מגיע לנו מזל טוב

1סימה

New member
לאמא של יולי

אופוריה שאננות והזמן יעשה את שלו אלו לא מילים שמזכירים אצלנו בבית ואבוי למי שיסתכן בכך. יש לנו עדיין בעיה אולי אחרת אבל עדיין בעיה ואנו ממשיכים להלחם בה כל יום . ועם זאת אני עדיין שמחה לצאת מההגדרה שלצערי היא מנת חלקכם. מי ייתן ויהיה לי ולכם הכח להלחם במה שיש ולנצח!!!

daniella4

New member
לסימה../images/Emo9.gif

מאחלת לך כל טוב זו הרגשה כל כך נפלאה. בעיקר אחרי שנוגעים בכאב. ואז גם יודעים להעריך את מה שיש. יודעים גם לפתוח את הלב לכאבם של אחרים. כי לפעמים אנחנו קצת אטומים. אני בטוחה שזה שינה אצלך הרבה דברים. אצלי, דברים בסיסיים השתנו בחשיבה. ותמשיכי לתת הרבה אהבה לילד. אני מאמינה שזו הדרך העיקרית לדעתי גם אני בסיטואציה שלך. רק אני מחכה לאיבחון נוסף שנדחה כל הזמן לאור ההתקדמות של בני. אני שמחה בשמחתך.

1סימה

New member
מגיע לנו מזל טוב../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

היום באופן רשמי יצאנו מהסקטור האוטיסטי ע"פ האבחון המקיף של המכון להתפתחות הילד. הוריי הידד !!!! האמת, הוא התחיל לזהות אותי, להתעקש, לחבק ולרצות את קרבתנו. הוא מאושר בעצמו כאילו אמר... "סתם נלחצתם אמרתי לכם שאני בסדר..." אני מצליחה לגרור אותו לתגובה ממוקדת על הכדור הגדול שזה חדש. חוץ מזה הוא כל היום עם גיבריש לא שותק לרגע שגם זה חדש, אבל חוץ מאבא (ללא קשר) אין מילים. החלק הפחות נחמד הוא שיש לו איחור התפתחותי של 50 אחוז מגילו (הוא בן 14 חודש) זה עדיין לא פיגור כי יש השתנות ויש בעיות אובייקטיביות (ראיה ושמיעה) שעדיין אין אנו יודעים עד כמה הם משפיעים. בכל מקרה היום הוא היום הראשון של שארית חיינו. אני מאוד אשמח לשמוע על רעיונות עבודה מהמקום בו אנו נמצאים. נ.ב למרות האבחנה החדשה אני נשארת כאן כי השכנים נאים בעיניי.

הי סימה

קודם כל אני שמחה בשמחתך.. (כאחת שעקבה אחריך דרך הכיתובים והטלפון..
אני בטוחה שבכל מקרה תעשו את הדברים ה-"בדיוק" תואמים ונכונים, והמון אופטימיות להמשך.. רונית

קודם כל מזל טוב

אני שמחה בעיקר כי את מרגישה טוב יותר ורגוע יותר וזה הכי חשוב. באשר לעיכוב התפתחותי תפסתם את זה מוקדם ואתם יכולים לעבוד מסביב לבעיות שלו ולקדם אותו. המון בהצלחה. דרך אגב היום הראשון של שארית חיינו לא היה היום שפשוש אובחן בספקטרום האוטסטי אלא היום הראשון שהתחלנו בטיפול וקיבלנו תגובה - זה נותן לנו כוח ומלמד אותנו שהאיבחון הוא לא גזר דין אלא תמונה רגעית שאשפר להשפיע אליה, לקדם אותה. ענת

../images/Emo140.gifמזל-טוב../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo9.gif

היי סימהל'ה, איזה יופי!!! עכשיו תוכלי לטפל בו בלב שקט, ולהיות רגועה יותר. יש הרבה מה לעשות כדי לקדם בגיל צעיר כל כך וכיף לך שגם הוא קופץ קדימה ומראה לך יכולות חדשות. וכן, גם אנחנו נשמח שתישארי..

נונינה1

New member
אנחנו תמיד שמחים שעוזבים אותנו....

אבחונית, ואם גם נשארים חברתית אז הרווחנו פעמיים !!!

מזל טוב והסבר על דיאטה סנסורית

כמובן שמרפאה בעיסוק שעוסקת בכך יכולה להסביר לך יותר טוב ממני, אני אסביר מה שאני יודעת בתור אמא. מדובר בסדרת הברשות באמצעות מברשת מיוחדת, הברשות שעובדות על התחושה העמוקה. ההברשות נעשות כמעט בכל חלקי הגוף. בנוסף לחץ מסוים על המפרקים, שגם הוא נותן מענה לבעיות בתחושה עמוקה. כל סידרה כזו צריכה להעשות מספר פעמים ביום. אני עשיתי את זה לפני כמה שנים למשך 6 שבועות בערך והשינוי היה משמעותי בצורך של הבת שלי לספק לעצמה גירויים תחושתיים בלי סוף. בשבוע הבא אני מתחילה שוב, אני אישית לגבי הבת שלי רואה את הצורך שלה ומאד מאמינה שזה יעזור לה.

דיאטה סנסורית

שלום לכולכם, דיאטה סנסורית היא תכנית לגרייה מבוקרת, שמטרתה לספק לאדם את הגירויים שהוא צריך ולהוריד את הגירויים המפריעים, כדי להשיג איזון ותפקוד מקסימלים של מערכת העצבים, ולתפקד בצורה מסתגלת. במילים אחרות, אנחנו בודקים מה מהות הקושי של הילד או האדם, ובהסתמך על הידע שלנו לגבי שיטות גרייה שונות והשפעתן על מערכת העצבים, אנו בונים מערכת של גירויים, שאמורה להתבצע בסביבתו הטבעית של האדם, במהלך היום כולו, ולענות על צרכיו החושיים בצורה מתאימה ומסתגלת. לדיאטה מספר מטרות, האחת, להבין התנהגויות מסויימות על רקע חושי,ובמידת הצורך, לספק חלופות הולמות. השנייה, לסייע לאדם לארגן ולווסת את עצמו טוב יותר. השלישית, לספק ידע ולאפשר מודעות של הסביבה למהות הקושי הסנסורי של האדם, והדרכים לטיפול ולעזרה. לצורך כך נעשה ניתוח תפקודי מעמיק, ומותאמת תכנית המערבת היבטים של גרייה חושית מבוקרת, הבאה למודעות של האדם והסביבה, הקניית ידע וכלים לעבודה עצמאית. יש להבדיל גישה זו משיטת וילברגר לטיפול בהגנתיות סנסורית, שתוארה על ידי שיריתה. שיטת וילברגר כוללת מסאז' בעזרת מברשת מיוחדת, ולחיצות מיוחדות על הפרקים. כל זאת לאורך זמן קצוב, באופן המותאם לאדם, ובליווי תרפיסט שהוכשר בשיטה זו. בדרך כלל מומלץ ללוות את שיטת וילברגר בדיאטה סנסורית, הנמשכת גם לאחר סיום פרק הזמן בו מבוצעת השיטה. הדיאטה הסנסורית תשמר את תוצאות הטיפול בשיטת וילברגר, ותמנע חזרה של סימפטומים קודמים ו"בעיות גמילה" מהשיטה. לא כל דיאטה סנסורית תהייה מלווה בשיטת וילברגר, שכן שיטה זו מתאימה לטיפול בהגנתיות סנסורית בעיקר. אך לטעמי כל טיפול בשיטת וילברגר חייב להיות מלווה בדיאטה סנסורית. מקווה שעכשיו הדברים יותר ברורים. בברכה שרון שני גונן מרפאה בעיסוק

עכשיו הרבה יותר ברור, תודה

ורציתי גם לשאול מה זה הגנתיות סנסורית? ועוד שאלה, עד כמה שהבנתי דיאטה סנסורית זה משהו קבוע, הבנתי נכון? תודה.

1סימה

New member
כן בהחלט שרון ותודה אבל

האם תוכלי לתת דוגמאות של עבודה כלומר, הסברת מהות ומטרות אבל הייתי שמחה לקבל דוגמא כדי להבין יותר את הרעיון. תודה מראש.

דוגמאות?

לגבי הגנתיות סנסורית, תוכלי לקרוא תשובה קודמת שנתתי ומופיעה במאמרי פורום ריפוי בעיסוק. אם את רוצה הרחבה ודוגמאות לגבי דיאטה סנסורית, תצטרכי לחכות מעט עד שאכתוב זאת... שבת שלום שרון

1סימה

New member
שרון...

קראתי את המאמר על הגנתיות סנסורית ואם הבנתי נכון מדובר באנשים עם רגישות יתר . אני מבקשת להבין את הרעיון של דיאטה סנסורית לילד עם תת תחושה. ואני אמתין בסבלנות לתשובתך
ותודה

נורר

New member
מזל טוב

סימה, מזל טוב. אני מאושרת בשבילך ומאמינה שבזכותך ובזכות המסירות שלך יש את ההתקדמות העצומה. כל הכבוד לך. מה עכשיו? את ממשיכה להיות איתו בבית או מחזירה לגן? נורית

1סימה

New member
תודה

תודה על החום והאמפטיה. אני לא מתכוונת להחזיר את הנסיך לגן אני נשארת איתו, אומנם אנחנו לא בקטגורית האוטיזם אך עדיין יש לנו עבודה רבה לפנינו. למרות שזה נורא קשה כי כאילו איבדתי את עצמאותי... אני מאוד נהנת להיות איתו ולראות שכר לעמלי . אני עדיין חושבת שהטיפול הטוב ביותר הוא אהבה ואהבה כל הזמן.

nick hornby

New member
בהצלחה

עכשיו העבודה על תוכנית האנן תהיה יותר ממוקדת וטובה לפי הספר לשיחה דרושים שניים. יש שם המון רעיונות וכן את יכולה לקבל גם רעיונות לעבודה על השלב הקדם-מילולי שזה השלב בו אתם נמצאים גם מהספר "התערבות תקשורת ושפה לילדים לקויי שמיעה,השלב הקדם מילי" יש שם מידע על התפתחות מקדימה ומה צריך להיות לפני שהילד יתחיל לומר את מילותיו הראשונות. שוב בהצלחה.

daniella4

New member
לסימה../images/Emo9.gif

מאחלת לך כל טוב זו הרגשה כל כך נפלאה. בעיקר אחרי שנוגעים בכאב. ואז גם יודעים להעריך את מה שיש. יודעים גם לפתוח את הלב לכאבם של אחרים. כי לפעמים אנחנו קצת אטומים. אני בטוחה שזה שינה אצלך הרבה דברים. אצלי, דברים בסיסיים השתנו בחשיבה. ותמשיכי לתת הרבה אהבה לילד. אני מאמינה שזו הדרך העיקרית לדעתי גם אני בסיטואציה שלך. רק אני מחכה לאיבחון נוסף שנדחה כל הזמן לאור ההתקדמות של בני. אני שמחה בשמחתך.

1סימה

New member
האמת ... לא ממש.

אני באה מתחום החינוך המיוחד כך שהכרתי והרגשתי עוד קודם. ובקשר לנסיך שלי אז נכון שיצאנו מאוטיזם אבל לא יצאנו נקיים לחלוטין אנחנו עדיין עם בעיה והכאב עוד חזק וצורב

למעלה