מבקש את עזרתכם בעניין זכרון דברים ברכישת רכב

mcborka

New member
מבקש את עזרתכם בעניין זכרון דברים ברכישת רכב

שלום רב קניתי רכב ממיגרש עשיתי טרייד אין לפני כחודש, כאשר קיבלתי את הרכב החדש עשינו אם בעל המגרש זכרון דברים על גבי טופס שבו פרטי רכב שאני מוסר ופרטי רכב שאני לוקח ובטופס הזה בעל המגרש רשם בכתב יד ברור (ציטוט) "אחריות חצי שנה על הרכב מיום ביצוע הקניה" לאחר שבוע ארעה תקלה חשמלית ברכב ושווי התיקון היה 400 ש"ח ובעל המגרש סירב לתקן את התקלה ואמר שחשמל ברכב לא נכלל באחריות ועכשיו לפני כמה ימים התקלקלו בולמי זעזועים קדמיים וגם הפעם הוא מסרב לתקן את זה מכיבן שגם בולמי זעזויים לא נכללים באחריות הרכב כלשונו, ואין בזכרון דברים שנעשה ביננו סעיף שנאמר בו שאחריות על הרכב לא כולל חשמל ובולמי זעזועים . שאלה: מה אני יכול לעשות מבחינה משפטית נגדו ? מודה מראש

זכרון דברים

על פי הפסיקה הוא ממש כמו חוזה. תנסה לפנות אליו שוב ולציין כי לא כתב זאת בזכרון הדברים ואם זה לא יועיל, שקול תביעות קטנות.

mcborka

New member
יש לי עוד שאלה קטנה...

טופס גילוי נאות הוא גם לא נתן לי, אני יכול לתבוע אותו גם על זה ?

מהו טופס גילוי נאות?

למיטב ידיעתי אין טופס בשם הזה. גילוי נאות פירושו באופן כללי שיש לספר את כל הדברים המהותיים הקשורים לעסקה. אם תחדד את שאלתך אולי יהיה ברור יותר. בהצלחה.

mcborka

New member
טופס גילוי נאות זה טופס..

כפי שהוסבר לי שזה טופס שבו רשומה כל ההיסטוריה של הרכב כגון, אלו טיפולים היו לאוטו, איזה תאונות היו לרכב, מתי החליפו טיימינג. זה ככול שהבנתי נקרה טופס גילוי נאות (אם אני לא טועה כמובן)

האמת..

אין לי מושג איך זה במגרשי מכוניות וסוחרי מכוניות, אבל כשאתה קונה רכב מאדם פרטי הוא צריך למסור לך את המידע המהותי בקשר לרכב ולא מחוייב לתת לך את זה בכתב.

למעלה