מבקשת ייעוץ בדחיפות האפשרית

אמאלה ל1

New member
מבקשת ייעוץ בדחיפות האפשרית

אני אם לשלושה ילדים קטנים,פתחתי תיק גירושים ברבנות לפני כחודש עקב אלימות מצד בעלי , פיזית ומילולית .החיים היו קשים מנשוא. ברווחה , מאחר והוא איים על חיי והקלטתי אותו ביקשו שאגש למשטרה להגיש תלונה נגדו מאחר והיה קיים חשש לחיי. לא פניתי למשטרה מאחר והבנתי שעם בעלי אני צריכה לעשות הכל על אש קטנה כדי לא לחמם אותו יותר. סיבה נוספת לכך שפתחתי תיק ברבנות הוא בגידות חוזרות ונישנות שלו . לפני יומיים הוא נעצר (לא בגלל שאני פניתי למשטרה -מיד אפרט)וכרגע עצור ומחר יש דיון בהארכת מעצרו. במשטרה לא מוכנים בשום אופן לשתף אותי בסיבת המעצר. ביקשו היום שאני אגיע להביא לו ציוד, אני כמובן סירבתי להגיע . יצרה איתי קשר מכרה טובה שלו,אשת סודו , ואמרה לי שהוא הכין אותה באותו בוקר כשנסע לחקירה שהוזמן אליה שהסיבה שהוא מוזמן לחקירה מאחר וחשוד בבעילת קטינה. (אותה בחורה שבגללה הרס את המשפחה והלך לבגוד בי). מדובר על נערה ששוהה בפנימייה של נערות בסיכון או משהו בסגנון וכמו שאמרתי היא בת כ 16 . לא מספיק כל האלימות והסבל שעברתי - אני פשוט מזועזעת קשות. בעברו לפני שנתיים ריצה עונש מאסר של 8 חודשים בגין סרסות ושידול לזנות. אני רוצה לדעת , מאחר והדיון ברבנות שלנו הוא בשבוע הבא - מה מידת העונש שיכולים לפסוק לפושע נתעב כזה? ומה הזכויות שלי? איך בית הדין יוכל לקבוע לי מזונות אם הבחור הולך לשבת בכלא? מי בדיוק יפרנס את שלושת ילדיי הקטנים?? דבר נוסף האם מותר למשטרה להסתיר ממני מידע על פי החוק? אין לי זכות לדעת למה בעלי יושב במעצר? מאמא מודאגת שבסך הכל רוצה להתחיל לחיות . אשמח לכל עזרה.

תשובה

כעיקרון על בעילת קטינה אפשר להגיע לענישה של שנים, הכל תלוי בנסיבות המקרה הספציפי ובמיהות העושה. התהליך עוד ארוך ויעברו חודשים רבים, בהנחה ויש ראיות וכו'. בשלב הזה הסטטוס שלו הוא "עצור ימים". כשתסתיים החקירה יצטרכו להחליט אם יש או אין ראיות. בהנחה ויש והראיות מלמדות על חשד לעבירה "חמורה" ככול הנראה יבקשו מעצר עד לתום ההליכים נגדו, קרי, מעצר עד שיסתיים המשפט. מנגד, הסניגור שלו, ינסה לטעון כנגד הראיות כמו גם שירצה לשחרר אותו למעצר בית. כאן הוא יצטרך להציג מפקח ומקום אשר ישמש לחלופת מעצר. אני מניח, ובצדק, שאת תתנגדי לעזור לו. לגבי איך ומה קורה בהליך הגירושין אני ממליץ לך לגלוש לפורום משפחה וירושה. בהחלט ייתכן ועכשיו זה הזמן להתלונן גם על מה שעולל לך. תתיעצי עם עו"ד שלך לענייני הגירושין. בלי קשר המשטרה לא תעדכן אותך בפרטים כי כרגע יש חקירה והיא חוששת מתיאום גרסאות ודליפת מידע ועל-כן אין לה "אינטרס" לעדכן את האישה. אני מניח שאם היה מדובר בעבירה יותר אובייקטיבית ופחות תלויית גרסאות היו אומרים לך בכללי. ייתכן וכי גם את תזומני לחקירה ככול שיחשבו שיש צורך לחקור אותך. למשל, אם הבעילה לכאורה התרחשה אצלכם בבית בעת שהיית "בסביבה" וכו'.

תשובה

במידה ובעלך ייעצר עד תום ההליכים ויישפט לתקופת מאסר, תפני לביטוח לאומי על מנת לבדוק אם את זכאית לקצבה כאשת אסיר....

למעלה