מבקשת עזרה

עדינה6

New member
מבקשת עזרה

הגעתי לפורום הזה בעקבות חיפוש בגוגל , אך לא מצאתי את ההודעה המבוקשת ..מקווה שתוכלו לעזור לי ואם לא הגעתי לפורום הנכון אני מצטערת על ההטרדה ..אז ככה: אני בת 27 , אקדמאית ונראית טוב מאוד ( סליחה על הצניעות חח) הבעייה שלי היא שאני לא מצליחה להוציא את הX מהראש כבר שנה וחצי... גרנו יחדיו תקופה של 3 שנים , תקופה לא קלה רצופה בעליות וירידות ! הרצון שלי לעזוב תמיד היה גדול יותר מהרצון להשאר , תמיד חזרתי הביתה בהחלטה נחרצת , "אני אליו לא חוזרת" אך תמיד כעבור חודש הייתי נשברת וחוזרת אליו. עד שיום אחד באמת החלטתי שאני עוזבת אותו ולאחר מספר חודשים שמעתי את הבשורה המרה שיש לו חברה ..קשה לי לתאר את החודשים שעברו עליי, הייתי שבר כלי, ירדתי במשקל , דכאון , לא יצאתי מהבית עשיתי הכול כדי שיבין שאני אוהבת אותו ושיחזור אליי ( הוא מבחינתו תמיד כעס עליי שאני עוזבת וחוזרת , תמיד טען שהוא אוהב אותי כמו שלא יאהב אף אחת) ..הוא היה בוגד בחברתו והולך איתי! אני לא גאה בזה ממש אבל שאת נואשת ואת רק רוצה את אהובך שנטשת הכול נראה לך לגיטימי אפילו שהמעשה הוא שטני ולא היית רוצה שיקרה לך. הוא חזר אליי בסופו של דבר החזקנו חצי שנה מעמד ואז התחילו דיבורים על חתונה ( מצידו) אני כמובן שוב קיבלתי רגליים קרות ועזבתי אותו .....במשך כל החודשים הייתי מטופלת אצל פסיכולוגית שאמרה לי שאני פשוט מכורה אליו וטיפול חייב להתבצע אך גם אתהטיפול עזבתי . נכנסתי למערכת יחסים של חצי שנה שהייתה ההיפך הגמור ממה שעבר עליי כל השנים , רוויות כיף , אמון הדדי כבוד ופתאום בוקר אחד קמתי ( שחושבים על זה לעומק אז לה פתאום אלא אחרי שהחבר הנוכחי דיבר על מגורים משותפים )זרקתי את החבר והתקשרתי שוב לX , חזרנו לקשר ושוב פעם אני מוצאת את עצמי בימים האחרונים נכנסת לשגעון אליו..אני לא מעוניינת לחזור אליו בשום פנים ואופן!!!! זה נשגב מבינתי העניין הזה ואני אובדת עצות..מישהי חוותה דבר שכזה? עצות , טיפים וסיפורים דומים התקבלו בברכה אני ממש לא יודעת מה לעשות!

spooni

New member
את הגעת לפורום הנכון ...

את תקבלי פה תמיכה וגם הערות וגם הארות ...אבל תהיי סבלנית איתנו ואנחנו איתך
וואוו .....איזו השפעה יש לו עליך... אבל ...נראית לא מוחלטת , ההשפעה שלו עליך. אני אשאל שאלות שהן מתוך סקרנות ....ואני ל אמתכוונת לפגוע או לשפוט , מודיעה מראש
כשחיית בלעדיו ועם מישהו אחר חשבת עליו ? היה לך טוב בלעדיו ? מה גרם לך לחזור אליו ? האהבה אליו ? הבדידות ? את עזבת אותו ? את מודעת לכך שהוא לא טוב לך ...לא ? למה עזבת את הטיפול ? התייאשת ? היו סיבות אחרות שהיה לך קשה להתמודד איתן ? אני אישית לא חוויתי כזה דבר. ממש חזק מה שאת מספרת.

עדינה6

New member
ואואוואוא איזו תגובה מהירה

ראשית , אולי תוכלי לפרט לי קצת על הפורום כי זו פעם ראשונה שאני פה.. נפשות פועלות וכו' ..תודה ובאשר לשאלותייך ספוני: 1. שחייתי איתו חשבתי רק על איך אני בוגדת בו, איך אני מוצאת לעצמי ריגוש , איך אני רבה איתו כדי שנשלים ,דברים שלא האמנתי שאני מסוגלת לחשוב עליהם. 2. שהייתי בטיפול פסיכולוגי הבנתי שאני חוזרת אליו כי הוא האדם היחיד שאני יכולה לספר לו בפרטי פרטים מה עובר עליי, מה אני מרגישה, לבכות , לצרוח, לקלל ותמיד הוא יהיה לצידי. לספר לו מה עשו לי , לרכל איתו ושלא הייתי איתו פתאום זה היה חסר לי רציתי לדבר איתו לשתף אותו בכל החלטה שלקחתי, בכל בשורה משמחת שקיבלתי וכו'. 3. תמיד אבל תמיד אני עזבתי אותו!! הוא לעולם לא עזב אותי או רמז על זה ... 4. אני מודעת לכך ועוד איך שהוא לא הבחור בשבילי כיום נודדת לי מחשבה טיפשית בראש " היום הוא לא מתאים לך אבל עוד 3 שנים תחזרי אליו" 5. עזבתי את הטיפול כי זה היה טיפול אנליטי שגרם לי להתעמק במשפחה טיפול פרוידני ,,האמא והאמא והאמא הרגשתי שמיציתי, ,"ניצלתי" את הפסיכולוגית , הבנתי למה יש לי דפוס התמכרות מה קורה לי..ועזבתי!

spooni

New member
על מהות הפורום תספר לך נורית ...

מנהלת הפורום ,אני רק אומר שיש כאן כמה מכה נפשות פועלות וכולן אוהבות חכמות מנחמות יועצות וגם קשוחות. צריך לקחת את כל מה שנרשם בפרופורציות הנכונות. בסה"כ כולנו כאן כי אנו לא מצליחות להתנתק ממנו ... אני מקווה שאת חושבת לחזור לטיפול שוב , כי לדעתי בלעדי טיפול ראוי קשה יהיה להיפטר מהתופעה
כמה שנים בסה"כ את איתו ? את בת 26 ? מאיזה גיל את איתו ? היית מאוהבת לפני כן או שזו אהבה ראשונה ? מהיכן את בארץ ? וסליחה אם אני סקרנית מידי
לעזאזל עקץ אותי יתוש
האם הוא היחידי באמת שמבין אותך ומבין לליבך ? מה עם חברים ? חברות ? משפחה ? יש אחרים שאת משתפת איתם את הצער שלך ? יש עוד אנשים שמבינים לליבך ? אני לא אופתע אם תאמרי שלא כי , יש הרב אנשים שלרוב מבינים לליבנו אבל מכיוון שהם רוצים בטובתנו אז הם אובייקטיבים ומייעצים לנו לפעול בניגוד לרגשות וקשה לנו לקבל את זה, אבל מסתבר שזה הדבר הנכון לעשות ...קאפיש ? אז ? ותחייכי ..החיים יפים והכל חולף ..גם אם זה נראה רחוק
)))

הי עדינה

לצערי חוויתי זאת עם האקס המיתולוגי שלי לכל אחת מאתנו יש אחד כזה קשר שנמשך 7.5 שנים לא יודעת אם אפשר לקרא לזה האהבה אני מכנה את זה אובססיה. בכל אופן, בכל פעם חזרתי עד שלבסוף, כאשר הגעתי למקום מאד מאד קשה ממש דיכאון נוראי תמיד ידעתי שהוא לא בשבילי אך הלב רצה אחרת בקיצור... התחלתי טיפול נרטיבי שעזר לי תוך תקופה קצרה מאד (כ-2 מפגשים) להיגמל ממנו לחלוטין והיום אני מודה לאלוהים. אמנם הקשר שלאחר מכן לא הצליח מכיוון שאני עדיין נמצאת בתהליך ובשיקום הנזק שאותו אקס גרם אבל כבר בקשר האחרון הרגשתי שינוי המשמעות של אותו אחרון בחיי היא פחותה בהרבה יותר ועדיין זה קשה, ועושים טעויות מכיוון שלאחר קשר כל כך ארוך קשה לדעת איך נכון להתנהג אבל אני יכולה להגיד לך בוודאות שהקשר עם האקס המיתולוגי מאחוריי והגמילה הצליחה בגדול ממליצה לך בחום על סוג טיפול זה.

Betterfly

New member
זה מעניין...

טיפול נרטיבי? איך הרגשת שהוא עוזר לך? אני מניחה שכל אחד צריך לנסות את שיטת הטיפול שלו, אני ניסיתי ועדיין מנסה כמה וכמה דברים ובינתיים זה חזק ממני... כשיהיו לי המלצות אני גם אחזור לספר

Betterfly

הפסיכולוגית שלי מטפלת בכל השיטות אך היא ממליצה על טיפול נרטיבי מסיבה פשוטה מדובר בטיפול שרואים תוצאות תוך זמן קצר מאד היא לא בעד להתחיל לנתח את מה שקרה לפני מליון שנה לא מעניין אותה הילדות שלנו מעניין אותה מה גורם לנו כאן ועכשיו להתנהג כפי שאנחנו מתנהגות הגעתי אליה בהמלצה של חברה שתוך 5 מפגשים שינתה את כל הגישה לחיים. בטיפול זה המטופל לוקח חלק פעיל בתהליך ומגיע למסקנות לבד. בקיצור - אני מאד מאד ממליצה קשר של 7.5 (כמעט שלי מהחיי םשלי) הוא ממש כמו גרושין והיה לי מאד מאד קשה שלא לדבר על העובדה שמדובר היה בקשר אובססיבי מתעלל והנה - הקשר ההוא מאחוריי ואפילו אותו אקס מתקשר אחת לכמה זמן ואני מנהלת איתו שיחה רגילה לחלוטין ללא משקעים וכאב.

Betterfly

New member
את יודעת להגיד במקרה במה בטיפול

הממוקד הזה מסייע במצבים כאלו? אני אשאל את הפסיכולוגית שלי...

Betterfly

הטיפול כמו כל טיפול עוזר להתמדדות עם כל בעיה רק שכאן השיטה היא שונה אני מצרפת קטע שהפסיכולוגית שלי כתבה: (ואני רוצה לציין שהיא מטפלת בכל השיטות אבל ממליצה רק השיטה הזו במיוחד: את יתרונותיו הרבים של הטיפול הנרטיבי ניתן לסכם כך: 1. הטיפול הנרטיבי ממוקד בבעיה עצמה ובעזרת טכניקה ייחודית מצליח לנטרל אותה ביתר קלות. 2. הטיפול הנרטיבי מצליח להביא לתוצאות טובות תוך מספר פגישות קטן יחסית לשיטות אחרות, ולכן מלבד המהירות שבה משיגים שיפור, גם ההוצאה הכספית הכרוכה בו קטנה בהרבה. 3. הטיפול הנרטיבי אינו מנציח מצב בו המטופל הוא חלש ומחוסר כוחות לעומת המטפל, שאצלו נמצאים כל הכוחות והידע. מטפל נרטיבי משתמש בכוחות של המטופל והידע שלו על עצמו, כדי לעזור לו להחזיר לעצמו את השליטה בחייו ואת תחושת העוצמה והכוח. לכן, כל מי שהתנסה כבר בטיפול נפשי מסוג כלשהוא ולא הרגיש שהגיע ל"מקום אחר" בחייו, וגם מי שלא פנה עדיין לטיפול ומעונין להתנסות בשיטה טיפולית מהירה וממוקדת, שתחזיר לו את הכוחות והשליטה בחייו, מוזמן להתנסות בטיפול נרטיבי.

Betterfly

New member
יפה ../images/Emo13.gif

השאלה היא האם הוא יכול להיעשות במקביל לפסיכותרפיה עם הפסיכולוג הקבוע שלך, כיוון שאני יודעת שזה לא כל כך מקובל ללכת לשני טיפולים פסיכולוגיים במקביל.. אני כרגע מתנסה בשיטה של היפנוזה ואחזור לספר על כך...

spooni

New member
רק ביו ..רק ביו ../images/Emo13.gif ו...

יש לי מטפלת מומלצת אחרת ...מתל אביב ...זולה יותר ו...היא פשוט מדהימה.

שלום לך עדינה וברוכה הבאה לפורום..

תוכלי לקרוא על טיבו של הפורום בהודעת המנהלת ובמאמרי הפורום. אנחנו כאן מספר כותבות פעילות שלכל אחת מאיתנו יש את הסיפור שלה ומה שקושר אותנו הנה הוא מה שנסחת למעלה: אי יכולת לקיים קשר שיוויוני והדדי עם בן זוג אחד: או שאנחנו אוהבות מישהו שלא שם עלינו קצוץ. או שאנחנו נרדמות כשהוא בוחר כן לשים עלינו. בכל אופן, הכוח , השליטה וקביעת מטרות הקשר היא לא אצלנו. בדיוק כמו שתיארת. וכדי שנתחיל לעבוד ברצינות, אולי תספרי לי מה מושך אותך באיקס ...מיהו בשבילך?

עדינה6

New member
תודה על התגובות..זה מחמם את הלב

שלום לכולן קראתי את מאמרי הפורום ואני עדיין בהלם...כבר כמה שנים אני שרויה במצב הזה ומעולם לא נתקלתי במאמרים האלו ..מוזר. איך יכול להיות שהייתי מטופלת אצל פסיכולוגית והיא לא הזכירה מעולם טיפול נרטיבי שיוכל להכחיד את הבעיה ב2 טיפולים? אני לא יכולה להגיד לכם שכרגע אני בדכאון ,כלל לא, אך מתחילים לי הסממנים הידועים : אני מתגעגעת , רוצה להפגש איתו, אני שומעת את החברה שלו ומתחילה לבכות . אני יוצאת עם גברים אחרים ואפילו נהנית מ"הפזרנות" הזאת שלי אבל עדיין הX ברקע ותמיד היה. מה שמושך אותי אל הX יישמע קטנוני ודבילי אבל אני פשוט אוהבת את איך שהוא נראה !! אני חושבת שהוא גבר יפיפיה, הוא חכם אינטליגנט עם חכמת חיים שופעת, אני לומדת ממנו המון, יש לנו שיחות קולחות , אני חושבת שהוא יודע לתת , הייתי רוצה כזה מודל חיקוי לילדיי !

עדינה6

New member
../images/Emo4.gifהפורום הזה סגור לאנשים חדשים?

נראה שיש פה מקום רק לקבועים ואין אפשרות להכנס למעגל החברות פה..

עדינה6

New member
חח חמודה ספוני

הגעתי למסקנה המופרכת הזו מכיוון ששמתי לב שהבנות לא עונות לי
יצא לי לקרוא פה על הספר " נשים שאוהבות יותר מידי", האם את ממליצה עליו? קראת אותו? מה דעתך ? כי אני רוצה לקרוא משהו לפחות מהשעמום של המלחמה...( אני גרה בצפון)

spooni

New member
אני ממליצה על ...

אבא עשיר אבא עני
חדר לי ישר ללב
לא קראתי את "נשים אוהבות יותר מיד" , שמעתי עליו והן אומרום שהוא מעולה. אני חושבת שכולם מדברים על אותם הדברים והמסקנות, והנשים החכמות כאן יכולות לאמר לך את אותן הפנינים. קראתי את הזאהיר שאכזב אותי ... מה לשומך שם בצפון ? מהיכן את ? בת כמה ? את עובדת כרגע ?

למעלה