מדוע אסורה הגלישה באינטרנט?

kity02

New member
נא לדבר במילים ברורות

אני יודעת שמדברים על "ולא תתורו" - אבל אינני יודעת מה הקשר בין הפסוק לבין האיסור הנגזר ממנו. האם מישהו יכול להציג לי כאן משא ומתן הלכתי בסגנון שו"ת, עם מקורות וכו' - מדוע זה אסור, על אילו איסורים עוברים ולמה.

לביא4

New member
../images/Emo22.gif

ולא תתורו מדובר בראיית דברים אסורים כפשוטם, מובן לחלוטין, כאן זה יותר גדר וסייג, אין כאן איסור הילכתי מובהק, עבירה על מצוות עשה או לא תעשה או הלכה משולחן-ערוך בית-יוסף וכו', הדבר היחידי שאפשר לומר - ביטול תורה. (וכתוב - שאין אדם ניצול מזה בכל יום...)

אם בתשובות הלכתיות הינך מעוניין

מה דעתך לעבור לפורום "שאל את הרב" (681) שבניהולו המצוין של נאמן למקורות? פורום שאל את הרב זה הפורום לשאלות הלכתיות. יש לך גם את האתר מורשת. שם יש רבנים שאפשר לשאול אותם.

זה כללי מידי

יש כאלה שאוסרים. יש כאלה שמתירים למקרים מסוימים. יש כאלה ובמקרים מסוימים לא רק מתירים אלא אפילו מעודדים את זה כמו במקרה שלי. לכן, צריך לדון כל מקרה לגופו.

אריאלה ...

נדמה לי שכבר היסבירו את זה פה בפורום מלאן פעמים , ואנשים סתם מנכססים .

נכון, אתה צודק

ואני חושבת שכל החרדים בפורום כבר יודעים במי ובמה מדובר. התפרסם היום כאן בפורום מס' טלפון של ארגון החזרה בשאלה. הם התיישבו על הפורום הזה. אגב, משהו מהם - תחת הכינוי האמיתי שלו שמזוהה עם אותו ארגון - כתב לי לפני שבוע שהוא שלח לי ד"ש בפורום. נכנסתי לפורום וראיתי כותב חדש עם שאלות מהסוג הזה. לדעתי, צריך פשוט להתעלם מהם.

kity02

New member
אני א סתם "מנכססת".

אני אישה חרדית, שמעוניינת לדעת משהו ברור ולא מעורפל, משום שנתקלתי בשאלה הזו מצד גורמים שמעוניינים באמת לדעת מה העניין ההלכתי. אבל אם אתם לא אוהבים כותבים חדשים, אלך לחפש לי מקום אחר לשאול....

גבירתי ...

אם את כדברייך חרדית אז לבטח את יודעת שלכל אחד יש את "הרב" שלו שמשיב לו גם על שאלה מסוג האם מותר או אסור לגלוש .

kity02

New member
לא שאלתי אם מותר או אסור

ברור לי שאסור, אני רק מחפשת מקורות הלכתיים. מה כל כך קשה לעזור ליהודיה שרוצה לעזור למישהו אחר להבין את הנושא? חשבתי שדרך פורומים אני אגיע לתפוצה גדולה יותר מאשר שאלה לאיש אחד.

תסבירי לי ...

רבש"ע מה כל כך קשה ? להסביר לאדם ששואל שאלה מסוג הזה , ללכת ולהתייעץ עם "רב" . חברי הפורום הם לא !!! פוסקי הלכה .

kity02

New member
אני רואה שאנשים רגישים פה קצת

אז אני אסביר את כוונתי. אם היהתי שואלת אותך - מה המקור לאיסור שבת, היית כותב לי "כתוב בתורה 'זכרו את יום השבת לקדשו' ומסביר לי שהקישו מהסמיכות בין מלאכות המשכן לבין איסור השבת שיש איסור של ל"ט מלאכות, ומהם נגזרות התולדות וכו', ומפנה אותי למקורות שונים בגמרא ובהלכה ששם מוסבר מאיפה לומדים כל הלכה וכו'. האם כל כך קשהב לציין באותה צורה מדוע אסורה הגלישה באינטרנט? לגבי פניה לרב, אני חושבת (או יותר נכון, מרגישה) שזה לא צנוע שאישה תפלפל עם רב בדיונים הלכתיים, ואני פשוט מבקשת את עזרתכם - מי שיש לו אפשרות לגשת לרב ולשאול עבורי - בסגנון הנ"ל - תבוא עליו ברכה.

שלום לך../images/Emo13.gif

האנשים פה לא רגישים קצת. שמא ברשותך אני אגדיר שוב את מטרת הפורום. הפורום נועד ונוצר כפורום חברתי לחרדים. למרבה הפלא הצלחנו להקים קהילה נעימה של חברים שמתכתבים ונהנים. משמעותה של "קהילה" היא קבוצת חברים שמתכנסת לדון ולשוחח בענינים שמענינים את החברים. כפי שציפיתי, נכנסים לכאן מידי פעם אנשים שהשאלה שלהם היא (בין השאר)איך אתם גולשים? הרי זה אסור וכולי... קהילת חרדים היא לא קהילת התגוננות
אנחנו לא אמורים להתנצל או להסביר מדוע אנחנו כאן או לחילופין להגן על החברה שלנו. מי שקשה לו לראות קהילה חרדית ויש הרבה כאלה,מומלץ לו לנשום עמוק, לזעום בשקט על הדוסים שמחריבים את המדינה,לא עובדים וחיים על חשבון הזולת ובנוסף לכל הצרות עוד מקימים ברוב חוצפתם פורום באתר גדול ויוקרתי וגולשים על חשבון הציבור הנאור והעובד ומבזבזים את זמנם. זה מה יש...לא הכול צודק פו במדינה... יש המון שחיתויות הנה עוד אחת
אני יודע שזה נורא...אני יודע שיושבים אנשים ומתפוצצים מכעס מול המחשב אבל הקהילה הזאת חוקית
כפורום חברתי אנחנו מתענינים ומתכתבים בנושאים שמענינים אותנו. בחירות לרשויות המקומיות (רוצים משיחחחחחחחחחחח
מה זה כל השטויות של הבחירות??? התשובה היא אם זה מעניין אותנו אנחנו נתכתב בעניין) וכל נושא שמעניין אותנו כחרדים. עכשיו תשכילי אולי ותביני את העניין
הפורום לא בא לתת מענה לשאלות הלכתיות.אנחנו לא רבנים:) אנחנו קבוצה שמתענינת פחות או יותר באותם נושאים. אם מעניין אותך את תמיד מוזמנת להצטרף. לשמוע ולהשמיע לשתף ולהשתתף:) שאלות כמו איך אתם מרשים לעצמכם לגלוש והרי הרבנים אסרו וכולי מקומן בפורומים שנועדו לתת תשובות בעניני הלכה. ועכשיוווו פורום "המתגוננים" משנה את שמו בחזרה לפורום "חרדים" כן כן..."חרדים"
כפי שנכתב בהודעת המנהלים כולם מתקבלים כאן בברכה ובשמחה לאוו דווקא חרדים רק נא לזכור ולכבד את הכללים שנכתבו בהודעת המנהלים.

kity02

New member
לא חשבתי לרגע שאתם צריכים להתגונן

גם אני חרדית, וגם אני גולשת באינטרנט, אבל יש רבנים שהוציאו איסור , ויש כאלו שמתירים, בהגבלות מסויימות, ואני פשוט רוצה לדעת מקורות, משום שלא סתם מוציאים איסור, אלא שיש מקורות הלכתיים ולתורה יש מה לומר בכל נושא ועניין. למה כולם חושבים שאני באה להתקיף? הבנתי את הנקודה שכאן זה לא פורום הלכה, אבל גם בםורום של "שאל את הרב", מישהו הפנה אותי בחזרה לדיון הזה..... בכל ואפן, אנסה להשיג את התשובה באופן אחר, ואם מישוה יכול לעזור לי ולהוסיף מהידע האישי שלו, או לציין לי קישור לאשכול כאן בפורום שעסק בנושא זה, כפי שכבר הוזכר, אודה לו מאוד. ובזה חתמנו את הדיון.

"ובזה תם הדיון"

כפי שכתבתי לך קודם. מאחר והיו כאן בעבר הרבה ששאלו את אותה שאלה בסגנון זה או אחר לכן בא "למה כולם חושבים שאני באה להתקיף?" שוב הפורום מיועד למטרות אחרות לחלוטין. וכפי שכתבת "בזה תם הדיון". בכל מקרה כפורום חברתי לחרדים כפי שכתבתי לעיל את תמיד מוזמנת לשתף ולהשתתף. שיהיה

אדונולם

New member
אלו התשובות שאפשר לקבל כאן...

תראי, הפורום הזה הוא לא ממש מקור אינפורמציה... זה שאנשים נמצאים בו לא אומר שהם יודעי הלכה מפולפלים.

למעלה