מדוע יש צורך בחידוש פטנט בישראל לאחר 3 חודשים

  • פותח הנושא beky1
  • פורסם בתאריך

beky1

New member
מדוע יש צורך בחידוש פטנט בישראל לאחר 3 חודשים

בלבד מאישור קבלת הפטנט ? מה ההגיון בטווחי פרקי הזמן שבחידוש פטנטים בארץ.
מדוע חידוש פטנטים בארצות אחרות כמו בריטניה וארצות אחרות ממספרות את החידושים אחרת מאשר החידושים בארץ.
למשל חידוש ראשון בבריטניה נחשב אצלם לחידוש 7 אם אני לא טועה.
תודה על המענה
 
חידושי פטנטים

שלום רב,
&nbsp
נושא חידושי הפטנטים משתנה ממדינה למדינה.
כך למשל, פטנט בבריטניה יש לחדש, לאחר מתן הפטנט, החל מתום 4 שנים ממועד ההגשה ובכל שנה לאחר מכן.
לעומת זאת, למשרד הפטנטים האירופי יש לשלם דמי חידוש גם עבור בקשת פטנט, כלומר: אפילו לפני מתן הפטנט. התשלום מתחיל כבר בגין השנה השלישית ממועד ההגשה.
&nbsp
ההגיון הנעוץ בבסיס הדרישה לתשלום עבור חידוש פטנטים (או בקשות פטנט), הוא ככל הנראה, ליצור תמריץ לבעל הזכות לזנוח את זכויותיו ולשחררן לטובת הציבור הרחב. בדרך כלל המדיניות של משרדי הפטנטים במדינות השונות היא להעצים תמריץ זה לאורך חיי הפטנט, בדרך של הגדלת דמי החידוש השנתיים ככל שתקופת הפטנט הולכת ומתמשכת (עד לרף סביר מסוים).
העניין הוא שהשיקולים או ההנחות הספציפיים לקביעת עצם התשלום ושיעורו משתנים על-ידי קובעי המדיניות במדינות השונות. לפיכך קשה לדעת מה הם השיקולים הספציפיים במדינות השונות לקביעת עלות החידושים ופרקי הזמן בהם נדרשים לשלמם.
&nbsp
בישראל התשלום הראשון נעשה עבור 6 השנים הראשונות ממועד הגשת בקשת הפטנט (ולאחר מכן 3 חידושים של 4 שנים כל אחד וחידוש אחרון עבור השנתיים אחרונות. ניתן גם לבצע תשלום מראש עבור כל התקופה: 20 שנה).
התשלום בישראל נעשה רק אם הפטנט ניתן, ותוך 3 חודשים מהענקתו. במידה שלא ניתן הפטנט, וגם אם הליכי רישום הפטנט התארכו למשך למעלה משש שנים - לא תשולם אגרת חידוש.
&nbsp
בברכה,
דניאל
 

beky1

New member
תודה על מענה המפורט, מחפשת

ספרות בעברית על נושא של פטנטים, לא החוק היבש אלא חומר יותר בנושא תהליכי הגשות , סוגי ההגשות , מה פירוט התהליך בכל מסלול, תרשימי זרימה של כל מסלול והסתעפויותיו, דוחות בחינה, הארכות, סעיפים בחוק וכדומה.
אשמח להפניות גם לספרות מקצועית רלוונטית.
תודה מראש
 
ספרות בתחום הפטנטים

שלום,
&nbsp
ישנם ספרים שונים שמפרטים את החוק, התקנות והפסיקה הרלוונטית בתחום הפטנטים. עם זאת, לשאלתך, לא מוכרים לנו ספרים העוסקים בפרקטיקה המבוקשת בשאלתך, ככל הנראה משום שספרים אלו יאבדו את האקטואליות שלהם מהר מאוד, נוכח השינויים התכופים יחסית בפרוצדורות ובנהלים במדינות השונות.
&nbsp
בברכה,
דניאל
 
למעלה