מבקש עזרתכם ותגובתכם למצוקה הרגעית שלי

omrilac

New member
מבקש עזרתכם ותגובתכם למצוקה הרגעית שלי

פרסמתי אשכול בנוגע למצוקה שלי רק שלא ידעתי שיש את הפורום הזה ולכן פרסמתי בפורום הריון ולידה. אני מבצע COPY לאשכול שפרסמתי שבשבל המורכבות והירידה לפרטים דרש אשכול ראשי ו-3 תתי-אשכולות נוספים, אודה על תגובתכם למצוקה: שלום לכולם, אני מתאר לעצמי שרוב מבקרי וקוראי הפורום הינן נשים וזה טוב כי את דעתכן אני מבקש לשמוע למרות שגם חוות דעת הגברים תתקבל בברכה. בשעה טובה אשתי ואני ילדנו בת מקסימה לפני כחודש וחצי. ההריון עצמו לא יכול היה לעבור בצורה מוצלחת יותר (טפו טפו טפו) וגם הלידה עצמה עברה בצורה הכי זוגית ומשותפת שניתן - ממש בכיף. אני מקדים ומתנצל על כך שאני הולך לגולל סיפור ארוך קצת אבל המצוקה שלי היא קשה ואני חייב לשמור על שקיפות בנוגע לכל פרטי המקרה. משפחתה של אשתי מתגוררת בארה"ב ומס' חודשים לפני הלידה הודיעה חמותי שהיא מתכוונת להגיע לארץ - גם על מנת להיות אם ביתה בשעת הולדת נכדתה לעתיד וגם על מנת לתמוך באחיה (גיסי) של אשתי שהוא בחור צעיר במיוחד שחי בארץ לבדו כביכול והיא רוצה למלא את תפקידה כאמא דואגת. אכן כעשרה ימים לפני הלידה הגיעה חמותי ארצה. פחות העסיקה אותנו העובדה שעצם חזרתה לארה"ב מוטלת בספק שכן לצערנו היא מוגדרת כמהגרת לא חוקית שם (כמו ישראלים רבים) ויותר שמחנו על העובדה שאשתי תוכל להנות מעזרתה של אמא כמו שרוב היולדות הטריות רוצות. הבעיה שלי מתחילה לאחר הלידה עם הגיענו הביתה עם הילדונת המקסימה. עוד לא הספקנו להתאקלם ולעקל את העובדה שהאוצר הקטן הזה הוא עכשיו שלנו ואיתנו מעתה והלאה וכבר החלה סופת טורנדו של אורחים (בעיקר מצד המשפחה של אשתי) שלא ממש טרחו להודיע על הגעתם ונמשכה במשך מספר ימים. אני חזרתי לשגרת עבודה כיומיים שלושה אחרי שאשתי והילדה הגיעו הביתה כך שלכל מי שחווה את חווית הלידה יש מושג טוב על מה מדובר מבחינת מינימום שעות שינה ומנגד תפקוד של שגרה רגילה כך שנוצר לי מצב של יום עבודה אחרי לילה לבן וכשאני מגיע הביתה אין לי רגע דל כיוון שכל הזמן מגיעים אנשים וממש נוצר חיץ ביני לבין הבת שלי (שלא נדבר על אשתי). היות ואני אדם שלא מסוגל להסתיר את הרגשתו העדפתי לא להיות צבוע כיוון שלא יכולתי בשום אופן לשים על עצמי את המסכה של המארח המושלם אז העדפתי לקחת את עצמי, את ההרגשות שלי, כוס קפה, סיגריות ולאפ-טופ ולצאת למרפסת. מיותר לציין שעם שכוח הסערה היומית לא הייתה לי אפילו שניה אחת עם אשתי שכן גם היא מרוטה מכל המבחינות - פיזית ונפשית וכמובן שעוד לפנינו לילה של התעוררויות כל פעם שהקטנטונת מתעוררת. ההרגשה הלא נוחה הכפילה את עצמה בעצם כשהקטנה התעוררה, אז מצאתי את עצמי מתעורר בחדר שינה שכלל את אשתי כמובן בתוספת של חמותי שישר נחלצה לעזרתה של אשתי. נוצר מתח וריחוק שלא ניתן לתאר ביני לבין אשתי, היא מצד אחד טענה שאני חוזר הביתה עם פרצוף דכאוני וישר מתנתק מהכל. בשלב הזה לא רציתי להכנס לשום עימות עם זוגתי כיוון שלקחתי בחשבון שהיא חווה סערות פנימיות שחווה כל יולדת לאחר חזרתה הביתה. כשעברו ימים נוספים ושום דבר לא השתנה התחלתי קצת להציג את העמדה שלי (לא שזה עזר ממש) וניסיתי לגרום לזוגתי לראות את הדברים מצד שלי - שאני מרגיש מנותק ובודד, שאין לי שום מגע עם הילדה ואני לא מצליח לקחת שום חלק בגידול שלה כיוון שכשאני חוזר כבר הביתה אז כל קבלת ההחלטות לגבי סדר היום ומה עושים ואיך עושים נעשו כבר על ידיה ועל ידי אמה שבעצם מכתיבה את הטון כיוון שזוגתי כביכול לא יודעת איך עושים ומה עושים (טענה שאני מתכחש לה מכל וכל מהרגע הראשון כי אני חושב שאין חזק מהחיבור הקוסמי בין אם לילודה). מנגד התחיל להתפתח טיעון קבוע שאני לא מעורב רגשית או מעשית, נשמעו דברים שנחרטו עמוק בבשרי לדוגמאת "אולי אתה לא מוכן להיות אבא כי אתה לא עושה שום ויתורים" ו "אתה שאנן והכל עובר מעליך או מצדדיך". גיליתי איפוק למרות שכמו שציינתי המילים הללו חתכו בבשר החי כמו סכין של קצב כי זה ההפך המדיוק מהדמות שלי ומהאופי שלי והמוזר ביותר הוא שהרגשתי שאלו לא המילים של אשתי. אני לא יודע להסביר את זה ופה נכנס כבר אלמנט של חקירות שב"כ כיוון שאתה לא יכול להשמיע את הטיעון הזה בפני זוגתך אבל העובדה היא שאתה שומע אותה משתמשת במילים שהיא לא משתמש בהן אף פעם ומנגד שמעתי את חמותי אומרת אותם לא פעם. המשך בתת אשכול בנושא זה

omrilac

New member
המשך לאשכול הראשי

עקב האורך חילקתי לשלושה חלקים - מצטער על האי-נוחות: בהמשך לגילוי האיפוק שאלתי את אשתי בצורה הכי נעימה שהצלחתי על איזה ויתורים היא מדברת ושאני מבקש שתגדיר לי כמו למפגר מה היא מצפה ממני. בשלב זה אני חייב להגיד שאני עם זוגתי כבר 8 שנים ואין דרך טובה לתאר את הקשר שלנו חוץ מ"מופלא" ו"מושא לקנאה ע"י כל מי שמכיר אותנו". אנחנו נהנים זה מחברתו של זו, מבלים, יוצאים ומנגד נותנים את החופש זה לזו אם זה מתבטא ביציאות לבד עם חברים ובמקרה שלי אפילו בטיסה שנתית עם חברים לחו"ל בכדי לטעון מצברים ולהתפרק. באמת ששורר אמון הדדי ואבסולוטי בינינו. התגובה של אשתי הכתה בי כמו מכת ברק. היא אמרה שהיא מצפה שאוותר על הליכה למכון כושר (אני מתאמן אובססיבי על בסיס יומי - כשעה בכל יום), אני מפקד יחידה מיוחדת במשטרה (בהתנדבות) דבר שדורש ממני משמרת שבועית לפחות ולאחר הלידה קיבלתי אישור מהקצונה להמיר את זה למשמרת פעם בשבועיים לפרק זמן בלתי מוגבל - אשתי דרשה ממני לחדול מההתנדבות עד להודעה חדשה כי "אתה צריך להיות בבית" והויתור האחרון הוא על טיסה לחו"ל עם חברים - על זה אני מבקש להרחיב ברשותכן/כם: כמו שאמרתי כבר ישנה איזשהי מסורת בחוג החברים שלנו והיא פעם בשנה-שנה וחצי לטוס יחד לחו"ל (בד"כ לפרק זמן של שבועיים וחצי) כדי לפרוק מתחים. לציין כי רוב חברי אמנם רווקים וחלקם אף גרושים אבל ישנם גם חברים נשואים או לסירוגין חברים שנמצאים במערכות יחסים רציניות. עוד פרק זמן מכובד לפני הלידה ידעתי שהחברים מתכננים לטוס לארה"ב לשבועיים וחצי באוגוסט (לפי החישוב הילדה תהיה בת 3 חודשים). הבהרתי לאשתי בדרך שאינה משתמעת לשתי פנים שאני לא יודע אם אוכל לטוס כיוון שאין לי מושג איך ארגיש עם לעזוב אותה ואת הילדה. לציין כי קיבלתי צידוד מאשתי שלדעתה אהיה בכזה עומס, עם כאלו מטענים שמאוד ארצה לטוס ויש לי את ברכתה. הדברים כאמור השתנו מקצה לקצה בטביעתה שאינה משתמעת לשתי פנים בנוגע לטיסה למרות שלהזכירכם/ן לרגע לא קבעתי עובדה שאני טס.

omrilac

New member
המשך לאשכול הראשי

חלק שלישי של תוכן הנושא שלי, מצטער שזה לקח כל כך הרבה אבל לא היה לי שום דרך לקצר תוך שמירה על שקיפות מלאה של המצב: בשלב זה אני מודה שכבר נעלמה כל סימטפיה או אמפטיה למצבה הנפשי של אשתי וכמו שאומרים "ראיתי אדום בעיניים" וצערי נכנסתי למעגל ההתנצחות איתה תוך שימוש בביטוי שלי "לא נושא ונותן תחת איומי אקדח". המצב החריף רבות כשחמותי החלה מראה צידוד באשתי (מטבע הדברים) ואפילו התעמתה איתי בצורה חריפה מאוד ולמעשה בחילופי דברים שנמשכו כשעתיים רמסה את כל מהותי הן מבחינת אופי, הן מבחינת התנהלות כאבא והן כבעל. מיותר לציין שבכך גם רמסה את אותם הדברים אצל אשתי כיוון שהכל הוא נגזרתם של הפועל היוצא של מה שעשינו יחד כזוג. למרות שהייתה "סולחה" יום אחרי הדברים לא נשכחו מליבי ואני לא ממש יודע אם ומתי ישכחו. בשלב זה קיבלתי "סטירה" מעצמי והבנתי שכל ההתנהלות ההזויה ביני לבין אשתי (להזכירך מדובר בזוגיות של 8 שנים שהתהפכה מקצה לקצה תוך חודש) נובעת מנוכחותה של חמותי אצלנו בבית והיא מהווה מכשול בזוגיות שלנו. ביקשתי מחומותי שתעזוב לכמה שעות כי אני רוצה לדבר עם אשתי לבד, ואז בצורה הכי רכה שאפשר הסברתי לה ששום דבר לא משנה לי ושום דבר לא מעניין אותי חוץ ממנה ומהבת שלנו. אני אקצר בזה שאיכשהו אשתי גילתה הבנה ורצה הגורל ובוקר אחרי זה היה איזשהו חיכוך בינה ובין חמותי וחמותי החליטה לעזוב לכמה ימים כביכול מרצונה ( זה היה ביום ד' האחרון). אני יכול רק לספר לכם שמאותו יום עד להיום (יום א') היה פשוט גן עדן. תוך יום אשתי התהפכה ב180 מעלות וחזרה להיות אשתי האהובה, הטיפול בילדה הפך לעונג צרוף למרות השעות הקשות ולפעמים קצת חוסר ודאות - בקיצור - גן עדן. מנוף נוסף היה שיחה שניהלה עם אחותה הגדולה מחו"ל שצידדה בכל מילה ומילה מהטיעון שלי ואחרי כמה ימים קיבלה את אותו חיזוק מאביה ואז כאילו מתנצלת אמרה לי שכנראה התנהגה כעיוורת. לציין כי אמרתי לאשתי שאין פה חרם על אמא שלה או רגשות טינה, באותה מידה היה זה יכול להיות כל אדם אחר במקומה והתוצאה הייתה אותה תוצאה ושכמובן שהיא חייבת להיות עם אמא שלה שחייבת להרגיש שהיא סבתא, שהיא יכולה לבקר מתי שבא לה והן יכולות ללכת יחדיו לאן שהן רוצות אבל שבסופו של יום להשאיר את הרגעים הקטנים שפנויים לזוגיות שלנו, ל"ביחד שלנו". היום בבוקר הודיעה לי אשתי שאמא שלה מגיעה. אכן אמא שלה הגיעה וישר הרגשתי שהיא "טעונה". אין דבר שאני שונא יותר מזה שהילדה על הידיים שלי והיא באה ואומרת לי "תביא אותה". אני רואה את זה בפעמים הספורות ואפילו הבודדות שההורים שלי באים לבקר והילדה נמצאת על הידיים של אמא שלי ולרגע מתחילה לבכות ואז אשתי ישר רוצה אותה - לא יכול לדמיין סיטואציה שבאותה שניה הילדה לא תמצא את עצמה בידיים של אמא למרות הרגש ה"סבתאי" של אמא שלי. הלכתי לעבודה כרגיל ובמהלך היום ניהלנו שיחות טלפון חמות כרגיל (אני ואשתי), אחרי העבודה הלכתי להתאמן וחזרתי הביתה בסביבות השעה 17:30. ראיתי שחמותי עדיין אצלנו והיא לא ממש טרחה להחליף איתי מילה חוץ משלום קר ( אני רוצה להגיד ששמתי את עצמי בנעליה ואני מבין המון ממה שעובר עליה ובסוף אתייחס לזה - אם יהיה לכם עדיין עצבים לקרוא את האשכול פורום הזה). הלכתי קצת לאשתי ולילדה ואז אשתי אמרה לי שהן רוצות לקלח את הילדה. פה רציתי להעמיד את הדברים במבחן ולראות אם חמותי למדה משהו מההתרחשויות שעברנו כולם. ושוב חזרה על עצמה הסיטואציה שאשתי עומדת ליד אמא שלה, מנסה לעשות וללמוד ופשוט מתגמדת והופכת לסוג של גולם לידה - היא בקושי השפריצה על הילדה קצת מים ולא נדבר על זה שהיא לא חפפה לה את הראש כי חמותי (שאכן גידלה שלושה ילדים) עשתה את זה חיש מהר ועטפה את הילדה. מיותר לציין ששוב עמדתי ביציע האחורי וצפיתי מהצד - הבלגתי. אני פשוט חש רחמים אדירים כלפי אשתי שנקרעת בין דמויות חשובות בחייה. מצד אחד היא יודעת מה צריך לעשות ומה צריך להיות ושאני והילדה הם המשפחה הגרעינית שלה ומצד שני היא לא מסוגלת להעמיד את אימה במקום ולהסביר לה בנועם את פני הדברים. בהמשך אחה"צ והערב ראיתי את המתח מתחיל להצטבר שוב אצל אשתי, היא שוב נהייתה חסרת סבלנות ולא נעימה כנראה מחוסר התקשורת ביני לבין חמותי. שוב מצאתי את עצמי יושב בשעה 21:30 יחד עם חמותי ובצד השני של הסלון אשתי ועושה כאילו צופה בטלוויזיה. לציין כי ניסיתי בשלב מוקדם יותר להחליף איתה מילים כמה פעמים (עם חמותי אבל היא לא ממש שתפה פעולה). בשלב כלשהו היא פשוט כמה והלכה לחדר שלה - אני חשבתי שהיא אורזת קצת דברים ללילה אבל אז פשוט הסתבר לי שהיא שוב ישנה אצלנו ושוב אני יושב עם עצמי ואשתי נרדמת על הספה. כשהתחלתי לסדר את השולחן בסלון אשתי התעוררה ושאלה מה יש לי, וכשאמרתי לה שאני מרגיש שחזרנו שבוע אחורה בזמן היא אמרה בטון כאילו מתנצל שהיא לא ידעה בכלל שאמא שלה ישנה אצלנו (זה קורע לי את הלב שהיא מתנצלת ומנסה לתווך). ברור לי עכשיו שנכון לשלב זה חמותי רואה בי סוג של אוייב, זה שגרם לבת שלה לפנות נגדה שבסה"כ באה לעזור ולהושיט יד (מה שנכון לחלוטין), זה שגורם לבת שלה לגרש אותה מבית וכו...

omrilac

New member
חלק אחרון בתיאור הנושא - מקווה לתגובתכם

אמרתי שאני רוצה לפרט קצת על כך ששמתי את עצמי בנעלי חמותי והתמונה היא עגומה. מדובר באישה בת 50+ שלצערנו הרב באמת הגיעה לארץ פחות או יותר חסרת כל. אין לה מקום משלה מבחינת מגורים ואני יודע שהיא מתכננת להשכיר דירה ביחד עם בנה (גיסי) ולהסתייע בכסף שישלח חמי שקורע את עצמו בשתי עבודות בחו"ל אבל העובדה היא שהשכרת דירה עדיין לא נראית באופק. אני גם רוצה לציין שמדובר במשפחה רחבה שנמצאת בארץ וכולם באותה עיר (בשכנות אלינו) ואין מחסור במקום ללינה. ברור לי שהכל רצוף בכוונות טובות, ברור לי שהיא באה לעזור ולכוון למרות שהיא עשתה זו בצורה של רמיסה ושתלטנות מטורפת. אמרתי לעצמי שמדובר באישה שרוצה לעזור וכנראה לא מבחינה שהעזרה כבר לא כל כך נחוצה ומה שנחוץ באמת זה לאפשר להורים האמיתיים של הילדה להתמודד איתה ועם כל הקשיים הנלווים. ברור לי גם שהיא זקוקה כעת לעזרתנו (מבחינת מגורים) אבל הפעם (בניגוד לפעם הקודמת שהיא באה לארץ וגרה אצלנו ביחד עם חמי ובנה) המצב הוא שונה, לצערי אין לי מקום כרגע לסימפטיה והזדהות עם מצבה כיוון שאני צריך לדאוג למשפחתי הגרעינית וכך גם צריכה לעשות אשתי. אני כבר לא חושש מתגובות והסתודדות בחדרי חדרים שלא אנשים אחרים שאולי יגידו "הם זרקו אותה מהבית" וכו... זה פשוט לא מעניין אותי. אני חייב לציין שהיא באמת אישה מגניבה שלעצמה והקשר בינינו עד היום היה מקסים וחברותי לגמרי. עד כאן להבנה שלי למצבה. רק שכחתי לציין שבערך כמה ימים אחרי הלידה הגיעה גם גיסתי (אחותה של אשתי) לארץ לביקור של שבועיים וגם היא שהתה אצלנו. ודבר נוסף ששכחתי לציין במהלך העימות ביני לבין אשתי והוא חשוב מאוד: בשלב כלשהו בעימות שלי עם חמותי שאלתי מה לגבי ההתנהלות שלי כמפרנס ושכל הבית הזה (יש לנו בית שלנו) ושתי המכוניות שלנו והמשכורת שאני מכניס זה גם משהו שהוא מובן מאליו והתשובה שזכיתי לה היא "שזה חומר וחומר זה לא אהבה". אני בן אדם הכי מעניק שיש לכל מי שאני אוהב ואני מוכן לתת את יד ימין שלי למישהו שצריך - אני אומר את זה בשיא הכנות. בעימות שלי עם אשתי שמעתי אותה פתאום מזכירה את המילה "חומר" ואז כמו שאמרתי "ראיתי אדום בעיניים". כמו שציינתי מבחינה "חומרית" לא ראינו מהצד של אשתי שקל וזה התקבל בשיא ההבנה והאהבה למרות שאין ספק שזה העיק על אשתי מאוד. ההנחה שלי היא שבגלל שחמותי באה ממקום שהיא יודעת שהיא לא תרמה לשום דבר שיש לנו היום היא פשוט דאגה להבהיר לי וגם לאשתי שכל מה שהצד שלי כלומר אני והורי עשינו לא נחשב ככלום כיוון שזה "חומר" וציירה אותנו פשוט כ"קוני אהבה" כאילו גנבנו כסף ממישהו. אין לי דרך לתאר לכם כמה זה כאב לי וכואב עד עכשיו. מה שכואב יותר זה שאיפשהו בשבוע שעבר החליטה אשתי לבקר את אמא שלי וכביכול להתייעץ איתה בנוגע לנסיעה שלי לחו"ל למרות שכמו שאמרתי מהצד שלי לא הוחלט כלום. אמרתי לה שהיא מוזמנת לעשות זאת כיוון שאמא שלי לא אמא ששומרת עלי בכפפות של משי ואם אני עושה טעות היא תהיה הראשונה לדפוק לי קרש בראש. מה שלא ידעתי זה שאשתי הולכת לשם עם הילדה ועם חמותי דבר שגרם לנזק עצום. אמא שלי שאינה ממש בקו הבריאות כתוצאה ממחלה נדירה שאין לה מרפא היא אדם רגשני מאוד ויש לציין גם דרמתי. כששמעתי שהן שם עזבתי את העבודה והגעתי לבית הורי כדי להיות נוכח ולראות במה הדברים אמורים. כנראה שהגעתי מאוחר מדי כי למרות ההרגשה המבויימת שהייתה שם של שלוש נשים ששותות קפה של צהריים אמא שלי הספיקה להגיד לי שאנחנו צריכים לדבר לבד בהקדם כי משהו פה לא בסדר. מהר מאוד התפתח עימות ביני לבין אשתי כאשר דיברנו לבד בחצר (אז היא אמרה לי את המילה "חומר" והתפתח עימות קשה). בשלב זה אשתי החליטה לעזוב והשאירה אותי ואת אימה והילדה בבית הורי. מה שקרה שם זה שהתפתח דיון על המצב בו כמובן לא חסכה חמותי ב"שבחים" עלי ובנוסף אף רמזה די באיפוק יש לציין דברים על אימי והתנהלותה כסבתא לדוגמאת "ויש את הסבתא השניה שלא עוזרת" ועוד דברים רבים שהאמת שעד עכשיו אין לי מושג איך אימי לא התפרצה עליה. לציין שלכל אורך הדיון אמא שלי לא הגנה עלי לרגע למעט העובדה שאמרה גם בנוכחות אשתי קודם לכן שאני אדם שמסמן מטרות ומשיג אותן ושהיא ממליצה לה (לאשתי) לא לקבוע לי עובדה שלא לטוס אלא לתת לי להגיע למסקנות לבד. בסיכומו של דבר אשתי חזרה, שמעה את סוף הדברים אחרי שנעדרה כשעה וחצי, ארזה את הילדה וחזרה הביתה ביחד עם אימה. בשלב זה החלטתי לעשות סדר חזרתי הביתה וכמו שסיפרתי לכם ביקשתי מחמותי להשאיר אותנו לבד והשכנתי סדר ושלום עם אשתי. אני חייב לציין שאימי נפגעה בעיקר מהתנהלותה של אשתי מולה כיוון שהיא רואה בה כבת מיום שהתחלנו לצאת באותה תקופה שמשפחתה של אשתי עזבה לחו"ל - שוב אמא שלי היא אדם דרמתי ונוטה לקחת דברים קצת יותר ממה שהם אבל היא נפגעה קשה עד כדי כך שאת ארוחת הצהריים של שבת היא ביטלה ופשוט נסעה עם אבי לצפון לאחותה כדי להתנתק. באותו יום של הנסיעה הם ביקרו אצלנו והיחסים בינה לבין אשתי היו כרגיל - אמא שלי שוכחת מהר למזלי. זהו, אני מסכם את היום בשעה זו (02:50) בכתיבה לכם, כנראה רוצה לקבל משוב כסוג של תמיכה כדי לגלות אחד משני דברים: או שאני אגואיסט סוציומט שלא מגלה רגישות לכלום וחושב רק על עצמו או שאני ממש צודק וצריך לעשות פה שינוי. מה דעתכם? הצעות לפתרון המצב תתקבלנה בברכה וגם סתם משוב חיובי או שלילי ככל שיהיה. תודה על הקדשת הזמן, עמרי

schlomitsmile

Member
מנהל
נקודת ראות נשית מעבר לכל המהפכים האחרים, הולדת הצאצא הראשון, הופכת אותנו מבת של לאמא של. זה עניין לא פשוט, שמנגן אצל כל אחת על מיתרים אחרים, פותח בכל אחת (וביחסיה עם אמה) תיבות פנדורה אחרות. אמרת שברור לך שלא קל לאישתך מול אמה. נראה לי, שהיא צריכה להרגיש שאתה תומך בה, מחזק אותה. שאתה שם בשבילה: מקשיב לצרכים שלה, בוטח ביכולות ההוריות שלה, אוהב אותה. לא רב עם אמא שלה. את היחסים עם הגברת הזאת, תשאיר לאישתך להסדיר. זה מספיק מסובך, בלי שגם הגבר שלה יבחש בזה. לפי מה שאתה מתאר, אני מאמינה שאם היא תקבל את זה ממך, היא תתאפס, ותבהיר לאמה בדיוק מה היא צריכה ממנה. בדיוק איזו קירבה ואיזה ריחוק. אחרי הכל חמותך אוהבת את בתה מן הסתם, ולא רוצה להזיק לה. הבת צריכה למצוא את הדרך להעביר לאם את המסר, שיהיה קשה לאם לעכל, שהמתנה הגדולה ביותר שהיא יכולה לתת לה כרגע, זה לתפוס קצת מרחק.

aviah

New member
לא הייתי מרחיק לכת באמפטיה לחמות

ברור שהיא תלושה כאן בארץ וכל מה שיש לה זה הבת שלה, והנכדה, ואין לה איפה לגור והיא לא משפועת בכסף, והכל נכון. עדיין, היא לא ילדה קטנה ואורח החיים שלה זה מה שהיא בישלה. שתחזור לבעלה לחו"ל. להשאיר אותו חודש וחצי בלעדיה זה כן בסדר?

aviah

New member
סוציומט אתה בטח לא

יעזור לך אם אספר שזה משבר סטנדרטי, רק שבדרך כלל הוא אורך מספר ימים בלבד? תדבוק באישתך ותראה לה שאתם יחד בסיפור הזה, והבעיה כבר תיפתר.

aviah

New member
טוב, שניכם כבר פתרתם את הבעיה

אמא של אישתך פשוט צריכה לעוף מהבית. אתה צריך להקפיד להראות לאישתך שאתם יחד בסיפור הזה. פשוט לטעת בה בטחון ולא לתת לה לשכוח שאתה בצד שלה ושאתם יחד.

aviah

New member
לדעתי

היא מחפשת אצלך את המחויבות האינסופית שהיא מקבלת מאמא שלה שגרה אצלכם. אני לא חושב שבאמת איכפת לה האם אתה בחדר כושר שעה כל יום או במשטרה ארבע שעות בשבוע. מה שהיא רוצה, זה לדעת שאם היא צריכה עזרה ,אתה תמיד תהיה שם. לדעתי, ברגע שתסגור את הלפ-טופ ותתחיל להיות איתה כשאתה בבית, היא תלמד לבטוח בך ולדעת שהיא יכולה לסמוך עליך, והיא תתפשר איתך.

shno

New member
../images/Emo4.gif סיפור לא פשוט מה שאתה מתאר

אבל לדעתי הפתרון הוא "יחסית" פשוט. וזה הגדרת התא המשפחתי שלכם והקפדה שהתא הזה הוא אחיד, חזק, ועומד מול כל מי שמנסה להיכנס אליו בכוח. במה דברים אמורים? אתה, אישתך והילדה - אתם משפחה. אתם התא המשפחתי. כל אדם אחר - ולא משנה מה הקירבה שלו אליכם - הוא זר בתא המשפחתי הזה. אתם צריכים להגיע להחלטה משותפת - אתה ואישתך - שאתם לא נותנים לזרים לחדור לכם לתא המשפחתי ולערער לכם אותו. עם כל הכבוד לחמותך שרוצה לעזור - היא עושה יותר נזק מתועלת. אין לה מקום אצלכם. אתה בעל הבית בדיוק כמו אישתך, ואתה (בתיאום עם אישתך, כמובן) יכול בהחלט לדרוש שיניחו לכם לנפשכם. לרחוץ תינוקת - ואללה, מפחיד בפעם הראשונה, אבל רואים שזה לא כזה ביג דיל. אז עם כל הכבוד לחמותך - הורים צעירים רבים אחריה הצליחו לא להרוג את התינוקות שלהם באמבטיה, וגם אתם תצליחו. באיזו זכות חמותך מנהלת לכם את העניינים בבית? זוג צעיר, אחרי לידה, עם תינוקת - לא צריכים אף אחד שיסתובב להם בין הרגליים. לעזור? כן. אבל רק לבקשת הזוג ובתנאים של הזוג. לישון אצלכם? חלילה וחס! יש לה מקומות אחרים לגור בהם, ושתלך אליהם. אתם עם תינוקת, ואתם לא צריכים לטפל בעוד אדם בבית. היא רוצה להעלב? שתדחוף את העלבון ל$#@. ידידי - אתם צריכים לקבוע גבולות, ולעמוד בהם, ולא משנה מה המחיר. ונראה ממה שאתה מתאר, שככל שחמותך מתרחקת, כך טוב הרבה יותר גם לך וגם לאישתך. אז תואיל ותתרחק החמות ותאפשר לכם לחזור למצב הטבעי שלכם כמשפחה, ותהתמודד עם ההורות הצעירה שלכם. אתה חייב להיות יותר "חזק" בנוכחות שלך בבית, ולעזור לאישתך להתמודד מול כל הגורמים החיצוניים שמפריעים לכם. אם זה חברים שמגיעים בלי התראה מראש, אם זה חמות שמחליטה על דעת עצמה, בלי לקבל את אישורכם (של שניכם!) להישאר לישון. וכמובן - אתה חייב לעמוד על זכותך הטבעית והמובנת מאליה להיות אביה של ביתך! אין לאף אחד זכות לקחת את זה ממך! חמותך בחוצפתה מעיזה להגיע אליכם לחדר השינה באמצע הלילה? לדרוש בתוקף שתצא משם! זו חדירה כל כך גסה לאינטימיות של בני זוג! התשובה שלי קצת מבולבלת בוטח לא מכסה את כל הנושא, אבל את השורה התחתונה אני מקווה שהבנת - אתה ואישתך צריכים להציג חזית אחידה ובצורה מול כל העולם, כולל חמותך, ולאפשר לאחרים להיכנס בשערי החומה שסביבכם רק בזמן ובתנאים שלכם - שזה אומר רק כשמתאים לכם, כשאתם רוצים, כשאתם מבקשים. אתה חייב לתפוס שיחה רצינית עם אישתך על העניין, ואתם חייבים לקבל החלטות חד משמעיות, וביחד לעמוד מאחורי ההחלטות שלכם! (וברוך הבא לפורום - ותרגיש חופשי להקשות עלינו, להמשיך להתייעץ, לשאול.... אתה כאן בחברה טובה
)

חנול

New member
אח...זה קורה בבתים של כולם...

תראה, גם אני עברתי כמה חודשים עם חמותי בבית (אמנם בלי ילדה), ולהגיד לך שזה פיקניק אי אפשר. כל אדם אחר חוץ ממך ומאשצך שיגורו איתך בבית יצור דילמות ובעיות. כזה עם ילדה זה מוכפל. כזו חמות דעתנית זה משולש. תומכת בכל מה ש-SHNO כתב לך. מציעה באופן נחרץ לשבת עם אשתך ולהבהיר לה את העובדה שאת ההורה בדיוק כמוה. העובדה שאתה לא נמצא בבית X שעות ביום, אינו אומר שאתה לא יכול לקבל החלטות ביחד איתה, כשאתה כן בבית, או בנושאים מהותיים לשניכם בחיי הילדה. לצערי, נשמע לי מאד שחמותך "עושה עבודה" טובה על אשתך. אבל צריך מאד להבין את הסיטואציה. המצב אחרי לידה מבלבל נורא. האמוציות משתלטות. אם אשתך קרועה במצב כזה בין שניים (אתה וחמותך) זה מעציב מאד. זה מעציב שאמא שלה לא יודעת לתת לה את התמיכה שלה ללא חשבונות וללא פשרות. עזרה אמיתית היא כזו שבאה בלי הצורך לשפוט את הצד שלו עוזרים. חשוב שאשתך תבין את זה ותנטרל את הגורם המיותר בבית שלכם (חמותך). אם אתה לוקח חלק ככל הניתן בשעות שאתה בבית בגידול הילדה זה הרבה בעיני. מצד שני, אני גם רוצה גם לא להסכים עם כמה דברים שכתבת: בעיני לגמרי לא לגיטימי להמשיך כרגע בפעילות שלך בחדר הכושר. האם לאשתך יש פרק זמן שבו היא עושה למענה בלבד? אם ארגנתםן את החיים כך שאתם מפרגנים אחד לשני זמן פנוי, אזי יש מקום שהיא גם תפרגן לך זמן בחדר כושר. מצד שני, כמו שאתה מתאר היא נמצאת עם הקטנה 24-7. לה יש זמן לחדר כושר או לזמן לעצמה? אם לא, אז לגמרי לא לגיטימי שלך יהיה. יותר לגיטימי שתעזור לה, תוותר על הזמן שלך ותבלה עם הקטנה "ותשחרר" אותה. עם כל הרצון הטוב, להיות עם ילדה קטנה זו עבודה הרבה הרבה הרבה יותר קשה מעבודה... (אתה עוד תראה את זה אם תשאר לבד עם הקטנה פעם יום שלם). דבר נוסף, לגביח הנסיעה לחו"ל- אם תשאל אותי- לגמרי לא לגיטימי לרצות לנסוע עכשיו (בינינו, כולל אם היא מפרגנת). אלא אם כן, יש לה עזרה רצינית, לפחות בכמות השעות שבהם ניתן היה לצפות לעזרה ממך, לא הייתי נוסעת.אתה יודע מה? וגם אז לא הייתי נוסעת. נראה לי אדואיסטי לגמרי, לנסוע ולנפוש לעצמך, בזמן שהיא קורעת את התחת עם הילדה. גם אם זה נקבע שנים מראש (דבר שלא היה צריך להעשות). יותר הגיוני שאתה תדאג שהיא תוכל לנפוש קצת. אולי לא לנסוע לחו"ל כשהקטנה כ"כ רכה, אבל כל דבר אחר הולך- חצי יום לקניות לבד או עם חברה. תאר לך שאתה עובר את אחת החוויות הקשות והמאתגרות ביותר בחייך, אתה זקוק לעזרתו של בן הזוג כמה שיותר (והעובדה שהיא כה תלויה באמא שלה מראה לך כמה את הנדרש.. כי היא כנראה מהווה תחילף לעזרה שאתה לא יכול לתת מסיבות לגיטימיותש אתה בעבודה)..ובן הזוג מפרגן לעצמו זמן כיף עם חברים. צר לי, אגואיסטיות לשמה. כיון שאתה כ"כ מודע לעצמך, ובסופו של דבר בהחלט נראה כמו אבא שרוצה להיות מעורב ולתת מעצמו, אני יכולה להבין שאולי תבין את זה יותר טוב ואתה לא באמת אגואיסט. מצד שני, אם אחרי חודש וחצי כה קשים , אתה עדיין יכול לחשוב שאשתך יכולה להסתדר לבד..אז אתה כנראהלא מטפל לבד בקטנה מספיק זמן ביום, כי אם היית מטפל בה באינטנסיביות היית מבין כמה הרעיון שתעזוב עכשיו לחופשה בחו"ל הוא פוגע. זהו, צר לי אם בחלק האחרון הייתי קשה איתך. אין לי בכלל ספק שאתה רוצה ויכול להיות אבא נפלא. אין לי ספק שחמותך כרגע הורסת לכם עניינים. צר לי שאשתך אינה חזקה מספיק על מנת לנטרל את אמא שלה (כנראה גם לא כלפי עצמה). אז חשוב שתנקוט עמדה. שתבהיר שזה שניכם. שזה לא אומר שאי אפשר לקבל עזרה, אבל רק עזרה אמיתית שבאה מהלב, ושאין שום אג'נדות בצידה כמו ביקורת מוסוות עליך. גם אשתך אינה צריכה לקבל את זה שמעבירים על בעלה ביקורת בצורה כזו. בוודאי לא לפני אמא שלך וכשאתה איננו.

hag70

New member
איזה מצב לא נעים ../images/Emo4.gif

אני עונה מבלי לקרוא את תגובתיהם של חבריי המלומדים, כך שאם אני חוזר על מה שנאמר - סליחה מראש. לידה של ילד ראשון הוא מצב לא פשוט למשפחה הצעירה. גם בלי המצב המסובך שאתה מתאר. דבר ראשון התא המשפחתי המצומצם שהייתם רגילים אליו משתנה מקצה לקצה. לא לטובה או לרעה. פשוט משתנה. סדרי העדיפויות משתנים, אי אפשר לעשות את הדברים שהייתם רגילים לעשות, סדר היום משתנה וכו''. בנוסף מצטרף למשוואה חוסר הידיעה איך לטפל בתינוקת החדשה. ובל נשכח את ההורמונים של אחרי הלידה שמוסיפים לסיטואציה הבעייתית גם ככה בעיות נוספות. כל זה קורה אצל כל המשפחות החדשות וזה טבעי, וגם ככה לא קל להתמודד עם המצב. אצלכם נוסף פרמטר נוסף למשוואה שמסבך את המצב עוד יותר - הסיטואציה הפרטית שלכם. לפי מה שתארת, הייתי מבקש מהחמות לצאת מהבית כדי לא להוסיף עוד שמן למדורה. מצד שני אסור לשכח שזה משאיר את אשתך לבד בבית כל היום עם הילדה - לתחושת הבדידות יש חשיבות רבה שאסור לזלזל בה, בנוסף היא עדיין לא מיומנת בכל מטלות ההורות. שני פרמטרים אלה מאד חשובים ובלי חברה במהלך היום, הימים יהיו מאד מאד ארוכים וקשים עבור אשתך, דבר שאינו הוגן עבורה. אולי הפתרון הוא שחמותך תהיה אתה במהלך היום, עד שאתה מגיע ואז תשארו שניכם לבד. לא יודע איך הדבר יכול להתבצע בפועל, אבל זה נראה לי הפתרון הטוב ביותר. חשוב מאד מאד שתדברו בינכם על המצב ותנסו למצוא פתרון ביחד. בלי צופים מהצד, בלי הערות מהצד, רק שניכם. אם אפשר - כשהילדה לא לידכם (אולי עם חמותך בבית ואתם תצאו?). ואם אפשר - בלי מגבלת זמן. נראה לי שכדאי להוציא הכל לדבר על הכל, גם אם זה לא קל, ולקבל החלטה ביחד שצריך לעמוד מאחוריה ברור שאשתך במלכוד, בגלל כל הדברים שהזכרתי. אולי הפתרון שיש עכשיו הוא הכי נח וזמין ואז היא מקבלת אותו בקלות וקשה לה לחשוב על פתרון אחר? דבר נוסף שהוא לא פחות חשוב - גם עליך לשנות את סדר היום שלך ולהתחשב באשתך (שכאמור נמצאת לבד כל היום) הרבה מעבר לביטול אימון פה ושם. אני לא רוצה ומסוגל לתת לך את הנוסחא המדויקת של שעות עבודה ומה אתה יכול לעשות ומה לא, אבל חשוב שתזכור שגם אם הסיטואציה היתה "אידאלית" היו נדרש ממך הרבה שינויים ביום יום ובטח במצב הרגיש שאתם נמצאים בו. הייתי מוותר על הנסיעה לחול. זה לא נראה לי מתאים. גם אם יש אחרים שהם נשואים, זה לא נראה מתאים *לך* כרגע. אולי צריך לחשוב על שעת החזרה שלך הביתה. חשוב לחזור הביתה מיד אחרי העבודה ולוותר על דברים שעושים לך טוב כי אשתך נמצאת במצב רגיש יותר. זה חלק מההורות. בטח בהתחלה שלה. לא הייתי אומר שאתה אגואיסט. פשוט צריך להיות קשוב לצרכים של אשתך. במיוחד במצב הנוכחי - אם אתה רוצה שחמותך לא תהיה בבית, אתה צריך להיות שם בשביל אשתך. אחרת איך אפשר לצפות מאשתך להסתדר לבד כל כך הרבה שעות ביום? יצא לי מבולבל. מקווה שהרעיונות יצאו ברורים, ואם יש עוד שאלות אנחנו כאן
. ודי ברור לי שאמרו את לזה פני - אתה מוזמן להגיע אלינו בכל זמן שתרצה. לשאלות, להתלבטויות ואם תרצה ל"שוויצים" ולחלוק איתנו את הרגעים היפים והמשמחים בהורות. בהצלחה

omrilac

New member
תודה על כל התגובות עד כה

אני באמת מקווה לשינוי בהקדם, כמו שאמרתי הבעיה האמיתית פה היא שאשתי מבינה הכל ויודעת מה הפתרון ופשוט לא יודעת איך ליישם. אני מבין אותה, לא קל, אני לא יודע איך אני הייתי אומר לאמא שלי "לכי מהבית שלי עכשיו" או עושה לה סוג של שעות ביקור כמו בבית מעצר אבל עובדתית כמו שאמרתם כולכם וכמו התגובות החוזרות בשרשור שלי בפורום הריון ולידה היא פשוט חייבת לעזוב - זו לא סיטואציה אידיאלית לאירוח. בנוגע לטיסה לחו"ל אני חוזר ומדגיש - אין טיסה לחו"ל - זה הכל וירטואלי, מה שכביכול נכנס לתודעה של אשתי (תודות לחמותי) זה שאני נוסע ומשאיר אותה לבד למרות שהדגשתי פעמים אין ספור שאיך אני יכול לדעת מה קורה איתי מחר? אני לא יודע אם אני מסוגל לעזוב כרגע את המשפחה שלי אפילי אם זה בא ממקום של תמיכה מצד אשתי על מנת שאוכל לטעון מצברים. בנוגע לשאר ה"תחביבים" אמרתם ואמרתם נכון, ברור שקשה לי עם זה שאשתי נמצאת לבד בבית עם הילדה. עצם הנוכחות של חמותי בבית מה שהביא בעצם לדחיפה שלי מחוץ למעגל גרם לי להמשיך בשגרת החיים כאילו לא קרה כלום. יש לציין שבימים בהם היינו לבד (סופ"ש האחרון) שום דבר מהשגרה שלי לא יצא לפועל כי זה פשוט לא עניין אותי - אימונים ניתן לצמצם במידת הצורך גם לבית ובנוגע להתנדבות במשטרה קיבלתי תמיכה מהקצונה האחראית עלי לצמצם נוכחות ככל האפשר על מנת להיות בבית יותר למרות שאני מפקד יחידה מיוחדת וזה קצת קשה כי בכל זאת אתה מפקד וחלה עליך אחריות. יציאות עם חברים לא מעניינות כל כך וגם אם יש משהו אז אנחנו הולכים יחד כזוג כך שבמקום הזה הכל מתנהל כמו שצריך כשחמותי לא נמצאת 24/7. שוב, תודה לכם ואם יש הערות, ביקורות או עידוד נוסף אשמח שתמשיכו את השרשרור הזה. כך או כך אני מקווה שכל קורא שעתיד ללדת לראשונה בקרובי יקרא את השרשור זה ו"יתגלח על זקני" כדי למנוע מצב דומה בביתו - כמו שאמרתם מספיק המתח שנלווה לתקופה שלאחר הלידה - אין צורך בעוד! תודה חברים עמרי

aviah

New member
מוכר, ויש מה לעשות כדי לתקן את זה

לדעתי האישית: 1. תבהיר לאישתך שאתם יחד, על די כך שתפסיק לצאת החוצה עם הלפ-טופ והסיגריה. פשוט תהיה צמוד אליה כל הערב. תלמד מה אתה כן יכול לעשות כדי לעזור. תראה לה שאתה שותף. 2. שניכם יחד, תעיפו את כל המשפחה החוצה. שיבואו בסופי שבוע בלבד. הילדה כבר בת חודש וחצי ואתם לא חמולה בדואית - שייחיו את החיים שלהם. 3. תראה מה אפשר לעשות כדי להוציא את אמא שלה מהבית. או טו טו הילדה מתחילה לישון לילות שלמים ברציפות ושניכם בהחלט מספיקים כדי לטפל בה. 4. חזור על סעיף (1) כמה שרק אפשר. תהיה לצד אישתך והיא כבר תראה לך שהיא כן סומכת עליך ומשתפת אותך בהחלטות.

omrilac

New member
עדכון בהתפתחויות במצב שתואר

שלום חברים, תודה על כל התגובות, העצות והחיזוקים. נכון להיום קשה להגיד שהדברים שונים בהרבה לצערי. אתמול בבוקר היה שוב סוג של פיצוץ בין אשתי לאמא שלה. זאת בעקבות העובדה ששלשום שוב החליטה חמותי להשאר לישון אצלנו בלי ממש להגיד את זה בקול רם כדי שנדע וכך נוצר שוב מצב אבסורדי שאנחנו יושבים בסלון בשעה 21:00 בערב ואני ואשתי על קוצים היא כי היא יודעת שמה שקורה זה לא בסדר ולא מצליחה והיא לא מוצאת את הכוח להייצר שיחה בנושא כנראה מחשש של התוצאה ואני כי אני כבר לא מסוגל לחזור הביתה ו/או להתעורר לקומונה. אז אתמול מצאתי את עצמי מתעורר בבוקר מאשתי שנכנסה ברוח סערה לחדר ואמרה לי שזהו, זה נגמר, היא לא רוצה שאני אדבר עם אמא שלה והיא לא תדבר איתי וכו... לקח לי קצת זה לקלוט מה קורה ושוב ניסיתי להרגיע את אשתי ולהבין מה קרה. קרה למעשה מה שקורה תמיד, אשתי נאכלת מבפנים ודוחה כל הזמן את הנושאים הקשים ובסוף מגיע למצב כששהיא מדברת היא מתפוצצת ומשיחה שאמורה להיות חיובית ובונה יוצא ריב. היא אמרה לי שחמותי ירדה למטה והיא מחכה שיבואו לאסוף אותה. התארגנתי לעבודה ואז רק התברר לי שחמותי עזבה למטה אבל על הדרך גם לקחה איתה לטיול את הבת שלנו בעגלה לגינה. ירדתי למטה עם אשתי לגינה הציבורית שם מצאנו את חמותי שכשהבחינה בי ניסתה לשדר BUSINESS AS USUAL ודיברה עם אשתי כאילו לא קרה דבר. התחלתי ליזום שיחה ואני חייב להגיד שחמותי תקפה שם מחזית וירטואלית שלא קיימת, דיברה הבלים ודברים שלא קיימים כמו "אני שומעת את הבת שלי במצוקה" ואשתי מרימה גבות ולא מבינה על מה אמא שלה מדברת וכו... סיכמתי את הדברים בכך שאמרתי לה שמעכשיו אני מבקש שלא תעזור לנו יותר אלא פשוט תהיה סבתא שתבוא להנות מהנכדה שלה ולא תתערב לנו אלא אם כן אני שיכור ואולי שם לילדה וודקה בבקבוק במקום סימילאק. עוד אמרתי לה שהיא לא יכולה לצפות שאחרי 8 שנים של שהייה בחו"ל הבת שלה תהיה "פקודה שלה" כמו שהיא הייתה כשהיא עזבה את הארץ, הסברתי לה שהבת שלה הקימה תא משפחתי משלה ופתחה לעצמה ביחד איתי דפוסי התנהגות חדשים וראיית עולם עצמאית והיא חייבת לרדת מהעניין הזה שהדברים יתנהלו כמו שאולי היא הייתה רוצה שיתנהלו. על פניו זכיתי גם לצידוד מצד אשתי וגם כביכול מהבנה אבסולוטית של המצב מצד חמותי להוציא כמובן את זה שקלטתי שהיא מנסה לא להבין את העניין שהשהות שלה אצלנו בבית היא מוגבלת וגבולית הן מבחינת כמות ימים והן מבחינת משך שעות הביקור אבל נהניתי מהספק שזוהי צומת שלקחנו בה פניה לכיוון הנכון והדברים יתחילו להשתנות. מאוחר יותר בצהריי היום דיברתי עם אשתי בטלפון שכבר הייתה בקניון עם הילדה ואמא שלה ואמרתי לה שאני שמח שזה הכיוון אבל מנגד שלא תרפה ובכל הזדמנות הגיונית תחזור ותדגיש לאמא שלה את נושא הגבולות שהצבנו כי צריך להכות בברזל כשהוא חם. אשתי אמנם הסכימה איתי אבל כנראה גם שציפיתי ליותר מדי. שוב חזרתי הביתה (בלי מכון ובלי כלום) בשעה 18:00 בערך כשבטלפון היא אמרה לי שאמא שלה עוד שם וגם אחיה (גיסי אותו אני באמת מאוד אוהב) בלעתי רוק ואמרתי "יאללה, נשחק את המשחק" כדי שלא יגידו שחזרתי עם פרצוף דיכאון וגם שלא תיווצר תחושה שכל פעם שעמרי צריך להגיע הביתה צריכים כולם לברוח. שאלתי אם מישהו רוצה לאכול כי אני מביא לעצמי ואכן הבאתי אוכל גם לגיסי. חזרתי הביתה עם חיוך, אמרתי שלום לכולם, התיישבתי עם כולם בסלון ואני וגיסי אכלנו. תוך כדי האוכל אני שם לב שאשתי ואימה ממלאות את האלבום שלאחר הלידה (אתם יודעים - נולדתי בתאריך הזה והזה, השירים ששמעו ברדיו באותה תקופה היו..,אבא אמר שאני דומה ל..וכ...) - צביטה קלה, חשבתי שנעשה את זה יחד. אשתי ניסתה לשתף אותי ושאלה אותי כל דבר..ניסתה ליצור אווירה משפחתית, זרמתי עם זה למרות שבכנות זה לא התאים לי, עוד פעם להתעורר למשפחה שלה ולחזור בסוף יום למשפחה שלה. בשעה 20:00 בערך הם החליטו לעזוב, אמרתי לעצמי "סוף סוף, הגענו לסוג של נחלה, היא הפנימה את השיחה" שעה סבירה למדי. אז רק התברר לי שהם מבקשים לעזוב רק עם האוטו של אשתי כי מחר בבוקר אמא שלה צריכה לבוא כי אשתי רוצה ללכת לקוסמטיקאית. פה בלעתי שוב רוק, לא כי אני מתקמצן על האוטו..כי פשוט אין ביטוח לאנשים נוספים ומעבר לכך לא הבנתי את האחריות של אשתי בקטע של אם נצטרך פתאום לנסוע עם הילדונת לאנשהו (חס וחלילה) הכיסא שלה מקובע באוטו של אשתי ולא באוטו שלי - כמו שאמרתי - בלעתי רוק. אחרי שהם עזבו הבנתי מאשתי שאמא שלה אמרה לה שאולי היא תחזור עוד היום בלילה כי גם ככה היא צריכה לחזור מחר בבוקר ובלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה. עוד אמרה לי אשתי מבעוד מועד זה שביום ד' (מחר) היא צריכה ללכת עם הילדה לביקורת אצל הרופא ואמא שלה מתלווה אליה אז גם היום (ג') היא ישנה אצלנו אבל עושה בייביסיטר כי אנחנו יוצאים מהבית (נסיון של אשתי להמתיק את הגלולה וללא ספק רצון אמיתי שלה לבלות איתי קצת בסביבה ניטרלית). הסכמתי להכל, סיימנו את היום בצפייה בסרט, הלכנו לישון, אמא שלה לא חזרה בסוף אתמול. אחרי לילה עם הילדה וקצת בוקר התעוררתי ותהארגנתי, חמותי הגיעה שוב בליווי גיסי, נפרדתי מהילדה ומכולם לשלום כמו שצריך ועכשיו אני בעבודה. שיחה עם אשתי לא מזמן בנוגע להמשך היום גלשה מהפסים כששוב שאלתי אותה אם היא זוכרת שהיא צריכה לדבר עם אמא שלה. אשתי התפוצצה שוב, היא נלחצת גם ממני כי היא יודעת שזה מה שצריך לעשות וגם מהפיק ברכיים ששיש לה מלהעלות שוב את הנושא עם אמא שלה. חברים, אני מתחרפן, הגעתי למצב שאני יושב עכשיו באמצע יום עבודה וכותב בפורום, אני ממש לא מרגיש טוב, יש לי סוג של חולשה שאני לא יכול להסביר אותה, החוסר אונים הזה מחרפן אותי, אם היה מדובר בכל אדם אחר שהיה מהווה הפרעה לחיים שלי או של המשפחה שלי הייתי מסיים את זה בנקישת אצבע אבל לא במקרה הזה שבו הפתרון לא נמצא אצלי.

aviah

New member
לדעתי

מעולם לא הייית בסיטואציה כה קיצונית אז את מה שאני אומר צריך לקחת בעירבון מאוד מוגבל. אתה ואישתך צודקים לחלוטין. אם החלטת שאתם מחכים עד שאישתך תאזור אומץ, מה שאני חושב שאתה צריך לעשות זה לחזק את אישתך ולנסוך בה אהבה ובטחון ופשוט לחכות שזה יקרה. אותי מאוד מטריד זה שהחמות יצאה עם התינוקת לגינה בלי להודיע לכם, לא כל שכן לבקש אישור מכם. הקטע הזה עורר בי את הפרנויה הכי עמוקה, אבל שוב, אולי זה רק אני.

omrilac

New member
להעמיד דברים על דיוקם

זה לא שהיא נעלמה לנו עם התינוקת כי אז סביר להניח שהייתם שומעים עלי בחדשות במהדורת הערב :=) לאחר סיום הריב עם אשתי היא כנראה אמרה לה שהיא יורדת למטה ושהיא לוקחת את הילדה איתה (לא ידוע כמה הפגנתי זה היה) אבל זה היה בידיעה מוחלט של אשתי, עצם זה שהיא לא הביעה התנגדות מן הסתם כנראה התפרש כהסכמה.

aviah

New member
הרגעת אותי

ועכשיו עלה בדעתי שאם ממילא מובן שייקח זמן עד שהחמות תעוף, צריך לנשל אותה מכל מה שקשור לילדה. היא רוצה לטייל איתה? אין מצב. היא רוצה לרחוץ אותה? אין צורך. לתת לה להבין לבד שהיא מעמסה בלבד ולא תורמת כלום.

shno

New member
../images/Emo45.gif

פשוט להראות לה במעשים שהיא לא נחוצה, שאתם מסתדרים נהדר בלעדיה, ושאלא אם אתם מבקשים ממנה באופן מפורש - היא נדרשת שלא לדחוף את האף ולא להתערב לכם בגידול הילדה. ועוד משהו - כשאתה חוזר הביתה, כמו שכתבת בסביבות 18:00, עוד יש אור בחוץ ומזג האויר הוא כזה שאתה יכול לקחת את הקטנה לטיול, לשחרר את אישתך לנוח. ככה תרוויח גם זמן איכות עם הקטנה רק שניכם ביחד, בלי נספחים, והקטנה בטח תהנה מהטיול.

omrilac

New member
זו בדיוק ה"קומדיה"

היא אומרת שהיא מבינה, הדברים נאמרו לה במילים, לא צריך דוגמאות והמחשות, אין לה בעיה גם לקחת את עצמה ולהסתגר בחדר שלה במשך כל שעות הערב אבל עדיין - להיות אצלנו. אז אשתי שתהיה רק בריאה שמנסה כל הזמן "להמתיק את הגלולה" רק מציעה כל מיני פתרונות כמו להזמין חברים אלינו או לא יודע מה אבל זה גם לא בדיוק נוח כי תחשבו אתם כמה חברים שלכם שמוזמנים אליכם רוצים לשבת לשיחה של החבר'ה ופתאום משום מקום מצטרף "הורה" יהיה פתוח וצעיר ברוחו ככל שיהיה זה עדיין לא הכי נוח וחופשי. אני יודע שאני נשמע נורא קטנוני וכאילו פוסל כל פתרון שמוצע לי ורק רוצה לעשותד את הדברים בסגנו My way or the highway. תכלס נכון לדקות אלו אני במקום כזה שאני מתחיל "לתת לעצמי בראש" על למה אני לא סבלני יותר ומה איכפת לי מהם בכלל ולמה שאני לא אחזור הביתה ופשוט אתן להם תחושה מגעילה של לא רצויים למרות שזה ממש לא הסגנון שלי ואני לא יודע כמה זה יועיל למצב

למעלה