מדוע אסורה הגלישה באינטרנט?

kity02

New member
מדוע אסורה הגלישה באינטרנט?

מבחינה הלכתית, מה הנימוקים לאיסורי הגלישה באינטרנט. האם יש שו"תים בנושא? מקורות הלכתיים מדוייקים?

rafi4733

New member
תשמע

תשמע אם אתה לא יודע מה הבעיה אז כנראה שיש לך בעיה קשה או יכול להיות שאתה צוציק בן 5 שלא מבין כלום.

חני2003

New member
בדיוק

נשים מילא,אבל גברים שגולשים לא משנה מה הם התרוצים אפילו שימלאו עמודים שלמים בדברי תורה ובלה בלה בלה, מה עושים גברים באינטרטנט ואל תספרו לי שאתם לא נכשלים בהרהורים,שמביאים אולי למעשים גם.

ה' המרחם

בשביל זה נתן לנו ה' את יום הכיפורים לכפר על ההירורים שלו שנכשלנו במשך השנה.

הרב חנוכה, ברוך הבא לפורום ../images/Emo13.gif

הרבנית חנוכה עוזרת לי מאוד בפורום חוזרים בתשובה

הייי!!!! בלי קללות בפורום ../images/Emo46.gif

בדרך כלל הודעות עם קללות אנחנו מוחקים בפורום. הפעם אני מסתפקת בלגרום לך להבין שקללות רק מוזילות את ערכך. שלא לדבר על זה שאתה עובר על "בין אדם לחברו". אז בבקשה, נא להקפיד לדבר בפורום בשפה נקייה

isackris

New member
חוכם...

היא לא התכוונה לומר שיש הבדל הלכתי בן איש לאישה לגבי עריות שהרי נאמר בגמ' "איש או אישה" הקיש הכתוב אישה לאיש לכל עונשים שבתורה, אבל היא כנראה מתכוונת שהיצר של האישה הוא שונה כמו המשפט הידוע "אישה נותנת סקס כדי לקבל אהבה ואילו הגבר נותן אהבה כדי לקבל סקס" כך שהאינטרנט לא מהווה ניסיון של ממש לאישה אם נקבל את ההיגיון הזה אז יתכן שנתיר לנשים או אפילו לגברים בוגרים ובמיוחד אלה שיש להם פת בסלם לגלוש היות ויש גמרות שמשמע מהם שכל הנושא הזה של עריות זה בהתאם לניסיון האישי של האדם עיין גמרא בקידושין עם מעשה דרבי זירא שהיה לוקח את הכלה על הכתפיים והיה אומר שהיא נדמית עליו כקורה בעלמא אבל בפועל כל הש"ס וש"ע מלאים בהלכות מחמירות במיוחד בנושא, וידוע המשפט אין אפוטרופוס לעריות... אבל האמת היא שההיכרות הקצרה שלי עם בנות המין היפה לימדה אותי שאין שום הבדל בן הגבר לאישה בנושא הזה זה רק שאלה של גישה...

אלישיר

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמחילה אחי היקר... למחוק!!

בעזי"ת תנסה לתרגם את ההודעה למילים מתאימות יותר.

חני2003

New member
נכון לזה התכוונתי

אבל חוכם ההבדל בהחלט נעוץ ביצרים השונים וכו, וכו'

א77

New member
הרהורים וערעורים

הרהורים שהזכרת, הזכיר לי: כשקמה הרבנות הראשית ע"י וייצמן. גדולי ישראל מהישוב הישן הביעו התנגדותם נחרצות לרבנות שתהיה בשליטה ובכפיפה למוסד ומייסד חילוני. כשהועלתה בפני הרב קוק בעיה, והרי וייצמן חפץ להקים את הרבנות כסמכות מגבילה לערכאות. אי לזאת יהיה גם בית דין גבוה לערעורים. והרי זה לא ייתכן, שהרי הגמרא אומר שבית דין אחר בית דין לא קא דייקי. וכיון שבית דין פסק, אין בית דין חבירו יכול לבטל. ולכן המליץ הרב קוק ש'בית הדין הרבני הגדול לערעורים' ייקרא 'בית הדין להרהורים' וממילא לפעמים יוצא משהו טוב מהרהורים. והנטורי קארתאס והחרדים טוענים גם היום שזהו בכלל הרהורים רעים.

א77

New member
ללא הקשר

אפרופו :מה עושים גברים באינטרטנט ואל תספרו לי שאתם לא נכשלים בהרהורים,שמביאים אולי למעשים גם. שחני כתבה. נזכרתי והרהרתי בערעורים והרהורים.

לביא4

New member
מה עושים גברים באינטרנט?

דוגמא שכבר הובאה, אני צריך אותו לצורך עבודתי, ולחדש לכם - אצלי אין כשלונות או הרהורים מהדוגמאות שאתם מביאים, ואיתי עובדים עוד כמה וכמה אנשים חרדים ויראי שמים, ולכולנו משותפים הדברים האלו, לפני האינטרנט, ולא נרמה את עצמנו - אפשר וכדאי לבצע בדק בית מקיף וזה אמור להתחיל מהגילאים הצעירים והנערים, וכו', (ישנם לצערינו אפשרויות יותר פרוצות וזמינות מזה) כל משפחה אחראית צריכה לפקוח עין וביקורת על הגלישה. זה שגולשים באינטרנט בפורום כזה ומחליפים דעות על עניינא דיומא ושאר הדברים, אין בזה שום בעיה.

kity02

New member
ועדיים לא קיבלתי תשובה עניינית

מה המקור ההלכתי לאיסור זה? זה שיש טינופת , ידוע גם לי, ה"צוציקית" בת ה27, אבל איך מסבירים ועל מה מייסדים את האיסור? אני מצפה לתשובות מבעלי ידע הלכתי, ולא הגיגים למיניהם שסוטים מהנושא העיקרי שלשמו נפתח אשכול זה. תודה

פראזניק

New member
כמדומני

משום שהאינטרנט מגיש מכשולות רוחניים על מגש של כסף (ואיני מדבר רק על "טינופת"), וכל זמן שהוא אינו כלי חיוני - הרי שעל פי ההלכה יש צד לאסרו (כפי שפסקו רוב הרבנים). ואף על פי כן, רוב הרבנים גם פסקו שמי שצריך את הכלי הזה לעבודתו - מותר לו להשתמש (וחלקם גדרו גדרים).

לביא4

New member
אפשרות נוספת -

כמו שאסרו קריאת עיתונים וצפייה בטלויזיה בדיוק אותו הדבר, הדבר גם מיועד לסייג וגדר מפני מכשולים שונים שקיימים לצערינו. לכן שוב - בכל משפחה או חברה חרדית בה יש גלישה באינטרנט חשוב שתהיה ביקורת על הגלישה.

למעלה