מבקש יעוץ מכם עקב התכנית של היום
שלום לכל חברי הפורום המקסימים. היום הייתה תכנית על בריונות (של/כלפי ילדים). אני מאוד רוצה לשתף אתכם ולשאול את דעתכם ולהתייעץ עמכם בנושא בריונות של/כלפי ילדים. אני אשמח לכל תשובה. תרגישו כמו ד"ר פיל
אח שלי בן 11 לומד בכיתה ו'. לפני מספר שנים לאח שלי היו בעיות (כנראה בגלל המצב הרע שהיה בבית ובבית הספר). הוא כל הזמן רב עם הילדים בבית הספר (הם נהנו להציק לו כי הוא תמיד התפרץ, בכה,רדף אחריהם וכו') והשיא היה כשהוא אמר לפסיכולוגית שלו שהוא רוצה להתאבד... שלחו אותו למוסד מיוחד. לאחר שנה בערך העבירו אותו לבית ספר מיוחד לילדים עם בעיות נפשיות. לאחר שנתיים בבית ספר זה - כיום, הוא לומד בבית ספר רגיל בכיתה טיפולית. הילדים בכיתתו מופרעים (הוא לעומת זאת ממש לא. הסיבה היחידה שהוא בכיתה הזאת היא בגלל שמבחינת הלימודים הוא לא ברמה של כיתה ו' אלא יותר שואף ל ד'). הבעיה היא שאלח שלי אין חברים, הוא מרגיש נורא רע עם עצמו בגלל שהוא בכיתה טיפולית אבל מה שהכי גרוע זה שיש ילדים מהכיתה שלו שמציקים לו. זה מתבטא בקללות, צוחקים עליו, מעליבים אותו, הצקות קטנות (לדוגמא : מכה ואז בריחה,זריקת דברים עליו וכו') ולפעמים גם מכות. אח שלי כל יום בוכה בבית הספר וכבר אין לו רצון ללכת לבית הספר והוא מנסה להימנע מזה בכל מחיר. בהפסקות הוא מתחבא במקום אחד שהוא מצא כדי שלא יציקו לו ושם הוא שוכב לבד ובוכה (וככה זה כל יום). המורות והמנהלת לא עושות שום צעד רציני והילדים ממשיכים להציק. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין ומה אפשר לעשות. תודה מראש לכל מי שהקדיש זמן ומאמץ כדי לקרוא ולהגיב
. לב.
שלום לכל חברי הפורום המקסימים. היום הייתה תכנית על בריונות (של/כלפי ילדים). אני מאוד רוצה לשתף אתכם ולשאול את דעתכם ולהתייעץ עמכם בנושא בריונות של/כלפי ילדים. אני אשמח לכל תשובה. תרגישו כמו ד"ר פיל