מבקש ייעוץ בעקבות תקרית עם אוטובוס

*DOR*

New member
מבקש ייעוץ בעקבות תקרית עם אוטובוס

שלום, להלן מקרה שאירע לפני כמה ימים:

נסעתי ברכבי הפרטי ברחוב בירושלים בדרך לקראת פניה ימינה שאינה מרומזרת, בצומת שהפניה ישר ושמאלה כן מרומזרות.
כחמש עשרה מטרים לפני צומת זה ישנו צומת נוסף שאינו מרומזר כלל, צומת של 90 מעלות מצד ימין של רחוב קטן נוסף, לבאים מרחוב זה זהו צומת טי.
כשהגעתי לאזור עמד אוטובוס שיצא מהרחוב הקטן והחל בפניה ימינה לאותו כיוון שבו אני נסעתי, אך הוא נעמד באמצע הצומת מכיוון שהיה טור מכוניות שהמתין בצומת השניה ברמזור ישר שהיה אדום. כתוצאה מכך האוטובוס חסם את הצומת ולמעשה ולא אפשר פניה ימינה לצומת השנייה, ולמעשה עבר על התקנה - כניסה לצומת שאינו פנוי.

יצאתי מרכבי וניגשתי לנהג האוטובוס. הערתי לו על המקום בו עמד וביקשתי שיחזור מעט אחורה כדי לפנות מקום. הנהג התעצבן והחל להמטיר עליי קללות כגון הומו, כלב, מניאק, ועוד. לצערי קיללתי אותו חזרה. לצערי לא לקחתי עדים.

נסעתי אחרי האוטובוס, וכאשר הוא עצר בתחנה עצרתי לפניו, ניגשתי אליו שוב וביקשתי את הפרטים שלו, הפעם מצלם בוידאו עם הסלולר.
כמובן שפיו נדם ולא היה זכר לקללות. בנוסף הוא סגר לי בפראות את החלון, לא ענה לקריאות החוזרות לתת לי את הפרטים, ובתגובה צילם אותי בחזרה. עמדתי לידו בעודי לא מאפשר לו להמשיך לנסוע כשתי דקות וחצי מבקש את הפרטים שלו ללא מענה. בכך שלא מסר לי פרטים עבר על התקנה של אי מתן פרטי נהג. (הבנתי שנהגי אגד אינם נחשבים עובדי ציבור ועל כן מתן פרטים של עובד ציבור לא תופס, אבל פרטי נהג כן).

לאחר אותם שתי דקות וחצי, ראיתי שאין סיכוי שאקבל פרטים, ובנוסף ראיתי שהנהג התקשר למקום כלשהו בטלפון הסלולרי שלו.
החלטתי שאין טעם להמשיך לבקש פרטים, חזרתי לרכבי ונסעתי. עוד בטרם נכנסתי לרכבי נהג האוטובוס חזר בנסיעתו בעודו מדבר בטלפון הסלולרי. לצערי גם את זה לא תפסתי בוידאו שלי.
מיד התקשרתי למשטרה לדווח על המקרה, הם אמרו שאני יכול להגיש תלונה לאגף תעבורה וכן לאגד.

לסיכום: הנהג עבר של שלוש עבירות תנועה: כניסה לצומת שאינו פנוי, אי מתן פרטי נהג, ודיבור בסלולרי. ובנוסף קילל אותי.
לפני שאני ממשיך עם ההליך ובאמת מגיש את התלונה, רציתי לדעת האם אני בעצמי עברתי על תקנה כלשהי, והאם יש לנהג טענה מולי שיכולה לבטל את התלונה שלי כנגדו.
(לדעתי שתיים וחצי הדקות שעמדתי לידו ולא נתתי לו להמשיך לנסוע מהווים זמן סביר ביותר).

אשמח לשמוע דעה ולקבל ייעוץ.
תודה רבה!

shlang

New member
פרט לקללות, נהג האוטובוס עשה נכון שנכנס

לצומת, באוטובוס נמצאים כ 50 נוסעים בעוד שאתה נוסע יחיש ברכבך, הוא לא יחכה עד קץ הימים שהצומת תתפנה ולכן עליו להכנס, תוך כדי זהירות, לצומת, הנהג לא יסע לאחור ובצדק, אתה אמור לחכות עד שימשיך לנסוע , הכביש לא שלך.
אתה יכול להגיש תלונה במשטרה נגדו ואז להתעמת איתו בבית המשפט.
כתבתי את דעתי בלבד, יתכן שיש ניגוד לת"ת אבל יש גם מציאות בכביש, אני, תמיד נותן לאוטובוס זכות קדימה, תמיד
הצעתי, תישכח מהארוע, הרי בכביש אתה ניתקל בלא מעט מקרים בהם נהגים עוברים עברות תנועה, תתעלם ותמשיך בנסיעתך

*DOR*

New member
היי...

תודה רבה על התגובה.
בהחלט אתייחס בכובד ראש להצעתך.
הבקשה שלי שייסע אחורה בהחלט הייתה מיותרת.

הייתי רק רוצה להתייחס למספר נקודות קטנות:

אני מניח שהתייחסת להיבט מוסרי של 50 איש מול איש אחד. מבחינה חוקית אני חושב שהצדק אצלי כי הוא נכנס לצומת לא פנוי וחסם אותו.
מבחינה מוסרית, הוא לא חסם רק לי, אלא לעוד רכבים, אז זה כבר לא 50 מול אחד. ובזה שהוא עמד באמצע הצומת הוא לא תרם שום דבר לאף אחד, רק הפריע. ברגע שהרמזור היה מתחלף הוא היה יכול לפנות. זה לא איילון, רק רחוב צדדי בירושלים.

מלבד זאת, בקרב נהגי אוטובוס רבים ישנה נטייה להידחף לצמתים ולחסום אותם, למרות שאין שום סיכוי שיוכלו לעבור. הם עושים את זה המון לצערי, וזה מאוד מתסכל (ומעכב).

אבל שוב, מודה לך על דעתך ותגובתך.

*DOR*

New member
דבר נוסף

אודה לך אם תכתוב לי איך היית ממליץ לי לנהוג פעם הבאה, בהנחה שאני כן ארצה להתלונן על הנהג אך מבלי לבצע עבירה בעצמי.

גבע אבי

New member
בוא ונספור ביחד כמה עבירות עשית אתה

1. השארת רכב מונע ללא השגחה (בהנחה שהיית לבד ברכב)
2. אין סעיף בחנ"א על קללות אז נעזוב את זה
3. שוב השארת רכב מונע ללא השגחה (בפעם השניה שדברת אתו)
4. תקיפה - לא אפשרת לו חופש תנועה
5. קיפוח זכות שימוש בדרך (כאשר מנעת ממנו לנסוע)

עכשיו, מילה קטנה לי אליך:
לך הבייתה, הצמד סרגל משרדי רגיל אל לחייך הימנית ועמוד מול המראה.
כל תוכל לראות את הגודל האמיתי שלך בניגוד לגודל האגו שלך.

ואידך זיל גמור

*DOR*

New member
חבריקו

קודם כל תודה על התגובה.
דבר שני, אני חושב שהגישה המתנשאת שלך מיותרת.

יש סיבה שבחרתי להתייעץ בפורום כזה לפני ששלחתי את התלונה, ויש סיבה לכך שתיארתי את מעשיי ללא משוא פנים. הסיבות לכך הן שאני מודע לכך שלא הייתי בסדר.

אתה לא מכיר אותי, וחבל שבחרת להתבטא בצורה כזאת מגעילה.
אני מקווה שעם האנשים שבאמת חשובים לך אתה חושב פעמיים.

לעניינו של דבר, לפני שאתה מודד את הגודל של האגו שלי, אולי תמדוד את הזמן שנהגי האוטובוס החביבים של ארצנו גוזלים לציבור כולו כשהם נדחפים לצמתים, והם עושים את זה המון.
לגבי סעיפים 4 ו -5, שוב, זה משהו שגם הוא עשה, אבל אני לא יודע כמה זה מעניין אותך יותר מאשר להתנשא מעליי.

אם דעתך התפכחה, ובא לך לדון בעצות מעשיות (ונחמדות), אודה לך אם תכתוב לי איך היית ממליץ לי לנהוג פעם הבאה, בהנחה שאני כן ארצה להתלונן על הנהג אך מבלי לבצע עבירה בעצמי.

mr dish

New member

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה היה עלייך לעשות ומה לעשות להבא

לעולם אל תתעסק עם נהג בכביש, אינך יודע איך זה יסתיים, למזלך במקרה זה היו קללות בלבד.
בנוסף - איש לא מינה אותך על החוק ואין לך שום זכות לטפל בעבירות תנועה מסוג זה (למעט אם נפגע אדם, שלמקרה זה קיים החוק "לא תעמוד על דם רעך"), ובפרט כשאינך מכיר מספיק את התקנות.-
ומה שהיית צריך לעשות במקרה זה, וכמובן מה שעלייך לעשות אם תתקל במקרים דומים בעתיד - בדיוק מה שאמר לך השוטר בטלפון, כמו כן אתה רשאי, במידה ואתה נוכח בעבירת תנועה - לשלוח תלונה למשטרת התנועה באזור בו נעברה העבירה ובה מירב הפרטים על המקום, השעה, העבריין והעבירה, וכן פרטייך המלאים למידה שירצו השלמות לתלונה וכן למקרה שהנהג יועמד לדין ויזדקקו לך כעד.

*DOR*

New member
תודה, ושאלות...

כן לבקש את הפרטים של הנהג בתחנה הבאה או לא? אם לא אבקש לא יהיו לי את הפרטים הרלוונטיים לגביו

אני יודע שמאוד חשוב לצלם ולשלוח תיעוד.
יכול להיות שבלי צילום לא יתייחסו לתלונה שלי?
האם במידה ואני יוצא מהרכב ומצלם זה עבירה?

תודה.

shlang

New member
כל אזרח יכול להגיש תלונה נגד נהג עבריין

אין צורך בצילום, אבל זה יעזור, כמו כן גם עד שהיה נוכח
מה שצריך זה את מס' הרישוי. סוג הרכב שעה , תאריך ותיאור העבירה
הנהג יוזמן לחקירה שבמהלכה יוחלט האם לרשום כנגדו דוח תנועה, במידה והנהג לא ישלם ויבקש להשפט, המתלונן יוזמן להעיד ואז הנהג יוכל לחקור אותו.
העבירה שנהג האוטובוס ביצע לא תיגרום לרישום דוח נגדו, לכן לדעתי, חבל על זמנך,
אני נתקל מדי יום בעבירות תנועה, חלקם קשות שנהגים מבצעים אבל ממשיך בחיי
התלונות היחידות שאני מתלונן עליהם אלה עבירות בריונות של נהגים העוקפים טור של מכוניות ונדחפים להיות ראשונים.
אתה צודק שדברים מסוג זה הם מרגיזים ומפריעים אבל אין לנו ברירה וכל עוד זה לא מסכן את חיינו, עלינו להבליג.

אינשטין

זכרו לברכה שר אני ואתה נשנה את העולם
לא הייתי מציע פעילות עצמית בכבישים
ראיתי בחיי ארוע דומה שהסתיים ברצח

פופאי 100

New member
את נהג צעיר אתה לא יודע ששוטרי ישראל

נוסעים חינם באגד ובדן וכתוצאה כך יש להם חסינות מתביעות תנועה
מהמשטרה
אתה לא ראה שהם חונים בתחנה וכל הזמן מפעילים ווינקר שמאלה אף
שהם עומדים בתחנה ולך תדבר איתם כבר מקום המדינה זה כך
ואין טעם להתלונן במשטרה יש להם חסינות לכן הוא קילל אותך
פעם הבאה אל תיקח את החוק ותחסום רכב כי אין לך הסמכות לכך
יש לך מספר האוטובוס +מספר של אגד ואתה יכול להתלונן

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
המתנדבים נוסעים בתשלום מלא -

ולא מעט נהגי אוטובוס קיבלו ממני חתימה בעוון שימוש בטלפון, אי חגירה, הפרעה לתנועה, נוסעים מעל המותר ועקיפה בניגוד לתקנות
אין להם שום חסינות

גבע אבי

New member
גדי'לה, מה התכוונת לומר כאן?

למיטב הבנתי, הבאת ציטוט של מי שזכאי להנחהבתשלום דמי נסיעה.
כתוב שם שוטר או חייל במדים.
בשום מקום לא כתוב מתנדב.
ללמדך עוד דבר שאינך יודע , אבל לא מונע ממך להשתמש בו (כמו התשובות שלך לעניין מהירות בכביש 6) : למתנדב יש סמכות שוטר רק לאחר שהתמלאו 3 תנאים ביחד (and gate כדי שתבין יותר טוב)
1 קראו לו למשמרת
2. הוא חתם ביומן
3. קיבל תדריך מקצין משמרת.
עכשיו:
אם הוא נוסע באוטובוס - סימן שלא הגיע לתחנה - אין סמכות
אם הוא נוסע באוטובוס - סיים משמרת - אין סמכות
אם הוא במשמרת - הוא נוסע בניידת

בוא עכשיו ותסביר לי איך זה מתיישב עם הציטוט שלך??
בעצם, אתה יודע מה? אל תסביר לי, הבנתי לבד

גבע אבי

New member
קשרת את זה להודעה של ברזילי

ואם לא התכוונת, אז שוב אני שואל:
על מה אתה מגיב ובאיזה הקשר?

פופאי 100

New member
גבע אבי +ברזילי

אתם רוצים לומר כי אתם כמתנדבים לא נהנים מהטבות של שוטרים
בתחבורה הציבורית בשקם וכול !!!!!!!!!!!!!
אם כן אז אתם כמו בפרסומת של האיטרנט גולן פריירים !!!!!!!!!!!!!!
אתם לא נערים לא חבל אל בריאותכם להתרגז עם כל הארכי פרכים
לא התכוונתי אל מתנדבי מפשטרע
אלה שוטרי אזולאי ונהגי אגד ודן שיש בניהם הסכם בלתי חתום
שהם מעלימים עין מעברות תנועה של אגד ודן והנהגים מכבדים את השוטרים בנסיעה חינם
כאזרח אני יכל להתלונן במשטרה ולדבר ללומפה
ובכלל כאשר אני מתלונן במשטרה אני נהפך אוטומתית לנאשם כי אני הטרדתי את השוטר
מהסייסתא בו הוא שרוי ואחרי זמן אני מקבל שאין ענין לציבור ממתי אנו האזרחים פונים לפשטרת ישראל
אני מתגעגעה לשוטר אזולאי ולשוטרי המדור של שנות ה70
היום שיש פקקים היכן נימצאים השוטרים בתחנות במיזוג או תופסים חרוף אם הניידות הממוזגות
ואם אנו עושים טעות בכביש אז הם ידעים לרשום דוחות
ומי לא עושה טעויות אתם לא מה אנחנו רובוטים
יום טוב זה לא אישי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה