מבחן קורס 60 סופי (פנימי וחיצוני)

tapuach

New member
מבחן קורס 60 סופי (פנימי וחיצוני)

מה אתם עשיתם במבחן הסופי ? איזה לחץ עשו לכם ? היה קשה מאוד, רק קשה ? המלצות ?

eranlevi1984

New member
למדתי בצורה רצינית

ישבתי ותרגלתי לפני זה עם המדריכים מה שלא ידעתי וסיימתי בהצלחה!! זה ממש לא בשמים! תלמד סימנים זה תמיד יש ,CPR בסיסי/עם מכשירים/2מטפלים/ילדים/תינוקות PHTLS ודאי יהיה חמצנים וכן גם שאלות שיבדקו את ההבנה שלך בפגיעות כמו לאיזה פגיעה תחשוד כשתפגוש פצוע כם ברכים מקופלות?

Beigelman

New member
עוד דברים

יפרקו לך חלקים משונים. אצלנו פירקו משהו באמבו ואיכשהו אני ושותפי היחידים שהצלחנו לחבר את זה. הבעיה שאנחנו היחידים שפירקו להם את הגולה בסקשן ולא ידענו איך לחבר את זה... תעבו על זה. תעבוד על חבישות, חתך מהברך למטה לכל אורך הרגל, איך תחבוש את זה?

מוהר

New member
ת.ב, או אולי המון ת.א

הכי חשוב לא להיות מקובע, אילתור זו הדרך. הבעיה היחידה היא שבלי לדעת בסיס, האילתור לא מוצלח במיוחד

בייגלמן

המבחן שלכם היה אחד המצחיקים בכלל... אני לא יודעת אבל אם יש עוד הרבה בוחנים סטייל פס, נראלי שהוא די מיוחד... בכל מקרה למי ששאל - אני אישית לא ממש למדתי למבחן שלי אבל... תלמד אם אתה מרגיש שאתה צריך ואחרי המבחן אל תבדוק ממש לעומק, זה שאלות אמריקאיות בד"כ וכשחושבים על זה יותר מדי - טועים. במעשי - הכי חשוב שתראה בטחון ולא תשנה את דעתך כל הזמן - עדיף לטעות עם בטחון, ככה רואים שלפחות את רוב הדברים אתה יודע... בהצלחה

ענבל . לגבי עבודה בשטח

ע"פ מה שאני רואה ומה שהבנתי החומר שלמםדים אותנו בקורס זה אותו דבר- אבל בשטח זה נראה אחרת לא? הייתי ב3 פיגועים שהיו או ת"ד כל התהליך של העבודה היה אחרת זה TאוT לטפל ולהעיף.

Beigelman

New member
תראה

אני לא חושב שיהיה נכון בתור התחלה לחשוב שמה שלומדים בקורס לא מיושם בשטח, בתכלס לפי דעתי מה שלומדים בקורס צריך להיות קדוש. לפעמים מכופפים דברים מסוימים לפי נסיבות המקרה או לפי הנהג, אבל בתכלס עושים מה שצריך. לא הייתי בפיגוע אז תראה מה אני חושב. בפיגוע ישנם הרבה פצועים, עכשיו אם אתה תתחיל לעשות החייאות או פעולות מורכבות אז מה שיקרה שכולם ימותו לך. לכן כל נהג תופס כמה חברה שהם לא בסכנה רצינית לחיים, נוטן את הטיפול הכי מהיר שאפשר (אם בכלל) וטס לביה"ח. תחשוב על זה, אתה תתחיל לבצע החייאה, והבחור כרות היד ששוכב כמה מטרים לידך מת כשיכלת להציל אותו בכך שאתה מניח ח.ע ובסופו של דבר יש סיכוי טוב שגם הבחור שאתה מבצע עליו החייאה ימות לך. אבל נחכה למישהו אחר שיגיב לך, יהיה יותר מדויק.

18 G

New member
בסופו של דבר...

הכל מתבסס על מה שנלמד בכיתה.. נכון שזה תלוי בנהג ותלוי בחומרת המקרה אבל אתה צריך לבוא בראש של אני עושה 100% ממה שלמדתי.. לא לזלזל בחומר שנלמד, אם מד"א לא היה חושב שזה חינוי שתדע אותו הוא לא היה מתאמץ להכשיר מדריכים ולהעביר קורסים.. המדריכים שלך עובדים מספיק קשה כדי שתבין את החומר ותשתמש בו בהמשך ההתנדבות אם וכאשר תעבור. בהצלחה ליאור

ליאור.

אין לי ספק שהמדריכים שלי עובדים קשה ואני מאוד מעריך את זה. 1- אף פעם לא זלזלתי בחומר שאני לומד. אלה מה שאני הבנתי שבשטח זה אחרת זה יותר מורכב בהרבה. 2-אוקי אני מאמין שבמקרה כזה אותם אנשי צוות ונהג שהיהיו איתי באמבונלס כולנו נטפל ונפנה - זה כמו TאוT לפנות ולהעיף(אם זה ככה אים אינני טועה). לגביי בייגלמן. שמע אתה לא היית בפיגוע או כל דבר כזה שיש פול פצועים אבל בשטח עצמו גם אנחנו המתנדבים טיפלנו- באר"ן שהיה ברוטשילד ע"י המדרחוב אני והצוות שלי הגענו מהשיכון המזרח לפני כל הכוחות התחלנו לטפל בהם עד שמד,א תוך 4 דקות הגיעו זה היה כמנו זירת קרב הריח של הדח שספוג בריח של אב"ש פשוט היה מחליא. לגבי מה שאמרתי על החומר אם פגעתי באחד המדריכים שלי לא היתה לי כוונה בכלל אני בחיים לא מזלזל ולא אזלזל בחומר שמלמדים אלה אני מכיר ת'חומר וגם מייסם אותו. המשך שבוע טוב

יש הבדל מאוד גדול

אתה בקורס 60 אפילו לא התחלת ללמוד את התורה של ה PHTLS ולא התקרבת ללהכיר את הטיפול באר"ן, אין בידך את כל הידע לעבודה בשטח בנושאים אלו ולכן הם לא רלוונטים. הקורס משמש בסיס טיפולי לכל דבר שתעשה במד"א. בקורס אתה לומד את כל השחור והלבן שיש, אבל באמצע יש גם הרבה אפור. הקורס משמש לך גבולות מוגדרים, אבל אינך רובוט, אתה אדם חושב ולכן יש חשיבות מאוד גדולה לשיקול הדעת של ראש הצוות (במקרה זה הוא הנהג) או בכללי של האדם המטפל, ללא שיקול דעת לא תוכל להגיע לאבחנה משוערת או לדרך טיפול אפשרית. הנלמד בקורס אינו קדוש אך הוא הבסיס לכל טיפול פארה רפואי שינתן, ללא הבסיס הזה לא תהיה לנו היכולת להציל חיים.

חן העלת נקודת מחשבה יפה אבל

אני כרגע עובר קורס 60 וזה מקנה לי ידע להצלת חיים ואני מתכוון לעבור תמבחנים כמו גדול ולהצילח בהם. כי שציינתאינני רובוט- אני יכול להפעיל שיקול דעת וגם הנהג. תראי אני לא יודע מה איתך. אבל אצלי באק"מ כמה וכמה גרעתי העפתי ילדים מתנדבים שהפעילו שיקול דעת לא נכון דרכו למשהו קרבין(רובה) הכניסו מחסנית בהכנס ודרכו- דיבור אלזרח לא יפה התחצפויות. או שיקול דעת לא טוב. זה גרם לי בסוף לא לעבוד עם בני נוער לא התלהבות שלהם והכל. שלא תחשבו שאני מפקפק בבני נוער שיש במד"א תאמיני לי אני ממש מעריך את כל העבודה שהם עושים ושמעתי סיפורים וזה פשוט כאב הלב לשמוע אותם.

ראשית

במקרה של צוות לך אין את השיקול דעת אלא לנהג, הוא זה שקובע. הדברים שאתה נדרש לדעת במסגרת הקורס הם הבסיס שלך לכל טיפול שינתן, באשר לשאר, אתה כמו גם כל מתנדב מוזמן תמיד לפתח את הידע האישי שלך ואת היכולות האישיות שלך הן באמצעות קריאה והן באמצעות שאילת שאלות. ובאשר לסיפורים, הם ישארו בגדר סיפורים בלבד.

היי חן

שמעי כמה דברים. 1- לא התכוונתי קודל כל להעליב פה אף אחד עם התגובות או השאלות שלי.סך הכל השאלות שלי היו ענייניות .כי ראיתי המון המון דברים בשטח כשעבדתי בשת"פ עם מדא במסגרת המשא"ז. 2- אני בטוח שאני במד"א יהיה אחרת יותר פתוח ויותר בעל שיקול דעת ואתן את כל כולי למטופלים . המשך שבוע טוב

חציל23

New member
ואז באים נהגים

שונים ומשונים (בלי להזכיר שמות מתחנת ראשון ) שעושים דברים או יותר נכון לא עושים כלום או שפשוט מקבלים ביצים גדולות ועושים מה שבא להם ואז יושב חניך מאוחרה וחושב לעצמו מה לעזאזל קורה פה אני יודע ככה כי הכבשה התחנתית הדריכה אותי ואמרה לי שזה ככה והנהג עושה הפוך או לא עושה כלום אז פשוט לצערי ולצער המערכת כל מקרה הוא לעצמו וצריך לדעת לקחת שיקולי דעת נכונים וכמו שהמדריכים אומרים אם יש ספק אין ספק תעשה יותר טוב לעשות מלהגיע לבית חולים אם חולה מת שהיה קיב קיבה

חציל23 אין לי מושג מי אתה ומה אתה

אבל אל תזלזל באנשים לא מתאים. אם היית מכיר אותם אז היית מדבר ואל תלכלך!

חציל23

New member
גבאי את ראשון אני מכיר יותר ממך

ודבר שני אני לא לכלכתי על אף נהג לא הזכרתי שמות אני רק ציינתי עובדות וזה בכלל מדא כי אין מה לעשות אתה לא יכל לעבוד רק לפי הספר הרבה פעמים חייבים חוות דעת ושיקול אישי

למעלה