מבקשת עצה דחופה בנוגע לגן

מבקשת עצה דחופה בנוגע לגן

הסיפור הוא בערך כזה: לפני כחודש, ביום גשום תפסתי "על חם" מטפלת בגן שצרחה על ילד מסוים בגן "סתום ת´פה! שתוק כבר!" וזה היה בקולי קולות ולא משהו שאפשר לעבור עליו לסדר היום...כשהיא ראתה אותי היא פלטה מן התנצלות אדיוטית שגרמה למצב להראות יותר חמור באומרה:" הוא פוחד מהברקים". לפני מספר ימים כשנפגשתי עם אם אחת מהגן סיפרתי לה זאת (בטפשות אולי?!) והיא לא שמרה וסיפרה לאותה האם שהלכה כמובן למנהלת הגן ודיווחה על הענין. היום בבוקר כשנכנסתי לגן, אותה מטפלת התנפלה עליי ושאלה אותי:" את אמרת שאני אמרתי את הדברים האלו?? מה פתאום?! לא אמרתי" (בקולניות)...להיפך, חיבקתי..." וניסתה לשקר וכשאמרתי לה שבמו עיני ראיתי ובמו אוזניי שמעתי, היא אמרה עליי ש"את לא שפויה"! האמת שהיא נראתה לי די עצבנית וכעת אני פוחדת שתתייחס בגסות למתן בגלל הסיפור. אני זקוקה לעצה מה עושים? לדווח על המקרה למנהלת הגן? מה הייתם עושים?

עוד פרט חשוב

לא ציינתי שאותו פעוט בן שנתיים וקצת, בכה בזמן שהיא צרחה עליו "אמא! רוצה אמא!" וזה מה שעשה את הענין לחמור מבחינתי. אחרי שתפסתי אותה צורחת עליו, מטפלת אחרת הלכה וחיבקה אותו לעיניי...

סליחה. מה זה צריך להיות?

מיד אבל מיד לדווח להנהלת הגן. ומי יודע מה עוד עושים שם מאחורי הגב שלכם האמהות. היום תפסת מטפלת צורחת , מחר תתפסי אחרת מכה. מה זה צריך להיות? מהר אבל מהר לדווח, ואם אפשר להוציא את המטפלת משם ואם אי אפשר את הילד תעבירי לגן אחר אם יש לך אפשרות. בהחלט יש לך ממה לפחדת שהיא תתנכל לילד שלך.

איריתהגננת חייבת להיות מיודעת

בעניין הזה! מי יודע כמה פעמים המטפלת התייחסה בצורה כזו לילד זה או אחר.. ומחר זה יהיה כך למתן?! אסור לשתוק וחובה מיד לדבר עם הגננת.. שתשים לב להתפרצויות הזעם של המטפלת..והאמירות לילד..תסתום וכו´.. ואם ילד פוחד? ככה מתנהגים איתו? יש לכבד את הפחד של הילד.. ולהסביר..אני בשוק מהמקרה הזה..ומציעה לך עוד היום ליזום שיחה עם הגננת! יום נעים ונשתמע!

רותי ע

New member
לדעתי היית צריכה לדווח כבר מההתחלה

ועכשיו כשהיא התנפלה עלייך ככה אז אין לך פשוט שום ברירה אחרת. כי אם היא מתנהגת איתך ככה בפנייך מי יודע איך היא תתנהג מאחורי הגב. זה פשוט מזעזע לשמוע שצועקים ככה על ילד קטן שבוכה

לא רק לדווח ../images/Emo124.gif

אלא גם לדרוש את הפסקת עבודתה בגן
אולי נראה לך שזה מוגזם מעט , אבל מדבריך ניכר שהבחורה קצת לא שפויה ובטח שלא מתאימה לעבודה עם ילדים קטנטנים. זה צריך להדאיג את הגננת בדיוק כמו שאת ההורים.

עדכון גן

באתי מעט מוקדם מהרגיל לגן ושוחחתי עם מנהלת הגן. היא אמרה שהייתי צריכה לדווח לה מבעוד מועד (וצדקה). היא הקשיבה לי ברוב קשב והסכימה עם כל דבריי. בזמן שאנחנו משוחחות המטפלת המדוברת כנראה באה להקשיב לשיחתנו ונכנסה באמצע השיחה כדי כביכול לומר למנהלת משהו (שסבל דחייה לדעתי), שתבינו, ששוחחתי עם מנהלת המעון בכלל בגן השני (במבנה אחר)ולא בגן שבו היא ובני נמצאים. המטפלות כנראה סיפרו לה שאני משוחחת עליה והיא באה להקשיב במסווה. הבעתי את חששותיי לגבי המשך המצאות בני עם אותה מטפלת אימפולסיבית ועצבנית לאחר שעוד שמעתי מהורה אחר על התנהגותה הלא מקובלת (צעקות על פעוטות). מנהלת המעון הסבירה לי שהיא נזפה באותה המטפלת לאחר שאותה אם של אותו פעוט דיווחה לה על מעשיה ושכנראה בגלל זה היא "התנפלה" עליי אבל ציינה שזו לא התנהגות רצויה ושהיא נמצאת כעת בפיקוחה. אמרתי לה שכנראה שגם אחרי הנזיפה היא מרשה לעצמה להתנהג אליי בתור הורה בגסות, ושעכשיו אני חוששת שהיא תנהג בגסות כלפי מתן. אני באמת מקווה שההבטחה תקויים ושהיא תהיה תחת זכוכית מגדלת או לחילופין שתפוטר לאלתר ברגע שימצאו לה מחליפה. בינתיים אני לא שקטה.

limori

New member
סיפור נוראי ולדעתי אם המנהלת

רצה לשמור על שמו הטוב של הגן עליה לפטר את המטפלת. לצעוק על ילד בגלל שהוא פוחד מברקים?!?!?!?! אני בטוחה שלילד הזה יש סיוטים מאותה מטפלת. אני אישית היתי פועלת אחרת כי אני בן אדם שלא שולט במילותיו והתנהגותו אני מייד אומרת כל מה שעולה על דעתי וקרוב לודאי שהמטפלת היתה נתקפת בחרדה. אבל מה שעליך לעשות כרגע לדעתי - שיחה עם אותה מטפלת. פשוט להגיד לה שכרגע את בספק לגבי השארות ילדך בגן הזה ושקרוב לודאי תגיע מספר פעמים ביום על מנת לבדוק את יחס המטפלות אל ילדך ומעבר לזה אבוי לה אם המקרה שהיה ישפיע על היחס לילד שלך. אני חייבת לציין שאני ממש מעוצבנת מהסיפור הזה. וסליחה אם אני תוקפנית.

הלוואי והייתי אסרטיבית כמוך

אבל אני לא. אני תמיד נותנת הזדמנות שניה רק שכשמדובר בטובתם של ילדיי אני צריכה להיות יותר.

פעלת נכון!../images/Emo67.gif../images/Emo61.gif

אני חושבת שפעלת נכון! ובהחלט הפנייה לגנת היתה במקומה אני הייתי חושבת אולי הכל זאת לעבור גן! או לחילופין לומר זאת לגננת. אם אותה מטפלת כעסה עליך שפגעת העתידה....במקום לייחס חשיבות לעניין עצמו אני בהחלט חושבת שמשהו כאן אינו כשורה! תהיי עירנית לנעשה בגן. אין לי ספק שישארו מישקעים.... ולכן עלייך להיות עם יד על הדופק בייחוד בשביל בנך המקסים!

אני מצטרפת להמלצת "יד על הדופק"

ומציעה לך לפקוד את המעון בביקורי פתע, וגם לתצפת מהצד. נכון שזה נשמע כמו "גשש בלש" אבל שלומו הנפשי של ילדך צריך להיות הכי חשוב ולא משנה מה אותה "מטפלת", חסרת ידע בסיסי בחינוך ילדים, תחשוב עליך. אני רוצה לומר לך, שהיום הצלחתי לישון צהריים וחלמתי על הסיטואציה הזו
קמתי בהרגשה נוראית. אני מצטרפת למה שכתבה לך LIMORI. אולי כדאי שאת, או בן-זוגך יגשו לאותה אישה (קצת קשה לקרוא לה "מטפלת"...) ותבהירו לה שהיא תהיה מעתה במעקב שלכם. אמרו לה שאם, חלילה וחס, אתם תראו/תשמעו/יוודע לכם על התנהגות שאינה נאותה מצידה, אתם תדאגו שהיא לא תעבוד יותר עם ילדים. אמרו לה שאתם רואים בחומרה את ההתנהגות שלה (וגם אם היא היתה חד-פעמית!), וכדאי מאוד שלא תחשוב לחזור עליה. אני יודעת שזה נשמע כמו איום, אבל כשזה מגיע לילדים היקרים שלנו, זה עוד "ליטוף"... ולהבדיל אלפי הבדלות: כשיש ברקים, שני הכלבים שלנו ישר מחובקים ע"י כי הם מפחדים. אף פעם לא צעקנו עליהם... אז היא לא מסוגלת לגלות אמפטיה לילד?! שלא תעבוד עם ילדים!!! להיות מטפלת זו לא עבודה לנשים מבוגרות, שרוצות לצאת לעבוד ולא משנה במה! זו עבודה לאנשים עם לב, נשמה וטונות של רגישות!!! אפשר להרגיש שאני מעוצבנת מה"מטפלת" הזו, נכון? יאללה, לכי תטפלי בה!!!

למעלה