מגדל בבל המודרני ?

מגדל בבל המודרני ?

מה אתם אומרים על זה.... האמריקאים לכבוד יום העצמאותה שלהם מתכוונים לבצע פיצוץ שיגרום לחור בקוטר של איצטדיון בכוכב שביט.... מישהו יכול להסביר לי את ההיבריס הזה וגבולותיו ? נזק לצורך ביצוע מחקר שיחשוף את צפונות כוכב השביט ? מה בדיוק קורה פה ?

djembefolla

New member
תכונה חיובית וחשובה.אבל...

אומרים curiosity killed the cat הנה דוגמה לסקרנות ופצצות וסליחה על אי הדיוקים,מי שרוצה can google it ב 1946 האמריקאים הסתקרנו לדעת מה יקרה אם נשים באוקיינוס כמה משחתות וצוללות ואז נפוצץ כמה פצצות גרעיו(לא הספיק להם יפן,הם מתים על פצצות כנראה). אז הם עשו טרנספר לכמה אלפי מקומיים שלא יכלו להתנגד,עשו כמה פטריות מעל ומתחת לפני הים(זה בטח תרם גם לאקולוגיה שלנו)ומה גילו ? כן,ניחשתם. הם גילו שהפצצות החריבו הכל. מאה ומשהו ביקינים(כן,בגד הים על שם הלבוש המקומי)מתו.עוד כמה עם סרטן. עכשיו הם מתחילים לחשוב על ליישב את האי מחדש.
נקווה שאין איזה חומר לא ידוע בכוכב שביט.

מאוד חשובה....אבל כמו בכל דבר

יש גבולות הסקרנות האוחזת אותי מה עושה משרד הפרסום המתחרה אינו מתיר לי להרוס לו את המחשב ולקחת את המידע הדרוש לי הסקרנות האוחזת אותי ממה מורכבת דירתו של שכני אינה מתירה לי לשבור את דלתו הסקרנות האוחזת אותי באופיים של אנשים אינה מתירה לי לשפוך את דמם על מנת שאוכל לתהות על קנקנם יותר טוב (כמו לעשות שדרת "השרדות" למי שלא ביקש להשתתף בה) מעט כבוד ליקום לא יזיק

איש אחת

New member
מסכים אתך

סקרנות היא חיובית, ו"חייה ותן לחיות" הוא עיקרון חיובי לא פחות. כמו שכתבת, יש גבולות, השאלה היא איפה מעבירים אותם. אם למחקר השביט יהיו השלכות חיוביות על איכות חיינו כאן, המחקר חיוני בעיני, בפרט כשהוא לא בא על חשבון חיים אחרים.

אולי מי יודע

אבל מה זה "בא על חשבון חיים אחרים ?" מי יודע ? אני מרגיש שכל הרס מרקם טבעי הוא בא על חשבון משהו. לא רק אם הוא אדם חי ונושם. פיצוץ כזה הוא זעזוע מאוד גדול למרקם גדול מאוד... שלא לדבר על אפקט המעגלים כמו בשלולית.... אני בעד סקרנות וגילויים חדשים, אבל היום אני פחות סומך על שיקול דעתם המאוזן של המוסדות... ראה את המדינה שלנו, הרבה מקומות שהם טע הופכים להיות נדל"ן... יש איזשהו יצר כיבוש הארץ שבא על חשבון כיבוד הארץ... וההגדרה של "מבצע ההתאבדות" הזה הוא, ואני מצטט : "לחשוף את הליבה שלו ואולי לספק רמזים לגבי מקורה של מערכת השמש" אם היתה מטרה חיובית לגבי חיינו כאן, אני מניח שהיו יוצאים עם זה בריש גלי, לא ?

אור וצל

לכל דבר חיובי (אור למשל) יש את הצד השלילי (צל) אור השמש הוא חיובי.. נכון ? חשיפה מוגזמת לאור השמש עלולה לסכן את חיינו כך לגבי כל דבר יש עניין של מידתיות לפגוע בכוכב בשמיים בשביל הסקרנות באמת המידה הפרטית שלי חוצה הרבה הרבה גבולות כנראה שלהם זה לא חוצה גבולות ההיפך מקווה רק שזה לא יזיק באיזשהו אופן לנו (סתם לדוגמא אם זה בכל זאת יסיט את הכוכב ממסלולו והוא ינחת במקום כלשהו על הכדור שלנו) ובכלל... קצת צניעות (חיובית.... לא במובן המאה שערימית....) לא תזיק

דעתי היא שמעבר לפירוטכניקה

של העמ הריקני. הם עמוסי אדרנלין והורמונים ומתים לפוצץ משהו. הם מוכרחים להראות שבעיניינים כאלה, שלהם הכי גדול. כבר שנים שהם מתסרטים בהולווד סרטי אחרית הימים, כן הם מרהיבים ומהנים אבל גם שואפים להגשים את עצמם. את תסריט הבלהות של התאומים הם חיברו בעצמם. כהומיאופת זה באמת מסקרן ומעניין. עדיף אולי שישקיעו את מרצם והונם על פיתוח גשושית שתגיע ותחזור עם דוגמית. מהדוגמית נכין רמדי נקרא לה "שביטוס עמריקנוס", נעשה "פרובינג" עליה. ניתן אותה תחת פיקוח ומעקב לאנשים בריאים ונחשוף את צפונות הכוכב. לך תדע איזה מחלות ומצבים זה יכול לרפא. איזה רמדי. איזה State of mind יש לו לשביט שעבר ברחבי היקום. מה יש לו לשביט לספר לנו. רק שלא יחליט לבוא לביקור נימוסין.

djembefolla

New member
וואלה הזכרת לי משהו עם הגשושית.

הם החליטו שצריך לשים איש על הירח. זה עלה עשרות מיליארדי $ במונחים של היום. מישהו יודע מה התועלת המעשית שיצאה לנו מכל זה ? נו ? טפלון. כן כן.מה שאתם שומעים. תועלת המיו האנושי מהפרויקט היא החביתה שלא נדבקת ודגל ארה"ב שעדיין תקוע על איזה מכתש.

dizel1

New member
אני לא מבין...

אתה נגד חקר החלל? האם בעיניך חקר היקום ודרכו חקר מקורות היקום שבו אנו חיים אינם מטרה נעלה בפני עצמה? ד"א: אני מתפלא עליך שאתה מתנסח בהכללות. "העמ הריקני"? איך אפשר לטעון ברצינות ובתום לב שכל העם האמריקני ריקני? יש הרבה מאוד צדדים טובים בארה"ב, כפי שלצד זה יש צד שלילי. דווקא פה בישראל משום מה רבים אימצו לעצמם את התרבות האמריקנית הקלוקלת, וחבל.

אתה רואה דיזל

יש לנו כל מיני צדדים ועם זאת יתכן שאני גם טועה. אני לא נגד חקר החלל וחקר בכלל, אבל אני נגד חיטוט, נבירה ושיעבוד בשביל הפגת השיעמום ועשיית פוזות. אני נגד תופעות ממאירות. אני נגד תרבות הכסף ההון והקפיטליזם הדורסני. אני נגד פיתוחים תעשייתיים בעלי פוטנציאל שואתי, אני נגד תרבות של פשע, אני נגד הצתעצעות של עלאק מגן העולם כשמתאים לי וכשלא מתאים לי אז לא. אני לא אוהב שוטרים. זה עם שחטף בעיטה בביצים וכל מאווייו להראות שהוא מנצח ושאיש לא יעז לעשות עליו "אבו עלי". עם שמחק תרבויות שלמות כאילו אדון הארץ הוא, כאילו קיבל ירושה מאבא שלו. ששיעבד בני אדם אומללים ברגל גסה. עם שרצח מאות אלפים במכה רק בגלל שיכול היה. עם של וויסקי וסיגרים ומערב פרוע. עם שאנס אדמה לא לו, שמספיקה להכניס את כולנו אלפי פעמים לתוכו ועם זאת חומד את כל העולם. אל תתרשם מהקשרים ההדוקים ביננו זה שהם מאכילים אותנו מידם לא אומר שאנחנו בידיים טובות. זה הכל אינטרסים. תסתכל עלינו למה נהיינו, האם לא כמותם ? תאר לעצמך אדם שלא מעשן מריחואנה אלא אמריקנה, ובאופן כרוני. מה לדעתך הייתה השפעת החומר עליו ? ואני מתכוון לצדדים הרעים. כמובן שבכל רע יש גם טוב. אבל על הטוב לא נדבר עתה. הוא מתייחס רק אל רמת החולי ועל סיכויי ההחלמה. אולי יש להם, אולי יש לנו. באופן אישי אני בעד שבטיות פשוטה ומצומצמת ששומרת על קיומה וקיום כל חבריה ומתוך עצמה. להיות מסביב לאותה מדורה צנועה. אבל ברור לי שאין את זה יותר. היום יש בעירה ענקית ששמה ארה"ב ומסביבה מליארדים שמנסים למצוא לעצמם מקום. כולל אלה שמתנגדים לה בגלוי. הכי מסקרן אותי זה לא מה יקרה לשביט אלא מה יקרה לנו לאחר ש 50 כוכבי התרבות הזו יקרסו אל תוך עצמם. ללא ספק תקופה מדהימה.

dizel1

New member
אני מבין אותך...

ואולי אפילו מסכים עם חלקים רבים ממה שכתבת, אבל כנראה ש "המשקפים" שלי בכל הנוגע לארה"ב שונות מהמשקפיים שלך. אני באופן אישי אוהב (אם אפשר לומר כך) את ארה"ב ואת התרבות, והחברה האמריקנית. רצח, כיבוש, משקאות חריפים או טבק הם נחלתו של (כמעט) כל עם (כולל העם היהודי) כך שאין אקסלוסיביות על כך. אכן זהו הסטראוטיפ על האמריקנים אבל אני יוצא חוץץ כנגד סטראוטיפים:)) ומעדיף לדון כל דבר לגופו. גם אני מאוד בעד שבטיות פשוטה, ואף מנסה ליישם זאת בחיי האישיים, אבל מכאן ועד סלידה מכל מה שאמריקני זה רחוק מאוד. ד"א: כיום אין איזון במעצמות העולם, ולכן יש את ההרגשה כי האמריקנים הם המעצמה היחידה, אבל זכור שעד לפני שנים לא רבות היתה ברית המועצות, ועוד לפני כן גרמניה הנאצית או יפן הפאשיסטית- כך שהאלטרנטיבות לא מעודדות במיוחד בלשון המעטה... גם כיום מי האלטרנטיבה לארה"ב? סין הקומוניסטית דיקטטורית? מעצמה איסלמית דתית-קיצונית? גם היום האלטרנטיבות לארה"ב לא מעודדות כל כך. אני אטען מה שטענתי פעם אחת בשיחה בקופי שופ באמסטרדם עם חבר'ה הולנדים אנטי-אמריקנים קיצוניים (תחביב אירופי ממש וכיום יש לו סימנים בארץ). טענתי היתה: אם לא ארה"ב לא היינו יושבים כאן היום בבטחון! האיסלם היה כובש ומטיל חיתתו וחוקיו על אירופה ועל העולם החופשי. הערה חשובה: ברור שיש צדדים רעים רבים באמריקה אבל שוב מה האלטרנטיבה? הלא אם לא תתקיים ארה"ב תקום מעצמה אחרת, ככה זה, ומי יתקע לידינו שהיא תהיה ידידותית ודמוקרטית כמו ארה"ב?

ללא ספק

גם אני בסה"כ מאוד אוהב ונהנה מהפיתוחים והתגליות שלהם. בכל מקרה נראה לי שאם יתאפשר להם בעתיד לא יהססו להפציץ גם את השמש. בנוגע לריקנות, חבר שלי שחי שם כבר 20 שנים מספר לי שרבים רבים חיים על פרוזאק וכדומה. הוא מספר לי על הריקנות הזו והיא ממש בוקעת מקולו. עצוב. הבדידות של האדם הפרטי קשה וצצה בכל פינה. במצב כזה האדם נעשה אטום וקהה. מה שמקיים אותו זו רק האמביציה להמשיך הלאה והלאה, לכבוש עוד חלקה ועוד אחת בתיקווה שמשהו אמיתי יתמלא בפנים. כסף וטכנולוגיה אינם יכולים להגשים את זה, זה מלאכותי. כל התרבות הזו שאמורה במהותה להביא לשחרור האדם מכבליו הפכה אותו למשועבד יותר. הוא עובד בשביל להשיג יותר ויותר בלי תחושת שובע ובלי מנוחה ועם תחושת אחריות של סופרעם. תחשוב על אדם פרטי שחי ככה, תראה מה יקרה איתו, זוהי ממאירות לשמה.

dizel1

New member
אני מסכים...

לדברים הבאים שכתבת: "כל התרבות הזו שאמורה במהותה להביא לשחרור האדם מכבליו הפכה אותו למשועבד יותר. הוא עובד בשביל להשיג יותר ויותר בלי תחושת שובע ובלי מנוחה ועם תחושת אחריות של סופרעם. תחשוב על אדם פרטי שחי ככה, תראה מה יקרה איתו, זוהי ממאירות לשמה. " מסכים לגמרי. גם האלטרנטיבה הנגדית (הקומוניסטית) גרועה ביותר- בה לאדם הפרטי אין כלל זהות או האלטרנטיבה הדתית (אירן, אפגניסטן לשעבר) בה לאל יש יותר ביטוי מאשר לאדם הפרטי. אני מעדיף את דרך האמצע, ועם נטיה קלה לטובת "הדרך האמריקנית"

dizel1

New member
מדוע היבריס?

מדוע לא מחקר לגיטימי ביותר וחיוני להבנת צופן היקום והקיום?

djembefolla

New member
לאיודע אם כוונת אלי או לאלישוע

אני בכל בכל אופו מאוד בעד חקר החלל. אני קורא בנושא מאז שאני ילד קטן ממש,זה מרתק אותי. אבל לא כל מה שנוצץ זה יהלום. חקר ומדע צריך(בעיני)להעשות בדחילו ורחימו,מתוך כבוד לאדם ולסביבה,זהירות זהירות וזהירות. לשלוח פצצה לתוך משהו שאתה לא יודע עליו הרבה לא נשמע לי זהיר ולא נראה לי מכבד את הטבע אותו הוא חוקר. כדאי לא להיות תמימים,NASA מעורבת בפוליטיקה(היה להם פעם מעמד שם בערך כמו של צהל בארץ אותו הם מנסים לשקם)תקציבי ענק ואינטרסים. הם אלופי אמריקה ברייטינג מדעי. מכיוון שלא נראה לי שמישהו יעצור אותם נוכל לחזור אח"כ לדיון ונראה מה נלמד,אולי נופתע לטובה.

למעלה