מבקשים המלצות על ספרים

מחפשת ספרי ילדים על התמודדות עם

היום הראשון בכיתה אלף או בגן (חשובה לי בעיקר התגובה של הילד ליום הראשון) וגם ספרים לילדים שעוסקים בהתמודדות עם טראומה (למשל מוות, לא חשוב אם של אדם או חיה, או טראומה אחרת) רוב תודות.

jen10

New member
../images/Emo53.gifשלום לכולם

תוכלו להביא לי שמות של ספרים מסוג ספרות תנכית?

esty104

New member
שלום, תנו לי, בבקשה רשימת ספרים

לילדה בת 7 שקוראת ומבינה מצויין ומשעמם לה מאוד. ניסיתי לתת לה את דוד קופרפילד אבל קצת עצוב לה ולא נימשכת לזה.קרא לה פונטן בכיף, פליקס שזו סידרה נהדרת לילדים. הרי פוטר מנסה אבל כבד מידי לגילה. בתודה מראש.

sigalit33

New member
ספרים לכתה א'

היי ליאת, האמת היא שאין הרבה ספרים מוצלחים על כניסה לביה"ס. אני מכירה ספר חמוד אחד, מסדרת "רח' סומסום" שנקרא "כרובי הולך לכתה א'". נדמה לי שליהונתן גפן יש כמה שירים בנושא, אבל לא זכור משהו ספציפי כרגע. לגבי התמודדות עם טראומה- לאיזה גיל את מחפשת? התמודדות עם מוות - אם מדובר על הגיל הרך, "ספור מהחיים" של אלונה פרנקל הוא נפלא בעיני.

maore

New member
ספרים של דבורה עומר, וגם...

מכתבים לליאורה/עודד בורלא לדעתי מתאים גם "אבא ארך רגליים", אבל יש הטוענים שרק מגיל 12 או משהו... מומו/אנדה...

sagiberg

New member
וגם ספרים כגון...

דני שועל ג'ים ונהג הקטר (אולי קצת קשה) צ'יטי צ'יטי בנג בנג

לבת השבע

הספר "אלרגיה" של יהונתן גפן מעולה בעיקר לבנות בגיל הזה והוא מקסים מקסים. גם "כל מה שהיה (אולי) וכל מה שקרה (כמעט) לקרשינדו ולי" של דבורה עומר, ספר קצת ישן אבל מצויין- "יומנה הפרטי של שירלי" של יפה האוזר(לא ממש ישן, משנות ה-80). הספרים של קסטנר נהדרים ויכולים להתאים מאוד, רצוי בתרגומים החדשים של מיכאל דק שיהיו קלים יותר. ולטעמי דוקא "מומו" (שיפיפה ונפלא) ממש לא הולם את הגיל הזה ומתאים להרבה יותר מאוחר.

sigalit33

New member
לא הבנתי...

מה זה 'מסוג ספרות תנכית'? עבודים לילדים של ספורי התנ"ך? איזה ספורים? וכדאי לא להשתמש בניסוח 'להביא ספרים'. אנחנו לא מביאים אותם לשום מקום... מתאים יותר לומר: להמליץ על ספרים או לציין שמות של ספרים.

jen10

New member
אני מצטערת כנראה התבלבלתי שכתבת../images/Emo8.gif

אני מתכוונת תוכלו למצוא מידע על ספרות תנכית זאת אומרת, ספרים שקשורים לתנך אברהם יעקב וכו' והדמויות של התנך יהיו בספר כלשהו. לדוגמא קיים מעשה תמר מכירים? אני מחפשת מידע על ספרים מסוג כזה

הנה כמה:

"האוהל האדום" מאת אניטה דיאמנט - על פרשת דינה בת יעקב. רומן רומנטי, אבל קריא.
"אלוהים יודע" מאת ג'וזף הלר - דוד המלך הזקן מספר את מאורעות חייו. שנון ומשעשע.
"יוסף ואחיו" מאת תומס מאן - לא קראתי, אבל אין לי ניסיון טוב עם תומאס מאן.
"קין והבל" מאת ג'פרי ארצ'ר - ממש לא תנ"כי. חוץ מהשנאה היוקדת בין שני הגברים המתכנים כך (באופן די מאולץ), אין שום דבר שמזכיר את הסיפור. אבל מדובר בזבלון קולח למדי.
"תנ"ך עכשיו" מאת מאיר שלו - מספר את סיפורי התנ"ך מנקודת מבטו של מאיר שלו. פרשנות יפה ומעניינת.
"עוד על אהבה" מאת מאיר שלו - יש שם כמה פרקים שמתייחסים לסיפורים מהתנ"ך, שוב עם הפרשנות המצויינת של מאיר שלו.

גם אני לא מכירה ספרים על היום הראשו

אבל מניסיון (הילד שלי נכנס לגן בפעם הראשונה בחייו בשבוע שעבר) - היום הראשון הוא דווקא בסדר. זה הימים שבאים אחריו שהם הרבה פחות טובים. ביום הראשון הוא חושב שזה מין כייף חד פעמי (הוא גם שוהה שם רק כמה שעות), ולוקח לו כמה ימים להבין שזה לתמיד. אני רק יכולה לנחם אותך - זה עובר. כלומר, הוא עדיין בוכה כל בוקר שהוא לא רוצה ללכת לגן, אבל כשאנחנו מגיעים הוא שוכח מזה.

maore

New member
"גל הולך לגן" הוצאת קמחי

זה לקטנים (לא מתאים לכיתה א'). קצר, ואני מכירה ילד שזה מאוד עזר לו. אמא שלו הוספה פרטים, הספר שהגננת מספרת זה הסיפור שהוא הכי אוהב, אמא באה לקחת אותו בשעה ארבע וכד'...

maore

New member
על מוות של חיה יש את הספר שכתבה

מיריק שניר, עם הציורים של הנכדה שלה - על חתולה שמתה אם אינני טועב (או שמא זו כלבה). אני לא זוכרת את שמו כרגע, אבל באתר שלה בטוח אין בעיה למצוא אותו, וגם בחנות הספרים או בספריה בטח ידעו.

חולפת2

New member
ועוד על מוות,והתמודדות-סבא של

ליאור מת-שולה מודן/הוצאת מודן. כתה א': ליאורה הולכת לכתה א' עם פליקס לכתה א' ועוד אחד שלטעמי הכי מוצלח:מכתה א' באהבה.קובץ סיפורים שכולם עוסקים בהכנה רגשית לקראת המעבר לכתה א'. גן: גן הבוכים ליאור בכה כשאמא הלכה ילד קטן הלך לגן

maore

New member
דווקא מוות ? יותר מיקוד...

בספרית בי"ס פה יש איזה מדף שלם עם ספרים על משפחה והתמודדויות שונות והמון על מוות: אמא, אבא, סבים וכו'...

בקשר לכיתה א'

אני אוהבת את ""אני בהחלט קטנה מדי לַבֵּית-ספר" של לורן צ'יילד.

למעלה