מבקש מענה לכמה טענות נגד האבולוציה

oren399

New member
למה אתה תמיד מציין שאנשים פה זקוקים לעזרה?

זאת הדרך שלך להתמודד עם הטיעונים שלהם? ככה אתה מרגיע את עצמך? "מה אתם מבינים, אתם חולים"

לפי האתר שלך, ששם כתבת בפונט של 40 לפחות "אגדה", נראה שמי שסובל פה מיהירות, ומחשיבה מסוגרת וילדותית להפליא "אני כל יודע והאמת בצד שלי", זה אך ורק אתה. אני רואה שיש לך צורך עז להרגיש מעל כולם ולהדגיש זאת במילים ובמשפטים חסרי רלוונטיות כמו "אתם זקוקים לעזרה". תקשיב חביבי, אם זה עוזר לך לחיות אז שיהיה לך בכיף.

Feanor75

New member
זה לא זה

איך הגעת למסקנות כאלה?
אנשים פה באמת זקוקים לעזרה. אני לא הנושא, מבחינתי בנוגע לכל הדיונים פה אני סתם בנאדם, אבל הערך של דבריי הוא שבאתי מהמקום הזה של אתיאיזם ויש לי הבנה למה זה שגוי לגמרי. אז אני יכול לעזור וזאת המטרה העיקרית שלי פה.
&nbsp
מה הבעיה ב"אגדה"? אסור לאהוב פולקלור וספרות פנטזיה? אני מציע לך לקרוא סיפורים של סופרים כמו הנס כריסטיאן אנדרסן, תיזכר בתום זה יכול לעזור לך.

Critical Thinking

Well-known member
אגדה ומעשיות - יש להן את המקום שלהן, והן בסדר גמור,

כל עוד אתה מבדיל בינן לבין המציאוּת...

Critical Thinking

Well-known member
Feanor75, ידידי, שב והמתן למסרים מדובר הפדרציה הגלקטית

שבפליאדות, ובשארית זמנך - התאמן בבליעת אנרגית הפראנה הממלאת את היקום, וחסוך בהוצאות המחיה.
מימי לא פגשתי פתי כמוך.
עושה רושם שאתה נטול מוח לחלוטין.

"...ועוד לועג לשפויים שהבינו שלעולם יש בורא"?
מתי הונפק as-is מגוון הצומח והחי עלי אדמות? מתי?
אם עמדתך כה ברורה לך - הכיצד זה אינך מסוגל לענות על שאלה כה פשוטה?

אה, אפילו בטלויזיה הדגימו?

בטלויזיה גם הדגימו איך אדם לבוש גלימה קופץ מגג של בנין גבוה ומתחיל לעוף, כי הרי ידוע שניוטון דיבר שטויות.
למה שלא תנסה גם אתה?

Critical Thinking

Well-known member
ערן מורן, הבה נשים את הענין על השולחן.

"בריאה" (AKA "תכנון תבוני") - אינה תיאוריה. היא מעשיה מיתולוגית שומרית במקורה. ראה הגדרות Science(*) לעומת הגדרת Storytelling, וכן הגדרות "ידיעה"(**) לעומת "אמונה" שלהלן. אתם יודעים זאת היטב, ומנסים להסיח הדעת מכך על ידי מתקפה בלתי פוסקת על אבולוציה. העגלה שלכם ריקה.

כל נסיונותי לברר אצלכם מתי נברא העולם, מתי הונפקו as-is כל הצומח והחי ובכללם האדם - עלו בתוהו. איש מכם אינו מנדב תאריך.

אז טלו קורה מבין עיניכם, בבקשה, והתנהלו בצניעות ובהכרת שפל עמדתכם ונחיתותה.

(*)
Science is a systematic enterprise that builds and organizes knowledge in the form of testable explanations and predictions about the universe

Storytelling is the social and culture activity of conveying stories in words, sounds, and/or images, often by improvisation, theatrics, or embellishment. Stories or narratives have been shared in every culture as a means of entertainment, education, cultural preservation and instilling moral values. Crucial elements of stories and storytelling include plot, characters and narrative point of view. The term 'storytelling' is used in a narrow sense to refer specifically to oral storytelling and also in a looser sense to refer to techniques used in other media to unfold or disclose the narrative of a story​

(**)
ידיעה - קבלת טענה שאתה יודע כי בעיקרון, במהות, הינה בת-בחינה ובעלת כושר חיזוי.
אמונה - קבלת טענה שאתה יודע כי בעיקרון, במהות, אינה בת-בחינה ונטולת כושר חיזוי.

ItsikH

Member
4 קצת על סמכות אקדמית
כל אחד יכול לדבר על כל דבר, ובכל מקרה את דבריו תשפוט לגופם ולא לפי הדיפלומה שלו.
כימאי, אפילו דוקטור לכימיה, לא מקבל כלים להבנת עולם הביולוגיה. הנה למשל תוכנית הלימודים לתואר ראשון בכימיה חד-חוגי באת"א
[URL]https://exact-sciences.tau.ac.il/sites/exactsci.tau.ac.il/files/media_server/Exact_Science/yedion/2015-16/chemistry_single_major.pdf[/URL]
נאמלק לך, שני הקורסים היחידים שנוגעים לענייננו הם "פרקים בביולוגיה של התא - מבוא" ו"ביוכימיה לכימאים".
סילבוס הקורס "ביוכימיה לכימאים"
[URL]http://www2.tau.ac.il/yedion/syllabus.asp?course=0351280901&year=2015[/URL]
וגם כאן נאמלק, אין זכר לגנטיקה. אין לי ספק שעם שאלות בנושאי מטבוליזם [ויש לי] אשמח לפנות לכימאי כזה.
ודאיש שבתארים מתקדמים ההתמחות גדולה עוד יותר, דוקטור לכימיה עלול לשכוח כליל אפילו את הבסיס הדל הזה.
קצת קשה לי לומר בוודאות לאור התוכנית, אבל הערכתי ה יא שהדגש הוא כימי, כלומר אין התייחסות לשאלות ביולוגיות כדוגמת התפתחות המינים והאבולוציה - אפילו לא ברמה המולקולרית.

Feanor75

New member
בכלל לא אמור להישאר דיון

הטיעונים שם זה נוק אאוט.
הוא הסביר למה הרעיון של מקריות לא מתקבל על הדעת, גם אני כתבתי את זה אבל הוא מסביר בצורה מפורטת וברורה. וה5 אנשי מדע מהשרשור האחר מתייחסים גם לנקודות האחרות.
המדענים המטריאליסטים יכולים רק להמשיך להמציא עוד הבלים, לצייר עיגול סביב מקום פגיעת החץ. בסוף עוד יגידו שהג'ירפה בתנאים מסוימים מביטה ימינה ושמאלה וכשאיש אינו רואה, היא מוסיפה לעצמה 5 ס"מ לצוואר, שיש לה אנזים מיוחד וככה האבולוציה בעצם אפשרית בזמן קצר.
&nbsp
ככל שמתעמקים מבינים עד כמה הרעיון של אבולוציה מקרית הוא מופרך ומגוחך. יבוא זמן שגם האתיאיסטים ואפילו חברי הפורום הזה יבינו, הם יחייכו במבוכה "כן, פעם האמנתי בזה.."

BravoMan

Active member
אתה צודק! אבולוציה אקראית זו שטות לא הגיונית

ורק טיפשים ובורים מאמינים בה - ספציפית, טיפשים ובורים דתיים כמוך, שאין להם מושג בקצה קצהו של תורת האבולוציה, למעט הידיעה שהיא איכשהו מזיקה לרוצח המונים שהם מאמינים בו...
&nbsp
ולמי שבאמת ובתמים לא יודע: מוטציה אקראית היא רק מרכיב אחד של תורת האבולוציה, מרכיבים אחרים, כמו ברירה טבעית בגלל לחצי הסביבה, אינם אקראיים כלל!

Critical Thinking

Well-known member
אני חולק עליך (או שלא הבנתי את טענתך).

לחצי הסביבה ניכרים לעין ואינם אקראיים.
לחץ קיומי הוא מחסור במשאבים, אקלים קשה, ריבוי אויבים (מקומך בשרשרת המזון, היינו, מי מצוי מעליך ואתה המנה העיקרית בתפריט שלו), וגורמים אלה אינם משתנים באקראיות ובמהירות, אלא אם כן פוגע אסטרואיד בבית הגידול שלך ומשנה את כללי המשחק לכולם בין לילה...

חנוך25

New member
אקראי זה לא קבוע או משתנה או משתנה במהירות

אקראי זה לא מתוכנן.
מה שטבעי הוא אקראי. מה שמלאכותי הוא לא אקראי.

BravoMan

Active member
לא כתבתי שלחצי הסביבה אינם אקראיים.

כתבתי שהברירה הטבעית אינה אקראית.
&nbsp
אם הברירה הטבעית היית אקראית כמו המוטציות, כפי שבריאתנים מתארים את האבולוציה, היינו רואים יצורים נושמי מים משגשגים על היבשה...
&nbsp
בנוסף, שנינו יודעים ש-Feanor75 כמו פינוקי ואחרים, לא משתמש במילה "אקראי" במובן שאתה משתמש בה!

חנוך25

New member
מה שאני לא מבין

זה באיזה מובן אתה משתמש במילה אקראי.
מה זה אקראי חוץ מ"לא מתוכנן"?
באיזה מובן המוטציה שונה מהמשתנים של הסביבה?

דווקא הבריאתנים משתמשים במילה אקראי בדיוק כמו שאני משתמש בה.
הם אומרים "לא יכול להיות שמוטציה אקראית....וכו'",
כלומר גם אצלהם האקראי הוא ההופכי של מתוכנן.

Critical Thinking

Well-known member
המוטאציות בגנום הן אקראיות, והן נבררות על ידי לחץ קיומי

השורר בסביבת הגידול. הלחץ הקיומי אינו אקראי.
כך אני מבין.
"אקראי" פירושו במילוני - משהו שאינו מדגים סדירות, עקביות, מתכונתיות, ולכן אינו צפוי, אינו בר-חיזוי.

למעלה