מבטחים-שאלה דחופה!!!

מצב
הנושא נעול.
מבטחים-שאלה דחופה!!!

מבטחים-שאלה דחופה!!!
שלום לכולם בחודש יוני 2003 סיימתי לעבוד בחברת השמירה.לפניי זמן לא רב שלחתי מכתב ובו אני רוצה לקבל את מה שמגיע לי ולא קיבלתי.מחבריי שעובדים שם,התברר לי שאני צריך לקבל קרן מבטחים אם עבדתי יותר מחצי שנה (עבדתי שם 10 חודשים).לאחר בירור עם המעסיק לשעבר,הוא אמר מספר דברים: 1) שלא ביקשתי את ההפרשה. 2) לבסוף, הוא הסכים לתת לי רק על 4 חודשי העבודה האחרונים,אך לשלם על 6 החודשים הראשונים,הוא לא הסכים בטענה שעבדתי פחות משנה.הוא טען שרק אם עבדתי יותר משנה,אני רשאי לקבל רטרואקטיבי על כל התקופה . האם זה אפשרי להגיד דבר כזה??? בתודה מראש לכל העונים

שיר ורד

New member
קרן פנסיה

מבטחים-שאלה דחופה!!!
שלום לכולם בחודש יוני 2003 סיימתי לעבוד בחברת השמירה.לפניי זמן לא רב שלחתי מכתב ובו אני רוצה לקבל את מה שמגיע לי ולא קיבלתי.מחבריי שעובדים שם,התברר לי שאני צריך לקבל קרן מבטחים אם עבדתי יותר מחצי שנה (עבדתי שם 10 חודשים).לאחר בירור עם המעסיק לשעבר,הוא אמר מספר דברים: 1) שלא ביקשתי את ההפרשה. 2) לבסוף, הוא הסכים לתת לי רק על 4 חודשי העבודה האחרונים,אך לשלם על 6 החודשים הראשונים,הוא לא הסכים בטענה שעבדתי פחות משנה.הוא טען שרק אם עבדתי יותר משנה,אני רשאי לקבל רטרואקטיבי על כל התקופה . האם זה אפשרי להגיד דבר כזה??? בתודה מראש לכל העונים
קרן פנסיה
על פי חוק אין חובה על המעביד להפריש כספים עבור קרן פנסיה לעובדיו. אבל, החובה חלה בתנאים מסוימים במסגרת הסכמים קיבוציים בענף השמירה. ההסכם הקיבוצי הכללי שעליו יש צו הרחבה , אכן מחייב הפרשה למבטחים לעבודים שעברות את תקופת הנסיון . תקופת הנסיון מוגדרת כדלהלן: ד. כל עובד חדש יתקבל לנסיון לתקופה של 6 חודשי עבודה במפעל, ובהסכמה הדדית תהיה התקופה ניתנת להארכה ב- 6 חודשים נוספים. 3. לאחר שעובד עבר את תקופת הנסיון, יחשב כקבוע ויחולו עליו כל תנאי העבודה, זכויות וחובות, הקבועים בהסכם זה החל מיום כניסתו לעבודה כלומר, אם אכן חל עליכם צו ההרחבה (והוא חל במידה ואין הסכם קיבוצי מיוחד בחברת השמירה עצמה), אזי אם לאחר 6 חודשים הסתיימה תקופת הנסיון , מגיע לך הפרשה רטרואקטיבית מתחילת עבודתך, אך אם תקופת העבוד ב 4 החודשים האחרונים היו המשך של תקופת הנסיון, לא מגיע לך כלל הפרשות למבטחים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה