מדוושת המון והתוצאות בקושי נראות

פסטרמה2

New member
אז...

אם אני מבין נכון גירעון של 7000 קלוריות בשבועיים זו ירידה של קילו שומן להרכב גוף שהוא 100% שומן ובמילים אחרות אותו אדם ששוקל 100 ירד ל99 קילו בגירעון כזה.
אבל מה יקרה בגירעון של 7000 קלוריות לאדם שכל הגוף שלו זה שריר( 3 אחוז שומן) בשבועיים? האם אדם ששוקל 100 ירד ל99 כמו הבחור הראשון, או ששריר שוקל יותר משומן וגירעון של 7000 יוריד יותר מקילו שריר?

אני לא יודע מה לענות

כי אלו לא שאלות הגיוניות שהתבצעו איי פעם בשטח.
זה 7700 קלוריות = 1 ק״ג, ה 700 קל׳ הללו חשובות.

דבר שני, אין הרכב גוף של 100% שומן וסביר להניח שגם לא הרבה מעל 50%, ככה שזה כבר לא מעשי. אתה אף פעם לא יורד רק שומן, אתה תמיד יורד גם נוזלים יחד עם השומן כי בתאי השומן יש גם מים (לערך 10%).
בנוסף, ירידה במשקל היא תהליך מאוד מורכב וזה תלוי במגוון רחב של תהליכים. סביר מאוד להניח שאם תהיה בגירעון מדוייק של 7700 קלוריות בשבוע אתה לא תרד 1 ק״ג שומן. אתה יכול לרדת יותר או פחות, תלוי בהמון משתנים שחלקם הגדול לא ידוע.

תמיד כששואלים אותי כיצד אנחנו משמינים או יורדים במשקל, אני מראה 2 דברים עיקריים.
1. http://www.shiftn.com/obesity/Full-Map.html

2. http://www.sigmaaldrich.com/content...ral_Information/metabolic_pathways_poster.pdf

כמו שאתה רואה, זה נחמד לפשט לאם נעשה א׳, אז נעבור לב׳ ויקרה ג׳.
בפועל, אם תעשה א׳, אתה תעבור לב׳, ג׳, ד׳, ה׳, ו׳ (ומי יודע עוד כמה). בו זמנית מתבצע גם ז׳, ח׳ וט׳, יחד עם A, B ,C ו-D. התוצאה היא גם לא רק תוצאה אחת אלא I, II, III, IV, V, VI וכן הלאה.

אולי זה גם יעזור:
משוואת האנרגיה בגופינו

פסטרמה2

New member
אז...

אתה אומר שבתקופת מסה/חיטוב פשוט צריך לוודא שאוכלים ישנים ומתאמנים נכון ועולים/יורדים 3-2 קילוגרם בחודש במשקל גוף בכל תקופה?
וההתעסקות בכמה שריר/שומן העלתי/ירדתי מיותרת בלי בדיקות יקרות כגון בודיפוד\דקסה וכד'?

אתה אומר שחוץ מהשלושה שבועות הראשונים בהם עולים 2-3 קילוגרם בגלל הנוזלים שממלאים את הגליקוגן בשריר בתקופת המסה, אז בשאר השבועות המשקל אמור להיות מדוייק ?
כלומר אם אכלתי 500 מעל המאזן או הייתי באותו גירעון כל יום במשך החודש המשקל אמור להראות לי ירידה/עלייה של 2-3 קילוגרם?

לשאלה הראשונה כן, לשאלה השנייה לא

לא כי ככל שהזמן יעבור הגירעון או המאזן החיובי לא יספיקו לרדת/לעלות במשקל ותצטרך להגדיל אותם כדי לראות שינוי של אותו משקל הגוף כמו שראית בהתחלה.
כן, זה לא נשמע הגיוני מתמטית, אבל ככה זה עובד.
פשוט תאכל, תרים כבד, תישן היטב ותראה כבר תוצאות. כל השאר זה התעסקות בפרמטרים לא חשובים למען התוצאה שאתה רוצה להשיג.

למעלה