מגדל בזק וסיטי טאוור

four seasons

New member
מגדל בזק וסיטי טאוור

http://www.blk-arc.co.il/offices.asp באתר זה יש דגם של הפרוייקטים, בקשר למגדל בזק אני לא יודע עם המגדל נבנה לפי דגם זה או לפי דגם שנקרא הטיל

wakshlak

New member
מה?

זה לא המגדל שאני דיברתי עליו כשדיברתי על המגדל המיוחד מאד בחיפה (וחשבתי שדיברת עליו כ - טיל) - (ראה הודעה למטה). המגדל שאני דיברתי עליו נראה לי ברח´ העצמאות כפי ש דיברה עליו. לפי דעתי זה מגדל אחר לחלוטין! האם אתה מתכוון שזה היה העיצוב המקורי ואז שינו אותו לחלוטין למה שנבנה היום? לא נראה לי... וגם כתבת בכותרת על סיטי טאוור - ? - לא ראיתי שם את זה... אסף.

four seasons

New member
אסף

לגבי סיטי טאוור כנס שוב לאתר לחץ על פרוייקטים בחר בתי מלון לגבי מגדל בזק אנחנו מדברים על אותו דבר יכול להיות שהעיצוב שונה, ראה דוגמת מגדל אפריקה ישראל בדרום ת"א סמוך למגדל שלום איזה הבדל בין התוכנית המקורית לביצוע אגב לגבי המגדל השני שנדמא לי שאתה שאלת הראשון מגדל סונול השני סמוך למגדל אפריקה ישראל (תחילת שד´ רוטשילד) שמו מגדל פנסוניק ותמונה שלו ניתן לראות בקישורי הפורום הוא מדהים פוסט מודרניסטי כ30 קומות + החלק שפונה למגדל שלום יוצר איתו דיאלוג, אני מקווה להביא קישור יותר מאוחר או מחר המגדל בשלב קומות החניה ובקשה לבירור בשד´ רוטשילד פינת נחלץ בנימין החלו לחפור לקראת בניית מגדל האם יש לך פרטים?

wakshlak

New member
תגובה, תקרא.

אוקי, את סיטי טאוור ראיתי, תודה. יכול להיות שמגדל הטיל שכבר כמעט לקראת סיום הבנייה ומגדל בזק שבאתר הם אותו אחד אבל אני מאד מאד בספק. העיצוב נראה אחרת לחלוטין. מגדל הטיל הבנוי (רחוב העצמאות) נראה הרבה יותר טוב... מגדל פנסוניק? או פיניקס? 30 קומות? אני לא חושב שאני מכיר את מגדל פנסוניק (מוזר...). אני לא מוצא את האילוסטרציה שאתה מדבר עליה. אתה יכול להוסיף אותה כאן או להוסיף קישור לשם. אני לא רואה את זה. או לשלוח לי לאי מייל ([email protected]) יש המון מבנים שהולכים להיבנות ברחוב רוטשילד. אני אבדוק עוד מעט אם אני מוצא בדיוק על הרחוב הזה (אני דווקא יודע על רחובות ליד. ראית שם אולי? אני אוכל לתת לך פרטים... אתה מדבר על האזור בין נחלת שבעה לאלנבי או לאזור של מגדל שלום? אסף.

four seasons

New member
אנסה להעביר קישור

http://www.geocities.com/PicketFence/4191/pheonix.html כנראה שהצדק איתך ומדובר בפיניקס לגבי המגדל ברטשילד הכוונה במפגש של רוטשילד עם ר"ח נחלת בינימין מול אנדרטת בוני העיר אגב על מגרש זה עמד פעם בית הגמדים או בית פינגולד מעין טירה עם צריחים

four seasons

New member
ספרתי את הקומות

ונראה שגובהו מגיע קרוב לערבעים קומות, אם הוא יבנה בצורה זו אז הוא יהיה המבנה המיוחד ביותר בעיר, אגב שים לב לשטח הבנוי הוא מורכב למעשה ממגדל שמחולק לשלוש מיבנים שטח הבינוי שלו עצום, הכוונה בדיאלוג בינו למגדל שלום בחלק המגדל העליון, מעניין לראות שישתיים זה יראה כמו תאומים

wakshlak

New member
מגדל הפיניקס - פירוט ועידכון

הי ארבע עונות (האם יש לך שם אמיתי שנוכל להשתמש בו...?), כן, זהו מגדל הפיניקס, אך הוא הונמך מאז האילוסטציה שיש בלינק שרשמת מעל. האם ראית את אותה אילוסטרציה באזור הבנייה של המגדל? אני לא חושב, כי לפי דעתי המגדל הונמך, אך אני אשמח אם תתקן אותי והוא נשאר בגובהו המקורי. המגדל ברח´ רוטשילד מס´ 1, בבעלות הפניקס והחברה-הבת הדר, יהיה "רק" 30-28 קומות לפי העידכון האחרון בעיתונים ולא כפי שתוכנן בתחילה (אלא אם כן, יקבל אישור מיוחד). זה יהיה מגדל משולב של משרדים ודירות יוקרה (בקומות העליונות). אסף.

four seasons

New member
הי אסף

שמי מתי עלה האם העיצוב של המגדל נשאר אותו דבר. או ששינו גם את הארכיטקטורה שלו? האם ידוע לך כמה קומות יהיה במגדל שנבנה בין מגדל פלטיניום למגדל המילניום, שמתי לב שסיימו את קומות המרתף והחניון מול מגדל עזריאלי החלו לבנות את מגדל ראש הממשלה "הקיריה הממשלתית, דרומה יותר איפה שהיה בית חולים הקיריה גם הוא בדרך בגין (ד"ר פ"ת) נחפש בור ענק עם מדובר על מגדל האם יש לך פרטים משום שלא קראתי דבר עך כך וזה די מסכרן

wakshlak

New member
תשובות

שלום מתי! אינני יודע אם העיצוב השתנה לחלוטין, אך לנוכח ההנמכה של המגדל, וודאי יהיו כמה שינויים (אך לא בטוח משמעותיים) בארכיטקטורה של המגדל. המגדל בין מגדל פלטיניום למגדל המילניום הוא מגדל מבקר המדינה. גובהו כ -22 קומות (לפחות זה היה התיכנון בתחילה, אך יכול להיות שהוגבה מעט, אני אבדוק זאת שוב והוא יהיה מעט נמוך יותר משני המגדלים בשני צדדיו. כן, החלו לבנות את מגדל הממשלה כחלק בפרוייקט דרום הקרייה (ממול האלכסון לעזריאלי) וכפי שאתה רואה קודם לכן בונים 6/7 קומות של מרתפים מתחת למגדל שיהיה בעל 30 קומות. בקשר לבית חולים הקרייה - האם אתה מדבר על האזור בתוך הקרייה ליד עזריאלי בו בונים כיום (יש שם כ - 4/5 עוגרנים גדולים). זה נראה כאזור בנייה עצום (אני אצרף תמונה), אך אינני יודע בדיוק מה שם המגדל שיבנו שם. האם אנחנו מדברים על אותו דבר? אסף.

four seasons

New member
תודה אסף

בקשר לבית חולים הקריה, כן לזה אני מתכוון, זה נראה כמו הבור הגדול ביותר שנחפר בת"א, למעט עזריאלי ששם נבנו שלושה מגדלים ומרכז מיסחרי גדול, אשמח לקבל פרטים, גם השטח של מגדל אגד הוא גדול אבל המגדל של בזק יהיה רחב וילך ויקטן עם הגובה (אני חושב שהתפיסה היא דומה לאמפייר סטייט בילדנג, לא בארכיטקטורה אלה בקונספט) במידה ומתוכנן מגדל אחד הוא אמור להיות גבוה מאוד, במקרא זה אני לא בעד מגדל גבוה שם מפני שהוא יסתיר את הנוף התלאביבי בצפיה ממצפה עזריאלי אגב אושר והחלו העבודות בפרוייקט שנחשב הגדול בישראל "פרוייקט התחנה המרכזית הישנה" דרום ת"א, במרכז הפרוייקט כיכר גדולה מאוד בסדר גודל של כיכר המדינה מצד אלד שני מיגדלים בין 40 ל50 קומות שאר המגדלים כ30 קומות, אין ברשותי תמונה, אבל היא פורסמה בגלובס לפני שבוע +

wakshlak

New member
תגובה בקשר למגדל בקריה ועוד...

בקשר לאזור שהיה בית החולים בקריה. שמעתי כאן ממישהו בפורום שקוראים לזה מגדל המטכ"ל אבל אני לא בטוח במאת האחוזים לגבי זה. אולי זה לא נכון ואולי הזיכרון מתעתע בי... אני לא חושב שכך יקראו לזה, אבל אולי אני טועה. אם זה יהיה מגדל אני לא מאמין שזה יהיה מעל ל - 30 קומות, אחרת היו כותבים על זה יותר בעיתונים... מצאתי כתבה משנת 99 שמדברת על כך שיעבירו משרדים שיפונו מדרום הקרייה (חלק כבר פונו) למגדלים שיבנו על על שטח בית החולים ליולדות הקריה, לשעבר. (זה נראה לי האזור שאנחנו מדברים עליו...) כלומר שיבנו אולי יותר מגדלים מרק אחד... נחיה ונראה... בקשר לפרוייקט התחנה המרכזית... האם יש לך את הכתובת המדוייקת של האזור? שמות של המגדלים? (האם מגדל הקונגרס הוא חלק מהפרוייקט) האם אתה זוכר באיזה מוסף של גלובס זה היה? האם יש לך מידע נוסף על זה? (שמות/קומות/כתובות/מצב בנייה וכו´...) אסף.

four seasons

New member
האזור של פרוייקט "התחנה הישנה"

בדרום: ר"ח השומרון במזרח: דרך בגין (דרך פ"ת) במערב: רח´ סלומון בצפון: ר"ח הרכבת לדעתי יקח זמן מפני שיש שם מיבנים שיהרסו לגבי תמונה אני חושב שננתי לינק לסקיולר במועדון של וואלה, בו יש תמונות של פרוייקט הקיריה, מגדל רנו ועוד אנסה לחפש ולצרף מגדל הקונגרס הוא דרום יותר סמוך לתחנה המרכזית החדשה

danezeq

Member
מגדל רנו זה בתל-אביב?

קראתי פעם שזה "ליד כביש חוצה ישראל" זאת חידה! איפה יהיה המגדל הזה? :(

wakshlak

New member
רק רגע...

קצת סדר. אוקי עכשיו אני יודע בדיוק על איזה איזור אתה מדבר. אני יודע על עוד מגדל ברחוב הרכבת שיהיה 33 קומות. היכן שמעת שמגדל רנו יהיה באזור הזה? האם אתה יודע מתי יבנו אותו? האם כבר החלו בהריסת מבנים? (נראה לי שכן כי ראיתי תמונה של התחנה המרכזית הישנה הרוסה - האם זה היה של תל אביב?) אני יודע על איזה לינק אתה מדבר אבל לא ראיתי שם שום איזכור לתחנה המרכזית הישנה - היו כל מיני מגדלים, ועל פרוייקט הקרייה. האם ראית שם משהו מאזור התחנה המרכזית הישנה? כן, מגדל הקונגרס הוא באמת יהיה ליד התחנה המרכזית החדשה - אתה צודק... מחכה לתשובה, אסף.

four seasons

New member
לגבי מגדל רנו

שמעתי שתי גרסאות, אבל אם יש לך את הלינק ואתה מכיר את אזור הרצליה פיתוח לדעתי זה האזור, על כביש חיפה ת"א, למדתי כשמדובר בת"א, שום דבר לא קיים עד שהוא קיים. המגדל ברחוב הרכבת הוא מזרחית לר"ח ופרוקייקט התחנה הישנה הוא בתחום שמסביב לרציפים הכיכר תהיה במקום שהרציפים נמצאים היום, כך לפחות לפי הפרסום, מה שנהרס בנתיים זה החניונים שסמוכים לדרך בגין וחלק מהרציפים נ.ב עקב נפילת מחשב לפני כחודש כל מה שהיה לי נמחק, כך שאם אין לך את הלינק, חפש במועדון של וואלה, אני לא מצליח להכנס לשם.

Electrolite

New member
בושות...

שלום לכולכם :):):) זו הודעה ראשונה שלי בפורום החדש. זה אני, עדו! בכל מקרה, כשעברתי בחיפה יום אחד בכרבת בדרך לנהריה ראיתי בניין (חיפה תחתית) שמשום מה, כשדיברו על בניין הטיל הייתי בטוח שזה הוא אבל הוא לא ממש דומה לזה שבתמונה. הדבר הראשון הוא שהוא שחור, לא זכור לי שהוא היה סימטרי והזכיר במשהו את PRESIDENT TOWER. מישהו יכול לתת לי עוד פרטים עליו?

wakshlak

New member
יש שתי אפשרויות

או (מה שאני חושב) שאין קשר בין מגדל בזק שארבע עונות עכשיו הציג למגדל הטיל שכולנו מדברים עליו (אני מקווה שאנחנו מדברים על אותו דבר) או ששינו מאד את העיצוב של מגדל בזק שבאתר שארבע עונות הראה ומה שבנו עכשיו (לקראת סיום) זה העיצוב הסופי והשונה. לא ראיתי הרבה דימיון לפרזידנט טאוור, אבל לא ראיתי אותו הרבה זמן אז אני לא בטוח. כן היה דימיון קטן לבורז´ על ערב לפי דעתי. אסף.

למעלה