מדגם רשום.

OldRedEyes

New member
מדגם רשום.

בוקר טוב אנשים יקרים. פתחתי מוצר חדשני, אשר נרשם והוכר כמדגם רשום ע"י משרד המשפטים. ביום חמישי יש לי פגישה עם קונצרן העוסק באותו הענף. ברצוני לדעת מהי מידת ההגנה של מדגם רשום אל מול אותו גוף? האם ישנם פרצות שיאפשרו לו לייצר מוצר דומה אך לא זהה? תודה ויום טוב!

מדגם מגן על העיצוב החיצוני האסתטי בלבד

אם ייצרו מוצר שעושה את אותו הדבר אבל נראה אחרת - המדגם לא יעזור לך. השאלה היא האם כל החדשנות במוצר שלך היא באסתטיות שלו או בפונקציונאליות שלו. אם הפונקציונאליות משחקת תפקיד כלשהו, המדגם לא יגן עליך כלל. בברכה,

OldRedEyes

New member
היי

מה ההגדרה לפונקציונאליות? המוצר הינו הרכבה של שני מוצרים שקיימים היום בשוק.. קבלתי מדגם רשום על צורתו החדישה של המוצר.. השאלה היא אם המוצר שלי עשוי פלסטיק לדוגמא והם ייצרו אותו הדבר רק מעץ האם המדגם רשום עוזר לי?

מדגם

אם המוצר מורכב משני מוצרים של אחרים שהורכבו ביחד, כלל לא בטוח שיש לך זכויות במדגם שהגשת ויתכן אפילו שאתה תהיה במצב שאתה מפר זכויות של אחרים. בנוסף, ייתכן וחיבור המוצרים יצר עיצוב המוכתב מהפונקציונאליות של המוצר/ים ולכן עלול להיווצר מצב שאין לך, הלכה למעשה, זכויות במדגם כלשהו או שאתה מחזיק בזכויות שאינן אכיפות. החומר ממנו עשוי המוצר אינו רלוונטי, ברוב המקרים, לצורתו החיצונית ולכן אין הוא רלוונטי, ברוב המקרים, לעניין המדגם. אני מציע שתפנה לייעוץ מקצועי בעניין. בברכה,

OldRedEyes

New member
לא מבין

משרד המשפטים קבע שהמוצר הינו מדגם רשום.. מה קשור זכויות לא אקיפות.. את כל הטענות הללו היה צריך משרד המשפטים לעלות ב10 חודשים שהם בדקו את המדגם.. ברגע שיש לי ביד תעודה אני מניח שעיצובו של המוצר הינו קנייני הרוחני. שאלתי היתה ועודנה מה יחשב כהפרה יסודית של המדגם??

לא, אתה טועה

יש לך טעות בנוגע לפעולות רשות הפטנטים (לא משרד המשפטים עצמו). הנקודות הללו אינן נבדקות ע"י רשות הפטנטים, וגם אם חלקן היו נבדקות - אין בשגיאה שלהם בכדי לייצר לך זכויות שאינן אמורות להיות שלך. מה גם שכל מאן דהוא יכול בכל שלב לפעול לביטול המדגם הרשום. תעודת הרישום שאתה מחזיק היא ראייה לכאורה בדבר תוקף המדגם, זוהי אך ורק חזקה ראייתית וככזו היא ניתנת לסתירה בכל שלב. מבחן הפרת המדגם הוא מבחן גניבת העין. בברכה,

למעלה