הו, מוזות של אמצע הלילה...
"יומן מסע מספר: לא רלוונטי.
תאריך: למי אכפת.
אוליבר. אסור לבטוח באוליבר. הוא מסלף כל, הוא משקר כל הזמן, והוא יודע דברים, אך אינו חושף שהוא יודע אותם. זה כבר הלילה השלישי של המרדף, אם אכן אפשר לכנות את מצב היממה באיזורים האלה 'לילה', ואם אכן אפשר לכנות את זה מרדף, לעזאזל, אם אפשר באמת לכנות משהו באופן וודאי שזהו אכן זה. איני בטוח אם הוא רודף אחרנו, או שאנו פשוט נופלים לידיים שלו כמו פרפרים שנלכדים בלהבת נר - ואוליבר עצמו הנר. הוא מצא אותי לפני יומיים, ואני הייתי צריך לדלג שישה עשר פעמים לפני שאיבדתי אותו. לא ייתכן שאיבד אותי, אוליבר רואה הכל, עם העיניים האלה שלו, הוא תמיד התגאה בכך שהוא יכול לראות את כל העולמות יחדיו, אולי פשוט המרדף התשיש אותו, אולי פשוט החליט לתת לי לגווע - אין לדעת עם אוליבר. לצערי אומנם המנוס עלה לי כנראה בחיי - הדילוגים נעשו ללא קואורדינאטות, תחילה לאיזורים משונים, אחר כך לאיזורים מופרכים, ואז המרחב כבר החל לאבד צורה. בדילוג האחרון נשבר לי אחד מן המפתחות בזמן המעבר. לרגע אחד הייתי תלוי בין כל העולמות כולם, ואז פשוט הופעתי פה. זה נראה כמו מבנה חסר גבולות, או עולם שכולו מבנה - אני יכול רק להניח. המסדרונות כאן ישרים אל האינסוף, וכל עשרים צעדים בדיוק ישנו גרם מדרגות אל הקומה הבאה, הבעיה היא ש-'הקומה הבאה', הוא דבר שמשתנה בין כל גרם מדרגות אחד למשנהו. אין קירות חיצוניים למקום הזה, מכל כיוון רק עוד חדרים ועוד מסדרונות. אני חש כאילו אני אבוד בתוך קובייה הונגרית, רק אחת שהורכבה מאלף חלקים, וגל הזמן מישהו משחק איתה ומשנה את הכיוונים של הדברים. אני צמא כל כך... נגמרו לי המים כבר לפני שלושה ימים. גופי חלש. גרוני כואב. אוליבר ניצח. אני אמות כאן, גם אם זה לא במו ידיו. אני מניח את היומן הזה לצד גופתי, בתקווה שמישהו ימצא אותו ומלאכתי לא תהייה לשווא. אך מי שלא תהייה זכור זאת - אסור לבטוח באוליבר, אסור לבטוח באוליבר..."
סגרתי את היומן בחבטה כששמעתי את הצעדים מתקרבים, הנחתי אותו על השולחן וחמקתי לקצה השני של החדר, מעמיד פנים שאני מתחמם ליד האח. אוליבר נכנס פנימה, לחדר, עם ערימה של ספרים.
"תראה מה ליקטתי", אמר והניח ערימה של ספרים ישנים על השולחן שגם ככה עלה על גדותיו בספרים. העפתי לעברו מבט וחזרתי אל האש. לא אכפת לי. שיחשוב שלא אכפת לי.
"אבל אני חושב שנסחפת כבר עם עלילתו של ספר אחר", הוא אמר זאת בטון מרמז. הזדקפתי מעמידתי השפופה ופניתי אליו. הוא ליטף בידו היחידה את יומן המסע.
"הו היינריך..." הוא ציקצק, "הוא לא הזהיר אותך שאני רואה הכל?"