שתי ציפורים במכה
גם חוב ישן שיש לי מלפני עידנים, וגם כתבתי את הפסקה האחרונה שלו היום. אז זה נחשב גם לתרגיל של פסקא ביום. נכון?
שמתי גם בוורד למי שמעדיף
העקבים של דוקטור אטיאס הדהדו ברחבי החדר. אבנר פינקל, מנהל בית החולים הפסיכיאטרי על שם ויקטור פרנקל, ישב על כורסתו, ועקב אחריה במבטו.
"הצעדים שלך לא יעבירו את הזמן מהר יותר, את יודעת."
מיכל עצרה לרגע גירדה את צווארה בעצבנות, והמשיכה לפסוע בחדר.
"אני לא מבינה כמה זמן כבר לוקח לכתוב את מה שקרה? היינו צריכים פשוט לדבר איתו"
"לא את זאת שהצעת שניתן לו לכתוב את זה?"
"כן, כי הוא לא הצליח להגיד יותר ממשפט וחצי בלי להתקע. בקצב הזה היינו ממשיכים את התחקיר עד הלילה, ועדיין לא היינו מגלים איך הוא ברח מפה."
אבנר השתמש בטון האבאהי שלו "אז את חושבת ש..." הטלפון שלה צלצל. היא הוציאה אותו מכיסה והצמידה אותו לאוזן שלה
"יש חדש?"
"את חייבת להחליף פאנטון." אמר חיים בצד השני של הקו
"יש חדש?" שאלה מיכל בשנית.
"כן. הוא הפסיק לכתוב"
מיכל סגרה את הטלפון ויצאה מהחדר. היא הלכה במסדרון ממשרדו של אבנר אל עבר החדר בו החזיקו את דור לתחקיר. החדר היה ריק לגמרי פרט לשולחן ושלושה כיסאות, והיה לו חלון גדול שפנה אל תוך המסדרון, וחלון קטן שפנה החוצה. מיכל נכנסה לחדר.
"נו, סיימת את הנובלה שלך?"
דור הושיט לה את הדף שעליו כתב.
"זה הכל?" שאלה מיכל בפליאה מדומה "עם כמות הזמן שזה לקח ציפיתי לפחות לטרילוגיה."מיכל לקחה מדור את הדף ויצאה מהחדר. בחוץ חיכה לה אבנר.
"בואי," אמר אבנר "נקרא את זה במשרד שלי, ונדון מה הלאה"
"פתחתי את הדלת. הפעמון בכניסה עשה דינג. אני שונא דברים שעושים דינג. צוחקים עלי מאחורי הגב עם הצלצולים שלהם. הכנסתי את היד לכיס. מקנאעם שם את היד שלו על הכתף שלי, ועשה לא עם הראש. התיישבנו לייד שולחן עם שתי כיסאות ליד הבר.
אז נטלי באה, ואמרה לנו שלום, וברוכים הבאים לבית הפנקייק, ושקוראים לה נטלי. אמרתי שלום, ושקוראים לי דור. לקחתי מפית, כתבתי עליה מקנאעם, ונתתי אותה לנטלי. אמרתי לה שזה השםם של מקנאהם. היא שאלה אותי איך מבטאים את זה. מקנאעם אמר ששמו אינו נועד לביטוי, אך ורק לכתיבה.
נטלי שאלה מה נרצה להזמין. אני אמרתי טוסט עם ריבה. מקנאעם אמר שהוא רוצהקערה עם סירופ מייפל. נטלי שאלה אם אנחנו בטוחים שאנחנו לא רוצים עוד משהו. מקנאעם אמר שהוא אינו יכול להיות בטוח יותר אפילו ינסה. נטלי הלכה למטבח.
הפעמון עשה דינג. מישהו נכנס בדלת. הכנסתי את היד לכיס והחזקתי את האקדח שלי.
מקנאעם צעק עלי בשקט שאני אפסיק. ושזהחוסר אחריות מוחלט. ואם אני זוכר מה מונח על הכף.ואם אני רוצה שיתפסו אותנו שוב. ושאם אני אמשיך לעשות בעיות הוא יאלץ להמשיך בלעדיי.
נרגעתי, והחזרתי את הרובה לכיס.
נטלי שמה על השולחן קערה עם סירופ מייפל וצלחת עם ריבה. מקנאעם אמר לה שהוא מודה לה מקרב לב. נטלי אמרה שזה קצת מוזר לבוא למסעדת פנקייקים, ולהזמין קערה עם סירופ מייפל וטוסט עם ריבה. מקנאעם אמר שזה הגיוני ביחס לעובדה שהם נמלטו מבית משוגעים. נטלי צחקה. מקנאעם צחק. אני צחקתי. הטוסטר צחק. יריתי בטוסטר. נטלי צרחה. כולם התחילו לצרוח.
אני אוהב שצועקים. זה תמיד מרגיע אותי.
הלכתי לטוסטר. הוצאתי את הטוסט שלי. היה בו חור. חזרתי לשולחן, ומרחתי עליו ריבה. הטוסט דימם מהחור. מקנאעם הלך לדלת עם הקערה עם המייפל. אמרתי למקנאעם שלא סיימתי לאכול, ושאני צריך פלסטר לטוסט שלי. יצאתי גם. מקנאעם אמר לי שאני מטרד ושאפסיק ללכת אחריו, והלך. הלכתי אחריו. נסעו לידנו מכוניות מהבהבות שצעקו על המכוניות האחרות לזוז.
מקנאעם הלך ימינה לסמטה. הוא נראה כאילו יש לו ענן בראש. הוא הלך לפח הירוק הגדול שהיה בסמטה והוציא מהלמטה שלו מזוודה. הוא פתח את המזוודא, והוציא מתוכה מבחנות. הוא אמר שהוא אינו מאמין שהוא נענה לתחינותי שיקח אותי איתו. הוא שפך למבחנות את המייפל ושם עליהן פקק.
חשבתי על קוף בחליפה. התחלתי לצלצל. מקנאעם אמר שעכשיו שיש לו דלק לחללית הוא יוכל סוף סוף להפרד מגרגר האבק המטונף ומלא החשיבות העצמית הזה, ולא יאלץ לעבור את הסבל שבלנסות לתקשר עם הומוספיאנים. תפסתי אותו בצוואר של החליפה, ואמרתי לו שאני לא יודע מה זה הומואיספני אז שיפסיק לקרוא לי ככה. הוא קרא לי קוף נחות והוריד את הידיים שלי מהצוואר של החליפה שלו. הרמתי אותו, וזרקתי אותו לפח הירוק הגדול. הלכתי למזוודה והסתכלתי על הבפנים שלה. מקנאעם יצא מהפח הגדול הירוק, סגר את המזוודה ולקח אותה. הוא אמר לי שהוא מודה לי שהפכתי את הפרידה להרבה יותר פשוטה למענו. הוא הלך לכלום שהיה ליד הקיר של הסמטה ונכנס אליו. ניסיתי ללכת אל הכלום ולהכנס אליו גם, אבל הכלום נבח קמו אקדח, והפך לחללית שעפה משם.
אז האנשים הכחולים הגיעו והצביעו עליי עם האקדחים שלהם. ניסיתי לצעוק למקנאעם שיחזור, אבל לא היה לי שלט גדול מספיק."
קול פיצוץ עמום נשמע מהמסדרון. מיכל קפצה מעט בכיסאה, והרימה מבטה אל הדלת. היא קמה במהרה וצעדה לכיוון החדר של דור. חיים רץ, מתנשף, והגיע אל החדר יחד איתם. דור נעלם. מיכל פתחה את הדלת, ונכנסה לחדר. החלון היה פעור לרווחה.לידו על הרצפה הייתה שלולית דביקה, ובתוכה שברי זכוכית. חיים התקרב אל השלולית. "זה רק אני או שיש לזה ריח של מייפל"
"איפה לעזאזל היית?" אמרה מיכל "עזוב,אל תענה לי. סגור את הרוכסן של המכנסיים שלך, החנות שלך פתוחה. ולך הביתה, אתה מפוטר."
"מקנאעם חושב שאני טיפש. הוא חושב שאני קוף מטומטם. אבל עוד מעט הענן בראש שלו יתפזר, והוא יראה שבמקום שתיים מהמבחנות שלו יש אוויר. ואז הוא יחזור לקחת אותי. "