מבטיחה להביא סיפולוקס-

גל-עמית

New member
שעורי גדנ"ע.....

מכיוון שלמדתי בבי"ס מקצועי שבטותה תקופה היו רק בנים וכמובן מדריכי גדנ"ע חתיכים כפי שציינת - היה לי די קשה לפנטז על המדריך...
.... מה שלא יהיה - מאד נהננו כי שעורים כאלה (וכמו התעמלות) איפשרו לנו לפרוק את כל המתח וגם להתפרע קצת...במחנות שיצאנו אליהן, שם פגשנו גם בנות מבתי ספר אחרים...שם היו קטעים..... אני זוכר שכשהילדים שלי למדו - קראו לזה שיעורי של"ח....... היום - אין לי מושג...אין לי יותר ילדים בגילאים הללו.....

גל-עמית

New member
שעורי מלאכה.....

כפי שציינת - אנחנו הבנים עסקנו בנגרות. זו הייתה אחלה חוויה כי: א. זה היה בבי"ס אחר והלכנו אליו ברגל כמובן - שזה לעצמו היה טיול כיפי. ב. המוצרים: שלט לדלת, קולב, קרש לחיתוך לחם ועוד...נהנתי מאד מהשעורים הללו.

פנטי

New member
אויש - מה על החולצות "התנכיות" ../images/Emo38.gif ../images/Emo38.gif

אותן חולצות שאילצו את בנות המחזור לרקום לעצמן ולבנים .. עונש כזה לא ברא השטן , כמובן בעזרת המורה לתפירה .. חוץ ממני שמצאתי לי שכנה שאהבה לרקום ומסרתי לה את את חולצתי וחולצת הבן, ובא לציון גואל . האמת , מאחר שהחולצות האלה לא נרקמו בידי תלמידה (כמוני) בעלת ידיים שמאליות ולא בדוגמא שנבחרה על ידי המורה למלאכה. הן יצאו שונות וכמובן , הכי יפות :)))

גל-עמית

New member
"תנכיות".....

אני הייתי ב"שמו"צ"......שם היו אנטי דימויים דתיים.....חולצה כחולה עם שרוך לבן...מה שכן "תנכי" היו הסנדלים כמובן...

פנטי

New member
התנועה המאוחדת - שרוך אדום ../images/Emo3.gif ../images/Emo9.gif

ביחד עם כולם את ...... על ראש הגבעה עומדת פרה , פותחת סוגרת ... לה לה לה לה ... שמוץ - היה אצלנו הס מלהזכיר .. כמעט מילה גסה

בשמו"צ רקמו את החולצה הכחולה?

אני הייתי צופה גאה ונאמנה למורשת באדן פאוול. עם חולצת חאקי מגוהצת ועניבה צופית שיש בה סמלי סטטוס גיל ומעמד מצהוב של אפרוחים לצהוב עם פס כחול לכחול מוחלט וירוק של כיתה ח אני חושבת ואז- בתיכון, ירוק עם פס לבן,למדריכים ואחרים שלא זכו להדריך ונשארו "ירוקים" בלי הפס איזו בושה ככה להגיע לפעולה ובטח להרקדה.

גל-עמית

New member
חולצה רקומה.....

עד כמה שזכור לי - רק ב"בני עקיבא" היו רקמות (על הכיפה, חולצה וכד´). אחד מ- "10- הדברות" של השמו"ץ, נגע לעניין של צניעות הלבוש והפשטות שלו, ללא כל מיני סממנים של קישוט. בתקופתי היה מותר לענוד את סמל השכבה שלך וזהו. בשנים יותר מאוחרות, ראיתי גם כל מיני תגים זאת כנראה בהשפעה של מה שעשו ב"צופים"..... בפעולות של ימי ששי בערב או בטקסים מסויימים - חובה היה לבוא בחולצה לבנה, זהו. בכל הפעולות האחרות - חולצה כחולה, עם שרוך לבן.

למעלה