מבקשת את עצתכם

אמנם זה כבר קצת חורג מנושא הספרים

אבל כיוון שהיית כל כך גלויית לב אתנו, אני רוצה להיות גלויית לב בחזרה, ומקוה מאוד שדבריי לא יתפרשו כחוצפה או התערבות(אני מתנצלת מראש). מהדברים שלך עולה תסכול גדול מאוד ומובן, על כך שבתך לא אוהבת לקרוא ובעיקר טענות כלפי זה שהיא לא אוהבת לקרוא מה שאת אהבת או לקרוא כמוך(או כמו שקראה בילדותה). נראה לי מהתיאור שלך שיש כאן סוג של "דוקא"- שהוא,אגב, מאוד מאוד טבעי ושכיח בגילה. היא נמצאת כעת בשלב בו היא מנסה למרוד בך כדי לגבש את הזהות שלה. הלחץ שלך על קריאה מוביל בדיוק לתוצאה ההפוכה! קריאה, כפי שאת יודעת מנסיונך האישי, היא חוייה אישית, אינטימית ומהנה. לטעמי אי אפשר (ואסור!) להכריח מישהו אחר לאהוב לקרוא, בדיוק כפי שאי אפשר להכריח לאהוב אדם מסויים או מאכל מסויים. אני יודעת כמה קריאה היא דבר חשוב, אבל בדיוק בגלל זה אסור ללחוץ או לדחוף. הניחי לה! אם הילדה אהבה לקרוא פעם, אם היא אוהבת לכתוב, אם היא גדלה בבית קורא- סביר להניח שבשלב מסויים היא תחזור לזה. אולי עוד חודש, אולי עוד שנה ואולי עוד עשר שנים. אם תמשיכי ללחוץ עליה ולהפוך את הקריאה למוקד של ויכוח והתנצחות ביניכן היא רק תתבצר בשנאת הקריאה ותתרחק מהספרים עוד יותר. אני מבינה שאת רוצה לחלוק אתה את הנאותייך מאותו גיל,וגם לי יוצא להמליץ לילדים על ספר שאהבתי בילדותי או להקריא ספר כזה. רגעים שכאלה הם אושר צרוף- אבל בתנאי שהילדים אכן רוצים ומעוניינים בכך. אחרת זה משיג בדיוק את התוצאה ההפוכה. נסי לראות את בתך כפי שהיא- מה שמעניין אותה ומושך אותה, ולא איך היית את בגילה או איך אחותה מתנהגת. על מנת להצליח צריך הרבה סבלנות, איפוק ואורך רוח אבל התוצאה שווה כל מחיר- אפשרות להתחבר לבתך באמת, כפי שהיא. שיהיה לשתיכן רק טוב! ואגב, רבות מחברות הפורום(ולעיתים גם חברים) הן מבוגרות שאוהבות ספרי ילדים(גם אני עצמי מבוגרת לא מאוד אבל מבוגרת)- זה מבורך ולגיטימי לגמרי!

einat57

New member
מסכימה ומוסיפה

חותמת על כל מילה של דרקונית המזל. ועוד יותר, לאור ההתנסות האישית שלי בתסכול שלך. גם לי יש בן סרבן קריאה, ובן אחר - תולעת. כל כך ניסיתי לעניין את בני, עד שהבנתי שאני בעצם עושה לעצמי שרות דוב בלהיטות שלי. ככל שהשתדלתי - גברה התנגדותו. זה ילד שהיה מקשיב להקראה של סיפורים בגיל הצעיר בשקיקה. ונראה שהוא החליט לערוך את מרד הנעורים דרך ההגדרה העצמית שלו בניגוד לצפיות שלי. רק עם התובנה הזו, שיניתי כיוון. אני אפילו לא מנסה להמליץ (...שימצא לעצמו דברים אחרים להתעמת עליהם מולי) ואל הקריאה יחזור כשיבשיל הזמן. בינתים למדתי לכבד את חוסר הרצון שלו לקרוא בשלב זה ולכבד את ההעדפות שלו. למדתי על עצמי מהי מהות הקבלה של אחר. לשמוח בכל הדברים שיש בו ולאהוב אותו ממש כמו שהוא.

Timbaktotit

New member
אה, יש מלא למרות ההגבלות

תראי אני בת 14 ורוב הספרים שהומלצו קראתי שהייתי ממש קטנה, אבל בכל זאת שלושת הספרים של דויד גרוסמן על התבגרות- מישהו לרות איתו, ספר הדקדוק הפנימי ויש ילדים זיגזג. בספר של אסתר שטרייט ורצל 'שחר' מסופר על תקופת מלחמת שלום הגליל לפניה ובתוכה. השפה ממש נוחה ולא קשה כמו שביתך מסרבת לקרוא, אני חושבת שהיא תהנה. יש את טרילוגיית חומריו האפלים של פיליפ פולמן, פנטזיה מאוד כיף וקליל בסופו של דבר זה רומן. כמו שהומלץ כבר- קיץ אחד ביחד ותנו לגדול בשקט יכולים להיות רומנים נחמדים וקלילים סדרת סודות נעורים ויומני הנסיכה, אמנם מותאמים לגיל נמוך יותר לפי דעתי אך אפשר להנות מהם. כמובן הסדרה המצחיקה של ג'ורג'יה ניקולסון. אפשר גם אולי את אחוות המכנסיים הנונדדים, ואם היא קוראת באנגלית יש גם המשך. אם תרצי עוד המלצות יש עוד מלא. בהצלחה [:

למעלה