מדאיג - כתבה ב Ynet

מדאיג - כתבה ב Ynet

יותר מ - 40% מתושבי המדינה לא היו מעולם בקונצרט! עניין של חינוך, של הרגלים, של הזנחה?...
 

L m a o

New member
לא חידש לי הרבה

מה לעשות, מוזיקה קלאסית היא סטיגמטית. כשאנשים לוקחים לי את האוזניות ושומעים קלאסי, הם מתחילים להרים גבה כאילו אני חייזר.
 

amitmis

New member
וואוו! זה ממש משמח!!!

יותר מארבעים אחוז לא היו??? זה אומר שרובם היו??? חשבתי שבערך 95% לא היו! דווקא ידיעה משמחת...
 

GustavM

New member
ממש לא מפתיע

המצב בארץ (ובעולם) בכל הקשור למוזיקה הוא בכי רע. אמנם אומרים שהוא משתפר, אבל כנראה שלא מהר מספיק. אני כמעט בטוח שהאשמה העיקרית היא במוזיקה הפופולארית שתפסה בעזרת אינטרסים קפיטליסטיים למיניהם וזמינות יתרה הרבה יותר מקום ממה שראוי לה. כמה תחנות של מוזיקה פופולארית יש? הרבה. כמה תחנות יש שמשדרות מוזיקה קלאסית? 1 בדיוק, שעתידה על כרעי תרנגולת. כמו כן חלק מהאשמה היא ברובם המכריע של המלחינים בני זמננו שכותבים זבל טהור ולא-קומוניקטיבי שאפילו מוזיקאים לא מסוגלים לסבול. ואני אומר את זה בתור אחד שמתכוון לעסוק ברצינות בהלחנה. וכן, אני קורא כרגע את הספר של מיכל זמורה-כהן, ועד כה לא נותר לי אלא להסכים עם כל מילה. תקראו את זה, ספר חובה לכל שוחר מוזיקה.
 
זה לא ממש מפתיע

רובו המכריע של הקהל בקונצרטים קלאסיים נאמד על מבוגרים וזה נכון גם לפסטיבלי המוזיקה הקלאסית בארץ שזכו לכינוי "פסטיבל כסופי השיער". לא כולם נחשפו למוזיקה קלאסית ברמה כזו שתיצור בהם עניין ללכת לראות קונצרט חי,לא מעט רואים בזה סוג של נפיחות. זה די חבל אבל זה המצב. מצד שני הוא לא כזה נורא בהתחשב שה60 אחוז מרכיבים ערב רב של אנשים :קהל מבוגר,צעירים,סטודנטים וכד'.
 

jonbaum

New member
טעיתי בשירשור. אני בעיקר מופתע

ש-60% מהאוכלוסיה כן היו בקונצרט מימיהם. מה שכתוב בכתבה לא חדש ולא מפתיע. כאשר אני הייתי בתיכון (וזה היה אגב תיכון מאוד "אליטיסטי" ו"סנובי"), אי שם בתחילת שנות השמונים, אני הייתי היחיד בכיתה שאהב מוסיקה קלאסית, וכולם חשבו שאני בערך הדבר הכי מוזר עלי אדמות.
 

yonti261

New member
לא מפתיע אותי

לאנשים יש סטיגמה שמוזיקה קלאסית זה כינורות מרדימים ומרגיעים.בגלל זה אנשים מבקשים לפעמים לדעת בפורום שמות של קטעים שהם בכלל לא קלאסיים רק בגלל שיש שם כינור.כל זה נובע מבורות וחוסר מודעות.
 

crane

New member
מדאיג יחסית למה?

ידוע לכם מה המספרים במדינות אחרות? מה היו המספרים בארץ בתקופות אחרות? אז ווי נט זרקו מספר. מה הוא אומר?
 

Reign In Blood

New member
לפי התגובות של האנשים שם

המצב באמת מדאיג, לא רק בתחום הקונצרטים אלא בתחום האינטילגנציה..
 

ciconia

New member
הם דווקא אומרים דברים מעניינים

תקרא טוב את התגובות ותראה שהן די עקביות. הם מדברים בעיקר על שני דברים: א. קונצרטים של מוסיקה קלאסית הם משעממים. ב. הכרטיסים לקונצרטים הם יקרים. אז קודם כל, בלי קשר לאם זה נכון או לא נכון, עובדה שכך הרבה אנשים חושבים בקשר למוסיקה קלאסית. חוץ מזה, לדעתי באופן כללי הם צודקים, בייחוד בכל הנוגע לעלות הכרטיסים. יש הרבה קונצרטים שאני רוצה לראות אבל לא יכול מפני ש-70 ש"ח בשבילי זה יקר מדי, שלא לדבר בכלל על מופעי פסטיבל, שם דופקים מחירים בלי חשבון. שרון רוזנר, מנהל מוסיקלי אנטיק - המרכז למוסיקה עתיקה
 

ItsikH

Member
זה לא מחיר יוצא דופן לכל הופעה שהיא נכון שההפקות הגדולות יותר עולות הרבה יותר (תזמורות בכלל זה), אבל זה אומר שמי שרוצה לחסוך (ולטעמי - גם להנות יותר) יתמקד במוזיקה קאמרית. לגבי השעמום - אם זה באמת משעמם אותם אז אין מה לעשות, הצרה היא שלא פעם מדובר בתדמית ואין לאנשים רצון או ענין לבדוק את זה.
 

jonbaum

New member
70 שקל זה יקר?

יש לך מושג כמה עולה להעלות קונצרט? צריך לשכור אולם, צריך לשלם לאומנים, צריך לשלם על פירסום וכו' וכו'. אם כרטיס עולה 70, ונניח שיש 500 מקומות באולם, ההכנסה תהיה 35000 שקל, וזה בהנחה שנמכרו כל הכרטיסים. וכמובן צריך שיישאר קצת רווח למי שאירגן ועשה את כל העבודה. ואם לא מגיעה סובסידיה מהמשלטונות, מה לעשות והקהל צריך לשלם. אגב, 70 שקל זה בסך הכל 12 יורו, וגם בגרמניה, שבה יש סובסידיות עצומות בתחום האמנויות והמוסיקה, לא תמצא לדעתי כרטיס לקונצרט במחיר הזה.
 

ciconia

New member
כן

במונחים של הארץ זה יקר. תזכור גם את ההבדל בהכנסה ממוצעת בין אירופה לארץ. באירופה 12 יורו זה מעט, כאן זה הרבה. מחיר הכרטיס צריך לשקף את ערך הקונצרט בשוק ולא את העלויות. למה להופעות של אמנים מחו"ל הכרטיס יותר יקר? לא בגלל שהאמן עולה יותר כסף (למרות שזה בד"כ כך) אלא מפני שערך הקונצרט יותר גבוה בשוק. פשוט יש לו יותר ביקוש. אני אישית חושב שזה מגוחך שתזמורות מופיעות בפני אולם חצי ריק מפני שהן לא רוצות להוריד מחירים. איזה סכום יותר גבוה, 200 כרטיסים ב-90 שקל או 400 כרטיסים ב-60 שקל? והנה בטוקבק בכתבה דלעיל אתה מקבל אינדיקציה ברורה שאנשים חושבים שהמחירים גבוהים מדי. במילים אחרות, אם המחיר היה יותר נמוך יתכן שכן היו הולכים לשמוע. שרון רוזנר, מנהל מוסיקלי אנטיק - המרכז למוסיקה עתיקה ע"ר
 

ItsikH

Member
בואו נבדוק יחד מחירי הקונצרטים של התזמורות הם אכן יקרים - כיוון שמה לעשות, להחזיק תזמורת זה עסק יקר. מחירי האופרות ומופעי המחול ושאר הפקות מיוחדות כמובן גבוהים עוד יותר. האולמות לא חצי ריקים כיוון שאלו המופעים המבוקשים דווקא והם מלאים, לרוב קשה להשיג כרטיסים. אבל מה? במקביל לקונצרטים האלו יש לא מעט קונצרטים זולים משמעותית, מוזיקה קאמרית באולמות קטנים בהרבה, שם מחירי כרטיסים נעים בסביבות ה-60 שקל ואף פחות. ושם דווקא קשה למלא את האולמות לצערי, קטנים ככל שיהיו. לסיכום: תראה לי מופע אחד, בכל תחומי האמנות והבידור, שמחירו נמוך משמעותית מהמחירים שעליהם אנחנו מדברים. כמובן - זהו הקולנוע, ורק הוא.
 

holst

New member
זה לא נכון כל כך

מחיר של כרטיס לאופרה\קונצרט תזמורתי מתחיל ב8-9 יורו. ואם אתה סטודנט יש לרוב הנחה של 50%. והמקום באולם ממש לא משנה כי ברוב אולמות הקונצרטים שומעים טוב מכל כיוון...
 

jonbaum

New member
בדקתי כמה מחירים בגרמניה

באולם ה"קונצרטהאוס" בברלין, רסיטל עולה 23 יורו, קונצרט של תזמורת הקונצרטהאוס עולה 48 יורו, וקונצרט של התזמורת הקאמרית האירית עולה 56 יורו. הפילהרמונית של ברלין עולה בין 40 ל-60, והדיוצ'ה אופר עולה בין 27 ל-84. אני יודע שיש הנחות לסטודנטים והנחות ביום המופע וכו', אבל אלה המחירים הסטנדרטיים. כלומר גרמניה היא לא מה שהיתה פעם. מאז האיחוד יש הרבה פחות כסף לסובסידיות והרבה יותר מוסדות לסבסד, והתוצאה היא עליה דרסטית במחירים. האמת היא שסובסידיות גם יכולות ליצור עיוות מסויים של השוק. למשל כאן באירלנד, הקונצרטים של התזמורת הלאומית מקבלים סובסידיות ענקיות מרשות השידור, ולכן הכרטיסים הם זולים באופן די מגוחך - משהו כמו 20 או 25 יורו. לעומת זאת, הדוד של אשתי הוא אמרגן של קונצרטים קאמריים, והוא בקושי מקבל גרוש מאף אחד. כשלוקחים בחשבון את כל ההוצאות שלו (כרטיסי טיסה ותשלומים לאמנים, בתי מלון, השכרת אולם וכו') הוא לא יכול לקבוע מחיר מתחת לשלושים יורו, ואז התגובה היא "תזמורת שלמה עולה 20 יורו, והנה הוא רוצה 30 יורו על 4 אנשים ברביעייה". אגב, תמיד עולה הון להביא רביעיית מיתרים - הם צריכים 5 כרטיסי טיסה (אחד לצ'לו). ומבין כל הרביעיות שהוא מביא לאירלנד (כולל מאוד ידועות כמו רביעית טקץ' ורביעית ווגלר) הרביעיה היקרה ביותר היא הרביעיה הירושלמית, שרוצים 5000 לירות סטרלינג לקונצרט.
 

holst

New member
אז הכרטיסים שקניתי היו מדומיינים?

אני חושב שאתה מציג את רמת המחיר הגבוהה ביותר, שיכולה להגיע ל40-50 יורו לכרטיס. אבל יש בד"כ לפחות 5 רמות של מחירים כשהנמוכים ביותר הם בד"כ באיזור ה-8-10 יורו. הייתי פעמיים בשטאטסאופר בברלין במחיר של 10 יורו אם אני זוכר טוב, ידידה שלי הייתה בקונצרט של הNDR במחיר של 4.5 יורו, ואני גם הייתי בקונצרט של תזמורת האופרה של המבורג (תזמורת מצוינת גם כן) במחיר של 8 יורו. כמו כן מאוריציו פוליני נתן כאן רסיטל לפני כמה זמן ולצערי לא הספקתי לקנות כרטיס. אבל המחירים התחילו ב-15 יורו, וזה לא מחיר גבוה בכלל.
 

jonbaum

New member
לא טענתי שהם מדומיינים

ואכן אני רואה באתר של השטאטסאופר בברלין הכרטיסים נעים בין 8 יורו (למי שרוצה להיתלות מהנברשות) ל-כ-120 יורו למושבים הכי טובים בהפקות הכי יקרות. אלה מחירים זולים מאוד לאופרה - עובדה שבקובנט גארדן הכרטיסים הכי טובים עולים משהו 170 פאונדס שזה כמעט 1400 שקל - ואני גם נהניתי מזה כאשר שמעתי קונצרטים ואופרות בגרושים בגרמניה (בניגוד לסכומים העצומים ששילמתי למשל בפסטיבל זלצבורג). אבל, יש לזה מחיר, והוא מתבטא במיסים מפה ועד להודעה חדשה שהגרמנים משלמים. הרי בסופו של דבר מישהו צריך לשלם את כל ההוצאות של הקונצרטים האלה, בין אם מדובר בקוני הכרטיסים באופן ישיר ובין אם מדובר במשלם המסים באופן עקיף. וכאשר מדובר באזרח גרמניה, את רוב הכסף של הכרטיס הוא כבר שילם בצורת מסים.
 
למעלה