מבקש עזרתכם ותגובתכם למצוקה הרגעית שלי

aviah

New member
אין לך מה לתת לעצמך בראש

אתה גם לא קטנוני. אתה ראש משפחה עכשיו - אתה ואישתך ליתר דיוק
- ואתה מחליט וקובע מה ואיך עושים, לא אמא של אישתך. אם החמות היתה אישה מאוד נחמדה ומתחשבת והיתה אומרת שאין לה איפה לחיות והיא מבקשת לנחות אצלכם לחצי שנה, זה היה דבר אחד (בהנחה שיש לכם אפשרות להלין אותה ועדיין לשמור על הפרטיות שלכם). אבל היא כופה עצמה עליכם בכוחניות ואני לא רואה דרך אחרת לטפל בה. ממה שתיארת, אישתך ואתה סופר-סבלניים כלפיה.

schlomitsmile

Member
מנהל
לדעתי אם תריב עם חמותך, או תתן לה "תחושה מגעילה" רק תדחוף את אישתך להגן עליה. אחרי הכל- היא אמא שלה. לא נראה לי שיש קיצורי דרך. אישתך צריכה לפתור את יחסיה עם אמה. רק היא יכולה לעשות זאת. אתה יכול לחזק אותה, להשתדל להענות לצרכיה, להקשיב לה. לא ממליצה להלחיץ אותה שאתה מצפה ממנה לסלק את אמה. יותר דיבור חיובי: שאתה רוצה לעשות דברים עם הילדה ואיתה, שאתה מבין את הקושי שלה מול אמה. זה עשוי לתת לה את הכח שהיא זקוקה לו כדי לעמוד מול אמה.

shno

New member
התחלתם בדרך הנכונה - אל תרפו!

אני מזכיר לך - אתם צריכים להיות חזקים. להפסיק לבלוע את הצפרדעים שחמותך מאכילה אתכם. לקחת את הילדה לגינה בלי רשותכם, שלא לומר בלי להודיע?! אני רק על זה הייתי מקים מהומת אלוהים. היא רוצה את האוטו? צר לנו - אי אפשר! אין ביטוח. את המעשים הלא חוקיים שלה שתשמור לארה"ב. רוצה לבוא לישון בלילה? לא מתאים. תודה. אם זה מה שיימנע ממנה להתלוות לאישתך לרופא - אז שלא תתלווה! תצא אתה מהעבודה ותתלווה לאישתך (ואם אתה לא יכול, ואללה - אפשר ללכת לרופא עם ילדה גם בלי כוחות עזר ופמליית מלווים). אתם חייבים להמשיך בדרך שהתחלתם, אבל להיות עקביים ולהתעקש! לא להרפות, לא לותר, כי אחרת המסר לא ייטמע! אין יותר ביקורים אצלכם בבית אלא אם זה מתאים לאישתך ולך, ביחד. אם לאחד מכם לא מתאים - אז אין ביקור. נקודה. אתה צריך לתמוך באישתך, לתת לה גיבוי מלא ב"מאבק" מול אמא שלה. סה"כ נראה שהיא מגבה אותך בעניין, רק שהיא חלשה מול אמא שלה. אתה צריך לחזק אותה. תתחילו לקבוע ביניכם (אתה ואישתך) כללים וקווים ברורים כדי שלא יהיו ספקות ולא יהיו סימני שאלה ולא ייווצרו מצבים מתוך איזה "חוסר ברירה" או "אי נעימות". זה לא יקרה ביום אחד, אבל עצם זה שפתחתם את הנושא והחלטתם להתחיל להתמודד איתו - זה כבר שינוי לטובה. ייקח עוד קצת זמן - אבל בסוף תצליחו. חיזקו ואימצו!

hag70

New member
אני מסכים עם SHNO בכל מילה

אבל אני מודה שאני ממש לא יודע איך לתרגם את זה למעשים בשטח. איך לבעוט את חמותך החוצה באופן שיהיה ברור מעל לכל ספק. אני מבין למה קשה לאשתך לעשות את הצעד הזה ולמה היא מרגישה בין הפטיש לסדן. אתם צריכים לדבר ולהסכים שזה הצעד הנכון לעשות. שלא תהיה אפילו התלבטות או ספק אחד. כבר כתבתי קודם - אמנם אתה מגיע הביתה מוקדם ככל האפשר, אבל אשתך היא זו שצריכה להיות לבד את התינוקת כל היום. לצאת בבוקר לעבודה ולתת "הוראות" בשלט רחוק זה לא חוכמה. צריך להתמודד עם היומיום. וזה שאתה מגיע בערב ועוזר לה זה מצויין. אבל יש כמה שעות באמצע שהיא צריכה להיות לבד. גם נשים אחרי לידה בסיטואציות הרבה יותר פשוטות ונינוחות, מרגישות שהן מטפסות על הקירות כשהן לבד בבית. אין עם מי לדבר, אין עם מי להתחלק במטלות, אין אפשרות לנח וכו'. ואז כשצריך ללכת לרופא הכל נראה קטסטרופה גם אם בפועל זה לא נכון. לפי דעתי מאד קל ל"השבר" במצבים כאלה. צריך לחשוב על כל הסיטואציות האפשריות מראש. ולהסכים שזה מה שנכון וגם אם הדרך קשה, אין דרך אחרת. מצטער אם הייתי בוטה או פסימי. ועדיין כל מילה של SHNO בסלע. רק צריך לפרוט את המטרה לפרוטות. בהצלחה
.

omrilac

New member
זה בדיוק התסכול הגדול

שאין לי איך להתערב ולעשות את הדברים בעצמי ו"לחסוך" מאשתי את הקושי, כל מה שאני אעשה בעצמי יתפרש כמשהו שבא ממני בלבד וכנסיון שלי לעמוד בינה לבין הבת שלה וכמובן להפוך להיות החתן מהגיהנום שרוצה לקרוע את היחסים שלה עם אשתי לגזרים בגלל זה לצערנו אני חייב לשבת ולבלוע - קשה מאוד חברים - קשה מאוד במיוחד לבן אדם שהוא כן אסרטיבי וכן יודע להזיז דברים וזה כמו לשבת בצומת דרכים לראות מצד אחד הולך רגל שרוצה לחצות את הכביש ומצד שני משאית דוהרת ואתה יודע שהולכת להיות תאונה אבל אתה פשוט לא יכול לעשות כלום - ידיך כבולות. כנראה שבאמת מה שנשאר לי זה לשבת, לחזק את אשתי ולחכות שהיא תמצא את הכוח הפנימי להתמודד עם המצב, רק נקווה שזה לא יהיה מאוחר מדי כי אני לא צריך להסביר לכם הגברים, יש גבול למה שאתה מסוגל לבלוע בלי להתפוצץ, יש גבול לכמה סובלנות את מוכן לגלות לחולשה אפילו אם זה של אשתך, אם אתה רואה את הנישואים שלך במצוקה אתה רוצה לעשות הכל עכשיו וכרגע, אין ממש את העונג של דחיית סיפוקים בתחום הזה (לדעתי לפחות). פשוט פועמת בי תחושה כזו שאני יודע שהיא דמיונית אבל שעכשיו כאילו זה מעיין דגל שחמותי מנפנפת בו כאילו אומרת "הינה, עשינו שיחה, הבהרתם את עצמכם, אמרתם דברים והינה בסופו של דבר אני עדיין פה ועדיין עושה מה שאני רוצה". אתם לא מכירים אותי אבל אני יכול להשתגע מדברים כאלו, אתה יודע מה הבעיה, אתה יודע מה הפתרון ואתה לא יכול לעשות כלום (!!!). רק כדי לחדד דבר אחרון, אני מקבל את הביקורות באהבה אבל הדברים לא ממש מדוייקים, זה לא שאשתי יושבת לבד כל היום ואני מחלק הוראות בשלט רחוק מהעבודה, ב"ה יש לה חברות שמבקרות ומציעות עזרה וחוץ מזה היא גם חייבת ללמוד להתנהל לבד עם עצמה לא? תקנו אותי אם אני טועה? הלבד הזה שהיא תרגיש זה מה שיגרום לה להגדיל ראש, ללמוד לארוז את הילדה בעצמה וגם לצאת מהבית עם הילדה ולא לשבת יום שלם בין 4 קירות ולחכות שמישהו יגיע, שוב - תקנו אותי אם אני טועה.

aviah

New member
לא אתה לא טועה

ואתה צודק בהכל. ממה שאמרת עכשיו על אישתך, אפשר אולי להבין שטבעי לאמא שלה לחשוב שהבת שלה אינה אדם מסוגר ועצמאי. זה עדיין לא אומר שהחמות צודקת, אבל זו נקודה למחשבה. אם זה נכון, אז ככל שאישתך תהיה יותר עצמאית, אמא שלה תבין שהיא יכולה לסמוך עליה.

wild sands

New member
עצות מהצד האבהי. (ארוך)

קראתי את ההודעות שכתבת לפני כן ורציתי להגיב - אבל רק עכשיו הילדה הלכה לישון ויש לי זמן לכתוב לך. המצב שלך נראה כמוביל למשבר רציני. לכל הפחות זו תהיה תקופה שתטיל צילה עליכם לשנים רבות. במקרה הגרוע יותר, זה יכול להיות תחילת הסוף. זה לא אגדה אורבנית - חלק גדול ממקרי הגירושין קורה צמוד להולדת הצאצא הראשון. המתחים הנלווים לשינוי הם יוצאי דופן בעוצמתם. לגבי עיבוד הקשר של אשתך עם אימה- אני רוצה להסתכן ולומר לכולם: זה לא הזמן הנכון. שינויים תחת לחץ לא מביאים לתוצאות חיוביות במיוחד. כאשר יש תחושה של מחויבויות סותרות ולחצים מנוגדים, סביר להניח שתהיה התפרצות רגשנית שתביא לפגיעה. קשה יותר להניח שיהיה תהליך נינוח שיביא את האם והבת ליצירת קשר של כבוד והערכה הדדית. כרגע יש להן משבר בהתהוות שמערב את כל האינטראקציות החברתיות החשובות: הורה-ילד בוגר; הורה חדש-ילד; איש ואישה. יש לי מספר רעיונות שיוכלו (אולי) לעזור. דבר ראשון לצמצם את החיכוך. כבר אמרו להעיף את החותנת, אבל הבעיה שלך היא שאין לה ממש לאן ללכת. אז תשקיע קצת. תשכור לה חדר במלון לשבוע לפחות. זה יראה גישה חיובית - אתה לא זורק אותה לרחוב; אתה נותן לה מרחב אישי; ואתה לא נותן לה הרגשה של מחטף. זה יכול להשפיע על חותנתך לחיוב (אם היא תרשה לעצמה תגובה חיובית), אבל זה בעיקר ישדר לאישתך דברים חיוביים. דבר שני להראות לאישתך (ובדרך גם לאימה - ואולי גם לאמך) יכולת הורית ועזרה זוגית. כלומר תיזום תקופות של טיפול בתינוקת. זה יכול להיות בערב/לילה, זה יכול להיות סופשבוע, זה אפילו יכול להיות ימים רצופים בגלל שלקחת חופשה קצרה מהעבודה. אתה יכול וצריך להראות לאישתך שניתן לסמוך עליך בכל הנוגע לטיפול בתינוקת. וזה בנוסף להערכתה אותך כמפרנס, בן זוג ואדם. אחד הדברים שהאבאים בפורום הזה מדברים עליו, וגאים בו, הוא שהם הבהירו בעבודה קשה, דם יזע ודמעות, שהצאצאים שלהם ישרדו, יגדלו וישגשגו אפילו אם בת זוגם תיעלם חלילה מחר בבוקר. נחת הרוח, הגאווה והביטחון שזה משרה על בת הזוג תורמים _הרבה מאוד_ לזוגיות, לאהבה ולהערכה ששוררים במערכת הזוגית. המצב הזה גם מאפשר ומסייע מאוד הדיפת עזרה לא רצויה או לא נחוצה מהסביבה. לסיכום - לי נראה שאתה ניצב בפני משבר משמעותי שיכול לחזק את הקשר המשפחתי שלך, או לשבור אותו. אי לכך נראה לי שכדאי לגייס משאבים ולהשקיע מאמצים לפחות בתקופה הקרובה. אח"כ אולי תוכל לראות דרכים נוספות לשיפור המצב. אני לא רוצה להעמיס יתר על המידה בהודעה אחת, או בזמן קצר, לכן אסתפק באיחולי הצלחה.

חנול

New member
נהניתי לקרוא את תגובתך

במיוחד את החלק האחרון: "אחד הדברים שהאבאים בפורום הזה מדברים עליו, וגאים בו, הוא שהם הבהירו בעבודה קשה, דם יזע ודמעות, שהצאצאים שלהם ישרדו, יגדלו וישגשגו אפילו אם בת זוגם תיעלם חלילה מחר בבוקר. נחת הרוח, הגאווה והביטחון שזה משרה על בת הזוג תורמים _הרבה מאוד_ לזוגיות, לאהבה ולהערכה ששוררים במערכת הזוגית. המצב הזה גם מאפשר ומסייע מאוד הדיפת עזרה לא רצויה או לא נחוצה מהסביבה". כמה נכון. לא הייתי יכולה לכתוב את זה טוב יותר, מהסיבה שמעולם לא הבנתי כמה זה נכון. אין ספק שכאשר האב לוקח חלק נכבד בגידול (כמובן אם מתאפשר חלק שווה לזה של האם), הדבר משפיע על מערכת היחסים כולה. החל מהעובדה הפשוטה שיש עוד מישהו שניתן לסמוך עליו במאה אחוז (ועל אף סבתא אי אפשר לסמוך כמו שאתה סומך על בנזוג כשהוא יודע מה הוא עושה), ועד לעובדה שבמצב כזה בנהזוג מהווה גם את החצי השני שלך בתור אדם. אתה יודע שיש עוד מישהו שיקבל איתך החלטות, שיתלבט איתך בדברים הקטנים והגדולים, שרוצה בטובת ילדך בדיוק כמוך. אני נתקלת לא מעט באימהות שאינן מקבלות תמיכה מהאב. בד"כ, הפניה הראשונה שלהן היא לאמא שלהן. אני תמיד אומרת לעצמי, שכיף לי שאני לא צריכה להתיעץ ולחשוב עם אף אחד מחוץ לבית, כי יש לי עם מי להתלבט ולקבל החלטות (כמובן שאף פעם לא מזיק לשמוע עוד דעות) בתוך הבית עם בנזוג שהוא גם הורה לכל דבר ועניין.

hag70

New member
יש לי תחושה שבחלק מהמקרים זה לא שהאמהות לא

מקבלות תמיכה מהאב, אלא שהוא מודר מההורות ואחר כך עוד באים אליו בטענות. ועוד משהו, זה נכון שהאבאים בפורום הזה הוכיחו שהם יכולים להסתדר מצויין אם בת הזוג תעלם יום אחד. אני לא ממש מסכים על זה שזה נעשה בעבודה קשה בדם יזע ודמעות. נראה לי שזה נעשה בטבעיות רבה. לפחות אצלנו זה היה ככה. אבל זה כבר שייך לשרשור אחר לגמרי.

omrilac

New member
תודה על התגובות

אני במאת מאמין שיהיה בסדר. התסכול פה הוא שאני יכול הרי בהנפת יד לגמור הכל, להיות "ערס" להתנהג לאורחת בבית שלנו כמו לזבל ולתת לה להרגיש הכי לא רצויה בעולם - אבל כולנו יודעים שזה לא הפתרון ושלצורך העניין הפתרון לא יכול בכלל לבוא ממני אלא רק מאשתי - אני יודע איך הייתיי מרגיש אם אשתי הייתה יוצרת איזשהו עימות מול אמא שלי. אני לפחות בן לדור שגדל על ערכי משפחה חזקים, כבוד המשפחה תמיד מעל לכל ולא משנה מה ההורים תמיד צודקים - ברור שהיום אנחנו לא חיים לפי תפיסה זו בצורה גורפת וכוללת אבל עובדתית אני לא יכול לתאר סיטואציה בה אני עומד במקום אשתי ואם הדברים הפוכים אז אמא שלי מגיעה לארץ בגיל 50+ חסרת אמצעים ואני צריך להגיד לה "אמא עכשיו לכי לישון על ספה באיזה בית אחר כי אני צריך זמן לזוגיות שלי" - זה נשמע, נראה ומרגיש הכי גרוע בעולם! אבל שוב - עובדות עובדות עובדות - העובדה היחידה היא שכרגע משפחה גרעינית חדשה יכולה להתמוטט ולהתפרק רק בגלל שאין להם דרך לתקשר באינטימיות כי גורם נוסף נמצא בבית. נכון להיום או יותר נכון לעכשיו המצב השתנה והשתפר, בערב המוקדם יצאנו מהבית לטיול בקניון, פינקנו זה את זו בקצת מתנות ואחרי זה נפגשנו עם חברים לארוחת ערב וחזרנו רק לא מזמן הביתה. אשתי אמרה לי שהיא דיברה שוב עם אמא שלה בצורה נינוחה וכמו שניסחתי את זה "הכתה בברזל בעודו חם" ואכן לפי המידע שהועבר אלי אני מבין שהחל ממחר יתחיל החופש שלנו - חמותי עוברת למקום אחר ותדלג בין מקומות עד שתמצא מקום משלה בשכירות כמובן. דאגתי להבהיר לאשתי בפעם המיליון שאין פה שום "צו גירוש" ושהבית שלנו פתוח כמו שתמיד היה ואין לי ספק שאם ניתן לזמן לעשות את שלו ולפצעים להגליד אז בעוד שבוע שבועיים לא תהיה לי שום התנגדות אם היא תרצה "פעם ב..." לישון אצלנו. מיותר לציין שבשעות היום כשאשתי לבד אין לי שום בעיה שחמותי תהיה אצלנו או שהן תפגשנה במקומות אחרים. נקווה לטוב חברים.... בכל מקרה אני חוזר ואומר שאני מקווה מאד שאנשים אחרים שאיכפת להם מספיק מהזוגיות שלהם, מספיק בזה שהם מתחברים לפורומים שכאלה כדי לשנות יוכלו להתגלח על הזקן שלי וללמוד מה להקדים ולא לעשות. אם יש לכם עוד שאלות, תהיות אתם מוזמנים להמשיך להגיב. כמובן שאדאג להמשיך ולעדכן בהתפתחויות עתידיות בתקווה שהפעם הבאה שאפרסם פה אשכול חדש זה יהיה על משהו חיובי ולא על בעיה. עמרי

אפשר להציע עוד משהו אם אפשרי לך?

קראתי את השרשור בשני הפורומים וסה"כ אמרו את רוב מה שיש לאמור לכן לא אחזור על כך. יש לי הצעה שאולי קצת תעזור מתוך נסיוני כאמא צעירה שעדיין זוכרת איך זה בתקופה שלאחר הלידה. אני מציעה שאם יש אפשרות מבחינתהעבודה שתיקח חופש של שבוע אפילו שבועיים ופשוט תהיה בו בבית עם האישה והילדה. בדרך כלל לא מעט אבות עושים זאת מיד לאחר הלידה ובמקרה שלך (אם אנני טועה בנתונים) זה לא כל כך קרה לפחות לא למספיק זמן. אולי כי החמה כבר היתה נוכחת, אולי כי לא חשבת שהכרחי, אולי כי לא יכלת מבחינת עבודה אנני יודעת. הסיבות שאני מציעה זאת הן : 1. קודם כל להיות בבית להפגין נוכחות ותמיכה באישה ובטיפול בנסיכה. כך גם תלמד להכיר את הילדה טוב יותר. תראה מה עובר עליהן במשך היום ואיך הוא מתנהל ותאפשר לאשתך גם לנוח וגם להנות ממחיצתך, ובטוחה שהיא תעריך זאת מאוד. 2. ברגע שאתה שם לא יהיה צורך בעזרת החמות כי אתה זה שתעזור. כך יש אפשרות שאשתך שכרגע כנראה עדיין זקוקה לעזרה ותמיכה ואולי בגלל זה קשה לה "לוותר" על נוכחות אמה כל כך בקלות תקבל זאת ממך ותשחרר את האם לדרכה (בתקווה). ישנן סיבות נוספות וכולן לדעתי רק יועילו לכם אבל הללו העיקריות והחשובות לדעתי רגע. כולי תקווה שתתגברו על המשבר ותחזרו לזוגיות הטובה שהיתה לכן יחד עם הקטנה ותחיו בהרמוניה והמון שלווה ואהבה... בהצלחה....

aviah

New member
LOL ומצד שני

זה לא קשה כמו שהדור של ההורים שלנו טורח להציג את זה.

למעלה