מבט לעתיד

dat nigga daz

New member
משכורת אחת, שתי משכורת, 7 משכורות.. זה לא באמת משנה...

אם זוג שמרוויח 17K נטו לא מסוגל להחזיר 5-6, עדיף שלא יקנה דירה ושיישאר הומלס. אבל שלא ייבכה לכל העולם ואשתו.

אגב
גם מי שמפחד מהעתיד - יישאר הומלס.

בוא תסביר לי קצת על פיטורים, אני לא מבין בזה...
ניקח אדם עם עבודה קבועה שלוקח משכנתא (המקרה הסטדנרטי)
נניח מחר רוצים לפטר אותו :
צריך לתת לו הודעה מוקדמת (חודש), פיצויים (נניח בין משכורת לשלוש), דמי אבטלה (בין שלושה משכורות לשישה משכורת), כמה עשרות אלפים של חיסכון בצד (עוד חצי שנה).
יש לו שנה שלמה להתארגן על עבודה חדשה, לא חושב שהוא מסוגל ?
לא נורא, יש לו שנה שלמה למכור את הדירה שלו.
מה עוד בן אדם צריך ?

אבל כרגיל, אתם תחפשו תירוצים לא לקחת אחריות על החיים שלכם,
המזל הוא שלא כולם כמוכם,
הרוב הגדול קונה דירות, מי שלא קונה זה אחוז קטן מאוד : או פחדנים או כאלו שפשוט לא חסכו שקל.

elvinnox

New member
בסדר, אתה טרול

איזה רוב היום קונה דירות בלי עזרה משמעותית מההורים?
&nbsp
גם תותחים בהייטק מעל גיל 40-45 לא תמיד מוצאים עבודה שמתאימה לכישוריהם וגם לא תוך שנה. רובם עושים הסבה מקצועית ומרוויחים הרבה פחות כמורים או מקצועות אחרים
&nbsp
מי שלא קונה זה אחוז קטן מאוד? מה נסגר איתך? אתה אמיתי?
פחדנים? מה מפחיד בזה? כולה קירות
לא חסכו שקל? גם אם משפחה ממוצעת שחיה בסגפנות מוחלטת ללא חיי מותרות יכולה לחסוך 40-50K בשנה, עדיין ידרש לה עשור להון העצמי (לדירה ממוצעת)
&nbsp
אני כבר מתחיל לחשוב שאתה קבלן, עזוב אותנו בשקט יש לך מספיק דירות.
&nbsp

dat nigga daz

New member
כולם טרולים חוץ ממי שמסכים איתך חח

רגע,
שנה לא מוצאים עבודה ? אז איך ישלמו שכירות ?

חרטא, אתרי הדרושים מפוצצים בעבודות,
אם מחר מפטרים אותי ויש לי משכנתא לשלם אני מתחיל מיד לחפש עבודה, אם לא מצאתי בתחומי, אז בתחום אחר (גם ניקיון)
ההבדל הוא שאני לא בכיין ומפונק כמוכם שיבוא ויגיד : "שאני ארד מרמה של כלכלן למנקה?"

אלא אני אקבל את זה שיש לי משפחה להחזיק ומשכנתא לשלם והכל בסדר, ואם לא הייתה משכנתא אז היתה שכירות, גם את זה צריך לשלם, הכל בסדר

מסכים שלמשפחה יותר קשה לחסוך, אבל הרצון לקנות דירה צריך לבוא עוד כשהזוג הוא צעיר וגר עם ההורים, ולא להיזכר ברצון לקנות אחרי שכבר נולדים 3 ילדים
ושוב, זב פינוק של הדור הבכיין הזה, שלצערי אני חלק ממנו

h a j b i

New member
אף אחד יודע מה יהיה עוד 20 שנים

יכולים להיות 2,3 משברים בנדל"ן עד אז, יכולים להיות 0.
&nbsp
בנוגע לפנסיה, באופן משעשע אלה שבטוחים ש "לא תהיה להם פנסיה" אלה דווקא אלה שאין להם מושג על פנסיה בכלל ועל הפנסיה שלהם בפרט.
&nbsp
אין ספק שפסיביות עלולה לפגוע בך. כל אחד צריך להבין את החומר ולפעול לשיפור מצבו. הדבר העיקרי ש "דעת קהל ציבורית" תביא זה עוד חוקים ותקנות פופוליטסים שיפגעו יותר דווקא בציבור הלא מבוסס.

ערפל10

New member
העתיד הוא האמריקה הלטינית והקפיטליזם החזירי נוסח מאה ה-19

מה שקרה הוא שהחל ממלחמת העולם השנייה מה שמכונה "העולם המערבי", קרי ארה"ב ובני בריתה היו במעין בועה ונהנו מסגסוג ועושר. אבל המערב הרי במו ידיו הבאי על עצמו את הגלובליזציה ואת ניאו-ליברליזם. לכן דור הצעירים הנוכחי לא יוכל לשחזר את העושר של דור ההוריהם, כל שכן במדינת המהגרים כגון ישראל. אבל שוב, לא רק. גם בקנדה וגם באוסטרליה וגם בבריטניה נגמרו הפנסיות התקציביות וישנן בועות נדל"ן מטורפות. זה תהליך גלובלי. והניאו-ליברליזם זו בסה"כ השיטה לנחיתה רכה, הרישוש האיטי של המעמד הביניים.

יש האומרים שההסטוריה תחזור על עצמה, הכל ייגמר במהפכות, בפשיזם ובקומוניזם. ואני לא מעריך שכך יהיה. ישנו הדבל בסיסי מובהק בין המצב היום ולפני 100 שנה. וזהו כמות הקלוריות שאנשים מקבלים. אם אז אנשים מתו מרעב תרתי משמע, היום זה לא קורה אפילו במדינות העניות ביותר, אפילו לא בבנגלדש ולא בצפון קוריאה. מקסימום ישנה התת-תזונה, שזה אגב טוב לבריאות. ובטח שזה לא יקרה ב"מערב". אולי בפח הזבל, אבל כל אחד ואחד ימצא את כמות הקלוריות הנדרשות לקיום. לכן אולי יבחרו באיזה דמגוג נלוז לנשיאות, אולי יילכו להפגנות והעולם ימשיך כמנהגו. אבל מהפכות סביר להניח שלא יהיו יותר. כפי שאין אותן יותר באמריקה הלטינית.

אמריקה הלטינית כמשל

הנה דוגמה טובה.
מדינה כמו ונצואלה, עשירה כקורח באוצר טבע (נפט).
תחת הקפיטליזם החזירי כולם סבלו. ביזה ברחובות, חיילים בכל מכולת
מוות ברחובות.
להקת בצל ירוק אפילו שרה
על הסבל הנורא:
עצי קפה ואבוקדו,
מכרות זהב באלדורדו.
זורם הנפט בקריפיטיו
ואין מיסים ודפיציטיו.
ושם אינדיאנים עם כרבולת.
מקרקפים רק מס גולגולת.
&nbsp
ואז הגיע הסוציליזם להציל את המצב.
אופס.
אולי הפוך?
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר מדריך למשכנתא יעילה - http://www.effectivemortgage.co.il/spnv/
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://www.effectivemortgage.co.il/tip
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: https://youtu.be/4x5fnkMmMSw
טלפון: 03-549-6611

ערפל10

New member
באמריקה לטינית ישנן הרבה מדינות, וכל אחת היא סיפור אחר.

אבל להוציא קובה ישנו מחנה משותף לכולן: הפערים החברתיים האדירים שקיימים עוד מתקופה הקולוניאלית: האינדיאנים מול הכובשים הספרדים. לעומת זאת באירופה הקלאסית, קנדה ועוד כהנה וכהנה מדינות מתוקנות הפערים במידה רבה צומצמו מבלי שהתרחשו שם המהפכות, אלה בתור הלקח לעליית הנאציזם והפאשיזם. ובכל זאת התורה השגויה והזדונית של ניאו-ליברליזם שמביאה לצמצום התמיכות הסוציאליות אט-אט מחזירה את הפערים. בישראל מהר יותר, בגרמניה לאט יותר. אבל העתיד ברור: חזרה לתחילה של מאה ה-20 או לאמריקה הלטינית של היום.

למעלה