורה של שחקנים קוריאנים ידועים המוכרים לנו בעיקר מדרמות בטלויזיה.
ולמי שמחליט לצפות לא לפספס את הסוף עם הכתוביות ושיר הנושא בפי
זמר הטנור האיטלקי אנדריאה בוצ'לי - "TO FIND MY WAY ".

cheburasha

New member
את יודעת שהסרט הזה מאד בעייתי מבחינה היסטורית

לא זוכרת באמת לגבי הסיפור האמיתי שבו אבל זוכרת בפירוש שחלק מהדברים שמוצגים בו הם בגדר מדע בדיוני. למה הכוונה: קוריאנים בשבי הרוסי. קראתי איפה שהו שלא היה ולא נברא. היו שם עוד דברים בעייתיים מאד מהבחינה הזו.
אם זאת, סרט ממש טוב. אני מאד אהבתי אותו כמו גם אני מאד אוהבת את שני השחקנים הראשיים, גם הקוריאני וגם היפני.

nely21

New member
לא הייתי בוחרת בהגדרה " מדע בדיוני "

לפני שאמשיך יש לי תיקון קטן לעצמי: לא רוסים אלא סובייטים בתקופה המדוברת בסרט.
התסריט כפי שכבר כתבתי נכתב בהשראת סיפורו וקורותיו של החייל הקוריאני - JANG KYOUNG JONG
שנמצא במחנה של שבויים של הבריטים ביוני 1944.
סיפורו נחשף לראשונה ב- " WEEKLY KOREA " ב- 6.12.2002.
תמונתו של החייל שצולם במחנה השבויים ותכנית דוקומנטרית בה צפה הבמאי ב-2008
ועסקה בנושא הביאוהו לכלל החלטה לעשות את הסרט.
הבמאי גם ערך תחקיר בעצמו וחשף סיפור מדהים ולא ייאמן של הקוריאני.
התקופה - הכיבוש היפני בקוריאה.
הקוריאני יליד - 1920 גוייס לצבא היפני ב-1938, כמו קוריאנים רבים אחרים ,
כדי להילחם בסינים ובסובייטים .
בשנת -1940 הוא נפל בשבי הסובייטים ונלחם לצידם כאסיר שבוי נגד הגרמנים.
ב-1943 נפל בשבי הגרמנים ששלחו אותו לצרפת במדי חייל גרמני להילחם נגד בעלות הברית .
כשפלשו בעלות הברית ביוני 1944 לנורמנדי ( שבצרפת ) תוך לחימה הוא נפל בשבי האמריקאים.
הוא שהה במחנה השבויים של הבריטים עד ששוחרר במאי -1945.
הוא לא חזר לקוריאה. ב-1947 הוא הגיע לארה'ב וחי שם עד יום מותו באפריל 1992.

אירועים היסטורים לא ממציאים או מפברקים הם כתובים היטב בספרי ההיסטוריה
כך שאי אפשר לטעון שהסרט בעייתי מבחינה היסטורית ואין בו אמת היסטורית.
ולהגדרה " מדע בדיוני ":
אפשר לבנות סיפור לתוך האירועים האמיתיים שבהיסטוריה אמיתי ככל שניתן או דמיוני כשם שעשו בסרט - "SEA FOG " כשלסיפור האמיתי הוסיפו ו " שתלו " בו סיפור אהבה דמיוני בין הספן והמהגרת .
דמיון יכול להפוך לאמיתי אך בדיוני שנגזר מהמלה בדייה/ שקר תמיד יהיה שקר.
ב- " MY WAY " שזרו לתוך המציאות ההיסטורית את סיפורם של הקוריאני והיפני שעברו ביחד וכל אחד לחוד את כל השלבים בסרט.
ואולי זה מה שגרם לך לחשוב על מדע בדיוני.
הנפילה של הקוריאני בשבי הסובייטים לא היתה דמיונית וגם לא היתה בדיונית .
אשמח אם תמצאי את המאמר/כתבה שם נאמר " לא היה ולא נברא קוריאני בשבי הרוסים "( סובייטים כמובן ).
אני מאמינה שבקישור אותו אני מצרפת לא היו כותבים מה שכתבו אילו היה מדובר בשקר וכזב.
הם מסתמכים על עדויות ומסמכים שמחזקים את כל הכתוב בו.

[URL]https://www.warhistoryonline.com/war-articles/korean-soldier-fights-multiple-armies-wwii.html[/URL]

cheburasha

New member
כמו שאמרתי קודם, לא זוכרת פרטים

ניסיתי לחפש עכשיו ולא מצאתי. באתרים הרוסיים יורדים על חסרי דיוק גיאוגרפיים והיסטוריים ולגבי הפשלות עם נשק. הכוונה לזה שבסרט הגרמנים עוברים שם בהרים מושלגים, משהו כזה. אבל באזור שהם היו אמורים לעבור אין הרים בכלל. לא לדבר על זה שבסרט רוב הזמן חורף ושלג למרות שעברו שם כמה שנים טובות מבחינת העלילה. ולגבי הנשק, משתמשים בסוגי נשק לא נכוים במצבים לא נכונים. נגיד יושב בטנק (חצי בחוץ מישהו ויורה מנשק של חייל רגלים כאשר בסוג כזה של טנק בכלל יש רק 3 אנשי צוות ולא ארבעה וזה אומר שאין מישהו פנוי לשבת בחוץ. ויש מופיעים שם נשקים שהומצאו רק שנה-שנתיים אחרי הזמן שבסרט.
אין ספק שכל חסרי הדיוקים האלה קיימים בכל הסרטים ולמי שלא מבין זה לא מפריע לצפות. כך לי כלום לא הפריע.
לגבי מדע בדיוני, עזבי, זה רק צורת ביטוי.
וכמו שאמרתי אני לא זוכרת את הביקורות המדוייקות אז אם מבחינת היסטורית זה סביר שחייל קוריאני מצבא יפני יגיע לשבי רוסי אז אולי אין עדות לכך שהם היו במחנות בסיביר... משהו כזה. אני לא מוצאת את המקור ולא זוכרת מדוייק אז שוב, אל תתפסי אותי במילה.
&nbsp
על זה שהסרט נעשה בעקבות התמונה הזו של בחור קוריאני עם מדים של גרמנים בנורמנדי, על זה שכחתי. אז בהחלט מתאים לסרט הזה להיות ברשימה זו. כי הוא אכן מבוסס על מקרה אמיתי

nely21

New member
איש המסילה

אמנם לא סרט קוריאני אך יש בו .....יפנים.... ובריטים.
השבוע הוא שבוע " מבוסס על סיפור אמיתי " בערוץ - YES1 המקרין סרטים המבוססים על סיפור אמיתי,
וסרט זה הוקרן בו לפני מספר ימים.
זהו סרט המבוסס על ספר אוטוביוגראפי שכתב קצין בריטי
בשם אריק לומאקס שהיה שבוי אצל היפנים במלחמת העולם השניה ועונה קשות - בקושי שרד.
לאחר המלחמה כשהוא סוחב אחריו את טראומת העינויים
מתברר לו שהיפני שהיה אחראי על עינויו - עדיין חי. הוא יוצא לפגוש אותו כדי לסגור חשבון.
סרט עשוי טוב עם הווה ועבר ושחקנים טובים:
קולין פירת' ניקול קידמן השחקן היפני הירויוקי סאנאדה ג'ראמי אירוין.
שווה צפייה.

nely21

New member
לא יאומן כי יסופר!

אליפות העולם באתלטיקה עומדת להסתיים מחר והיום הוא היום לספר סיפור בלתי ייאמן,ועד כמה תסריטים של דרמות וסרטים קוריאנים מושפעים מסיפורים אמיתיים ונכתבים בהשראתם.
זוכרים את הדיון על הסרט - "MY WAY "?
על אותו קוריאני שחלומו היה להיות רץ מרתון ולהגיע לאולימפיאדה? בסופו של דבר גוייס כנגד רצונו לצבא היפני ולא זכה להגשים את חלומו.
ובכן מסתבר שיש סיפור אמיתי שהיווה השראה להכנסת סיפור על רץ מרתון קוריאני לתסריט הסרט " MY WAY ".
היום לפני 101 שנים - 29.8.1914 נולד בצפון מחוז פיונגאן( היום קוריאה הצפונית )
קוריאני בשם- SOHN KEE CHUNG.
התקופה - הכיבוש היפני בקוריאה.סון קי צ'ונג היה רץ מרתון מצטיין שקבע שיא עולם בריצת המרתון בטוקיו -1935, שיא שהחזיק מעמד עד 1947.
הוא הגיע לאולימפיאדת ברלין -1936 ( הידועה לשימצה כאולימפיאדת היטלר )
כשהוא אולץ לייצג את יפן הכובשת ואולץ גם לשנות את שמו לשם יפני- KITEI SON .
הוא ניצח בריצת המרתון קבע שיא אולימפי וזכה כמובן במדליית הזהב.למקום השלישי -מדליית הארד - הגיע רץ קוריאני נוסף - NAM SEUNG YONG שאף הוא אולץ לייצג את יפן . כשעמדו על דוכן המנצחים כשהתנפנף הדגל היפני ונוגן ההימנון היפני השניים הרכינו ראשם , לדבריהם, כאות מחאה.עד היום יפן לא מוכנה שהמדליות יירשמו על שם קוריאה.

היתה גם תקרית הקשורה לרץ זה באולימפיאדה :העיתון דונג-אילבו פירסם תמונה של המנצח ללא הדגל היפני שהיה אמור להיות מודבק על חולצתו.
הצילום עורר כעס גדול אצל המושל היפני בסיאול והמשטרה הצבאית כלאה שמונה אנשים הקשורים לעיתון.העיתון נסגר למספר חודשים.
תקרית זו מונצחת בדרמה " מסכת כלה " בפרק 21, רק שם מדובר במתאגרף קוריאני שאף הוא מייצג את יפן נגד רצונו . לאחר ניצחונו מניפה קבוצת קוריאנים דגלים קוריאנים .בסצינה זו תולש המתאגרף את דגל יפן מחולצתו ומריע לקהל.בהמשך הסצינה המתאגרף והעיתונאים נעצרים והעיתון נסגר.

למעלה