מבקשת זיהוי קטע

מבקשת זיהוי קטע

בפרסומת של ביטוח פריזמה ישנו קטע קלאסי קצר שמאוד מצא חן בעיני האם מישו זיהה או יודד של מי היצירה הזו?

נ

נווהשאנן

Guest
בושה

כואב הלב לראות דור שלם מאזין לשירים ישראליים או מוזיקה קלאסית דרך פרסומות זולות.

וטוב שכך.

כשאני שומע טלפון מצלצל את הפרלוד בדו מאז'ור של באך (וזה מהפחות נוראיים), אני רוצה לדפוק ת'ראש בקיר... שיקטעו את הרינגטונים באיבם.

מסכים לכל מילה ויותר מזה, ובכל-זאת -

השואלת שאלה בנימוס וכנראה שאזנה נמשכה לצלילים היפים. היא ככל הנראה בת 12, וזו אולי דרך - גם אם עקיפה ונלוזה - לקירוב לבבות למוסיקה הקלאסית. על ידי דחיה על הסף ניצור אנטגוניזם. לכן, לדעתי, צריך להתייחס בכבוד לשאלות כאלה ועל ידי הפנייה ליצירה המקורית והמלאה, אולי עשינו עוד נפש אחת בישראל...

../images/Emo26.gifתודה תלפיות../images/Emo36.gif

על ההבנה .. וזו באמת בושה גדולה לעצמי לקבל תגובות בנוסח של נווהשאנן העקרב שמקיש בזנבו והורג כל מי שאינו מאזין למוסיקה קלאסית ושחושב שהעולם שייך לקלסיקאים ולשמאלנים , "דרך ארץ קדמה לתורה" וקל וחומר למוסיקה קלאסית . בחלומות הכי יפים שלך לא ציפית לקבל מוסר מילדה בת 12

נ

נווהשאנן

Guest
תופעה כללית

הבעיה שזה הפך לתופעה כללית. אף אחד לא חייב להאזין למוזיקה קלאסית, וזו זכותו של כל אחד לברר איזו יצירה הוא שמע ברדיו. גם בשירים ישראליים שפרסומאים משתמשים בהם בפרסומות, כמו "לקום מחר בבוקר", הבעיה רחבה בהרבה, אנשים נעשים רדודים יותר ויותר, ומתנתקים מההיסטוריה. נניח שמישהו צפה בפרסומת שבה רואים כביכול את ניוטון יושב לו תחת העץ, ובמקום תפוח נופל לו מים מינרליים על הראש, ללמוד מהפרסומת הזו על ניוטון זה מגוחך.

על הרדידות

על ידי הטחת הרדידות בפניהם של אנשים לא תשיג דבר. לא כל אחד חייב להעמיק בכל נושא. וודאי שישנם נושאים שגם הידע שלך בהם נחשב "רדוד". אם תשאל שאלה סקרנית ותענה בצורה פוגעית ומתנשאת - מה תהיה תגובתך? אני מסכים, ספציפית, שהיחס למוסיקה נעשה רדוד יותר ויותר. פשוט - המוסיקה נעשתה נגישה הרבה יותר לגילאים שונים, בעוד שפעם רק מי שהיה לו כסף יכול היה לקנות תקליט או ללכת לקונצרט. עדיין - יש קהל מעמיק יותר משהיה אי פעם ואזניו כרויות יותר מתמיד לסגנונות שונים, לערבוב בין זרמים ולאילתורים. קהל זה גדול יותר משהיה לפני שנים - גם זה בזכות הנגישות הגבוהה למוסיקה. יש כאן הרבה פנים. אל תתרגז מתופעת הרדידות - היא תמיד היתה ותמיד תהיה. חשוב יותר להיות בן-אדם, לא לפגוע ללא סיבה ולקרב לבבות לנושאים החשובים לך.

אין

דרכים לא ראויות ללמוד דבר מה המסקרן אותך. על ידי חסימתם של "מאזיני"רינגטונים ,מלגשת למוסיקה,הבדלת את עצמך מעיניי עצמך,למעמד מכובד יותר, ואולי אף חסמת בכך גישה לאנשים,שעשויים לאהוב מוסיקה לאחר מכן.ואם הילדה רצתה ללמוד על מוסיקה,אפילו הגיעה לאוזנה מפרסומת,יאה הדבר. שנאמר,מעז יצא מתוק.

נ

נווהשאנן

Guest
תקשיבו

יו, בפעם השלישית: לא מפריעה לי השואלת, אלא התופעה.

מנסה להבין

התופעה מפריעה לך אך ורק בגלל זילות המוסיקה? או בגלל שכך נחשפים למוסיקה אנשים "לא ראויים"? כי גם אני לא מתלהבת לשמוע את המלחינים האהובים עלי מתנגנים מפלאפונים, אבל אם בכך יותר אנשים נחשפים למוסיקה קלאסית איכותית (דהיינו - הולכים גם לשמוע את היצירות המלאות בביצועים אמיתיים), הרי שזה בבחינת "מעז יצא מתוק".

Petrus

New member
ואת מי יש להאשים?

קשה לצפות מכל אדם ואדם שיהיה להם את הנחישות והסקרנות לפתוח אנציקלופדיה ולקרוא מי היה ניוטון או לגשת לחנות דיסקים ולקנות על דעת עצמם דיסקים של באך. צריך משהו שיגרה אותם, שימשוך אותם ויסקרן אותם. אני לגמרי תולה את האשמה במערכת החינוך, שמשום מה החליטה שספרות זה בערך התחום האמנותי היחידי שחובה ללמוד. איך אפשר לצפות מאנשים להתעניין במוזיקה קלאסית, כשאין להם מושג בזה?

../images/Emo45.gif

אבל אין מה לומר, רינגטונים זו לא הדרך... לדעתי קונצרטים חיים מודרכים זו הדרך הכי טובה לקרב אנשים למוסיקה. וד"א - אך שמלמדים ספרות במערכת החינוך, הופך את האמנות הזו לאחד התחומים היותר משעממים והפחות יצירתיים שיש.

יש סל תרבות

שאמור לחשוף את התלמידים לתחומי אמנות אחרים. אני אישית השתתפתי בחודשים האחרונים במספר מפגשי "הכרת זמר אופרה" (זה עסק חדש יחסית, אולי שנתיים או שלוש) - כל המפגשים היו הצלחות מסחררות, ואני לא מגזימה. פשוט צריך לחשוף את התלמידים.

Noa L

New member
יעלולית -

ענית יפה לנווהשאנון ובענייני דרך-ארץ אני איתך, אבל... מה הקשר לשמאלנות? אולי גם רצית להגיד "אשכנזים" ושכחת? לא לעניין. ברוך בואך לפורום. יש פה אנשים רבי-ידע שתמיד ששים לעזור, גם אם לא כולם תמימי דעים תמיד. מקווה שהרינגטונים והפרסומות יגרמו לך למצוא מוסיקה מהנה! וד"א, עקרב עוקץ, נחש מכיש, ומתופף מקיש...

Noa L

אינני מקשרת שמאלנות לאשכנזיות ,חלילה וחס . שלא תביני אותי לא נכון ויכול להיות שאני טועה אך הימניים נראים לי יותר כמאירי פנים ,

cut2

New member
גדלתי בבית כזה

שנתן לי את התחושה שאת מציינת. עבר לי עם הזמן. יש הכל מהכל, הדעה הפוליטית ב99% מהמקרים לא משנה את אופיו של האדם לטוב או לרע.

למעלה