מגיע לנו מזל טוב

1סימה

New member
האמת ... לא ממש.

אני באה מתחום החינוך המיוחד כך שהכרתי והרגשתי עוד קודם. ובקשר לנסיך שלי אז נכון שיצאנו מאוטיזם אבל לא יצאנו נקיים לחלוטין אנחנו עדיין עם בעיה והכאב עוד חזק וצורב

daniella4

New member
להקדיש רגע מעצמי למען מישהו אחר

כשגידלתי את הבן הבכור הכל היה לי טבעי שנולד תינוק בריא. וזה ברור מאליו מי חושב בכלל על תקלות בדרך לחלום להקים משפחה. היה לי איזה מקרה שחבר בגן של דניאל. אימו ניסתה כמה פעמים לחבר בין הילדים. ממש לא היתה לי התנגדות. אבל דניאל לא ממש רצה. פעם אחת הוא היה אצלינו וממש זה לא היה משחק שבני מכיר כשבאים חברים. כי הילד מצא אוטו וכל הזמן שיחק איתו בעיקר תוך כדי שכיבה. וכשניסיתי להביא אותו למשחק משותף הוא לא היה מעוניין. כך שמשך כל הזמן דניאל היה במחשב. והילד שיחק עם עצמו. ויותר לא היו מפגשים. הבנתי מאמהות אחרות שהאמא כועסת כי פעם היא סיפרה לי שיש בעיות התפתחות וקשיי שפה ולכן הוא בגן עם דניאל רק פעמיים בשבוע. ובשאר הוא בגן מיוחד. ואולי בגלל זה אני נמנעת שהילדים יפגשו. אני מצידי שמעתי את זה ועברתי הלאה. ממש בלי להקדיש מחשבה נוספת. על מה בדיוק הבעיה. איך היא מתמודדת עם הכאב. זה שבכלל יש לה כאב. ואני אולי מזהה אותו אבל לא רוצה לחדור יותר מדי. אולי להביך. או בכלל למה שלא אקדיש מחשבה אפילו לתת הקשבה. לזה התכוונתי. זה עניין של אופי באמת. ואינדבדואלי. אבל למדתי להיות יותר קשובה לכאב של אחרים. ופחות לסבוב רק סביב עצמי. ואולי כך גם לדעת לפתוח את עצמי קצת להתנדביות למען הזולת. משהו למשל שאף פעם לא הקדשתי מחשבה יוןתר מדי. טוב זה היה קצת התוודות. אבל לעניין, שמחה בשמחתך. הבנתי שעדיין יש דברים אחרים שצריך עוד להתמודד. אבל אם הם פתירים. אז זה לפחות נותן כח להמשיך.

daniella4

New member
מרגש

אגב, פגשתי השנה את האמא. בגן עם בתה והתאומים שלי. פניתי אליה, הזכרתי לה את השיחה בינינו שהיתה לפני כמה שנים. ומה היא סיפרה לי וזה שדניאל לא רצה לשחק עם בנה. סיפרתי לה שיש חשש מאוד כבד שאחד מהתאומים שלי עם pdd. דמעות עלו בעיניה באותה שניה. והיא אמרה לי שבנה הבכור הילד שהיה אצלי, היה גם כן עם אבחנה ראשונה עם pdd. לדעתה היום כבר לא. הוא ילד רגיל לגמרי. אבל את הילדות הצעירה שלו העביר בגני תקשורת. היא סיפרה לי על התקופה ההיא. את התחושות. הכאב, ותגובות ההורים מסביב. ועל זה שישב לה הרבה על הלב שהיא בכלל שיתפה אותי ולו מעט בעניין בנה, מבלי להכיר אותי. כי היא אכן חשבה שנמנעים להזמין את בנה כי הוא לא רגיל. ולא רק אני. כמעט כולם. ושממש לא היה לה עם מי לדבר. זה היה מין מפגש של חברות וותיקות. שתינו ממש בכינו מבפנים.

למעלה