מדבקה עם סמל הישוב

מדבקה עם סמל הישוב

שלום. ראיתי שיש מכוניות עם מדבקה של כפר אורנים. גם אני רוצה. איך משיגים מדבקות? ומה עם דגלונים עם סמל הישוב? והאם יש לנו סמל רשמי? ואם לא, אז אפשר לארגן תחרות עיצוב סמל. מה דעתכם? ועדיין לא ברור לי מתי אנחנו חוגגים יומולדת לישוב. יום נעים

amime

New member
מדבקות

בזמנו, בשנה הראשונה, כשעוד היינו מעטים, הופקה המדבקה במטרה לזהות רכבים של הישוב. אינני זוכר בידי מי היו המדבקות, אולי אמנון אהרונוביץ יזכור. הרעיון של תחרות הסמל נחמד, גם אם לא נראה לי שזה בעדיפות עליונה.

hagitshani

New member
שם הישוב../images/Emo70.gif

אם כבר העלית את הנושא, אז ברצוני להזכיר לכולם ששם ישובנו אינו כפר אורנים אלא (לצערנו, עדיין) מנורה ולכן המדבקות האמורות כבר לא ממש מתאימות. אבל פה נשאלת שאלה אחרת - האם יש סיכוי לשנות אי פעם את שם הישוב??? הבנתי ש"כפר אורנים" ו"גבעת אהוד" לא זכו לאהדה של כל ציבור התושבים (או לאישור של ועדת השמות - לא משנה מה היתה בפועל הסיבה), אבל אני בטוחה שאפשר למצוא איזה שם שהוא מעט יותר אטרקטיבי מ"מנורה" ועדיין מקובל על כל הנוגעים בדבר..

ronpel

New member
בטיפול

חגית הי בזמנו בוצע משאל עם בישוב והרב תמך בכפר אורנים - הוגשה בקשה לוועדת שמות שנדחתה מספר פעמים. לפני חודש הגשנו ערעור נוסף וצפוי להתקיים דיון נוסף תוך חודש. נמתין לתוצאות בסבלנות. אני מקווה שיאשרו ואז נדפיס לא רק מדבקות אלא גם שלט כניסה כמו שצריך ביי

שם נוסף

אם אני לא טועה, הברירה שהוצגה אז היתה בין כפר אורנים למנורה ואז בודאי שכפר אורנים עדיף. אבל, בזמנו הציעה העמותה שם נוסף - עמית שלי אישית נראה עדיף. מציעה לערוך מכרז נוסף גם על שם הישוב (תושבים יציעו שמות שעליהם נערוך משאל). כמות התושבים החדשים מצדיקה לדעתי משאל נוסף. אגב, הרעיון של מדבקת ישוב נראה לי מוצלח מאוד.

amime

New member
להנציח את אילן רמון

אני מציע לרדת מכל השמות שהוצעו עד כה ולנסות להנציח בשם הישוב את הטייס אילן רמון מנהרג באסון המעבורת קולומביה. אני מציע לכן את השם "מרום אילן" המנציח את אילן רמון שנפל במרומים וגם מתאים לישובנו המצוי במרומי גבעה המוקפת אילנות. עמי מהל

להנציח את אילן רמון

עמי שלום, לפני כמה ימים העברתי דוא"ל לרונן בו הצעתי לקרוא לבי"ס על שם אילן רמון. זה גם יקרין על התוכן שלדעתי צריך להיות עם דגש על: מדע, טכנולוגיה,סביבה (נושא האקולוגיה היה אחד החשובים בשיחה המצולמת שלו עם ישראל ובמחקרים שבוצעו בטיסה). גם השם וגם הנושאים נראים לי מתאימים לנו מבחינה פרקטית, סימלית וערכית.לדעתי רונן החל לפעול בעניין ברמה של בדיקת הנושא. מה דעתך? נירית.

amime

New member
הנצחת אילן רמון

לדעתי יש מקום להנציח את אילן רמון בדרך כלשהיא ולכן הצעתי את מה שהצעתי. מעבר לעובדה שרמון היה תושב האזור הוא גם היה בהחלט מופת וסמל, ויהיה לנו לכבוד למצוא את הדרך הנאותה להנצחתו בישובנו. עמי מהל

hagitshani

New member
הנצחת אילן רמון

הי נירית ועמי, עם כל הכבוד לאילן רמון שאכן היה מופת וסמל, ואכן מגיע לו כל הכבוד הראוי ולא פחות מאשר לאשתו וילדיו, (בלי קשר לזה שהם היו או לא היו תושבי רעות, זה ממש לא העניין פה). נראה לי שאנחנו קצת נסחפים פה עם העניין הזה. זה מתחיל להידמות להנצחתו של יצחק רבין, שהפכה כבר לאבסורד, כשכל בניין חדש או גן חדש או עמוד חשמל נקרא על שמו, ונראה לי שאותו תהליך מסתמן עם אילן רמון (כבר שמעתי על כמה בתי ספר שנקראו על שמו ברמת גן ובאר שבע). לא נראה לכם שיש עוד הרבה אנשים אחרים וחשובים בארצנו? והחיילים שנהרגים כמעט כל יום הם לא חשובים לפחות כמו אילן רמון????? אבל לא ניכנס פה לויכוח פוליטי.. לי זה נראה פשוט קצת לא לעניין להנציח מישהו שלא היה לו כל קשר לישוב או לאנשים בו (חוץ מהיות כולנו ישראלים), והטרגדיה שלו פשוט ארעה בעיתוי שלפני הקמת בית הספר בישוב. ומה אם בעוד כמה שנים יקרה חלילה ארוע טרגי אחר שיעסיק את הכותרות, אז נשנה את שם בית הספר?? חגית

amime

New member
יחי ההבדל הקטן

חגית אני מוצא הבדל קטנטן בין יצחק רבין שהיה אישיות פוליטית, לבין אילן רמון שהיה סמל ומופת. אפשר להנציח כל חלל ועושים את זה. באתר האינטרנט של משרד החוץ למשל מונצחים כל חללי הטרור הפלשתיני מהשנתיים פלוס האחרונות. בגלל שדמותו של אילן רמון כל כך לא שנויה במחלוקת, לעומת רבין למשל, ובגלל שהוא דמות מופת חינוכית, יש מקום לחשוב על הנצחתו בישובנו, ולא על עמוד חשמל, הציניות שלך כאן אינה במקומה. אני גם סבור שהשם שהצעתי הולם בכל מקרה את הישוב שלנו. עמי

hagitshani

New member
אכן הבדל, ולא קטן

עמי, ראשית, כנראה שלא הבנת את ההקשר של רבין, בוודאי שאני לא משווה בין השניים ואין גם בסיס להשוואה, אלא אני משווה בין סיטואציות ההנצחה. שנית, דמותו של אילן רמון אכן אינה שנויה במחלוקת, אבל בין זה ובין דמות מופת חינוכית, השאלה שנשאלת היא איזה חינוך אנחנו נותנים לילדינו. אני שואפת כמובן לחנך את ילדיי למצויינות (אני מניחה שזו דמות החינוך אליה התכוונת בהתייחסות לאילן רמון) אבל לא רק זה חשוב, מה עם עזרה לזולת, מה עם סתם - להיות אנשים טובים (על פי הסיפורים כנראה שאילן רמון היה אדם כזה, אבל לא את הערכים האלו מייצג השם שלו), וכמובן - מה עם חינוך להשכלה (שאת זה, בוא נגיד במלוא הכנות - אילן רמון לא ייצג בדרך הטובה ביותר מאחר והוא היה היחיד מבין האסטרונאוטים שלא היה עם תואר ד"ר לפחות) ומה עם זה שאני רוצה להעביר לילדים שלי את המסר שגם אם הם לא מגיעים להיות "האסטרונאוט הראשון בחלל" או "הישראלי הראשון שזכה בפרס נובל", הם עדיין הכי מוצלחים בעיני??? אבל עזוב את הדיון הזה עכשיו, אני לא רוצה להמשיך פה בויכוחים כי זה נראה לי לא הזמן ולא המקום. הדבר הכי חשוב כרגע הוא שנראה קודם את בית הספר קם... חגית

מה זה מייצג

חגית, הזכרת את נושא המצוינות ונגעת בעניין . המשמעות של כל הנושא הזה של טיסות החלל היא לא רק מצויינות אלא קידמה,ה- NEW FRONTIER , מדע ,אקולוגיה והכל לקידום האנושות. הרבה מילים גדולות אבל האמת היא שתוכנית החלל הוכיחה את עצמה מול המטרות האלו.כך שזה לא ממש רע לשים את המטרות האלו מול מערכת החינוך שלנו.לא סתם התעקשו לשלב מורה בתוכנית החלל - חינוך זה גם חלק מהמטרות שלהם.זה לא רק האדם. דרך אגב אני מסכימה איתך שהיה פה חוסר איזון מסויים כשכל יום מתים פה חיילים או אזרחים בכביש (הם בקושי מקבלים ידיעה בעמוד אמצע ואף פוליטיקאי לא מתפנה לטפל בבעייה). אשר לאנשים טובים- גם כאן אפשר לקחת דוגמא מאילן רמון והתוכנית לה היה שותף. המושג THE RIGHT STUFF לא מתייחס לתארים האקדמים של האסטרונאוטים. (דרך אגב, רואים שפעם שקראתי כל ספר וסרט שהיה קשור לתוכנית החלל? ) דבר נוסף- הילדים נהנו מהסרט בבית חוגים.

|טמבלהיכן מתקיים הדיון על שם הישוב?

הי רונן, היכן מתקיים בדיוק הדיון? וועדת שמות של איזה גוף? יש משהו שאני יכולה לעזור/לקדם? בכל מקרה, באם השם "כפר אורנים" לא יאושר, הרעיון לצאת עם משאל נוסף בקרב התושבים, שגם לתושבים החדשים תהיה זכות לאמר דברם, בהחלט נראית כדבר הנכון לעשות וההצעה לקיים תחרות לבחירת שם הישוב נראית מוצלחת ביותר - אני מוכנה לסייע/ לייעץ/ לעזור ככל יכולתי.
שיהיה יום טוב, טל מרום מלובץ

ronpel

New member
תהליך ארוך

תודה לכולם על היוזמות אך לצערי הדברים לא כל כך פשוטים. בעקרון וועדת שמות שהינה גוף בלתי תלוי פוליטית תחת משרד ראש הממשלה . הם קבעו את השם מנורה עוד בשנות ה70. הם בדרך כלל מתנגדים נחרצות לשינוי שמות שנקבעו במידה מסוימת של צדק כי לא יתכן שכל מספר שנים יחליטו תושבים לשנות את שם הישוב. לאור זאת כל התהליך של שינוי השם לכפר אורנים שנקבע במשאל כבר נמשך כמעט שנתיים . אין כל אפשרות כרגע להתחיל את התהליך מחדש כי סביר להניח שאם נודיע להם לעצור את התהליך הקיים לא ירצו לשמוע מאיתנו יותר ולא נוכל לשנות את השם מנורה. צריך להמתין בסבלנות להחלטתם בנושא . צריך לזכור גם שפניות אישיות של תושבים אליהם עם שמות נוספים רק תביא לתוצאה ההפוכה כפי שכבר היה בעבר כאשר מישהו פנה כביכול בשם הישוב ללא כל סמכות וביקש שם אחר ללא ידיעת הוועד וכמעט גרם לביטול כל התהליך. ולכן ככל שנמעיט לעשות רעש בנושא כך סיכוינו להצליח גדולים יותר. בברכה רונן פלג

leamnon

New member
גאוות יחידה../images/Emo82.gif

לפני מס' שנים התארגנו בעזרתו האדיבה של קובי שריב. היו מס' הצעות לסמלים עד שלבסוף ע"י משאל התושבים שהיה אז (כ-50 משפחות) הוחלט על העיצוב הזה. לסמל היו מס' מטרות:1.זיהוי רכבים שנוסעים ליישוב לצורך טרמפים לכיוון היישוב (למרות שאז כולם הכירו את כולם גם ללא סמל) 2.והדבר השני הינו גאוות יחידה וגם השם שכל מי שנושא היום עדיין את הסמל הזה עדין יש לו את זה 3.המטרה השלישית אני חושב היתה הניסיון להשריש את השם "כפר אורנים" אני חושב שמי שמעונין עדין בסמל ההיסטורי ייתכן ועוד נמצאים כמה כאלו במשרד של רונית. - אפשר גם לשאול את קובי שריב אם עדין יש לו את הלוגו במחשב למי שיהיה מעונין. בכל מקרה גם אם יהיה סמל אחר (ולי אישית אין התנגדות) אנחנו נמשיך לשאת בגאווה את הסמל הקודם (זה מגדיל את ערך האוטו) דרך אגב הלוגו שעל גבי מכתבי היישוב עוצב בצורה דומה עד ששינינו רק את השם על הלוגו(לצערי) מכפר אורנים למנורה ביי אמנון

arbelcs

New member
שלטי הכוונה

שלום עד שיוחלט על השם יש לעזור לאורחינו למצוא אותנו ע"י החלפה או ניקוי השלט בכניסה ללפידץ באחריות מי ? אשמח גם לתרום לנושא.

hagitshani

New member
../images/Emo26.gif שלטי הכוונה

הבעייה היא הרבה יותר עקרונית מזה. יש מישהו בלפיד שמוחק לנו בכל פעם מחדש את השלט (וכבר כמה פעמים בעבר ניקו אותו ושוב אותו תושב "חביב" טרח וצבע את השם "מנורה" בשחור). העניין הוא עקרוני ועד שלא מבררים מי הוא אותו תושב ואיך עוצרים מבעדו להמשיך במעשיו, אין טעם לא לנקות את השלט ובוודאי לא לבקש שלט חדש...

varda2

New member
שינוי שם ישוב

ראיתי שהוגש ערעור נוסף לשינוי שם הישוב ממנורה לכפר אורנים. במשאל שנערך בנושא בישוב, הבענו את התנגדותנו לשינוי השם, וידוע לי על עוד תושבים שהתנגדו. מה הוא על פי החוק הרוב הנדרש לשינוי שם ישוב? האם לקחתם בחשבון את המיעוט המתנגד, בזמן שליחת הערעור? אם הערעור יתקבל, האם תערכו שוב משאל בקרב התושבים, בהתחשב בעובדה שהצטרפו מאז המשאל עוד משפחות רבות לישוב שגם להן יש זכות בחירה?

ronpel

New member
שם הישוב

ורדה שלום תהליך שינוי השם הוא תהליך ארוך ויש תכתובת רבה בנושא - הערעור הוגש מזמןורק עכשיו מגיע לדיון. בברכה רונן

amime

New member
שינוי שם

צריך לקחת בחשבון שיש תהליכים ואי אפשר כל פעם לעצור ולהגיד שהגיעו תושבים חדשים וצריך לערוך משאל נוסף. וחוץ מזה - בבחירת השם על ידי המיעוט אין משום פגיעה בזכויות המיעוט. אין כאן הזדהות עם גורם שנוי במחלוקת אלא בחירה של שם נייטרלי לחלוטין. מה שכן, יש דברים חשובים יותר שצריך להשקיע בהם את האנרגיה שלנו - למשל, קידום דרך הגישה לישוב מצומת מכבים - רעות. עמי

למעלה