אני לא הייתי מנסה ... לקלקל יחסים עם האחים שלי בגלל כסף. ואם לא הייתי מקלקל יחסים - לא הייתי מנסה להציג לבית המשפט מצג כאילו שהיחסים מקולקלים.מבקשת חוות דעת על תגובתה של RUT777 הצגתי שאלה בפורום על "השתתפות מופרזת באישפוז סיעודי" וקיבלתי תשובה מעניינת מאוד מבחינתי מ-RUT777. מה דעתכם המיקצועית על פנייה לבית משפט לענייני משפחה ועל נושא ה"בן המורד" ? תודה
אי אפשר לקלקל יותר מהמצב הנוכחי האחים שלי רימו ולכן הם משלמים כמעט כלום וכשפניתי אליהם לעזרה בנסיון לחפש פתרון הם סירבו אפילו להפגש איתי. אי אפשר לקלקל את היחסים מעבר למה שהם מקולקלים עכשיו.אנחנו לא מדברים. זה המצב. אני לגמרי לבד בנושא ולכן אני מוכנה לנסות גם את זה. למרבית הצער זה לא יהיה מצג שווא בכלל...אני לא הייתי מנסה ... לקלקל יחסים עם האחים שלי בגלל כסף. ואם לא הייתי מקלקל יחסים - לא הייתי מנסה להציג לבית המשפט מצג כאילו שהיחסים מקולקלים.
אורניתי, יש לך תשובות ב"חוק ומשפט" בעניין הטבות במס שכנראה אינך מודעת להן. מכך שלא הגבת, הנחתי שלא נכנסת לפורום לבחון את תוצאת שאלתך. מכיוון שלדעתי מדובר בנושא חשוב ועקרוני, אני מציג שוב את התשובה גם לידיעת חברים/ות נוספים בפורום זה ולפני כן, הערה קטנה בעניין הסכסוך עם בני המשפחה... "זרקו אותך לכלבים" והתנערו ממך ואת עוד מהססת? התחילי לנקוט בצעדים דרסטיים כדי שיבינו שאינך "פראיירית" של אף אחד והציעי להם במקביל הליכי פישור-גישור, כדי שיבינו שאינך שוחרת מדנים מטעמי נקמנות גרידא. עם זאת... זהירות!!! כדאי שתבדקי אם החיובים שיוטלו עליהם, יסייעו להקטין את תשלומייך, כי יתכן שהחיובים מחושבים פרטנית לכל אחד מבני המשפחה, ולא מדברים על סכום כללי, שאותו מחלקים בין בני המשפחה. כך או אחרת, צריך להיזהר שלא להיכנס לעימותים שבסופם אולי הם יפסידו, אך את לא תצאי נשכרת כלל וכלל (יתכן שהפיתרון הכדאי ביותר לכם הוא להישאר במסגרת הנוכחית כשאת משלמת יחידה ואילו הם יעבירו אלייך כספים) להלן ההבהרות בעניין המס. ציינת שאת זכאית רק לשתי נקודות זיכוי, אך לא כך הדבר: בפקודת מס הכנסה נאמר בסעיף 44 כדלקמן: **************************** זיכוי בעד הוצאות החזקת קרוב במוסד 44. בחישוב הכנסתו החייבת של יחיד תושב ישראל ששילם בשנת המס בעד החזקתם במוסד מיוחד של ילד, בן זוג או הורה משותקים לחלוטין, מרותקים למיטה בתמידות, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם, וכן בשל החזקת ילד מפגר במוסד מיוחד, יותר לו זיכוי ממס של %35 מאותו חלק מהסכומים שהוא או בן זוגו שילם העולה על %12.5 מהכנסתו החייבת. שר האוצר רשאי לקבוע בתקנות תנאים לזכאות לזיכוי ממס על פי סעיף זה. *************************** פירוש: נניח שהכנסותייך הן 160,000 שקלים לשנה אמרת שחלים עלייך תשלומים של 5,000 שקלים בחודש שהם 60,000 בשנה 12.5% מ- 160,000 הם 20,000 כלומר, את משלמת 40,000 מעל השמינית של הכנסותייך. הזיכוי הוא בשיעור 35% מ- 40,000 שהם 14,000 שקלים. כלומר, תשלומייך למס הכנסה יקטנו ב- 14,000 שקלים בשנה בסעיף 45 נאמר **************** זיכוי בעד נטולי יכולת 45. (א) יחיד תושב ישראל שהיו לו בשנת המס בן-זוג או הורה משותקים לחלוטין, מרותקים למיטה בתמידות, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם, או ילד משותק, עיוור או מפגר או שהיה לבן-זוגו הורה או ילד כאמור, יובאו בחשבון בחישוב המס שלו או של בן-זוגו שתי נקודות זיכוי בשל כל נטול יכולת. (ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), בעד הורה נטול יכולת כאמור בסעיף קטן (א), יינתנו שתי נקודות זיכוי בלבד, בהתאם להודעת ההורה כפי שיקבע שר האוצר. (ג) יחיד יהיה זכאי לנקודות הזיכוי על פי סעיף קטן (א) רק אם לא קיבל זיכוי ממס עבור אותו בן משפחה על פי סעיף 44. (ד) שר האוצר רשאי לקבוע תנאים לזכאות לנקודות זיכוי על פי סעיף זה. ********************* כלומר, לפי 45(ג), את עצמך לא רשאית ליהנות גם מנקודות הזיכוי וגם מההטבה לפי סעיף 44 אך כנראה שאחיך ואביך זכאים ליהנות מהן. אני מציין "כנראה" כי אין לכך תשובה חד-משמעית אך ההנחה והסבירות היא, שמס הכנסה לא יערימו בעניין זה כל קושי. בעבר, כל אחד מבני המשפחה דרש וקיבל שתי נקודות זיכוי בעד אותו הורה. כיום, מותרות שתי נקודות בסך הכל. עד כאן בעניין המיסוי. אשר לקריטריונים שאותם את מנסה להשיג, אנא, ארצה לעיין בהם. ************************************** שבתאי עזריאל, מהנדס תעשייה וניהול, יועץ כלכלי וניהולי ויועץ לקמפיינים ציבוריים (וגם.. יו"ר עמותת נמר - נפגעי מס רכוש)אי אפשר לקלקל יותר מהמצב הנוכחי האחים שלי רימו ולכן הם משלמים כמעט כלום וכשפניתי אליהם לעזרה בנסיון לחפש פתרון הם סירבו אפילו להפגש איתי. אי אפשר לקלקל את היחסים מעבר למה שהם מקולקלים עכשיו.אנחנו לא מדברים. זה המצב. אני לגמרי לבד בנושא ולכן אני מוכנה לנסות גם את זה. למרבית הצער זה לא יהיה מצג שווא בכלל...
תודה רבה - שבתאי קודם כל תודה רבה על הטירחה!!!-באמת שכחתי לבדוק בפורום השני. תודה גם על ההסבר המפורט על הקלות המס-אני אבדוק הנושא-אבל חישוב מהיר מראה לי שבמקרה שלי זה לא יוציא סכומים שישנו מהותית את המצב (אבל תודה בכל מקרה על הטירחה). הבעיה שאני לא מצליחה לאסוף אינפורמציה טובה בנושא-האם באמת אם יגדל הנטל על משפחתי הוא יקטן מעלי בהתאם ? האם יש לי קייס לתבוע אותם ישירות? בלתי אפשרי לקבל שיתוף פעולה ומידע כלשהו מלשכת הבריאות (שייכים למשרד הבריאות והם שקובעים את ההשתתפויות בעלות). עורך הדין שניסיתי להעזר בו , נראה לי שאיבד עניין כשראה שאי אפשר להוציא מהעניין דמי טירחה גבוהים, הוא מייעץ לי לוותר. הבעייה שאני לא יכולה לוותר, חיי וכל מה שבניתי יורדים לטמיון מול העיניים שלי-אני מיואשת. פניתי לנציבת הקבילות של משרד הבריאות והיא הודיעה לי שזה לא בסמכותה, והעבירה הטיפול לאיזו פקידה במשרד הבריאות - כך שכנראה אקבל בעוד חצי שנה תשובה שלילית, בדומה לעירעור שהגשתי קודם. פניתי לשי"ל-הם נחמדים אבל לא נראה לי שגם מהם ייצא משהו נראה לי שעד שלא אגיע לבית משפט עם עו"ד תותח לא ייצא לי כלום-אבל אני לא מצליחה למצוא עו"ד בקיא שיגיד לי אם יש על מה לדבר. אם יש לך או למישהו בפורום רעיון - אני אשמח מאוד!!! תודהאורניתי, יש לך תשובות ב"חוק ומשפט" בעניין הטבות במס שכנראה אינך מודעת להן. מכך שלא הגבת, הנחתי שלא נכנסת לפורום לבחון את תוצאת שאלתך. מכיוון שלדעתי מדובר בנושא חשוב ועקרוני, אני מציג שוב את התשובה גם לידיעת חברים/ות נוספים בפורום זה ולפני כן, הערה קטנה בעניין הסכסוך עם בני המשפחה... "זרקו אותך לכלבים" והתנערו ממך ואת עוד מהססת? התחילי לנקוט בצעדים דרסטיים כדי שיבינו שאינך "פראיירית" של אף אחד והציעי להם במקביל הליכי פישור-גישור, כדי שיבינו שאינך שוחרת מדנים מטעמי נקמנות גרידא. עם זאת... זהירות!!! כדאי שתבדקי אם החיובים שיוטלו עליהם, יסייעו להקטין את תשלומייך, כי יתכן שהחיובים מחושבים פרטנית לכל אחד מבני המשפחה, ולא מדברים על סכום כללי, שאותו מחלקים בין בני המשפחה. כך או אחרת, צריך להיזהר שלא להיכנס לעימותים שבסופם אולי הם יפסידו, אך את לא תצאי נשכרת כלל וכלל (יתכן שהפיתרון הכדאי ביותר לכם הוא להישאר במסגרת הנוכחית כשאת משלמת יחידה ואילו הם יעבירו אלייך כספים) להלן ההבהרות בעניין המס. ציינת שאת זכאית רק לשתי נקודות זיכוי, אך לא כך הדבר: בפקודת מס הכנסה נאמר בסעיף 44 כדלקמן: **************************** זיכוי בעד הוצאות החזקת קרוב במוסד 44. בחישוב הכנסתו החייבת של יחיד תושב ישראל ששילם בשנת המס בעד החזקתם במוסד מיוחד של ילד, בן זוג או הורה משותקים לחלוטין, מרותקים למיטה בתמידות, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם, וכן בשל החזקת ילד מפגר במוסד מיוחד, יותר לו זיכוי ממס של %35 מאותו חלק מהסכומים שהוא או בן זוגו שילם העולה על %12.5 מהכנסתו החייבת. שר האוצר רשאי לקבוע בתקנות תנאים לזכאות לזיכוי ממס על פי סעיף זה. *************************** פירוש: נניח שהכנסותייך הן 160,000 שקלים לשנה אמרת שחלים עלייך תשלומים של 5,000 שקלים בחודש שהם 60,000 בשנה 12.5% מ- 160,000 הם 20,000 כלומר, את משלמת 40,000 מעל השמינית של הכנסותייך. הזיכוי הוא בשיעור 35% מ- 40,000 שהם 14,000 שקלים. כלומר, תשלומייך למס הכנסה יקטנו ב- 14,000 שקלים בשנה בסעיף 45 נאמר **************** זיכוי בעד נטולי יכולת 45. (א) יחיד תושב ישראל שהיו לו בשנת המס בן-זוג או הורה משותקים לחלוטין, מרותקים למיטה בתמידות, עיוורים או בלתי שפויים בדעתם, או ילד משותק, עיוור או מפגר או שהיה לבן-זוגו הורה או ילד כאמור, יובאו בחשבון בחישוב המס שלו או של בן-זוגו שתי נקודות זיכוי בשל כל נטול יכולת. (ב) על אף הוראות סעיף קטן (א), בעד הורה נטול יכולת כאמור בסעיף קטן (א), יינתנו שתי נקודות זיכוי בלבד, בהתאם להודעת ההורה כפי שיקבע שר האוצר. (ג) יחיד יהיה זכאי לנקודות הזיכוי על פי סעיף קטן (א) רק אם לא קיבל זיכוי ממס עבור אותו בן משפחה על פי סעיף 44. (ד) שר האוצר רשאי לקבוע תנאים לזכאות לנקודות זיכוי על פי סעיף זה. ********************* כלומר, לפי 45(ג), את עצמך לא רשאית ליהנות גם מנקודות הזיכוי וגם מההטבה לפי סעיף 44 אך כנראה שאחיך ואביך זכאים ליהנות מהן. אני מציין "כנראה" כי אין לכך תשובה חד-משמעית אך ההנחה והסבירות היא, שמס הכנסה לא יערימו בעניין זה כל קושי. בעבר, כל אחד מבני המשפחה דרש וקיבל שתי נקודות זיכוי בעד אותו הורה. כיום, מותרות שתי נקודות בסך הכל. עד כאן בעניין המיסוי. אשר לקריטריונים שאותם את מנסה להשיג, אנא, ארצה לעיין בהם. ************************************** שבתאי עזריאל, מהנדס תעשייה וניהול, יועץ כלכלי וניהולי ויועץ לקמפיינים ציבוריים (וגם.. יו"ר עמותת נמר - נפגעי מס רכוש)
בדקתי לך את ענין הבן המורד אצל עובדת משרד הבריאות, המתמצאת בנושא (עו"ס ולא עו"ד), לטענתה בן מורד הוא אדם שנזנח על ידי הוריו, ועליו להוכיח את ההזנחה. לדוגמא ילד שלא קיבל מאביו מזונות, לא יחויב במזונות אביו, או ילדים שנשלחו לגור בקיבוצים או במשפחות אומנה. אני לא יודעת אם זה רלבנטי לגביך. מה שכן, אם את משלמת יותר, תשמרי קבלות. בבא היום, הייתי מגישה תביעת חוב כנגד העזבון, על כל מה ששילמתי.תודה רבה - שבתאי קודם כל תודה רבה על הטירחה!!!-באמת שכחתי לבדוק בפורום השני. תודה גם על ההסבר המפורט על הקלות המס-אני אבדוק הנושא-אבל חישוב מהיר מראה לי שבמקרה שלי זה לא יוציא סכומים שישנו מהותית את המצב (אבל תודה בכל מקרה על הטירחה). הבעיה שאני לא מצליחה לאסוף אינפורמציה טובה בנושא-האם באמת אם יגדל הנטל על משפחתי הוא יקטן מעלי בהתאם ? האם יש לי קייס לתבוע אותם ישירות? בלתי אפשרי לקבל שיתוף פעולה ומידע כלשהו מלשכת הבריאות (שייכים למשרד הבריאות והם שקובעים את ההשתתפויות בעלות). עורך הדין שניסיתי להעזר בו , נראה לי שאיבד עניין כשראה שאי אפשר להוציא מהעניין דמי טירחה גבוהים, הוא מייעץ לי לוותר. הבעייה שאני לא יכולה לוותר, חיי וכל מה שבניתי יורדים לטמיון מול העיניים שלי-אני מיואשת. פניתי לנציבת הקבילות של משרד הבריאות והיא הודיעה לי שזה לא בסמכותה, והעבירה הטיפול לאיזו פקידה במשרד הבריאות - כך שכנראה אקבל בעוד חצי שנה תשובה שלילית, בדומה לעירעור שהגשתי קודם. פניתי לשי"ל-הם נחמדים אבל לא נראה לי שגם מהם ייצא משהו נראה לי שעד שלא אגיע לבית משפט עם עו"ד תותח לא ייצא לי כלום-אבל אני לא מצליחה למצוא עו"ד בקיא שיגיד לי אם יש על מה לדבר. אם יש לך או למישהו בפורום רעיון - אני אשמח מאוד!!! תודה
בן מורד אני מקווה שלא זה המקרה-כי זה נראה לא מתאים לסיפורה של RUT777 , אבל אני אמשיך לבדוק. בכל המקרה, תביעה נגד העזבון נשמעת רעיון טוב, אם שום דבר אחר לא יעזור, זה יכול לספק פיצוי כלשהו ביום מן הימים.... תודהבדקתי לך את ענין הבן המורד אצל עובדת משרד הבריאות, המתמצאת בנושא (עו"ס ולא עו"ד), לטענתה בן מורד הוא אדם שנזנח על ידי הוריו, ועליו להוכיח את ההזנחה. לדוגמא ילד שלא קיבל מאביו מזונות, לא יחויב במזונות אביו, או ילדים שנשלחו לגור בקיבוצים או במשפחות אומנה. אני לא יודעת אם זה רלבנטי לגביך. מה שכן, אם את משלמת יותר, תשמרי קבלות. בבא היום, הייתי מגישה תביעת חוב כנגד העזבון, על כל מה ששילמתי.
לפעול נגד הרכוש ולא נגד ה"עיזבון" אם קיים רכוש השייך לאם, אין כל סיבה להמתין שהוא יהפוך לעיזבון. מימון ההוצאות לאישפוז, צריך לבוא מתוך נכסיו של המאושפז. עלייך לבדוק אפשרות למינוי אפוטרופוס שימכור את נכסי האם - כמובן, לאחר כל השיקולים הרלוונטייםבן מורד אני מקווה שלא זה המקרה-כי זה נראה לא מתאים לסיפורה של RUT777 , אבל אני אמשיך לבדוק. בכל המקרה, תביעה נגד העזבון נשמעת רעיון טוב, אם שום דבר אחר לא יעזור, זה יכול לספק פיצוי כלשהו ביום מן הימים.... תודה
בד"כ הילדים נדרשים לשלם את מזונות הוריהם כאשר להורים יש רכוש, אחרת הרכוש היה נלקח לצורך החזקת ההורים (שכה"ד אם זה בית, דמי מפתח , תכניות חסכון, וכו´). וגם החבות לא מתגבשת עד המוות, מכיוון שלא יודעים כמה זמן ההורה ישהה בבית אבות. אם יש דירה לאם, אפשר להגיש בקשה לבית הדין, לחייב את האם למכור את הדירה, ואת כספי המכירה לשעבד לצורך בית האבות, כאשר לאחר מוות יחולק הכסף שווה בשווה בין היורשים. אבל זה כמובן רק אם יש דירה. מועדים לשמחה.לפעול נגד הרכוש ולא נגד ה"עיזבון" אם קיים רכוש השייך לאם, אין כל סיבה להמתין שהוא יהפוך לעיזבון. מימון ההוצאות לאישפוז, צריך לבוא מתוך נכסיו של המאושפז. עלייך לבדוק אפשרות למינוי אפוטרופוס שימכור את נכסי האם - כמובן, לאחר כל השיקולים הרלוונטיים
ציפי, לא טעית במקצת? כתבת "בד"כ הילדים נדרשים לשלם את מזונות הורריהם כאשר להורים יש רכוש" ולדעתי היה עלייך לכתוב "כאשר להורים אין רכוש". אחרת, קיימת סתירה בין דברייך בהמשך, שלא לדבר על התאימות למציאות בעניין העיזבון: מתגובתה של אורנית, הבינותי שיהיה עיזבון והמסקנה היא שקיים רכושבד"כ הילדים נדרשים לשלם את מזונות הוריהם כאשר להורים יש רכוש, אחרת הרכוש היה נלקח לצורך החזקת ההורים (שכה"ד אם זה בית, דמי מפתח , תכניות חסכון, וכו´). וגם החבות לא מתגבשת עד המוות, מכיוון שלא יודעים כמה זמן ההורה ישהה בבית אבות. אם יש דירה לאם, אפשר להגיש בקשה לבית הדין, לחייב את האם למכור את הדירה, ואת כספי המכירה לשעבד לצורך בית האבות, כאשר לאחר מוות יחולק הכסף שווה בשווה בין היורשים. אבל זה כמובן רק אם יש דירה. מועדים לשמחה.
צדקת, השלילה הפכה לחיוב עד כמה שכללי משרד הבריאות נהירים לי, אילו היה רכוש נזיל, כבר הכל היה בידים של משרד הבריאות. מועדים לשמחה.ציפי, לא טעית במקצת? כתבת "בד"כ הילדים נדרשים לשלם את מזונות הורריהם כאשר להורים יש רכוש" ולדעתי היה עלייך לכתוב "כאשר להורים אין רכוש". אחרת, קיימת סתירה בין דברייך בהמשך, שלא לדבר על התאימות למציאות בעניין העיזבון: מתגובתה של אורנית, הבינותי שיהיה עיזבון והמסקנה היא שקיים רכוש
לציפי: דווקא יש... יתכן ויש בזה משהו, כי לאם יש דירה, וגם חסכון בבנק (החסכון הוסתר ממשרד הבריאות) - כמובן שהכל ביחד עם אבי. בנוסף אני חושבת שיש לאחים כסף שגם הוא לא דווח. השאלה הינה: אם יוודע למשרד הבריאות על כל הדברים הללו האם זה יוריד את התשלום הנדרש ממני ? אני דווקא התרשמתי שהשודדים לוקחים מל אחד מבני המשפחה כמה שאפשר...צדקת, השלילה הפכה לחיוב עד כמה שכללי משרד הבריאות נהירים לי, אילו היה רכוש נזיל, כבר הכל היה בידים של משרד הבריאות. מועדים לשמחה.
אם את יודעת על תכנית חסכון שמספיקה כדי לממן את השהות, תודיעי על כך לאלתר למשרד הבריאות, וגם על חסכונות אחיך. אין שום סיבה שתשתלמי, כאשר לאמך יש כסף. החסכון אמור להיות עבור עת זקנה ואמור לשלם את הוצאות אמך. בד בבד, את יכולה להגיש תביעה נגד אמך, ולעקל את כספי החשבון, כך שלא יוכלו לבזבז או להעביר אותו.לציפי: דווקא יש... יתכן ויש בזה משהו, כי לאם יש דירה, וגם חסכון בבנק (החסכון הוסתר ממשרד הבריאות) - כמובן שהכל ביחד עם אבי. בנוסף אני חושבת שיש לאחים כסף שגם הוא לא דווח. השאלה הינה: אם יוודע למשרד הבריאות על כל הדברים הללו האם זה יוריד את התשלום הנדרש ממני ? אני דווקא התרשמתי שהשודדים לוקחים מל אחד מבני המשפחה כמה שאפשר...
את זקוקה ל"תותח" שאינו בהכרח עו"ד הפניתי אותך לעמותת אלצהיימר כדי לברר אם יסייעו במימון קמפיין. שינויים כאלה מחייבים ניהול קמפיין מול משרדי ממשלה וכנסת וייתכן (!!) שאין כלל צורך בהליכים משפטיים. בעניין זה, אינך זקוקה ל"תותח" שהוא דווקא עו"ד, כפי שיעיד המקרה האישי שלי (מכירה את הסיפור? אם לא, מצ"ב פרופיל עמותת נמר בקובץ וורד). אומר בקצרה, שאני האזרח היחיד בישראל שהצליח לגרום בישראל למיני רפורמה במיסוי נדל"ן. בנוסף, הצלחתי להוכיח שמס רכוש מספק בשיטתיות שומות פיקטיוויות, גרמתי לפירוקן של ועדות הערר למיסוי מקרקעין, הוכחתי שכלל ועדות הערר בישראל פועלות ללא פיקוח ובקרה מצד משרד המשפטים (והם התחילו בסקר ארצי ליצירת בסיס נתונים) ועוד כהנה וכהנה. הקמפיין שניהלתי כלל תחומים שונים וביניהם "גם" הליכים משפטיים מורכבים מאד - שאת מרביתם ניהלתי בעצמי. העניין הוא, שאני בכלל מהנדס ואין כל ספק שהצלחתי הודות לכך שלא פניתי רק להליכים שבהם בקי עו"ד (והללו נכשלו באינספור נסיונות קודמים). מכיוון שמדובר בעניין עקרוני, אין כל סיבה שאת תשאי בכל העלויות ואחרים ייהנו מבלי לנקוף אצבע. התחילי לפעול לאסוף "נפגעים" נוספים שיהיו מוכנים לשאת יחד בכל ההוצאות מכיוון שמדובר בעניין כללי. פרסמי למשל בפורומים רלוונטיים, בידיעונים שמוציאות עמותות לבני משפחה הזקוקים לאישפוז (לא דווקא אלצהיימר), תלי מודעות בבית האבות, בידקי עם עמותות שונות אם יהיו מוכנות לסייע כספית וחיזרי אלי.תודה רבה - שבתאי קודם כל תודה רבה על הטירחה!!!-באמת שכחתי לבדוק בפורום השני. תודה גם על ההסבר המפורט על הקלות המס-אני אבדוק הנושא-אבל חישוב מהיר מראה לי שבמקרה שלי זה לא יוציא סכומים שישנו מהותית את המצב (אבל תודה בכל מקרה על הטירחה). הבעיה שאני לא מצליחה לאסוף אינפורמציה טובה בנושא-האם באמת אם יגדל הנטל על משפחתי הוא יקטן מעלי בהתאם ? האם יש לי קייס לתבוע אותם ישירות? בלתי אפשרי לקבל שיתוף פעולה ומידע כלשהו מלשכת הבריאות (שייכים למשרד הבריאות והם שקובעים את ההשתתפויות בעלות). עורך הדין שניסיתי להעזר בו , נראה לי שאיבד עניין כשראה שאי אפשר להוציא מהעניין דמי טירחה גבוהים, הוא מייעץ לי לוותר. הבעייה שאני לא יכולה לוותר, חיי וכל מה שבניתי יורדים לטמיון מול העיניים שלי-אני מיואשת. פניתי לנציבת הקבילות של משרד הבריאות והיא הודיעה לי שזה לא בסמכותה, והעבירה הטיפול לאיזו פקידה במשרד הבריאות - כך שכנראה אקבל בעוד חצי שנה תשובה שלילית, בדומה לעירעור שהגשתי קודם. פניתי לשי"ל-הם נחמדים אבל לא נראה לי שגם מהם ייצא משהו נראה לי שעד שלא אגיע לבית משפט עם עו"ד תותח לא ייצא לי כלום-אבל אני לא מצליחה למצוא עו"ד בקיא שיגיד לי אם יש על מה לדבר. אם יש לך או למישהו בפורום רעיון - אני אשמח מאוד!!! תודה
יתכן ואתה צודק... אולי צריך להלחם, אבל אני עובדת כל כך הרבה שעות- וכל מה שרציתי (וגם הייתי עד עכשיו) היה להיות אזרחית שומרת חוק שחיה בשלווה ומצליחה להתקדם (לאט לאט) בחייה ועבודתה. מעולם לא ביקשתי ולא קיבלתי שקל מהמדינה, רק שילמתי סכומי עתק במיסים מידי חודש. ופתאום אני מוצאת שחיי עומדים לההרס - מאיפה אקח כוח למלחמה נגד כל העולם ? דרך אגב - אני בקשר עם האגודה- בינתיים ללא תוצאות מדהימות. נ.ב. - אפשר לכתוב ל-email שלך אם אצטרך?את זקוקה ל"תותח" שאינו בהכרח עו"ד הפניתי אותך לעמותת אלצהיימר כדי לברר אם יסייעו במימון קמפיין. שינויים כאלה מחייבים ניהול קמפיין מול משרדי ממשלה וכנסת וייתכן (!!) שאין כלל צורך בהליכים משפטיים. בעניין זה, אינך זקוקה ל"תותח" שהוא דווקא עו"ד, כפי שיעיד המקרה האישי שלי (מכירה את הסיפור? אם לא, מצ"ב פרופיל עמותת נמר בקובץ וורד). אומר בקצרה, שאני האזרח היחיד בישראל שהצליח לגרום בישראל למיני רפורמה במיסוי נדל"ן. בנוסף, הצלחתי להוכיח שמס רכוש מספק בשיטתיות שומות פיקטיוויות, גרמתי לפירוקן של ועדות הערר למיסוי מקרקעין, הוכחתי שכלל ועדות הערר בישראל פועלות ללא פיקוח ובקרה מצד משרד המשפטים (והם התחילו בסקר ארצי ליצירת בסיס נתונים) ועוד כהנה וכהנה. הקמפיין שניהלתי כלל תחומים שונים וביניהם "גם" הליכים משפטיים מורכבים מאד - שאת מרביתם ניהלתי בעצמי. העניין הוא, שאני בכלל מהנדס ואין כל ספק שהצלחתי הודות לכך שלא פניתי רק להליכים שבהם בקי עו"ד (והללו נכשלו באינספור נסיונות קודמים). מכיוון שמדובר בעניין עקרוני, אין כל סיבה שאת תשאי בכל העלויות ואחרים ייהנו מבלי לנקוף אצבע. התחילי לפעול לאסוף "נפגעים" נוספים שיהיו מוכנים לשאת יחד בכל ההוצאות מכיוון שמדובר בעניין כללי. פרסמי למשל בפורומים רלוונטיים, בידיעונים שמוציאות עמותות לבני משפחה הזקוקים לאישפוז (לא דווקא אלצהיימר), תלי מודעות בבית האבות, בידקי עם עמותות שונות אם יהיו מוכנות לסייע כספית וחיזרי אלי.
לשם כך הוא קיים ואפשר גם להתקשריתכן ואתה צודק... אולי צריך להלחם, אבל אני עובדת כל כך הרבה שעות- וכל מה שרציתי (וגם הייתי עד עכשיו) היה להיות אזרחית שומרת חוק שחיה בשלווה ומצליחה להתקדם (לאט לאט) בחייה ועבודתה. מעולם לא ביקשתי ולא קיבלתי שקל מהמדינה, רק שילמתי סכומי עתק במיסים מידי חודש. ופתאום אני מוצאת שחיי עומדים לההרס - מאיפה אקח כוח למלחמה נגד כל העולם ? דרך אגב - אני בקשר עם האגודה- בינתיים ללא תוצאות מדהימות. נ.ב. - אפשר לכתוב ל-email שלך אם אצטרך?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.