מבקשת את התפילות שלכן ותובנות אם

מבקשת את התפילות שלכן ותובנות אם

יש... אז ככה... עשיתי השבוע בדיקות דם שדחיתי מאז שהייתי אצל הרופא המגעיל ההוא, שעכשיו אני מבינה מה היה התפקיד שלו ב"סרט" שלי... אני ביקשתי ממנו הפניות לבדיקות דם שציינתי שאני מבקשת שייתייחס אליהם כאל בדיקות התחלתיות של הריון כלומר שיבדוק נוגדני אדמת, טוקסו', CMV וכו', וכמובן ברזל על נגזרותיו, בדיקת שתן, סוכר בצום, בקיצור נתתי רשימה מכובדת של בדיקות ודחיתי את ביצוען סתם כי היה עמוס לי וכי כל פעם שהסתכלתי על ערימת הדפים עם ההפניות נזכרתי בו וקיבלתי חום... הלכתי השבוע כי התחלתי להרגיש שאולי אני צריכה ברזל כי אני עייפה וחלשה יחסית לעצמי. אז מסתבר שיש לזה סיבה אבל לא ברזל... הרופא הנ"ל, משום מה לא נתן לי הפניה לבדיקות הנוגדנים למיניהן שביקשתי במפורש, אבל כן משום מה הגדיל ראש ונתן לי לעשות בדיקות שממש לא שולחים אליהם בכלל בהריון - שומנים בדם (כולל כולסטרול) ותפקודי בלוטת התריס. ובכן, מסתבר שאני בתת פעילות של הבלוטה. מה שמסתדר גם עם העייפות, גם עם שומני דם גבוהים (למרות תזונה סבירה פלוס), וגם עם עוד כמה דברים... כך שאני לא יודעת כמה זמן אני כבר מסתובבת עם זה... מה שפחות מסתדר עם תת תריסיות זו הפוריות המתפרצת (ההריון הזה היה בהפתעה ומהר, אתן יודעות...) אבל לא כל סימפטום צריך להתבטא אצל כל חולה... המשמעות של תת תריסיות בהריון והקשר שלה להתפתחות המוח של התינוקת - זה ברור. ומכאן שאני חייבת להתאזן ומהר. התייעצתי כבר עם שני רופאיי החמודים טלפונית ושניהם אמרו ש"מה הבעיה, תעלי על אלטרוקסין, תתאזני, הכל יהיה בסדר". קרלוס לא הבין למה בכלל בדקו את זה, זו לא רוטינה בהריון. פרופ' חלק אומר שאכן לא רוטינה, עקב שכיחות נמוכה. נו, תמיד אני צריכה להתחכם... כרגע זה עומד בכך שאני צריכה תור בדחיפות לרופא המשפחה, לחזור על הבדיקה, ואם המימצא חוזר על עצמו, להתחיל אלטרוקסין. אלטרוקסין זה טיפול הורמונלי, למי שלא יודעת. אני, שלא לוקחת אפילו גלולות למניעת הריון כי אני מרגישה שזה מרעיל לי את הגוף. אאוץ' למה תמיד השיעורים צריכים להיות כאלו כואבים. בינתיים ההומאופת שלי חשב מאתמול והודיע היום על התרופה שהוא ממליץ כרגע, בעליל נסע לבית המרקחת ההומאופתי בנתניה לקנות לי אותה. כלומר יש לי בערך 3 ימים עד שאחזור על בדיקת הדם, אם בינתיים ההומאופתיה תאזן אותי אז זה מה שאמור להציל אותי מהטיפול הקונבנציונאלי, שהוא כאמור הורמונלי, ובהרבה מהמקרים - לכל החיים. אני בעצם עומדת כרגע במצב שבו תחת לחץ של זמן אני צריכה לקבל החלטה על טיפול כי אני חייבת עבור התינוקת שלי להיות מאוזנת ומהר, מאידך הטיפול הוא ברוב המקרים טיפול לכל החיים כלומר כרוני. מה שאני בעצם מתפללת אליו זה נס חנוכה, זה סביר דווקא, לא ? אז אם יש פה תובנות בעניין הספציפי - אגב, מאחר ויש פה הומאופתיוֹת קלאסיות אז אולי זה קצת פולשני לספר איזו תרופה ההומאופת שלי בחר עבורי אבל זה כ"כ מוזר לי שאני לא מתאפקת - חלב אם. וכמובן, מבקשת מבקשת מבקשת את האצבעות שלכן, ואת התפילות שלכן יחד איתי לנס חנוכה במהרה בימינו. הבוקר בעשר אני אצל רופא המשפחה. בינתיים, יש לי הרגשה שההומאופתיה עושה משו ברקע כי - לקחתי ביום שישי אחה"צ, בשבת הייתי הרבה פחות עייפה מבתקופה האחרונה (מאידך גם ישנתי לא רע בשבת הזו), אבל מה שיותר מעניין - עשיתי בשבת הזו כמעט כל מה שניתן לעשות כדי לחטוף צרבת (שאצלי היא מצב כרוני, לא רק בהריונות... לאחרונה טופלה באופן מוצלח ע"י ההומאופתיה אבל בהריון הזה חזרה ובתקופות מסויימות אפילו בגדול...) - אתן יודעות, פירות החורף החומציים, לביבות חנוכה, אפילו סופגניה... וסיימתי את היום בלי צרבת בכלל... וסליחה על המגילה...

הילהל

New member
../images/Emo24.gif קצת תובנות לא ספציפיות

לא ספציפי - כי זה לא מהכיוון של בלוטת התריס. אני סובלת מאי-ספיגה של ויטמין B12. וגם אני מתקשה עם רפואה קונבנציונלית. אבל נאלצתי לעבור שלל בדיקות קונבנציונליות ומאוד לא קלות לפני שהעזתי בכלל להרות (הגניקולוג המאוד חביב שלי הסביר לי שצריך לדעת איפה הבעיה - כי אולי יש עוד דברים שאני לא סופגת וזה חשוב להריון. ואני מקבלת זריקות B12 לכל החיים. בהריון של מיה גם הדרדרתי כ"כ שהפכתי ללקוחה קבועה של האחות - בדיקות דפ וזריקות על בסיס שבועי ממש. ככל הניסיונות האלטרנטיביים לטיפול בבעיה שלי כשלו. גם הרפואה הקונב' וגם האלטר' לא יודעת לומר מה מקור הבעיה שלי. רק שבקונב' ניתן לטפל רק בסימפטום ובאלטר' לא ממש... מה אני לקחתי מזה? את ההבנה שאני דואגת לילדי עוד משלב העוברות. שכבר בשלב כזה אני מוכנה לוותר על עקרונות שלי, אני מוכנה לעבור פרוצדורות שברגיל אני משתדלת להמנע מהן, הכל על מנת שילדי יהיו בריאים ויקבלו את המיטב מאמא שלהם. ושזה מרגיש מאוד טוב - לתת מעצמך למענם. ועוד משהו: גיליתי עד כמה אי אפשר להסיק מהמצב ההריוני למצב הלא-הריוני. אני כבר 8 חודשים אחרי הלידה וטרם נזקקתי לזריקת B12. כל מיני בדיקות (גם אצלי הגדילו ראש) שיצאו מאוד לא תקינות בהריון, וחזרתי עליהן לא מזמן - שבו תקינות להפליא. וזו עוד תובנה - עד כמה ההריון הוא מצב אחר. נכון "הריון זו לא מחלה". אבל זה גם לא מצב רגיל, סתמי, יומיומי. יש לו את ההשפעות שלו. אני מאמינה שלעובדה שיש בתוכי עוד נשמה, שניזונה ממני לגמרי, יש השפעה אנרגטית עצומה שמשנה בי המון דברים, שאחרי הלידה לאט לאט חוזרים למצבם הרגיל. הרופאים יקראו לזה אחרת מן הסתם... אז אל תסיקי מהמצב כרגע ל"לכל החיים".

אם פי 3

New member
גמני חושבת בכיוון הזה

משהו בסגנון - כרגע מצב חירום אז מטפלים בחירום (כלומר - אם ההומאופתיה תצליח, יופי, אבל תוך 3 ימים זה נשמע לי קצת דרישה מוגזמת למשהו שאמור לעשות שינוי מהותי ולא רק קוסמטי). תוך כדי, אפשר להתחיל לתמוך, ולבצע טיפול "אמיתי" (כלומר - אלטרנטיבי, כי לקונב' אין מרפא) - אבל קודם כל, לאזן כרגע. זה כמובן תלוי בחומרת המצב, ובהשפעתו, ולעומת זאת השפעת התרופה - ובזה אני לא מבינה כלום. אחרי הלידה, כשתהיי שוב את עצמך, תוכלי לבחון שוב את האפשרויות, ולמצוא לך את הטיפול המתאים. בלי לחץ של פגיעה בעובר.

g a n i

New member
חושבת בדיוק כמו הילה../images/Emo13.gif

כרגע יש לדאוג שתקוו'לה תהיה בטוב, ויש בזה להמתיק את גלולת הטיפול המרה.בנוסף, סבירות גבוהה שאחרי ההריון הדברים יסתדרו. מבינה ממך שעד היום היית מאוזנת (לפחות באספקט הזה
) האם הרופאים אמרו לך ספציפית עליך שהטיפול לכל החיים? כי זו בלוטה עם נטייה להתנהגות קפריזית סביב ההריון והיא נוטה לחזור לשפיות אחריו (למעט חוסר איזון קיצוני). מקסימום דורשת טיפול קצר מועד ואז ממשיכה הלאה בתלם. ואם תשאלי אותי, נס זו בקשה לגמרי סבירה

זהר יש לי להציע רק ../images/Emo24.gif ותקוה

שהדברים יסתדרו כפי שאת רוצה, כי לצערי אני לא מבינה כלום בנושא ולכן לא יכולה לייעץ בו. בכל מקרה יש לך את כל האצבעות שלי והתפילות להתגשמות נס החנוכה שלך...

אשכר ש

New member
../images/Emo24.gif

הלוואי ונס גדול יהיה פה. זה שאת כבר מרגישה שיפור כללי זה טוב, אבל עדין מאוד מוקדם (אלא אם ממש הותאמה לך התרופה המושלמת עבורך ואז יתכן שאפשר כבר לראות איזון במדדים). אני מאוד מקווה שזה יהיה המצב. לא יודעת מה הייתי עושה במקומך. אני בטוחה שגם אני הייתי מנסה כל דרך בכדי להמנע מלקיחת האלטורקסין, אך אם כל דרך לא הייתה מועילה, והיה סיכון ממשי לעובר, סביר שהייתי "נכנעת" ללקיחתו, אבל כמובן שבמינימום הנדרש. אני מקווה ומתפללת איתך שיהיה טוב
תעדכני!

זהר יקרה

מקוה בשבילך שהתרופה הומאופטית תועיל במהירות כה רבה. גם אחותי מטופלת בתרופה הזו (היא בכלל עוד לא היתה בהריון) ויודעת שתקבל אותה כל חייה. ההריון מספק לנו כ"כ הרבה מבחנים (ובעצם, גם גידול הילדים אח"כ) ומקומות לבחון את עצמנו. אני מאמינה שהשורה התחתונה צריכה להיות טובתך וטובת העוברית. מקוה שילך טוב. עדכני.

../images/Emo124.gifצפירת ארגעה.........

חזרתי מהרופא !! הוא היה בשוק מזה שעפ"י התוצאות שלי בבדיקת דם התקשרו אליי בכלל הביתה... שכן מכך התחיל הסיפור - ביום חמישי בסוף היום התקשרה המזכירה של הרופא ההוא והלחיצה אותי בטירוף ("הבדיקות שלך לא טובות"..."את צריכה דחוף לקבוע תור לרופא משפחה"..."את צריכה טיפול זה מאד חשוב") - עפ"י הרופא שלי (רופא משפחה מנוסה ומצויין), התוצאות שלי בסה"כ מראות שהבלוטה פועלת בנורמה, אבל ההיפופיזה מתאמצת מאד כדי לייצר את הנורמה הזו, או במילים אחרות - ההריון כנראה מאתגר את המערכת ההורמונלית ועל זה הוא אמר "דאאא", כמובן במילים של רופא... הוא בכלל רצה לחזור על הבדיקות בעוד חודשיים ואחרי הלידה, אני שכנעתי אותו שאם כבר התכנסנו אז אני רוצה לחזור על הבדיקות מחר ולהוסיף את ה-T3 שמשום מה לא נבדקה בבדיקה הקודמת. הוא אמר גם שיש אנשים שהבלוטה שלהם "מתעוררת" קצת אחריהם בבוקר... אז אם נבדקתי על הבוקר ועוד בצום אז זה יכול להיות קשור גם כן לתוצאה שהתקבלה, שבכל מקרה הוא לא מתרגש ממנה. כששאלתי מה ז"א, הוא הסביר לי את ההסבר הנ"ל ואמר שגם עם תוצאה כפולה ממה שיש לי הוא לא היה נותן אלטרוקסין אלא רק עוקב. אז לפעמים קורים ניסים... ולפעמים סתם נכנסים להסטריה מיותרת... ולפעמים מקבלים הנחות, מסתבר... פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ................. ענווה ענווה ענווה (אולי ככה אני אקרא בסוף לתיקווה'לה...???
)

אשכר ש

New member
איזה יופייייי!!!

מאוד שמחה בשבילכם! מזכיר לי שאצלי, בבדיקות הדם הראשונות של ההריון, הייתה תקלה באחת הבדיקות ויצאו לי ערכים מזעזעים... ראיתי אז זה ביום שישי בצהרים ולא היה עם מי לדבר. כבר התחלתי לדמיין איזו בעיה חמורה יש לי ועוד כלמני סרטים (אני טובה בזה). כמובן שבבדיקה החוזרת הכל יצא תקין, אך החרדה אותה חטפתי, נחרטה בזכרוני...

יוקטנה

New member
איזה כיף שקראתי את ההתחלה והסוף

ביחד
המשך הריון משעמם, כמו שאומרים!

nulichi

New member
זה בדיוק מה שרציתי לומר לך

אני שמחה שעניינים התפתחו כפי שהתפתחו. ורציתי לספר שמנסיוני ההריון משבש את הפעילות ההורמונלית וזה לא נדיר למצוא תת פעילות או יתר פעילות אצל הריוניות (או לעיתים אחרי לידה) ושאם לא מדובר במספרים מדאיגים (ועוד כל מיני תופעות לוואי מעיקות) אז הרופאים רק עוקבים ולא ממהרים לתת טיפול תרופתי. גם אצלי בדקו בתחילת ההריון "במקרה" את פיעלות הבלוטה (מעולם קודם לכן לא חשבתי בכלל לבדוק) ואצלי גילו יתר פעילות. גם במקרה שלי בהתחלה הייתה פאניקה ראשונית ואני יצאתי מהמשרד של המיילדת בוכה אבל האנדוקרינולוג שמיהרתי לקבוע אצלו תור, שתשאל אותי ארוכות, הסתכל על התוצאות, פשוט פסק באדישות שזה ממש לא מדאיג ודי אופייני להריון ושנעשה בדיקה חוזרת בעוד חודשיים וזהו. הוא בכלל לא היה מודאג. אז זהו. רק רציתי לחלוק מנסיון אישי. שתשמעי רק לבשורות טובות מעכשיו
(ושיעורים פחות כואבים
)

nubi

New member
כמה דברים על תת-תריסיות

(אני סובלת מהמצב ההפוך - יתר תריסיות, שזה גם לא תענוג גדול). לא בודקים בדר"כ את תיפקודי בלוטת התריס בהריון משום שההריון נוטה לשבש אותן. כנ"ל לגבי שומנים בדם (אגב, אין קשר בין שומני דם גבוהים בהריון לתת פעילות של בלוטת התריס. בהריון שומני הדם גבוהים מסיבות אחרות, וזה תקין). מתי כן בודקים את הבלוטה? כשיש חשד שמשהו לא בסדר. אצלי למשל, בדקו את בלוטת התריס בגלל הקאות קשות שלא הסתיימו עם הטרימסטר הראשון. מבלי להכנס לאבחנה דרך האינטרנט, הדיעה של הרופא שלך קצת לא נראית לי. תת פעילות של הבלוטה היא מצד אחד מצב קל יחסית לאיזון-ע"י אלטרוקסין, שהוא נגזרת סינטטית של אותו הורמון בדיוק שיש לנו בגוף (זה לא אותו דבר כמו גלולות, ולא ברור לי למה את מסרבת לקחת אותו) ומצד שני תת תריסיות יכולה לעשות נזקים בלתי הפיכים לעובר. אני הייתי מתייעצת עם רופא נשים (שבדר"כ מבין בהריון יותר מרופא משפחה) או עם אנדוקרינולוג ולא מסתפקת בתשובה של רופא המשפחה. אחרי הלידה (לפחות 6 שבועות אחרי) חוזרים ובודקים שוב את הבלוטה-גם הרומונים (TSH, T3,T4) וגם נוגדנים ואז יכולות להיות מספר אפשרויות. או שהבלוטה חוזרת לתיפקוד תקין-ואז אין צורך באלטרוקסין, יכולה להתפתח תת פעילות (על רקע מחלת השימוטו למשל) או יתר פעילות (על רקע מחלת גרייבס)-כך שהאבחנה בהריון איננה סופית, ורצוי, לדעתי לפחות, לטפל בה מוקדם ככל האפשר כדי למנוע נזק לעובר. אני מצטערת אם אולי קצת הלחצתי.

למעלה