מבקשת לשתף אתכן ולקבל את דעתכן

מבקשת לשתף אתכן ולקבל את דעתכן

בשבוע שעבר פנתה אלי - דרך הפורום שלי - בחורה אחת כדי להתעניין בשירותיי למסיבת רווקות שהיא עורכת בקרוב. שוחחתי עמה בטלפון והסברתי לה את תוכן הערב ואת העלות שלו. השיחה היתה מאוד חביבה וזורמת וחשתי אופטימיות. בסוף השיחה היא ביקשה שניפגש על מנת שנחוש בכימיה ביננו ועל סמך זה היא תחליט. אמרתי לה שכיוון שאני גרה מאוד רחוק וכדי להגיע למרכז זה סיפור בשבילי, אני מבקשת לדעת אם תוכן הערב ומחירו מתאימים לה וכי האם היא רק זקוקה למראה עיניים כדי להחליט. היא אמרה שכן ואני הסכמתי. ניסינו למצוא מקום משותף והעלתי את העיר רחובות שם אמא שלי גרה ונוח לי להגיע לשם ביום חמישי. היא הסכימה כיוון שאחות הכלה גרה שם והיא סומכת עליה. אוקיי. קבענו ליום חמישי כדי שאחות הכלה תראה אותי וכך תחליט. אתרע המזל וביום חמישי דודתי האהובה הלכה לעולמה ואני הלכתי ל-לוויה. קבענו ליום שישי בבוקר. נשארתי במיוחד ברחובות על מנת לפגוש אותה ביום שישי. ונפגשנו. הגברת עיכבה אותי למעלה מחצי שעה. סיפרתי לה שוב מהתחלה על כל הערב ועל כל תוכנו. היו לה ים של שאלות ואני בחביבות השבתי לה. ואז היא שאלה את המחיר. אמרתי לה שסיכמתי עם הבחורה הקודמת על סך מסוים ושזה היה מקובל עליה. אחות הכלה ניסתה להוריד אותי במחיר בחמישים שקלים נוספים. סרבתי. הסברתי לה כי גם ככה המחיר תמורת מה שאני נותנת לה הוא פשוט מצוין ופחות מהרבה קולגות שלי. אז היא אמרה שהיא תחשוב על זה. אציין שהיא גם ביקשה ממני טיפים לעיצוב האוירה המיסטית ונתתי לה בשמחה. חמישים שקל... על זה יקום ויפול דבר. הזכרתי לעצמי שאני קוראת בקלפים טובה מאוד ! יש בי המון רגישות וחוש הומור וקשיבות על מנת להעביר ערב בהצלחה גדולה. המחיר שקבעתי מגיע לי ואין צורך שאוריד ממנו. נפרדתי ממנה בחביבות וביקשתי ממנה שתודיע לי בכל אופן מהי התשובה - גם אם היא שלילית. והלכתי לדרכי. מה דעתכן? האם הייתי צריכה להוריד במחיר עוד חמישים שקל על מנת לקבל בבטחון את העבודה ? אין אני מתחרטת על כך שלא הורדתי במחיר - אני פשוט מעונינת לשמוע את דעתכן. תודה.

מנורה

New member
../images/Emo140.gifהערכה עצמית

בוקר טוב אין לך מושג כמה זה מקומם אותי הגישה ש הגב' זה תמיד מזכיר לי שוק הכרמל לצערי נפגשתי עם הסיטואציה הזאת המון פעמים ואני בהחלט חושבת שעשית מצויין שלא הורדת מהמחיר יש גבול והערכה עצמית שלא צריך לקבל עבודה מתחת למחיר מסויים מי שרציני לא 50 ש"ח יפילו אותו תרגישי גאה בעצמך גם אם לא תקבלי את העבודה האישה הזאת כנראה לא ראויה לטוב ביותר.

missB

New member
זו תופעה שחוזרת על עצמה

ישראלים מבקשים הנחות כל הזמן ועל כל מחיר. אני נתקלת בזה כל הזמן. נראה שהתחושה שהצליחו להוריד מחיר ולקבל מוצר בעלות נמוכה יותר מהמוצהר, נותנת לאנשים איזושהי תחושת הישג או ערך מוסף לקניה עצמה. ולמרבה הצער, כמה שזה נשמע טפשי, לפעמים הנחה קטנטונת היא בדיוק מה שדוחף אנשים לקנות את המוצר שלך ולא לחפש אלטרנטיבות, ולו רק בגלל תחושת ההישג הזו שהם משיגים. כך שאני לפעמים עושה הנחה אם אני מרגישה שזה ההבדל הקטן שיכריע את ההחלטה.

סקרלט2

New member
עבודה זו עבודה../images/Emo178.gif

לדעתי הערכה עצמית היא באמת חשובה מאד. אך ביזנס זה ביזנס, זה שהיא ניסתה להוריד מחיר לאחר שסוכם, זה באמת חוסר הגינות. אך לא לשכוח, זה ביזנס טהור, ולכן אם רצית את העבודה והשקעת הרבה אנרגיות, להיפגש וכו', ההיית צריכה להוריד את המחיר, אם כמובן זה עדיין משתלם לך. "אולי עוד לא מאוחר".

שש שבע

New member
לא מסכימה

גם זנות זו עבודה, אז מה? כאשר מסכמין מחיר, ומנסים להוריד אותך עוד יותר, אתה בעגה המקצועית "יורד לזנות" ותמיד ימצא מישהו שירצה להוריד אותך עוד יותר,

זה כזה ישראלי../images/Emo10.gif

50 שקלים
לא יכול להיות שזה מה שיבטל את השתתפותך בערב הזה. העניין לדעתי, שהן לא היו בטוחות (והן עדיין לא). זה ממש מעצבן המיקוח הזה על מחיר - מה הם|בשוק
זה ממש ישראלי. לסיכום את צודקת בהחלט.

הערכה עצמית ומחירים

בפעם הראשונה שאשתי יצאה למכור את היצירות שלה ביריד אומנים היא קבעה מחיר של 25 ש"ח לתמונות הקטנות שציירה. לאחר שעתיים שעמדה שם ולא מכרה אפילו תמונה אחת התלוננה באוזני שאנשים טוענים שהמחיר "יקר" אמרתי לה שהם כנראה "צודקים" וביקשתי ממנה להעלות את המחיר ל-50 ש"ח אישתי לא הסכימה לדעתי אבל החליטה לתת לזה סיכוי מאותו רגע היא מכרה את כל התמונות בפרק זמן קצר! מה שלמדתי הוא שאנחנו יכולים לקבוע מה "המחיר" שלנו ואם אנחנו מאמינים שאנו שווים את זה נצליח לסגור את המכירה ביתר קלות אני אישית גובה על שעת הדרכה במחשבים 100 ש"ח אני מאמין שאני שווה את זה ואפילו יותר ואנשים אומרים לי תודה.

מתחברת מאוד חזק למה שכתבת .

עד לא מזמן היה לי קשה מאוד להעריך את היכולת והכשרון שלי בכסף. כל הזמן הורדתי מחיר גם בלי שביקשו. אבל בעקבות עבודה קשה ואינטנסיבית על עצמי אני מאמינה בעצמי, מעריכה את עצמי ובעיקר אוהבת את עצמי. מה שאני מבקשת - עדיין נמוך יחסית - זה מה שמגיע לי. למה? כי כך אני בחרתי ! אין לי רצון כעת לקחת יותר. לקבל יותר. אני נותנת את כל כולי - שוב מעבר למה שאחרים נותנים - והמחיר הוא המחיר הטוב עבורי. אם אוריד מהמחיר מבחינתי אוריד את ההערכה העצמית שלי - ולכך אינני מוכנה. אני שלמה מאוד עם מה שעשיתי. ואם מבחינתה יקום וייפול דבר בגין חמישים שקלים - שיהיה לה לבריאות ואני מאחלת לה בהצלחה בעריכת המסיבה תהא אשר תהא. תודה על תגובותיכם !!

והעיקר, לא לפחד כלל

משהו נחמד שקראתי לאחרונה **************** למדני, אלי היקר, להתחיל מחדש – לשבור את דפוסי האתמול; לא לומר איני יכול – כשיכול אני; לא לומר אינני – כשהינני; לא לומר שתקוע אנוכי – בשעה שחופשי אני לחלוטין. ר' נחמן מברסלב ***************

סימה g

New member
תשובתי להילה בסגול

לא לא לא ולא לא היית צריכה להוריד במחיר זוהי עבודתך והסכום שאת גובה מראה כמה שאת מעריכה את עצמך ואת עבודתך. שתתביש אותה בחורה על התנהגותה. זה מזכיר לי מקרה בצהרון שלי, אמא של אחד הילדים התקשרה באמצע שנה ואמרה שהיא שמעה המלצות מאוד חמות עלי מאמא אחרת ושהיא מעונינת לרשום את בנה לצהרון, היא גם ציינה שמאחר והיא לא ניידת היא מבקשת שאחזיר אותו הביתה בסוף היום דבר שאיני נוהגת לעשות. הסכמתי כי היא היתה מאוד חביבה ולא גביתי ממנה כסף עבור השירות. כשהגענו למחיר היא אמרה שבצהרון הקודם היא שלמה
50 שקלים פחות ואם אוכל לעשות לה הנחה,כמובן שלא הסכמתי ולו בגלל שבטעות אחד ההורים ישמע שהיא משלמת פחות ועוד כשהיא הגיעה באמצע שנה. ובמקרה שלך, במידה והיית מורידה במחיר היית צריכה להוריד במחיר לכל מי שיגיע אליך בהמלצתה. אגב גם אני למדתי שני מחזורים של קריאה בקלפים נושא מרתק שנתן לי היבט חדש על החיים. אשמח לשוחח איתך במידה ואפשר. שיהיה שבת שלום.

תודה לך סימה.

את יכולה לשלוח לי מסר אם את רוצה לשוחח. אם את מבקשת ללמוד עוד ולהשתתף בקלפים את מוזמנת בברכה לפורום שלי.

עדי 4

New member
הילה,קראתי את מה שכתבת

ונהגת בדיוק כמו שצריך. ככה לפחות אני הייתי עושה. העיקר,היא חזרה אלייך כבר? נתנה תשובה? תעדכני אותנו. נשיקות עדי

bell2002

New member
נכון! מחיר נמוך ממקם אותנו נמוך

ומקבלים רושם שאם המחיר נמוך, גם השירות באיכות נמוכה. מצד שני, את עסק חדש וטרי שצריך תקופת הרצה. אפשר לעשות מבצעים, למשל: לומר שמכיוון שפתחת את העסק לא מזמן ואת מעוניינת לחדור לשוק את עושה מבצעים מיוחדים. נניח שמחיר ערב כזה הוא X ש"ח, מבצע לחודשים הראשונים יכול להיות X-100 ש"ח. או נניח אם מזמינים בערב כזה שירות מסוים בנוסף מקבלים גם שירות אחר חינם וכל זה באותו סכום שנקבע. ואז את גם חודרת לשוק, גם נותנת הנחה מבלי להוריד בתדמית וגם (והכי חשוב בעיני) לא מאבדת לקוחות. ולזכור, שתמיד תאבדי לקוחות ושאי אפשר לרצות את כולם. פעם עניתי למישהי שאם היא רוצה לשלם כל-כך מעט שתיקח בייביסיטר, אבל מאז החכמתי ואני לא עונה כך יותר - זה לא נכון ולא מקדם אותי לשום מקום.

מסכימה איתך.

עניתי לה בשיא הנימוס והחביבות אשר ליוותה אותנו בכל השיחה מן הצד שלי. גם ככה המחיר שלי נמוך ומה שאני נותנת הוא יותר. אינני מוכנה להוריד עוד.

שש שבע

New member
לא

אם את כבר מתחת למחיר השוק, אז אין מה להוריד, אני במקרה כזה מציעה להם שילכו למישהו אחר, כמובן שחוזרים אלי, או נשארים ... ומי שרוצה צדקה, טוב נו, לא עושה מסיבת רווקות, עם כל הוצאות המסיבה זה בדיוק מה שיפיל אותה? יותר טוב ככה, אם לא חזרה אליך כנראה שלא היתה רצינית לכתחילה.

O C

New member
לדעתי את ממש צודקת, אבל

אין מה לעשות, יש כאלו אנשים, ואנחנו לא נצליח לחנך את כל העולם. אז אם את צריכה את העבודה, וכמובן את הפרסום אולי כן היית צריכה לוותר. ה 50 ש"ח האלו לא היו עושים אותך ענייה ולא עשירה, אבל הפרסום והמוניטין כן ! מצד שני אם את כ"כ שלמה עם ההחלטה, את בסדר ! וכך היית צריכה לנהוג ! אינטואיציה זה שם המשחק במקרים כאלה. אז? איזו תשובה היא החזירה לך ?

anat30g

New member
האם יש לך משהו אחר במקום?

בן זוגי (שבעברו עבד בבית מסחר) תמיד אומר, שעבודה זה עניין של הצע וביקוש, אם אין ביקוש - אז צריך להוריד את המחיר על מנת ליצור אותו... ז"א אם היה לך על אותו ערב משהו אחר, אז ברור שמי שמשלם יותר לוקח, אבל לא היה לך, כבר בזבזת נסיעה, אז יאללה - 50 ש"ח לא יעשו אותך יותר עשירה. אישית - אני הייתי במבוכה לא מהבקשה להוריד במחיר (שלאור המצב הכלכלי זה משהו מאוד רגיל ומתבקש) - אלא מה"מסחרה" - יחסי השוק והמו"מ הלא נעים שניהלת איתה... זה משהו שלא מכבד אף אחת מכן.

למעלה