מבקשת את תמיכתכן לגבי לידה טבעית

מבקשת את תמיכתכן לגבי לידה טבעית

בבית חולים. לצערי נודע לי שהמיילד היחידי שחשבנו והרגשנו לאחר בדיקה ממושכת, שמתאים לנו ללידת הבית אינו מוכן לתת לנו את שירותיו בגלל שאנו מתגוררים רחוק מידי והוא החליט שזה לא מתאים לו. זה מדכדכך אותי מאוד היות ויש לי חרדה קשה מלידה בבית חולים אבל כאמור, לא הרגשנו שמיילדות אחרות עונות על הצרכים שלנו ואנחנו לא מעוניינים להיעזר במישהי אחרת כברירת מחדל. זה משאיר אותנו עם לידה בבית חולים וברור לי שאצטרך עוד לעשות דרך עד שאוכל להשלים עם העובדה הזאת ולקבלה. אבל היות וזה המצב, רציתי לבקש ממי שעברה לידה טבעית בבית חולים, עם מינימום התערבויות, לשתף ולתת עצות כיצד אפשר להגיע ללידה כזאת גם בבית חולים. חוץ מזה אודה גם על המלצתכן על בתי חולים שבהן אפשרית לדעתכן לידה כזאת באזור הצפון וגם לגבי לניאדו שעליו שמעתי שהוא עם אוריינטציה טבעית. וגם כל עידוד אחר יתקבל בברכה כי כרגע ממש קשה לי עם זה שחלום לידת הבית שלי יישאר רק בגדר חלום אחרי שהכל (כמעט..) היה מוכן והיה ברור שזה הכיוון שאליו אנחנו הולכים. תודה למראש לכל המגיבות.

צפון יכול להיות נצרת, טבריה וגם

חיפה ומצד שני אני שוקלת גם את נתניה. כרגע אני רוצה לבחון כל מיני אפשרויות ולקבל כמה שיותר ידע בשביל להחליט את ההחלטה שהכי טובה לי. אם המשמעות בשביל לקיים לידה כפי שאני שואפת (כפשרה אחרי העדפה הראשונה שלי) אני מוכנה גם לנסוע שעה וגם שעה וחצי כי אני יודעת שבלידה ראשונה לרוב לוקח זמן עד שמגיעים לשלב הלידה עצמה ונראה לי שעדיף לי שיהיה לי לא נוח אולי בהתחלה אבל שלפחות הלידה עצמה תתנהל כרצוני (ואולי אני טועה? אני באמת לא יודעת, ולכן בודקת את כל האופציות).

בלינקה

New member
נהריה בא בחשבון?

התפאורה לא משהו, אבל יש שם לא מעט מיילדות שאם תגידי מה בעצם את רוצה, ילכו איתך בכיף, ועם המון מיומנות. החסרון הכי גדול אצלם, לדעתי, הוא שאין מקלחות בחדרי הלידה, ואין כניסה לבן הזוג לקבלה (כי הכל מופרד בוילונות).

כן גם נהריה בא בחשבון

אם כי העדר מקלחות בחדר הלידה זה בהחלט בעייתי מאוד בעיני. מה המשמעות שלא נותנים לבן הזוג להיכנס לקבלה? האם הכוונה לכך שהיולדת צריכה לעשות את כל הסדרי הרישום ואז זה פחות נוח?

בלינקה

New member
לא, זה אומר שאת הבדיקות שבקבלה

היינו מוניטור (ממש לא חייבים בשכיבה), בדיקה פנימית אחת, ואולטראסאונד עושים בלי בן הזוג לידך. אני לא זוכרת אם את האנמנזה (קבלת ההיסטוריה הרפואית) עושים עם או בלי בן הזוג. המלווים יושבים במין "מסדרון קבלה", או הולכים לעשות את הליך הרישום.

לדעתי נהריה זה הימור לא מספיק

טוב. בלינקה אני מבינה שיש לך חוויה טובה משם, לא ידועים לי הפרטים. אני רק רוצה להגיד שבעיניי המיקום שלהם על הרולטה הוא לא מספיק טוב, ולא הייתי מהמרת עליהם. השם שלהם בקרב אוכלוסיית המיילדות בצפון הארץ זה ש"הרופאים שם כל הזמן מתערבים להן ולא נותנים למיילדות לעבוד". גמני התרשמתי שם שההגמוניה הרפואית מאד חזקה, גם יחסית לבתי יולדות אחרים, ואני הייתי בכולם כמובן. גם הנתונים היבשים שלהם לא משכנעים (אחוזי קיסרי, אפי, אפידורל). אם הייתי נאלצת לוותר על לידת בית (ונאלצתי, כך יצא שילדתי את יואב בבי"ח), הייתי עושה הרבה יותר מלבחור בי"ח ששמעתי שהמיילדות ילכו איתי בכיף... סליחה אם אני נשמעת צינית זו לא הכוונה. מיומנות יש לכל צוותי המיילדות בארץ לטעמי, אגב. וגם רופאים טובים ולא טובים יש בכל מקום. בקיצור מה שאני עשיתי זה להקטין את ההימור - לקחתי מיילדת פרטית בלניאדו, ואם היה בזמני מרכז הלידה אז אין בכלל שאלה שהייתי משלמת בשביל ללדת שם. טוב הקטן דורש אותי. תל"מ ינואר עם כל הצניעות אני מזמינה אותך בחום להזמין את עצמך לפגישת ייעוץ אצלי. בהצלחה !!!!!!!!!!!!

ד"ר פלוטקין, הרופא שלי בהריון

של שירה ורוני, אסר עלי לנסוע לחגוג את סדר פסח בנהריה. הוא הזדעזע מעצם המחשבה שאשה שמתכננת ויב"ק תאומים תסע ממודיעין לנהריה בשבוע 37+2. המשפט שהוא אמר לי אז "אם את לא רוצה קיסרי, שלא תעיזי לנסוע לצפון בשבוע כזה". כל האחיות של המרכז לבריאות האשה השביעו אותי שאם יש צירים, אני לא אתקרב לבית חולים נהריה. (הן הבינו שהפסיכית החליטה לנסוע). בתור מי שגיסתה נותחה שם בקיסרי פעמיים, לא התכוונתי מלחתחילה להגיע לשם. אני כמובן נסעתי, הגדולים כבר היו אצל סבתא ולא הייתי מוכנה בשומופן לותר על סדר פסח איתם.

צימעס

New member
לוידעת לגבי לנל"ק

ילדתי בנהריה תאומים ואגינלית לפני 6 שנים (פחות שבועיים-שלושה, אבל מי סופר). התיאור "הרופאים נדחפים למיילדות ולא נותנים להן לעבוד" די מדוייק בעיני.

סטיוויה

New member
גם לי זה לא ברור כל כך

ואנא אל תפגעי.אין בי שיפוטיות כלפייך אחא רצון להבין את הדרך בה החלטת ללדת בבי'ח. האם מה שחשוב לך זה ללדת בדרך שלך ובסביבה שמתאימה לך? האם כל ההחלטה הנ'ל תלויה אך ורק באותו מיילד? ונניח שלא-אני מבינה את רצונך במיילדת שמתאימה אבל איזו פשרה היא גדולה יותר? או אולי הרת גורל? הפשרה על המיילדת או הפשרה על מקום ואופי הלידה?

סטיוויה

New member
ואם

אתם מוכנים לנסוע די רחור ללדת בבי'ח,מדוע שלא תסעו ללדת עם מיילדת אצלה בבית,נניח?

שרה וסטיוויה מספר תשובות

המצב כעת הוא שנטיית הלב שלנו היא לידה בבית מתוך אמונה שבהריון בסיכון נמוך (כפי שמוגדר ההריון שלנו שהכל בו הלך עד כה "לפי הספר" כדברי הרופאים) יותר בטוח ללדת בבית. זה מרגיש לנו נכון ותואם את האמונה שלנו שלידה היא מאורע לגמרי טבעי ואם אנחנו לאט חולים אז אין לנו מה לחפש בבית החולים. מול זה יש מציאות (ואנחנו מאלו שבהחלט נותנים לעובדות לבלבל אותם...) והיא שלקחנו רשימה של מיילדות ובשיטת האלימינציה פסלנו את מי שלא נראית לנו ממגוון סיבות ושיקולים (למשל, מיקום גיאוגרפי, המלצות גרועות, אי התחברות למטליות של המיילדת כפי שהיא מציגה את עצמה ועוד). מתוך הרשימה הזאת נשארנו עם שניים מיילד שהתאים לנו ב-100% מכל הבחינות וענה על כל הצרכים שלנו ומיילדת ששמענו עליה המלצות נהדרות וגם שוחחתי עימה ונשמע לי שהיא עשויה להתאים לנו, אלא שבלי קשר אלא, היא מתאימה לנו רק ב-90% בגלל נושא טכני שבכלל לא קשור אליה ולא בא לי להיכנס אליו ולנהל עליו כעת דיון שלם. ולכן, גם אם נצא מנקודת הנחה שהיא תהיה מעוניינת לתת לנו את שירותיה (וזה בכלל לא מובן מאליו שהיא עדיין פנויה או מעוניינת), הרי שאנחנו נמצאים בקונפליקט ולכן בודקים את כל האפשרויות. בכל מקרה, כאמור, נשארנו עם חלופה אחת בלבד, משום שאין לנו שום כוונה לקחת מיילדת רק בגלל הרצון ללדת בבית, כלומר, מישהי שמהווה מבחינתנו ברירת מחדל. אני מכירה מקרוב מקרה של זוג שלקח מיילדת בניגוד להרגשה הראשונית (כלומר לא היו שלמים עם הבחירה בה אבל "זרמו" עם ההחלטה) וזה נגמר לא רק בקיסרי ובמצוקה של העובר אלא גם בהמון כעס ותסכול שלהם, וזה בדיוק המצב שאני מנסה להימנע ממנו. כמו בכל תחום אחר, לא כל אנשי המקצוע מתאימים לכל הלקוחות (ולהיפך) וזה רק טבעי שיהיו אנשי מקצוע שיתאימו לנו וכאלו שלא. והרי, זה לא שיש עשרות מיילדות / מיילדי בית נכון? אז המבחר הוא לא ענק וזאת מציאות שממש לא בשליטתנו ולא משנה כמה גדול הרצון בלידת בית. אז לאור הנתונים הללו, והעובדה שהלידה הולכת ומתקרבת, אנחנו נערכים גם לאפשרות המועדפת פחות כדי שלפחות בתוך האפשרות הגרועה הזאת מבחינתנו נצליח להציל משהו מהלידה הטבעית שתכננו ושאליה אנחנו מאוד שואפים. בכל אופן, תודה על התגובות.

סטיוויה

New member
אני מבינה את השיקולים ועדיין

עליכם ובעיקר עלייך,כי את היא היולדת בפועל,להביא בחשבון שמבחינה סטטיסטית הסיכויים שבבית החולים תגיעו אל מיילדת שתתאים לך 100% או אפילו 80% בול-קלושים. מצד שני,עם התכווננות נכונה,וזה קרה לכמה יולדות שאני מכירה,יש גם סיכוי ליפול על מיילדת מתאימה במאה אחוז. בהצלחה!

מיילדת כברירת מחדל בבית

ואפילו היא לא נטיית הלב הראשונית שלכם, עדיפה בעיני פי מיליון מאשר ההימור על להגיע לבי"ח כלשהו ולסמוך על המזל שתיפלו על מיילדת שנטיית הלב שלכם תרגיש איתה יותר נוח. כל מיילדת שתבחרו ליילדת אתכם בבית, עדיין תהיה מתוך בחירה שלכם ולא כיוון שהיא במקרה היתה שם במשמרת. לקחת מיילדת בניגוד להרגשה ראשונית, האם לא יכול להיות שהיקום מכוון אתכם לכך שהמיילד שבחרתם אינו מתאים לכם? האם אתם כל כך סומכים על תחושותיכם הפנימיות עד שעדיף לכם לוותר על לידת הבית בגלל בעיה של מיילדת אחד ולא לבדוק מיילדות אחרות? אני יכולה להבין את זה אם קיים ברופא בלידה , מסיבה זאת או אחרת, אבל אם לא - אז חבל לא? האם זהו היריון ראשון? בכל מקרה , לידה טבעית בעיני כן יכולה להתרחש גם בבית החולים, ובכלל מה זאת "לידה טבעית"? מאחלת לכם את הלידה שאליה אתם שואפים. יכולה לספר לכם על שני בתי חולים בנצרת אם תרצו וגם להפנות אתכם למיילדת נהדרת באחד מהם שלבטח תסכים לבוא ללידה גם אם היא לא תהיה במשמרת.... וגם להמליץ על מיילדת בית נ-פ-ל-א-ה ואחראית.

סטיוויה

New member
מסכימה,מה זה מסכימה.....

בעיקר עם המשפט שמדבר על זה שאם המיילד שאותו בחרתם,לא לוקח את הלידה-הרי שזה לטובה.הכל קורה לטובה. בלידה השלישית(בבית)"סגרתי" עם מיילדת.פתאום בחודש שישי היא "הבריזה".בסופו של דבר בחרתי במיילדת שאפילו לא פגשתי פנים מול פנים.ואני מברכת על זה שהמיילדת המקורית ירדה מהעניין.בדיעבד הכל הסתדר על הצד הטוב ביותר. מאידך ועל אותו עיקרון,אני כן מאמינה שאפשר ללדת מדהים ולקבל מיילדת נפלאה,גם בבי'ח.החיסרוןם שלכם הוא שזו לידה ראשונה והכל בעצם הולך לקרות "על עיוור". מהבחינה הזו יש חסרון ולקיחת צ'אנס בללדת בבי'ח.

אם פי 3

New member
אני מניחה שהבעיה שלכם

היא מה שדיברת עליו בזמנו - נושא הביטוח. מציעה לך לקרוא שוב את מה שנכתב אז, ובעיקר לחשוב האם את מעדיפה ללדת במקום מסוכן יותר, גם להשקפתך, שכולל ביטוח, או במקום בטוח יותר, בלעדיו (מכיוון שאין אפשרות להשיג אותו במקום הבטוח יותר). אני אחזור על משל הכביש, למרות שהוא לא מתייחס ספציפית לנושא הביטוח, אלא באופן כללי ללידות הבית: איפה יותר בטוח לחצות כביש - בכביש סואן סמוך לבי"ח (עם ביטוח!), או בכביש נידח, הרחק מבי"ח (וללא ביטוח)? ברור שבשניהם יש סכנות, וגם שברוב המקרים לא יקרה כלום, באף אחד מהם, אבל איזו סכנה גדולה יותר, זה עניין של השקפה.

TYUA

New member
אפשרות נוספת

אולי להתקרב אל המיילד? לשכור צימר באזור מגוריו? אם קיימת אפשרות לשכור מיילדת פרטית במרכז לידה, זו אפשרות טובה עשרות מונים מלקחת סיכון בכל בי"ח אחר. ההכרות המוקדמת ותחושת הביטחון שנובעת ממנה, יקלו עליך מאד לפני ובמהלך הלידה. (גם אני נסעתי שעה לבי"ח ללדת עם מיילדות פרטיות בשתי הלידות הראשונות, ומצאתי שזו האפשרות שהתאימה לי ביותר באותה עת)

למעלה