מדוע אין שלבי הביניים שורדים

Caligola

New member
אני מניח..

שאתה מתייחס לתשובה אותה כתבתי ל-barak776 למטה, ואם כן אז לא הסברתי את עצמי כראוי, אני אסביר את זה שוב באמצעות דוגמה - הסוסים של היום כידוע התפתחו מחיה קטנה דמוית כלב, לפני בערך 50 מיליון שנה חיה אותה חיה קטנה ודמוית כלב, ולאורך הזמן היא הלכה וגדלה (וגם זכתה בשינויים מורפולגים נוספים), אם ניקח את כל השלבים שהיו בין החיה הקטנה דמוית כלב לסוס המודרני אנו יכולים להגיע לעשרות שלבי ביניים. במבט לאחור, ולכאורה נראה שכל אותם שלבי הביניים לא שרדו שכן אי אפשר למצוא אותם חיים כיום, אבל זה כלל לא יהיה מדויק לומר שהם נכחדו, וכוונתי היא שמאותם שלבי הביניים התפתח הסוס המודרני..

נראה לי שאתה נכנס לסמנטיקה מיותרת.

הגדרה שלמדתי פעם בתיכון או בשנה א' ביולוגיה: שני פרטים שייכים לאותו מין אם ורק אם ייתכנו ביניהם קשרי הזדווגות והולדה פוריים (את ה"פוריים" צריך היה להוסיף כדי לקבוע שסוס וחמור אינם בני אותו מין, כי צאצאם המשותף אינו פורה). את ההגדרה הזאת אי אפשר לבחון כרגע על הסוס של היום והסוס הקדמון, היות שמן האחרון נותרו רק מאובנים ללא DNA. מאידך, יש בידינו DNA של ממותה, ושמעתי כי חוקרים יפנים מנסים לשבט ממנו. אלא שגם אם יימצא שהממותה והפיל הנם "חיתוניים" (המצאתי הרגע) אין זה אומר דבר לגבי ההנחה שלי שיצורים השמידו את שלבי הביניים שקדמו להם במהלך תחרות על הגומחה, כי יש בידינו עדויות לכך שאת הממותות השמיד דוקא האדם. אגב, את תשובתך לברק776 לא קראתי. אני די חדש כאן

שלבי הביניים בין מה למה?

שלבי ביניים בין מינים הם קצרי חיים מפני שהלחץ הסלקטיבי שהביא להיווצרותם מביא גם להתפתחות מהירה. אם אתה מצפה לראות מין A שהתפתח ממין B וגם את שלב הביניים ביניהם ביחד, זה ממש לא סביר. קודם כל שלב הביניים יהיה נחות מ-A בסביבה החדשה ומ-B בישנה (אם עוד קיימת). שנית, אם כל ה-3 קיימים יחד אז מדובר שמין יחיד. שלישית, אצל חוקרי אבולוציה מקובל שקיים מה שנקרא Co-Adapted Gene Complexes. הכוונה היא שהגנים שלך מותאמים האחד לשני, ההמוגלובין שלך יתפקד בצורה הטובה ביותר על המיוגלובין שלך וכו'. עכשיו, ערבב את הגנים שלך עם גנים של מין קרוב ותקבל צאצא נבעך, לפלף ואומלל. לכן הסלקציה תפעל ליצירת מנגנוני בידוד פרה- זיגוטיים, לפני שתבזבז את הגמטות שלך על יצירת לפלפים, כלומר הבדלים גדולים בין המין הבן למין האב כמה שיותר מהר.

למעלה