מדגם

מדגם

שלום, האם ניתן לרשום מדגם על משהו שעיצבתי אך כבר התפרסם (באינטרנט או בתקשורת)? המון תודה.. :)

חסרים פרטים

כמו לדוגמא באיזה מדינה אתה מעוניין להגיש את הבקשה, איפה נעשה הפרסום וכדומה. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

ארצנו הקטנטונת

בעיקרון מעוניין להגיש בקשה בארץ, גם הפרסום היה בעיקר בארץ למרות שבאינטרנט הופיע גם באתר בין לאומי. אלא אם כן זה לא שינוי מהותי להגיש גם מדגם על חו"ל ואז גם אפשרי... תודה מראש :)

פרסום בישראל מונע רישום מדגם בישראל.

החוק קובע דרישת חדשנות - מדגם ירשם רק אם לא התפרסם בישראל לפני מועד הגשת בקשת המדגם. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

אז בעצם..

אין לי שום דרך לרשום מדגם על רעיון/ מוצר שלי אם הוא כבר הופיע באינטרנט או בעיתון? מה כן אפשר לעשות בשביל שבכל זאת מאיזושהי בחינה חוקית הוא יהיה "שלי"? ז"א שיהיה משהו שאם מישהו מעתיק אותו או גונב את הרעיון אני אוכל לבוא ולהוכיח שזה שלי חוקית.. האם בכל זאת יש איזו דרך.. ): והמון המון תודה מראש על התשובות המהירות והמלמדות..

אדנדום

New member
אתה צודק

אם כבר פרסמת את העיצוב, אין שום אינטרס למדינה לעזור לך ע"י מתן הגנת מדגם. שהרי לדידה של המדינה, אם היה חשוב לך לקבל הגנה, היית דואג לכך טרם הפרסום, ואם פרסמת - חזקה עליך שתדע להסתדר בשוק גם בלי ההגנה... זהו רציונל המדגמים על רגל אחת.

למעלה