מבקשת את עצתכם

anat36

New member
מבקשת את עצתכם

בתי בת 13, אהבה מאוד לקרוא עד לא מזמן לאחרונה היא טוענת שכל הספרים משעממים אותה. היא מחפשת ספרים של סופרים עבריים שכותבים בלשון עכשווית ,שמתאימים לגילה (אהבה ויחסים בין בני נוער הם נושאים שמעניינים אותה) ושלא מזכירים תקופות הסטוריות כמו קום המדינה או מלחמות ישראל היא קראה את סדרת אל עצמי ומכתבים לבתיה של גלילה רון פדר וספרים רבים של סמדר שיר. היא לא מוצאת בספריה ספרים שיענו על דרישותיה ומסרבת לקרוא. אשמח לשמוע את התייחסותכם

../images/Emo27.gif

שלום, אני בת 14 ככה שאני יכולה להמליץ לבתך על מספר ספרים. הבנתי שהיא לא אוהבת את תקופת המדינה, ככה שהספרים של אסתר שטרייט-וורצל לא יתאימו לה. למרות שאני בטוחה שהיא תהנה מהספר "אוּרי" ומהספר "אליפים". בשני הספרים הללו יש אהבה ויחסים. הספר "אליפים" הוא לא כל-כך על תקופת המדינה, אלא יותר סביבות שנות ה-60-70. = זה ספר שמאוד יכול להתאים לה. חוץ מזה, יש את סדרת "חירות ועמוס" של הסופרת נוגה מרון. ספר שמסופר על ילדה שמוצאת את היומן של סבתא שלה שהייתה באותו גיל... וככה העלילה מתחיחלה. לסדרה יצאו עד עכשיו חמישה ספרים. יש את הספרים "אהבה אינדיאנית" ו"אהבה גנובה" שזה הספר המשך. גם סיפור אהבה בין בני נוער. עוד ספרים מומלצים על אהבה ויחסים בין בני נוער- "נעמת לי מאוד"- עמי גדליה. "מבחן קבלה"- נאוה מקמל-עתיר. "קיץ אחד ביחד" וההמשך "תנו לגדול בשקט"- ליאת רוטנר- נערה בת 16 שכתבה את שני הספרים הללו. וספר אחרון, שיכול להיות שיתאים לה, למרות שזה מיועד לגדולים יותר: "מישהו לרוץ איתו" של דויד גרוסמן= ספר מקסים! מקווה שעזרתי לך

anat36

New member
את "אורי" היא לא מוכנה לקרוא

כי הוא לא מדבר בשפה עכשווית (שכוללת יותר סלאנג) אלא במילים יפות ושפה גבוהה, שהיא לא רוצה להתמודד איתה. כשהייתי בגילה קראתי את אורי ולכן המלצתי לה עליו. את השאר אני לא מכירה. אני אמליץ לה לנסות אותם תודה

../images/Emo27.gif

הספר לא מזמן יצא במהדורה חדשה עם עברית יותר עכשווית. אני קראתי את הספר בעברית הזאת, ואומנם לא היו שם סלאנג, אבל היה אפשר להבין. אני יכולה להבין את בתך, כי גם לי בהתחלה היה טיפה קשה עם המילים. (קראתי הרבה ספרים של הסופרת אסתר שטרייט-וורצל, וזה מתבטא בדר"כ בספרים שלה). אבל אני בטוחה, שהיא תתחיל לקרוא את הספר, היא תתאהב בו ולא תרצה להניח אותו. הספר במהדורה החדשה הוא בצבע ירוק ומספר העמודים שם הוא 484. שירלי.

רק שאלה

היא קראה את כל אל עצמי? כי יש מלא ספרים המשל או אנשים שקשורים לעלילה מה שדקרה להם במקביל לעלילה. טוב אם היא לא אז זה מאוד מומלץ. בכל מקרה הנה אתר שאפשר למצוא בו: http://knafaim.cet.ac.il/pages/results.asp?item=1

anat36

New member
אני לא יודעת אם היא קראה את כל

הסידרה אני חושבת שבאיזה שהוא שלב, הסידרה התחילה לשעמם אותה. היא העדיפה לקרוא את הצד של בתיה מאשר את הצד של ציון. תודה על הקישור. נבדוק שם.

כמה רעיונות

אם היא לא רוצה קום המדינה וכו' דוקא סדרת חירות שהומלצה פה לא תתאים אבל הספרים של ליאת רוטנר שהוזכרו פה בהחלט כן. יש ספר מצויין קצת ישן אבל בדיוק מתאים לנושאים ולסגנון- "קריזה" של מאירה ביין עם סיפורים קצרים של בני נוער.שווה לבדוק גם את כל הספרים של עמי גדליה. אם עפרה גלברט אבני לא נחשבת קצת ילדותית בעיניה- "קירות שלא רואים",ו"המכוערים של דניאל"(יצא ממש ממש עכשיו ומעולה)- כדאי להציץ. "אלכס לרנר דפי ואני" של גילה אלמגור יתאים מאוד, אבל לא ספריה האחרים שעוסקים יותר בתקופה שבתך מנסה להימנע ממנה. ואם היא תרצה גם לא ישראלים- יש עוד הרבה. נסו חלק מההמלצות ואם תעדכני אותנו על תגובותיה לספרים נוכל להמליץ הלאה.

"אלכס לרנר, דפי ואני" =

ספר ממש יפה
קראתי אותו בשנה שעברה, שהייתי בת 13, וזה ספר מקסים! חזרתי לקרוא אותו השנה שוב.
שכחתי להוסיף אותו לרשימה, תודה דרקונית מזל שהזכרת כאן את הספר הזה.

anat36

New member
תודה רבה, נבדוק את הנ"ל

לי מאוד מוזר ההגבלות שהיא קובעת לעצמה. לא מוכנה שיהיו שמות לועזיים לגיבורי הסיפור (אין מה לדבר על אן שרלי ואחרים) לא מוכנה שיוזכרו ארועים הסטוריים (חלוצים, ההתיישבות בארץ ישראל, ימי הביניים) לא מוכנה שיהיו הרפתקאות כמו בסגנון חסמב"ה, או הארי פוטר לא מוכנה שהעלילה תסופר מכיוון ראותו של נער מתבגר אני חושבת שאת הספר שהיא מחפשת לא המציאו. דרך אגב, סרטים אפילו אם הם מדברים על משהו מה"איסורים" הנ"ל, היא מוכנה לראות. גם אם הם מתבססים על ספר, את הסרט תסכים לראות ואת הספר לא...

../images/Emo27.gif

אולי כדי לנסות ספרים שהם טיפה שונים? אני עצמי אוהבת סוגי ספרים שהם ממש שונים וקיצונים אחד מהשני: סיפורי חיים-ריאליסטים ומדע בדיוני-פנטזיה. זה תלוי גם בספר. יהיו ספרים שאולי הם נראים משעממם, אבל הם לא כאלו. אולי את יכולה לעניין אותה בכלל בסוג ונושא ספרים אחרים, ואולי היא תמצא את הספר שהיא תרצה. שירלי.

ההגבלות קצת מוזרות אבל זכותה

יש לי "שאלת כפירה"- היא בכלל רוצה לקרוא או שההגבלות האלה הן תירוץ?... כפי שציינתי וציינו אחרים- יש ספרים שעונים על ההגדרה שלה אבל באמת הכי חשוב שהיא תתחבר לספר, שתקרא כי הוא מדבר אליה ולא כי "צריך".

פלגיה

New member
ההמלצות שלי

"יש ילדים זיג זג" של דוד גרוסמן "קשה לי ללמוד" של גלילה רון-פדר-עמית

ענת שלום

אני רוצה להמליץ לביתך ספרים . ספרים אלו אהובים על ילדים אשמח לקבל את דעתכם אחד יותר מדי/ נירה הראל וולפינאה מומי בלום / נורית זרחי ילדת הקשת בענן /שמואל נעמי . הממלכה של קנסקי / מייקל מורפורגו .

הממלכה של קנסקי לא עונה על הגבלותיה

של הבת כי זה סיפור של נער והוא לא ישראלי(למרות שזה ספר נפלא). וולפיניאה מומי בלום למיטב זכרוני גם סיפור של בן.

לילה טוב

קראתי בעיון את בקשתה של הנערה . בהודעה הראשונה התבקשנו להעביר המלצות על ספרים העוסקים בבני נוער .ב. נכון הממלכה של קנסקי נכתב עלידי שאיננו סופר ישראלי .אך מצאתי לנכון להדגיש את שם הספר . ההחלטה כמובן בידי הנערה .העקר שתצליח למצוא ספר שיענין אותה

מצער אותי לשמוע את ההגבלות שלה

בעיקר על כך שהיא לא רוצה לקרוא על תקופות היסטוריות. כשהייתי בתיכון, היתה לי מורה נוראית להסטוריה ותולדות עם ישראל. המעט שאני יודעת על תקופת קום המדינה זה מספרים כמו אורי, "המגינים הצעירים", ספריה של דבורה עומר, ועוד המון ביוגרפיות של גדולי היישוב וספרים "למבוגרים", שדוד של אמא שלי נתן לנו. מה שאני מנסה לומר הוא שדווקא מהספרים ההיסטוריה נלמדת ממש בקלות, כי היא נמצאת ברקע, ולא גיבורת הסיפור, כמו בספרי ההיסטוריה המשעממים. סליחה שאני לא ממליצה על כלום. אני לא מכירה ספרים עכשוויים (שירלי מאוס היא המומחית לזה כאן). אני יכולה להמליץ רק על הקלסיקות של סדרת "כתרי" וסדרת "מרגנית".

microsoft word

New member
ספרים של עמי גדליה, אולי?

"חברים על הגל", "העד האחרון"? בזמנו נהנתי מהם מאוד.

anat36

New member
טוב, נראה לי שהעסקתי אתכם סתם

היא לא מוכנה לקרוא כלום. וזה מאוד מרגיז אותי. אבל כנראה שהרבה לא אוכל לעשות. זה כנראה השפעת הגיל עליה. רק שתדעו שההתנהגות שלה וההגבלות שלה מאוד מוזרים לי, כי אני אהבתי (ואוהבת) לקרוא הכל. ובת אחרת שלי, מוכנה לקרוא את כל הז'אנרים. אתמול היינו בספריה. היא התיישבה לה בצד באדישות. ואני (הדוחפת) הלכתי בין המדפים עם ההמלצות שלכם. חיפשתי את הספרים של ליאת רוטנר. לא מצאתי. אני לא יודעת באיזה קצב הספריה אצלנו רוכשת ספרים. אבל לא כל הספרים חדשים עם תאריך הוצאה ראשון של 2005 (ברור, לא?!). וזו כנראה גם הסיבה למה לא מצאתי את הספרים הנ"ל. מצאתי ספר של נוגה מרון. לא מה ששירלי המליצה, אבל אני חושבת שאם אוהבים סגנון כתיבה של סופר מסויים, יש סיכוי שגם שאר הספרים שלו ימצאו חן. היא הסכימה לקחת אותו הביתה. מצאתי ספרים של עמי גדליה. שוב, לא מה שהמלצתם. היא קראה את הכתוב על הכריכה ואמרה שזה לא מתאים לה. הזמנתי אותה לבוא למדף ולבחור ספר אחר של עמי. היא סירבה בטענה שהסגנון לא מתאים לה. שאלתי אותה איך אפשר לבחור ספר על סמך קריאת התקציר מאחור, בלי פתיחתו בלי קריאת כמה משפטים, ומייד לפסול אותו ואת שאר הספרים של הסופר בטענה של "אני לא יודעת אם הספר מעניין ולכן לא אקח אותו הביתה". אך היא נשארה בסירובה. את "אלכס לרנר דפי ואני" של גילה אלמגור היא פסלה מייד: "זה משעמם. יש כאן הרפתקאות" ניסיתי להציע לה עוד כמה ספרים שנראו לי מתאימים והיו בקישור שסופרת צעירה נתנה. את כולם היא פסלה. פעם בגלל עיצוב הכריכה, פעם בגלל פונט גדול מדי (שאומר שהספר הוא לגיל צעיר יותר), פעם בגלל שהמהדורה הראשונה של הספר היתה מזמן ופעם בגלל ששמות הגיבורים הם לועזיים. התייאשתי. חזרנו הביתה רק עם הספר של נוגה מרון. אני כנראה עומדת להרים ידיים. נראה שהפרה רוצה להניק יותר ממה שהעגל מוכן לינוק. היא כנראה תפסיק לקרוא עד שביוזמתה או ביוזמתי היא תחזור לזה בעוד מספר שנים. ורק שתדעו שמדובר בילדה שאוהבת לכתוב סיפורים ושירים. שאלתי אותה מאיפה יגיעו לה הרעיונות לכתיבה ומאיפה יגיע העושר הלשוני אם היא לא תקרא. היא רק משכה בכתפיים ונתנה בי מבט מזלזל מהסוג שדבק בה עם תחילת גיל ההתבגרות. אני מיואשת. ועצוב לי. אני מתנחמת בילדה השניה שקוראת הכל. היא בטוח תקרא בכיף את הספרים עליהם המלצתם. (כבר עכשיו היא קוראת ספרים שגם אני אהבתי בילדותי.)
ועוד וידוי קטן (אם כבר, אז כבר), לפעמים אני פונה לאגף הספרים לנוער, במקום ספרי המבוגרים, מחליפה ספרים שאהבתי בהיותי נערה. קוראת אותם שוב, להזכר ממה התלהבתי. ולחשוב על התובנות שלהם כפי שעכשיו אני רואה אותם בגילי הנוכחי. תודה על זמנכם ועל המלצותיכם

לא נורא...

גם אני עד לפני כמה זמן לא כל-כך אהבתי לקרוא ספרים... והאמת היא, שרק השנה באמת "נכנסתי" לזה. בשנים קודמת קראתי באמת קצת ספרים ואם קראתי אז רק ספרים שממש רציתי. אפשר אולי לחפש בחנויות המובחרות את הספרים שהמלצתי לך, כי באמת, הספרים הללו הם ספרים שיצאו בשנים האחרונות, ורובם משנת 2005. שירלי.

למעלה