מבקשת לדעת

be_roo

New member
היא טעתה בגלל שילוט שגוי

הסימון על הכביש המתיר פניה שמאלה סותר באופן מפורש את השילוט שמתיר נסיעה רק ישר וימינה. במקרה זה אין לרשום דו"ח. ויתכן שהשוטרים בלעו את הצפרדע והבינו שטעו היות והיה עליהם לבדוק את המקום לפני שהתייצבו בעמדה לרישום דו"חות. במקום להודות בטעות הם החליטו להמשיך במנטליות השריף. על הנהגת לתעד את המקום בהקדם כדי שאם יגיע דו"ח, ואין זה משנה אם אזהרה או לא (אין לדעתי סיבה שתענש כלל), תוכל לבקש להשפט ולהציג את השילוט הבעייתי. ואם היא תרצה להיות גם אזרחית טובה, מומלץ לדוו לרשות המקומית כדי שתתקן את העיוות.

alilit

New member
מבקשת לדעת

היום עצרה אותי משטרה אחרי פניתי בפניהשמאלה אציין שהיה סימון על הכביש שמאלה והרכב לפני גם הטעה אותי ופנה שמאלה אך התמרור סומן ישר וימינה - אחרי שפניתי שמאלה ( אינסטינקט של רגע - סימון בכביש + רכב שלפני ) עצרה אותי המשטרה - הראתי להם את הסימן על הכביש אחרי שהיו בטוחים שאין שם סימן. מאחר וזהו הקנס / עברה הראשונה שלי השוטר אמר לי שהוא כותב כרגע סתם על דף לבן ולא קיבלתי כלום ליד וזו התראה ואם אקבל קנס בדואר אתקשר למשטרה לבטל כי זו פעם ראשונה והם מתחשבים ... אותי מקומם מדוע מע"צ / משטרה לא מטפלים בבעיית הסימון על הכביש במקום לחפש אשמים הרי זה מקרה של חיים ומוות והבנתי שכבר הרבה זמן ככה -בעבר הייתה פניה שמאלה ללא רמזור ותמרור. מה עליי לעשות במקרה שכזה ? לוותר ? האם אני אשמה ? מה זה התראה בעצם ? תודה

shlang

New member
השוטר לא ירשום לך דו"ח, כך אני מאמין

אם יש הטעייה בתמרור תדווחי לאגף התנועה בעירייה.

asaforon

New member
אזהרה בע"פ

לפי הנתוני שמסרת לא קבלת דו"ח ולא "אזהרה בכתב" . אם לא תקבלי כזה גם בהמשך, אזי "לא קבלת דבר.." והארוע כאילו לא היה. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

alilit

New member
תודה אך עליי לציין

שהשוטר כתב את מה שהתרחש ואף שאל אם יש לי מה לומר ואח"כ חתמתי אך לא קיבלתי עותק. הוא אמר לי שאולי אקבל הביתה קנס ולהתקשר לבטלו במשטרה כי זו העברה הראשונה שלי. כשהתקשרתי אתמול למחלקת תעבורה במשטרה השוטר אמר לי שאם לא קיבלתי כלום ליד משוטר אזי לא קיבלתי כלום... מאוד מוזר!! האם מוכר לך סיפור שכזה ?

asaforon

New member
דו"ח פנימי

אני מניח כי לשוטר לא היו דוחות בנמצא, והוא ערך רישום שיומר בדו"ח - הקפידי להוציא דואר רשום. יחד עם זאת, יש לך אפשרות, אם תמצאי לנכון, לבקש את המרת הדו"ח באהזהרה כבר עתה, וזאת במקרה שאת חוששת שאולי כן נרשם דו"ח,אך לא נמסר לך. שגרי הבקשה ליחידת התנועה האזורית. בברכה עו"ד אורון מנהל הפורום. התשובות בפורום אינן מהוות תחליף ליעוץ משפטי

ביפו

New member
ראשית - לא טעית, הוטעית. שנית - השוטר שגה-

בתשובה לאלילית - מבקשת לדעת. 1. הוטעית בגלל סימון מטעה בכביש וזה בדיוק שווה בערך לתמרור תלוי. השוטר לא רשאי לרשום לך דו"ח. אלא עליו לדווח - ויתכן שכך יעשה - והמשטרה תעביר למעץ "בקשה לתקן". 2. בכל זאת - ממליץ מיד לצלם הרישום של התמרור בכביש., לפני שייעלם. 3. אם תקבלי אכן דו"ח עם ברירת קנס, עלייך להיעזר באותו השוטר - כי כנראה שיעיד לטובתך וכך ייסגר הדוח.

למעלה