מדד

סטרפC

New member
מדד

רכשתי דירה, התשלומים מחולקים לזמנים שונים, וצמודים למדד, הבעיה היא שלא מוגדר בחוזה מה בדיוק צמוד למדד, כל היתרה לתשלום, או רק כל תשלום בפני עצמו (מתמטית זה לא אותו דבר). מוסכם על עורכי הדין של שני הצדדים ששתי הפרשנויות לגיטימיות. למרות שזה לא מחייב, מישה יודע מה מקובל / נפוץ יותר, האם הצמדת כל היתרה לתשלום, או רק כל תשלום בפני עצמו ? האם הנושא הגיע אי פעם לבית משפט, ויש פסיקה בנושא ? רוב תודות.
 

brcd

New member
מדד

הגיוני ומקובל שה שצמוד למדד הוא היתרה לתשלום כולה, המשמרת את כח הקנייה של הכסף לפי יום החוזה. החלוקה לתשלומים נעשית מטעמי נוחות או זמינות של הכסף לקונה. ניתן להיעזר בספר של קציר בעניין. פסיקה נרחבת ניתנה בשנות ה80 .
 

סטרפC

New member
אבל...

לא נכון לטעון את נושא שימור כוח הקניה, שהרי החלוקה לתשלומים אינה רק מטעמי נוחות, אילו התשלום היה מבוצע בתשלום אחד מראש, סביר להניח שהיתה מתקבלת הנחה כלשהי, כלומר, החלוקה לתשלומים כבר מגלמת בתוכה את עלות המימון. לגבי הפסיקה, אשמח לקבל הפניה/ציטוט, תודה.
 

brcd

New member
מדד

הבדל נא בין שימור כח הקנייה לבין מחיר השימוש בכסף. זה הראשון מפוצה בהצמדה למדד השני מפוצה בריבית. כוונתך, שהריבית, שהיא מחיר השימוש בכסף בתקופת הזמן הנתונה מגולמת כבר במחיר העסקה כפי שנעשתה כאן. עם טיעוןזה אני מסכים, אך שימור כח הקנייה של הסכום המקורי מפוצה, כאמור, בעליית המדד החלה על יתרת הסכום שאיננה משולמת בכל תשלום ותשלום. לגבי פסיקה, היעזר נא בספר שהפניתי אליו. קצת מאמץ.
 
למעלה