מגע כעיקר או כתוספת

../images/Emo12.gif

הבנתי אותך :)

אז אתה חושב כמוני בעצם... שהקשר לא חייב להיות עמוק וחזק כדי שיהיה מגע... אלא אפשר לשלב מגע כבר כשיש רגש מינימאלי... ומשם זה יכול להתפתח למליון כיוונים בהתאם למליון סיבות שונות ומשונות... ובלי קשר אתה מספר שאתה אישית, מעדיף שלא יהיה מגע אם אין שום קשר, נניח, סטוץ עם בחורה שפגשת לפני דקה, זה לא הקטע שלך... יאפ?

פלטרון

New member
לא הייתי אומר "מינימאלי"..

(כמעט שכחתי לענות.. סורי ) כמו שכתבתי למעלה - אני לא יודע היכן עובר הגבול עבורי (בין מוקדם ליצור מגע, ללא מוקדם.). אבל האופי שלי הוא בהחלט הרחק מסטוץ. אז אני מניח שמינימאלי זאת לא המילה המתאימה. נ.ב. אני מניח שכרגע הפסדתי סקס, הא?
סתם סתם .. זה בהומור כמובן. ובין כה וכה, אני מחפש קשר ואהבה בעדיפות ראשונה.

אני מבינה ומסכימה

פלטרון טוען שלא מסתדר לו להכניס מגע לקשר שאין בו איזשהו רגש. לא אהבה מטורפת,אולי אבל איזשהו חיבור ברמה הנפשית,הרגשית,משהו... אני לפחות חושבת שהבנתי אותו כי גם אני ככה...לא מסוגלת שמישהו יגע בי כל עוד לא פיתחתי אליו איזשהו סוג של רגש ואולי משיכה מינית. כמו כולם,התנסיתי בעבר בסטוצים שנבעו מתוך צורך רגעי עד שהבנתי שזה לא בשבילי.חייב להיות שם משהו... אני נהנית ממגע במיוחד כשמתפתח משהו עמוק יותר עם הפרטנר שאיתי אז למה להסתפק בפחות?

מסכימה איתך

לא הספקתי לקרוא את כל התגובות..{מתנצלת} אבל הנושא של מגע, הוא מאוד אינדיווידואלי, לכן אל תהרגו אותי. אם יכולתי היום לבנות מערכת יחסים אפלטונית, טהורה, על בסיס אמון, בטחון, פתיחות, ללא מתח מיני ומגעים מיניים, יותר על בסיס של תמיכה מורלית, משוב, התכרבלות, חיבוק מעודד, הייתי הולכת על זה בגדול. אבל נהיה ריאליסטיים, מערכת זוגית מחייבת מגע. לדעתי, מגע הוא בסך הכל תוספת למערכת שהולכת ונבנת, ואמורה להגיע בשלב מאוחר יותר לאחר שנרקמים רגשות ויש בטחון. לי חשובים דברים אחרים ביחסים, להבדיל מבניי הזוג-הגברים-. לכן האידיליה שלי בנתיים בהקפאה...

אל תיגע פן תיפגע: )

אני חושב שהמגע הוא החלק היצרי של האדם ולא השכלתן ובא כתוסף למכלול של דברים שנבנו לאט כגון: אמון, משיכה, כימיה טובה, הדדיות, פתיחות, ביטוי אישי, מתוך משהו שבא מהלב ולא כמשהו סתמי, אחרת המגע הופך לריקני.

נימשון

New member
לא

מגע יכול לבוא כבר ממש בהתחלה, אני חושבת שנשיקה בסוף פגישה ראשונה היא דבר מקסים.

מגע הוא חלק בלתי נפרד מההתחלה

הגישושים זה לעבר זו ברובד הנפשי, נעשה במקביל לרובד הפיזי. היד שמלטפת במקרה את ברכך כשאתם יושבים האצבעות שמחפשות את שלך כשאתם הולכים השפתיים שטועמות את שלך כשאתם נפרדים בהתחלה יתכן והוא נעשה על בסיס משיכה מינית גרידא אבל ככל שמתקדמים בציר הזמן וההכרות מעמיקה, כך המגע משתנה, מקבל עוצמה משלו. וכמובן שהשאלה הנשאלת היא לגבי איזה מגע התכוונת? חיבוק, להחזיק ידיים, נשיקה וכו' או סקס. כל אחד/ת הולכ/ת בקצב שלו/ה, ואפחד אחר לא יכול לומר לנו מה הקצב שלנו. גם לא בן הזוג!

הכוונה לא לסקס כי סקס זה כבר יצר

וצורך נטו , ובשביל זה בטח לא יכול לבנות קשר ריגשי עמוק.

זה בהחלט צורך

ויש גם צרכים שאינם פיזיים/יצריים/מיניים. יש גם צרכים רגשיים. סקס ומגע הם לא בהכרח רק צורך פיזי נטו. פעם כתבתי: אהבה באה לידי ביטוי במגע מגע לא בהכרח מבטא אהבה

רחלי228

New member
מגע הוא סגנון תקשורת בסיסי

אני מאמינה במגע מן השניה הראשונה ולאורך כל הדרך. ובהחלט מצהירה ל בשניות הראשונות. אם הצד השני סולד מכך, זה מעיד עבורי על בעיה בסיסית וזה בהחלט יכול להוות עבורי טרגט לסיום (או אי התחלה) של קשר. יש כאלה המפרשים מגעי גישוש או תיקשורת כניסיון או רמיזה לסקס...וגם אז, ההבהרה מתבקשת ונעשית..

nati1973

New member
נכון מאוד

כאשר מדובר כבר בקשר ריגשי קשר של אהבה גם המגע יותר נעים וחזק מאשר איזה סטוץ

MaYcHuK

New member
מגע פיזי = חלק מקשר

לא תוספת הכול חבילה אחת שלמה. כמו מראה וכמו אופי - הם מתחברים ומשלימים זה את זה

drakkar noir

New member
מגע חשוב מאד והוא לא נמשך זמן רב

ללא ריגוש - המשך הרגש . ומצד שני אם אין רצון לאכול את בת הזוג שלך ---- לא יחזיק קשר עד כמה שיש עינין .

למעלה